Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Rebarbora
| 14. 8. 2012 11:28
Ano,strach ten udělá hodně.Tak to máš za sebou,jsi statečná. Mě to teprve čeká. Ale ta úleva asi pak za to stojí i když strach je podle děvčat tady zbytečný. Mají pravdu.Já se těším až si ulevím. Jsem unavená,vyšťavená a bez energie.V noci nespím. Tak si říkám,co jsem za exemplář.
anonym
| 14. 8. 2012 12:01
TO Rebarbora: Neboj, nejsi žádný "extra exemplář", ale úplně normální ženská a strach ze zákroku je přirozený a pochopitelný. Byla jsem na tom před operací podobně, čekala jsem na ni několik měsíců a tak jsem měla dost prostoru pro nejrůznější obavy a strachy. A ty nám právě odebírají nejvíc energie a elánu, ale těžko si člověk dokáže poručit, aby se nebál. Ale zpětně mohu říct, že ten strach byl pro mě mnohem horší než nakonec byla samotná operace a to ostatní okolo.

Já jsem měla několik myomů a také problémy se silným krvácením + velké bolesti a díky operaci si v tomto směru už lebedím a mám pokoj. Takže ti přeji co nemenší strach a ať ti to do operace rychle utíká.
anonym
| 14. 8. 2012 11:16
Ahoj holky, taky bych Vám chtěla poděkovat za tuto diskuzi a hlavně to jak se podporujete. Doteď jsem jen četla a získávala informace.Teď píšu ,třeba to pomůže zase někomu dalšímu.
Minulý týden jsem byla na hysterektomii kvůli prolapsu dělohy, strašně zanedbaný ,strach byl obrovskej. Dneska sice ležím v posteli, ale bolest skoro žádná, teplotka přešla, inkontinence zatím žádná.Předtím jsem už nemohla bolestí chodit, příšerná únava,bolest v zádech a inkontinence. Opravdu ten strach nestál za to. Kdybych šla dřív, měla jsem ušetřeno půl roku bolestí.
Rebarbora
| 14. 8. 2012 09:48
Hezký den všem.

MartinaL - přeji ti vše dobré,ať už je lépe. Je to smůla, člověk se dostane z jednoho pooperačního problému a hned skočí do druhého.Ale bude to v pořádku, ošklivého v sobě se zbavíme a pak už všem nemocem - sbohem.
Docela se těším až budu mít po všech problémech, slovo vložka a tampon a PMS už ve mě po těch letech trápení vyvolávají silnou nechuť.
Jen se pořád bojim trošku inkontinence, tou lehce trpím od porodu císařem,snad se to nezhorší.
Martina L.
| 14. 8. 2012 10:08
TO Rebarbora: je to úleva být bez vložek a všech těch problému s menzes .Já jsem měla s inkontinencí taky problémy už dříve a můj gynekolog ke kterému jsem tehdy chodila mi řekl,že jsem na takové problémy mladá.Po hyster. se to zhoršilo jakmile jsem nastoupila do práce.Koncem června jsem byla na operaci TOTpáskou a zatím jsem moc spokojená.Bohužel nastal problém s tou nadledvinou,ale to se taky táhne delší dobu.Jsem optimista,tak to určitě dobře dopadne. :-\ :-\
anonym
| 14. 8. 2012 12:02
TO Martina L.: ahojky marto už dlouho jsem nebyla na emailu jestli jsi nepsala, moc tě lituju že ti tak litá tlak já ho mám hrozně nízkej zas ale už jsem se smířila s tím že když vemou poslední kousek vaječníků třeba po těch hormonech přiberu a přestanu hubnout, a ještě musej vyjmout ten fibrom pak snad už budu moc kapku žít, přeji ti at ti je kapku líp, papapa
anonym
| 14. 8. 2012 12:03
TO Martina L.: ted jsem ti psala zapoměla jsem se přihlasit papapa květa
anonym
| 14. 8. 2012 09:11
Sice už jsem se k Myšce vyjadřovala, ale pořád platí, že nevěřím....myslím, že pokud nebudeme reagovat, tak ji to přestane bavit. Nikdo by si neměl dělat legrácky z takových závažných věcí, které se tady řeší...a platí, že boží mlýny melou pomalu, ale jistě...
Martina L.
| 14. 8. 2012 09:18
TO Natule: já si myslím,že už se neozve,po tom co si tady přečte.Jen mě mrzí,že nás takhle zneužívala.Já si ted připadám jako úplná naivka,protože jsem se jí snažila poradit.Příště si budu dávat pozor komu odpovídám.
anonym
| 14. 8. 2012 10:45
TO Martina L.: Martinko, nic si z toho nedělej, nejsi první a asi ani poslední kdo v tomhle virtuálním "Babyloně" zažil něco podobného. Opatrnost je na místě, ale těžko hned odhadneš kdo je tam na druhé straně. Anonymita umožňuje i takové věci, které by si člověk "naživo" asi jen těžko dovolil. :-\ Ty jsi upřímná a nemáš zapotřebí dělat podobné "žertíky" a tak tě ani nenapadlo, že by si někdo mohl takhle zahrávat. A že jsi se snažila poradit a povzbudit druhého není přece vůbec žádná tvoje ostuda, ale právě naopak a stydět by se měl především ten nebo ta, která si hrála na něco co s největší pravděpodobností není pravda.

