Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 12. 2. 2013 22:32
pece o me je tu skvela byli tu za mnou porad a prijemny.a na sal jsem jela v 11.hodin a ze salu dorazila kolem 14hod.a zase nemuzu usnout a taaaak jsem ospala mm tu sobecky dve zensky vedeli ze mam bolesti a potrebovala jsem trochu prospat a oni nahlas pisnicky. a film v tel.bych strilela
anonym
| 12. 2. 2013 22:25
ahoj holky tak me porad budili po narkoze a kazdych 10 min se me meril tlak jsem ho mela hodne nodne nizkej.ta bolest prvni 4 hodiny k nevydrzeni dali me neco na bolest a nejak to nezabiralo..jen me he dibe od zaludku ale dobry
anonym
| 12. 2. 2013 21:49
Zdravím Pospalenku doma
Myslím, že jsem tu momentálně jediná "čekatelka", v pátek mi mají zavolat nový termín, ale asi budu muset ještě jenou na krev, ta co jsem dávala, bude nejspíše již "prošlá", budou potřebovat čerstvou a to mě brali 5 ampulek, no naštěstí mě to nějak nevadí.
Hani jsem ráda, že si tu zase s náma.
Jinak já Vás tu také každý den pročítám, i když nepíšu. Snad už budu mít ten termín brzo, na jaro bych už chtěla být fit.
anonym
| 13. 2. 2013 08:46
TO Jana B.: Moc ti přeji aby jsi už měla termín a brzy vše za sebou.
Však víš, jak jsme tu šílela,... bylo to hrozné, to čekání. Ted už se dívám do buducna a těším se až zkusíme ***ík a jak nebudu ničím omezována
Uvidíš brzy se dočkáš,..
anonym
| 12. 2. 2013 21:16
přidávám novou zkušenost, dnes odpoledne tvrdý dopad přímo na pr..., sice už jsem po 3 měsíce, ale stejně jsem se lekla, ale vypadá to, že vše ok tak choďte opatrně, néé jako já v pantoflích ven
jinak se přidávám do klubu - taky mám 3 dětičky, dvě velký a jednoho mazlíka.
taky sem ráda chodím a čtu a čtu, dodáváte všichni hodně optimizmu, tak se všichni čerstvoušci rychle uzdravujte
anonym
| 12. 2. 2013 19:34
no holky jste moc dobré,že jste to zvládly v pohodě,no já mám dítka v rozběhu 36,33 a 17 a půl,no takže také takový skoro jedináček,ale v plánu byl,protože tři děti jsem chtěla a o jedno přišla.No jsem tu jediná s kým mává počasí a nebo je tu také ještě někdo?Holky čerstvé po operaci,bacha na pády,já dnes sebou řízla,no až ve mně hrklo
anonym
| 12. 2. 2013 19:49
TO chany: Zdravím Hanko, tak já mám stejnou operaci jako ty a ze stejného důvodu, před rokem a něco, naštěstí jakákoliv změna počasí se mnou ani nehne, necítím nic ani v břiše, ani v jizvě a ani nikde jinde na těle. Tak se drž, brzy bude jaro (I když já mám ráda i zimu)
martas37
| 12. 2. 2013 20:32
TO chany: Hani, mě včera hrozně bolela hlava asi změna tlaku, docela na to trpim. U nas padal sníh, ale tál je z toho taková brecka, malá venku upadla, musela jsem vše dát do pračky, jak byla špinavá. Ale v noci asi prituhne, tak z toho bude pěkná klouzajda.
martas37
| 12. 2. 2013 18:52
Holky, vy snad všechny máte 3 děti. Já mám dvě
Na druhé jsme si museli počkat 10 let, protože to nešlo. Začali jsme se smiřovat s tím, že budeme mít jen jedno. Přestali jsme na to myslet a já byla těhotná.
Teď mám doma vp podstatě dva jedináčky.
anonym
| 13. 2. 2013 10:45
TO martas37:
Tak jsme na tom stejně. Syn 19, dceři 6. Dva jedináčci.
anonym
| 12. 2. 2013 14:57
Jo a jinak dnešní ultrazvuk " do živého" tak tedy to bylo něco, ještě že ho dělal mladý a strašně milý doktor a vtipkovali jsme u toho,... no spíš až flirtovali
Ale zase i když to bylo nepříjemné přišlo se na to krvácení a mám antibiotika a vyhnu se komplikací, že?
anonym
| 12. 2. 2013 16:05
TO pospalena: Ty seš srandista holky vy jste tady takový optimistky to je dobře...popisujete určitý věci s takovou lehkostí a legrací,až se tu musím smát...ať se hezky uzdravujete a hlavně optimismus a dobrá nálada ať Vás neopouští
anonym
| 13. 2. 2013 07:57
TO pospalena: Ahoj Pospalenko,to je fajn,že jsi doma.Teď hlavně hodně odpočívej a co nejvíc se šetři
anonym
| 12. 2. 2013 14:12
Pospaleno, vítej doma! Krásně jsi to zvládla, na to horší rychle zapomeneš. Odměna za porod - dítě, odměna za LAHV - lepší *** a čisto . Jak vás tak všechny čtu, tak uvažuju, kde já jsem to vlezla na tu operaci. Tebe pustili domů pátý den po operaci a to kvůli oknům, nastupovala jsi o den dřív. Já nastoupila v úterý a domů šla v pátek ráno. Holky, ještěže nechtěli po mě rychlíkový příplatek .
Stehy mi dr. vytahoval 9. den. Po třech týdnech "už do mě lezl" - to tu taky nikdo nevzpomínal a po 6 týdnech mě chce poslat do práce. Hlavně ale, že ***uální abstinenci nezapomene připomenout pokaždé .
Já nastupuju zítra do nemocnice na oční - na tři dny, kvůli zelenému zákalu. Takové intenzívní a časté měření očního tlaku.
Na příští týden jsem se objednala k obvodní doktorce, chci, aby mě poslala na cévní na ultrazvuk. Začalo mě pobolívat levé lýtko, tam jsem měla před 4 roky poúrazovou trombózu a trochu jsem dostala strach. Ještě plánuji zubaře a kožní (nějaké bradavice s bezpigmentovým okolím na noze), to pro jistotu. Nejsem hypochondr, vždy všechno oddaluji, tak jsem si to dala při nemocenské jako závazek. Gynekologa zkusím ukecat na delší PN, protože to všechno jinak nestihnu.
anonym
| 12. 2. 2013 14:50
TO Stelička: Jejda holka ty toho máš,... tak at jde vše hladce.
S tou prací to není snad ani možný, mě řekli, že minimálně dva měsíce a vzhledem k tomu, že tahám těžké věci tak mám počítat se třemi,..
Holka drž se.
anonym
| 12. 2. 2013 13:59
TAK VIDÍTE HOLKY,SUPER JSTE ŠIKULKY DRŽÍM PALCE A AT JEN A JEN LÍP
Majdavy
| 12. 2. 2013 13:38
No já tedy perlím, nevím, jestli mi něco neudělali taky s mozkem
anonym
| 12. 2. 2013 12:38
U nás JIP také není, ale na pokoji byly sestřičky snad pořád,...

