Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 20. 2. 2013 18:15
Ahoj holky, pročetla jsem tu dnešní přísun zpráv a je mi z toho smutno. Martince moc držím palce, MOC! MOC! MOC!
Páje se synem, další s těhotnou dcerkou a další z nás s oparem a odloženou operací. Omlouvám se, jména mám nějak popletený dohromady.
Jestli mohu, stěry nám prý budou dělat z poševních stěn, dnes jsem byla na té kontrole po třech týdnech. Klasické vyšetření, vše v pořádku i histol. Tak jsem šťastná. Ale.... taky Vám některé říkali o možném úniku moči, endometrioze.... co může, ale nemusí přijjít v průběhu následujících měsíců? Ale už se ničemu nedivím, když si čtu, co se přihodilo Martině. Jinak, z toho výletu jsem se vrátila úplně hotová.
anonym
| 20. 2. 2013 18:30
TO Ona: Tak mě nikdo o žádných problémech neříkal. Ptala jsem se ještě před operací na ten únik moči a můj dr. říkal, že právě naopak, že by se měl močový měchýř posunout výš a držet lépe a když po operaci dodržím co mám, tak to bude OK.

Mě už je dva dny tak divně v břiše,... pobolívá, ale né jak po operaci, nevím jestli je to močák, nebo větry, nebo střeva, ale je to nepříjemné.

Po dnešním výletě k dr. jsem totálně KO, mám úplně zimnici!!

Niki, snad bude dcera OK a miminko také. Ale je dobré, že je pod dohledem, držím palečky,
anonym
| 20. 2. 2013 18:55
TO pospalena: Tak to mi řekni... Já na něj koukala dnes jak blázen. Řekl mi, že tam, kde je jakoby možná inkotinence v budoucnu se to operací jen urychlí, ale že se pak dělá jen "myalý" operační zákrok. Pak taky v období měsíčků ( mám vaječníky), že probíhá cyklus pořád, jen nekrvácíme. Takže občasná jakoby menstruační bolest může být... Já tři týdny po, po operaci to bylo takový dobrý vcelku a tuhle tak mi tam píchalo někde. Asi i větry, nebo co já vím. Dnes po výletě 250km, z toho jednu cestu jsem si odřídila, protože jsem vášnivý řidič, ale ještě že jen manžel se mnou. Zpátky bych musela asi vlakem. Úplně vyřízená. Cesta, malý nákup, oběd. Nic víc.
anonym
| 20. 2. 2013 18:55
TO pospalena: Milé děvčata, máme my to ale starosti, mohly bychom napsat knížku. Dcera je v nemocnici na pozorování a zítřek rozhodne zda už budu babičkou, nebo ještě ne. Hlavně Vám přeji hodně sil a samozřejmě i sobě jelikož musím dát byt do pořádku, než se vrátí dcera s miminkem Hezký večer a děkuji
anonym
| 20. 2. 2013 19:23
TO Nikisa: Tak hlavně,aby maminka i miminko byly v pořádku.S tím úklidem to hlavně nepřeháněj ať se ti něco nestane.Moc moc držím palečky
anonym
| 21. 2. 2013 09:46
TO Martina: Marti my taky máme pořád něco...od půlky ledna leháme jeden po druhém, dcera byla doma 3 týdny, pak manža a naposledy já...mně to sedlo na dutiny a beru atb. Pak k tomu mamka, jde v březnu na ablaci...no a táta ten se z tho úplně sesypal...vidíš, jak mám taky naložíno, ale ono bude líp...věř tomu
anonym
| 21. 2. 2013 11:41
TO Natule: Zdravím, u nás taky hrůza. Taťka spadl ( 82 ) zlomený krček-operace u které prodělal mozkovou příhodu - ochrnutí celého těla - chodíme za ním nevnímá ( to nikdo doopeavdy neví ) je to hrozné .....
Měj se fajn
anonym
| 21. 2. 2013 13:47
TO Natule: Natulko,holka ty máš taky tolik starostí,jako by nestačilo,že maminka je nemocná viď? Tady si člověk uvědomí,že zdraví máme jen jedno.Moc držím palečky,aby jste to zvládli
anonym
| 20. 2. 2013 19:21
TO Ona: to je super,že ti všechno dobře dopadlo. S únikem moči mám právě zkušenost,ale začalo to už před hysterektomii.Já jsem před operací pracovala na obráběcí dílně a tam jsme tahali těžký materiál a tím to všecko začalo.Hlavně,když jsem kašlala nebo dobíhala na autobus.No a po operaci jsem nastoupila zpátky do práce a bohužel nešlo,aby mi pořád někdo pomáhal,tak se to zhoršilo.Gynekolog mě objednal do inkont. poradny,kde mi nejprve doporučili cviky na posílení pánevního dna,ale to nepomohlo.Na uologii jsem byla na urodynamice a dalších vyšetřeních a dr říkal,že to spraví už jen operace TOT páskou.Na te jsem byla v červnu a musím říct,že je to teď perfektní.Tak fakt stojí za to raději se vším počkat a nic neuspěchat.
anonym
| 20. 2. 2013 21:52
TO Martina: Jsi strašně statečná holka, víš to ? Smekám před Tebou. Umíš tady každého pohladit a sama máš trápení. Moc Ti držím palce a věřím, že bude všechno v pořádku!
anonym
| 20. 2. 2013 17:46
Ahoooj ve spolek, dnes jsem moc nestíhala nahlédnout a tolik dočítání,...