Ale nenech se tím znechutit, protože tahle diskuze už pomohla hodně ženám, když ne jinak, tak alespoň tím, že si mohou popovídat a vyměnit podobné zážitky a zkušenosti s někým kdo zažil nebo zažívá to co ony. A to je někdy nad všechny léky, i když i ty jsou samozřejmě potřeba, ale víš, jak to myslím. Měj se moc hezky a držím palečky ať vše dopadne co nejlépe.
anonym
| 14. 8. 2012 09:06
Ahoj holky moje jsem zpátky z dovolené a bylo to super. Užila jsem si sluníčka, moře, dobrého jídla i pití a přivezla jsem si mimo spousty zážitků i 3 kilíčka navrch. Ze začátku jsem byla hodně opatrná s koupáním, ale tak v půklce dovolené už jsem se koupala normálně. Zítra to bude 8 týdnů po operaci a já jsem úplně v pohodě...občas se ozve jizva, občas nějaký tlak v podbříšku, ale to je asi tak vše. Ve čtvrtek jedu na další kontrolu na gyndu, pak mě čeká ještě týden dovolené na chatě a 27.8. pomažu do práce. Všechny příspěvky od Vás jsem dočetla...těm co je čeká teprve operace přeji hodně štěstí a ať už to mají rychle za sebou, vy co jste po operaci, tak stejně rychlou rekonvalescenci jako jsem měla já. Hlavně se šetřete a nic neuspěchejte.
Martina L.
| 14. 8. 2012 09:14
TO Natule: ahoj Natulko,tak sis užila krásnou dovolenou,to je super.Už jsem si říkala,kdy se nám ozveš a podělíš se se zážitky.Je dobře,že sis to krásně užila,alespon si nabrala novou sílu a elán do života.Čeká mě další operace,ale snad to zvládnu,je toho na mě opravdu už hodně. .
anonym
| 14. 8. 2012 10:00
TO Natule: Ahojky Natule, vítám tě z dovolené.Jsem moc ráda, že jsi si ji tak užila po tom všem. Já jsem celkem v pohodě akorát mám problémy s vyprazďováním. ( někdy je to o.k. jindy je to horší ). Dřív to bylo všechno v pohodě ale snad se to taky urovná. Jinak jak jsi psala každý den je to lepší. Zítra jdu na gyndu na kontrolu ke svému gynekologovi a 30.8. na Žluťák k lékaři, který mě operoval.Přeji ti krásný zbytek dovolené .
anonym
| 14. 8. 2012 14:41
TO July: ahojík...jsem moc ráda, že se zotavuješ a určitě za chvíli bude i po menších problémech...jinak já jsem si z Řecka přivezla opačný problém se střevy než máš ty...od rána lítám jako o závod...doufám, že to bude jen cestovatelský průjem.
Susan591
| 13. 8. 2012 22:45
pro všechny !!!! Taky jsem po hysterektomii a odstranění vaječníků už skoro rok. Dříve jsem i psala nějaké příspěvky, duskutovala. Poslední dobou se mi nějak nechtělo se tu svěřovat se svými problémy, protože se tu začaly objevovat podivné příspěvky a jak se objevila Myška tak jsem měla pocit od samého počátku, že se jen dobře baví.
Susan591
| 13. 8. 2012 22:45
pro všechny !!!! Taky jsem po hysterektomii a odstranění vaječníků už skoro rok. Dříve jsem i psala nějaké příspěvky, duskutovala. Poslední dobou se mi nějak nechtělo se tu svěřovat se svými problémy, protože se tu začaly objevovat podivné příspěvky a jak se objevila Myška tak jsem měla pocit od samého počátku, že se jen dobře baví.
anonym
| 13. 8. 2012 22:07
Ještě holky k těm poněkud divným příspěvkům. Každopádně nechci nikomu ublížit, ale když jsem byla po operaci doma, ráda jsem koukla i na Dámy - čtyřicítky, kam věkově patřím a zrovna nějak v březnu se tam začaly objevovat zvláštní příspěvky od nějaké nejdřív Lenky, potom Nikouška, trochu mi připomínají ty zvláštní, co jsou tady. Holky, chtěla bych popřát těm, které to opravdu potřebují, hodně štěstí a ať všechno dobře dopadně. A taky děkuji za tuto diskusi, která mně hodně pomohla hlavně před operací.