A ještě prosím děvčátka kdo sjte byly na LAVH , kdy vám vytahovaly stehy?
Na kontrolu jdu až příští středu a stehy mě už ted řežou, tak by jsem si třeba zajela dřív je vytáhnout,... co myslíte?
anonym
| 12. 2. 2013 12:52
TO pospalena: No vidíš,jak seš šikovná!!!No hele marně přemýšlím,kolikátý den mně ty stehy tahali,už je to přeci jen od operace půl roku....šla jsem domů pátý den po operaci a tahali mně je pak asi za 5 dní,co jsem byla doma...tak pá a odpočívej...
Majdavy
| 12. 2. 2013 13:26
TO pospalena: No nazdárek! Já jsem od 6.2. a jdu vyndat stehy teď v pátek.?Mají se vyndavat v rozmezí 7--10dnů po op. Jak se máš, jak se Ti daří?
Majdavy
| 12. 2. 2013 13:35
TO pospalena: Prosím Tě byla jsem tak ráda, že jsi zase tady, že vidím Tvůj nick , že jsem první chvíli ani nesjela na diskusi níže.....teprve teď jsem si to všechno přečetla....no i přes ty komplikace jsi to zvládla nádherně!!!! Velká gratulka !!!
Majdavy
| 12. 2. 2013 13:35
TO pospalena: Prosím Tě byla jsem tak ráda, že jsi zase tady, že vidím Tvůj nick , že jsem první chvíli ani nesjela na diskusi níže.....teprve teď jsem si to všechno přečetla....no i přes ty komplikace jsi to zvládla nádherně!!!! Velká gratulka !!!
anonym
| 12. 2. 2013 14:54
TO Majdavy: Já jsem taky moc ráda, že už jsem zase zpět.
Dnes po cestě domů, nic moc sezení, špiním maličko víc, jinak špiním jen tak na slipovku, vážně je to supr.
I ten spodek dnes nějak cítím, ale slupla jsem prášek a bude dobře.
Tak mám jít k mému dr. ve středu, ale asi si v pátek zejedu na ty stehy, už ted mě to děsně pne a v pátek to bude už 8. den po operaci,... no uvidím , ještě tam zavolám.