Martinko, strašně moc na tebe myslím a je fajn, že jsi se mohla svěřit, jsme tu pro tebe, tak piš a nedus to v sobě,...

Steličko,.. páni takový útok na doktory jo? Hele jsi dobrá, já ti závidím tu odvahu. A hlavně budeš to mít za sebou.
Znamének se neboj já jich mám vyoperovaných 10 a byla to muška oproti téhle operaci.
To já mám vždy šílený strach ze zubaře,... čeká mě 25.3. Jsem objednaná, ale už jsem se kvůli strachu několikrát přeobjednala,... ale slíbila jsem si, že když zvládnu operaci, zvládnu i zubaře!!!

Luci, tmavá moč = málo tekutin, musíš přidat ještě víc.
Já, protože mám problém s močením( stále mě to bolí a v noci nejde) tak si vařím čaj na močové cesty s brusinkou,.. a myslím že pomáhá.

Dnes 13. den po LAVH jsem byla mého dr. na kontrole.
Lehce, kvůli mému protestu, mě prohlédl. Že mě nebude moc trápit, tak to byla rychlovka. Prý je to tam celé prosáklé, ale že se to hojí.
Další kontrola za 3 týdny.
Jinak jsem se ho dovolila zeptat co cvičení,... a utrhl se na mě, že max. krátké procházky!!! Necvičit, neposilovat, nic nezvedat,... prý věří, že budu rozumná a nebudu bláznit, aby jsem se nerozrhla, že je to tam dole ještě moc křehké a živé
A já si dělala naděje, že mi snad něco povolí.
Já mám problémy s váhou a dá mi moc moc práce se udržet na tom na čem jsem. Mám po předchozích dietách blbé spalování a jen udržet váhu mě stojí denně vyvařot svá dietní jídla a denno denní cvičení,... byla jsme zvyklá denně u pořadu Prostřeno , tu hodinku jezdit na eliptilau( orbitreku).
A tak mám nervy, že ted jen ležím a ochabuju a že budu přibýrat!!!
Prostě depka jako hrom!!!
Ale to přejde,.... jen se potřebuju vybrečet
anonym
| 20. 2. 2013 19:11
TO pospalena: Pospalenko,netrap se tím,že se ještě nemůžeš moc hýbat.Ono to chce všechno svůj čas a nic se nemá uspěchat.Já jsem u Prostřena vždycky dostala tak akorát hlad
anonym
| 20. 2. 2013 20:53
TO pospalena: hele tolik jsem nevypila nikdy co ted.ja normalne za den vypiju tak 2 dcl za den i vlete
martas37
| 20. 2. 2013 21:18
TO Lucka: Mě ještě napadlo Luci, nebereš nějaké léky, třeba vitamini a podobně. Mě se to stává někdy i po lécích, že mám moč trochu žlutější.
anonym
| 20. 2. 2013 21:33
TO martas37: beri ATB to me dali hned po operaci hodne me zapachala moc.tak to bude po tech lekach
martas37
| 20. 2. 2013 21:41
TO Lucka: Je to možné, přečti si příbalový leták, třeba je to tam napsané.
anonym
| 20. 2. 2013 21:49
TO martas37: ja ho uz cetla a nic oc nevycetla.curani me nepali tak to nic nebude.teda ten vylet me zmohl jsem taaak unavena a taky me porad boda v brichu uz zase dlouho nikam nepojedu
martas37
| 20. 2. 2013 21:55
TO Lucka: Tobě se trochu uleví a zas něco přepískneš. :-\
anonym
| 20. 2. 2013 13:47
holky ja dlouho po zakroku jste meli site zlutou barvu moci oiju tak 2 litry denne a a chodim casto na malou a site zlutou moc mam porad
martas37
| 20. 2. 2013 16:04
TO Lucka: Luci, to uz si nepamatuji. Hodně žloutou jsem ji měla, když jsem dlouho nešla na záchod.
anonym
| 20. 2. 2013 17:06
TO lucka: Luci, sytě žlutou moč máš z nedostatečného pitného režimu, měla by jsi hodně pít a nejlépe čistou vodu co tři hodiny dvě sklenice čisté vody a uvidíš, jak se ti barva moči změní. Mám to vyzkoušené a věř mi sama jsem málo pila. Dnes si nechali mou těhotnou dceru v nemocnici na oddělení šestinedělí, měla vysoký spodní tlak a bolesti hlavy, mají strach o miminko i maminku a já také :-/
anonym
| 20. 2. 2013 17:32
tak mam zasebou skoro tri hodinovy zarizovani plus nakup a mam pekny bolesti no snad to bude dobry.neboj dceri tam pomuzou a pohlidaji si ji
anonym
| 20. 2. 2013 17:48
TO Lucka: Luci co blázníš? Doufám, že jsi sebou aspon někoho měla a netahala se s nákupem!!!