Rebarbora
| 13. 8. 2012 21:43
To Chany: děkuji,snad to bude dobré.Ono to vlastně musí být dobré,dostaly se z toho všechny děvčata,co tady napsaly.Jsem za ně za všechny moc ráda. Nebýt téhle diskuse,tak bych se nedozvěděla moře věcí a dost důležitých věcí. Doktoři jsou skoupí na slovo. Já teď si "užívám" jak doufám poslední menstruaci,pak se půjdu objednat na operaci.
Rebarbora
| 13. 8. 2012 21:21
Průběžně pročítám tuto diskusi,hodně mi pomáhá. Člověk ví,do čeho jde a nejlepší jsou stejně osobní zkušenosti, to je lepší,než kdejaká lékařská příručka. A lékaři neřeknou nic, nebo jen to co musí.
Rebarbora
| 13. 8. 2012 21:19
Jinak děkuji za přivítání.Už jsem napsala více příspěvků a nějak se neobjevily. Od císařského řezu mám problémy s močákem a to je více než 12 let. Tak doufám že bude po operaci vše ok. Zatím neví,zda to bude laparo,nebo řezem.
anonym
| 13. 8. 2012 21:39
TO Rebarbora: jdeš do Tábora,tam je to dobré,mám tam rodiče,oba tam leželi několikrát a velmi ochotní doktoři,sestřičky,budu ti moc držet palce
Rebarbora
| 13. 8. 2012 21:18
Je mi 36 let.
Martina L.
| 13. 8. 2012 21:54
TO Rebarbora: mně je čerstvých 37,tak to jsme na tom skoro stejně.Taky jsem měla dlouhou menzes a myomy.Když si na to vzpomenu,je mi zle ještě ted.Sice jsem měla pooperační komplikace,ale dalo se to přežít.Bohužel mi museli vzít i oba vaječníky,takže jsem v přechodu,ale hlavně že to není rakovina jako u některých děvčat tady.Jsem i po operaci inkontinence.Díky holkám tady jsem to zvládla.Mám před sebou ještě operaci adenomu nadledviny,tak to snad zvládnu taky .Já jsem byla na operaci laparo a to je proti operaci řezem celkem pohoda.Všechny na tebe budeme myslet
Rebarbora
| 13. 8. 2012 21:04
Ahoj děvčata,ráda bych se k vám připojila. V září mě čeká hysterektomie. Už se docela těším,že si ulevím od nekonečné menstruace,myomů,bolestí a neustálých tlaků zvětšené dělohy na močový měchýř a ostatní orgány. Mám už za sebou už pár operací a narkoz,ale snad to bude v pořádku.Za tu úlevu mi to stojí. Jdu do Táborské nemocnice,snad nedělám chybu,nevím.
anonym
| 13. 8. 2012 21:07
TO Rebarbora: Držím pěsti, ať ti to dobře dopadne
Martina L.
| 13. 8. 2012 21:10
TO Rebarbora: ahoj,vítám Tě mezi náma a přeji hlavně zdravíčko.Můžu se zeptat kolik je Ti let?
Martina L.
| 13. 8. 2012 20:54
myslím,že nás tu chce někdo rozeštvát
anonym
| 13. 8. 2012 20:29
Píšu z notb,.nevím komu o co jde ,nejsem žádný anonym,to jistě Marti víš,moc nechápu.
anonym
| 13. 8. 2012 20:27
Holky co to je?Nějak nechápu o co jde ,já nejsem žádný anonym,nebo co,jsem normální ženská rok po hysterektomii,tak o co komu jde?Co je to za hlouposti?To jako,že já píšu anonymy,nebo co to znamená?
anonym
| 13. 8. 2012 21:26
TO chany: Zkusím vysvětlit o co jde. Už delší dobu mám pocit, že si tu z nás někdo dělá dobrý den, ale čekala jsem, jestli to tak nepřijde i některé z vás. A také ano, nevím už přesně která jste se nedávno vyjádřila k některým zdejším komentářům jedné přispivatelky, že jsou v nich určité nesrovnalosti nebo něco v tom smyslu, nechce se mi je zpětně hledat a přesně citovat. Ale potom to zase zapadlo a ona "šprýmařka" pokračuje ve své nepěkné "zábavě" dál. Proto jsem napsala ten komentář o "vyprávění pohádek", protože mi přijde už poněkud nefér a smutné, že si v diskuzi o tak vážné věci, jakou hysterektomie je může někdo takhle "hrát" nebo jak to nazvat. A jak je vidět z dalších, bleskových komentářů "S" trefila jsem se do černého a jak se říká a potrefená husa se sama velmi rychle ozvala. Kdyby šly zdejší komentáře smazat, asi by ten můj velmi rychle zmizel, viď, milý nebo milá "S"? Je to smutné, ale lidé mají všelijaké "potřeby".

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
20. 7. 2025 19:29
14701
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
20. 7. 2025 14:28