Ale jinak jsem úplně v auforii, že to mám za sebou a že to ani nebylo tak hrozné.

A taky se přidávám do spolku bezděložních co mají tři děti: 18,15,8,....

Mažu hajat, manžel už se zlobí, že mě zaveze zpět, že sedím u PC!!!
anonym
| 12. 2. 2013 12:37
Ahooooj, jsem doma. V nemocnici mění okna a tak kdo jen trochu mohl a chodil běžel domů.
Moc se rozepisovat nemůžu, protože sezení na tom pahýlu je blééééé, ale jinak je mi celkem OK.
Dnes jsme byla ještě na urologii, měla jsem nějaké problémy s močením, ale vše OK a problémy se prý upraví.
A navíc mě při ultrazvuku zjistili nějaké krvácení uvnitř, nevím tedy co a jak ale nasedili pro jistotu antibiotika, tak snad to bude také OK.

JInak v rychlosti operace, fofr, jen jsme ještě na sále paní anestezioložce řekla o tom nachlazení a ještě lehkém zahlenění. Po probuzení jsem žádné zahlenění necítila, asi mě odsáli.
Jinak vzali mi dělohu a i oba vejcovody. Děloha byla nějak blbě umístěná a dr. operatér mě povzbudil, že se mi uleví i v intimní sféře
Navíc v děloze myomy, které byly zarostlé do stěny dělohy a proto asi tenkrát selhala ablace.
Říkali, že je fajn, že jsme to udělali nyní, že pak už by to na laparo nebylo.
Holky jsem táááák štastná, že to mám za sebou a že to nejhorší je pryč.
Po probuzení jsem měla dost velké bolesti, ale kvůli nízkému tlaku mi toho víc na bolest nemohli dát, to jsme se jim ztrácela. Ale to nejhorší trvalo tak jen pár hodin a pak už to pomaličku polevovalo. Ráno mi vytáhliy cévku i tamponádu, brrrr, to byl hnus. Postavili mě nohy a udělali jsme jen pár kroků, můj nízky tlak dělá své
Ale večer už vytáhli i dren a už to šlo lépe vstát.
Jen jsem se nemohla vyčůrat, to nebylo příjemné, prostě to nešlo. Pak jsem už prosila o vycévkování a pak to začalo pomaličku jít, dali mi nějaké prášky.
Ale jak říkám, vše zlé bylo čtvrtý den za mnou a už mě mohli propustit.
Takže operace ve čtvrtek a domů v úterý.
Hi hi hi, ale první a zatím jediná stolice jen jednou a to až v pondělí
Ale snad se to doma rozběhne.