Mě čeká po 14 dnech nákup zítra,... doma už není co jíst
Ale beru sebou manžílka,...
anonym
| 20. 2. 2013 20:48
TO pospalena: byl se mnou manzilek nic jsem netahala ale i tak jsem toho mela plny zuby.
anonym
| 20. 2. 2013 13:20
Holky, já se z toho zblázním. Plním svůj závazek, že si na nemocenské vyřídím všechny zdrav. resty. Dnes jsem byla na krev - kvůli vysokému cholesterolu, to bylo domluvené. Pak jsem si řekla, že zkusím zajít na kožní, vždy je tam moc lidí, dnes ne. Mám takové dvě papilky (hrbolky) na stehně, s bezpigmentovým okrajem. Ukázala jsem to obvodní, neměla k tomu výrazné připomínky, ale pro jistotu Domi dala papír na to kožní. No a tam - kožní doktorka - prý vyříznout a dát na histologii. Ať si zajdu hned na chirurgii. Tam byli moc rychlí - chtěli mě objednat na zítra, to mám kontrolu na cévním, tak hned na pondělí.
No holky, mám strach. Bylo to na mě moc hrr, rychlé, nečekané. Mám strach i z toho zákroku-ambulantního. Doma si mám připravit do mražáku ledový obkad...Bojím, bojím...
Pak jsem se ještě objednala na úterý k zubařce.
No, asi to nebyl dobrý závazek, nějak se to na mě sype.
A to nejsem žádný hypochondr, cítím se celkem dobře, jen jsem si řekla - prevence....
anonym
| 20. 2. 2013 14:24
TO Stelička: Steličko neboj, já byla také na vyříznutí znamínka a vůbec to nebolelo, nejdříve to místo asi uspali. Já to měla na zadku, takže jsem nevyděla co tam prováděj Každopádně to nebolelo a na rozbor to posílají automaticky. Neboj, zubař je horší.
anonym
| 20. 2. 2013 14:57
TO Stelička: ahoj,uvidíš,že to dopadne dobře .Já jsem si taky užila se zubama a děkuji nechci znovu.A to mám jít v květnu řezat spodní osmičku,loni jsem byla řezat na druhé straně.
anonym
| 20. 2. 2013 17:43
TO Martina: Martinko to je mi moc líto, že máš zase trápení...moc na tebe budu myslet, aby to nic nebylo
anonym
| 20. 2. 2013 19:08
TO Natule: ahoj Natulko,jsi moc hodná,já se z těch mých problémů nějak nemůžu vykopat a už mě to i unavuje.Snad to nic nebude,ale při mém štěstí nevím,nevím
anonym
| 20. 2. 2013 12:48
TO Martina na kolik tam máš být v OV bydlíš přímo v Opavě?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
18. 8. 2025 10:42
14898
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18