Holky ještě jednou moc díky za všechny rady a vaše zkušenosti, moc mi to pomáhalo vše zvládnout a to že jsem věděla co bude mi strašně moc dávalo.
Jestli je tu nějaká čekatelka tak můžu říct, že když jsme to zvládla já,.... zvládne to každá. Opravdu je nejhorší to čekání. A na bolset vždy něco dají.
Jdu hajat, to sezení u PC ještě není ono.
martas37
| 12. 2. 2013 13:54
TO pospalena: ahoj, vidíš, jak jsi vše zvládla. Jsi šikula
Uvidíš den ode dne ti bude lépe. Mě operovali v úterý a další úterý jsem sla na stehy. Hezky odpočívej
martas37
| 12. 2. 2013 10:01
Holky, u nás dávají na jipku automaticky po tomto zákroku
Ale sestřičky říkaly, že ji mají taky zrušit. Já tam byla jednu noc
anonym
| 12. 2. 2013 07:35
ted me jde do zil ATB jsem nevedela ze je davaj pak dostanu nejakou kapacku a pak plazmu aby to dneska stihli
martas37
| 12. 2. 2013 07:54
TO Lucka: Luci, to jsi měla dlouhou noc, když jsi spala jen hodinku. To čekání je dlouhé. Já měla jit v 10a sla jsem až v 11:30. Přišel jim do toho císař, je samozřejmé,, že miminka máji přednost.
Držím palečky.
anonym
| 12. 2. 2013 05:24
hlasim ta noc byla dlouhanakonec jsem se nechala ukecat ze si vemu prasek na spani a spala jsem jen hodinu ne a ne usnout no a ted mam tak tezky icija vim ze se opakuju dekuji za jrasna a uklidnujici slova.t uzliny orej jenom budou hlidat nic vic.ahoj csem cekatelkam preji hodne stesticka a neboj te to zvladnemholky vy co to mate za sebou. tak se setrete pa pa heste se ozvu nez pojedu na sal
Majdavy
| 12. 2. 2013 07:44
TO Lucka: Tak šup vykoupat, vezmi si andělíčka a knížku do ruky a v klídku čekej, až si pro tebe přijedou!!! Máš už to " za pár" , dočkáš se a budeš mít klídek! Nevím, ve které nemocnici jsi, ale pro Motol platí, že si sbalíš igelitku s hyg. potřebami, bačkory,župan,mobil, příp.nabíječku, chceš-li - tak časopis. Na JIPce Ti pak vše dají k dispozici a zároveň to pak s Tebou přenesou zpátky na pokoj.Fakt, díky holkám tady jsem přesně věděla, do čeho jdu a v nemocnici už mě ničím nepřekvapili a šla jsem téměř do známého prostředí. Jen se mi Ty blázne nelíbí moc ta čokoládka.... já jí taky miluju, ujíždím na hořké....ale bacha! Staví....jednak bys měla mít teď střeva prázdná a taky to není dobré na nastartování funkce střev po operaci.Já měla s sebou actimel a psylium...šla jsme prvně už druhý den po operaci, téda až odpoledne...kdy jsem do do sebe hodila oboje Pomohlo to skvěle! A na velkou se pak neboj, je to zase jenom strach, že si utrháš stehy apod, že se zase člověk rozpadne.....NEROZPADNE ! Ty švadlenky ve špitále si dají pěkně záležet,aby nám to drželo, je to zase jen naše obava....Ničeho se neboj, držím pěsti! .....a ozvi se, až se vychrníš! papapá

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
13. 8. 2025 21:26
14864
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18