Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 2. 8. 2012 19:32
Přeji všem hezký den. Omlouvám se dopředu za to, že pokládám dotaz, který se tu už řeší v téměř 7 tisích příspěvků ale to je právě ten problém. Nemám čas ani vůli číst všech několik tisíc příspěvků zejména proto, že řada žen se tam vyjadřuje v tom smyslu, že dítě už mají, tak je hysterektomie zase moc netrápí. Já bohužel dítě nemám a tato operace mne čeká asi za měsíc. Svoje dotazy bych shrnula do tří oblastí. První jsou vaše zkušenosti z operací a následnou rekonvalescencí. Za jak dlouho jste byly schopny normálně fungovat a za jak dlouho jste mohly mít opět *** s partnerem? Druhou oblastí je právě ten *** ... má hysterektomie nějaký vliv na to, jak si pak žena dokáže užít ***u? Vím, že anatomicky by to problém být neměl, vagina zůstává, ale pochybnosti mám. Třetí oblastí je následná hormonální léčba. Pokud mi v mých 34 letech vezmou dělohu tak předpokládám že budu muset potom brát nějaké hormony. Máte některá podobnou zkušenost? Co to se mnou udělá? Díky předem za jakékoliv zkušenosti.
anonym
| 2. 8. 2012 19:41
TO Lenka: jdeš na celkovou hysterektomii,laparo,či řezem a proč?
Já bohužel měla karc.nález,takže šlo ven uplně vše i uzliny,vydržet se to dalo,u mě byla rekovalescence dlouhá,měla jsem problémy s močí co zůstávala v moč.měchýři,tudíž jsem měla hadičku přes břicho..................

*** ti neporadím,od té doby nic ,ale co vím,prý v pohodě
A hormony,,,,,,,,,,,,,,,,,pokud ti vezmou i vaječníky může to být mazec ,ale nemusí,každá jsme jiná,je bez hormonálního gelu fungovat nemůžu
anonym
| 2. 8. 2012 19:41
TO Lenka: jdeš na celkovou hysterektomii,laparo,či řezem a proč?
Já bohužel měla karc.nález,takže šlo ven uplně vše i uzliny,vydržet se to dalo,u mě byla rekovalescence dlouhá,měla jsem problémy s močí co zůstávala v moč.měchýři,tudíž jsem měla hadičku přes břicho..................

*** ti neporadím,od té doby nic ,ale co vím,prý v pohodě
A hormony,,,,,,,,,,,,,,,,,pokud ti vezmou i vaječníky může to být mazec ,ale nemusí,každá jsme jiná,je bez hormonálního gelu fungovat nemůžu
anonym
| 2. 8. 2012 19:47
TO chany: Na celkovou, důvodem je karcinogenní nález, který našli při konizaci. Nevím jak tu operaci budou dělat, docent mi řekl že o způsobu operace se rozhodnou až při předoperačním vyšetření, které budou dělat pár dní předem. Přečetla jsem si pár příspěvků a jsem vyděšená ..... hadička na moč, několikaměsíční rekonvalescence, psychické problémy .... doufala jsem, že mi teda tu dělohu vezmou a za dva měsíce budu jako čamrda.
anonym
| 2. 8. 2012 20:59
TO Lenka: Ahoj Lenko, já jsem byla ve stejné situaci, po konizaci zjištěn karc.nález, následovala radikální hysterektomie, řez přes břicho, vaječníky ponechány, děti také nemám. Co se týká rekonvalescence, tak já jsem žádné problémy neměla, hadičku z močáku jsem měla jen v nemocnici 7 dnů a to má při tomto druhu operace každý, cca za dva měsíce jsem už byla v pohodě, naplno sportovat jsem začala 3 měsíce po operaci. Nyní jsem po operaci 9 měsíců a už ani nevím, že mi kdy co bylo. Co se týká ***u, tak je vše jako dřív, žádnou extra změnu nepociťuji. Doufám, že jsem tě aspoń trochu uklidnila. Přeji ti, aby jsi vše dobře a bez problémů zvládla a hlavně, aby jsi měla dobrou konečnou histologii, to je hlavní!
anonym
| 2. 8. 2012 22:35
TO Jana: Díky, díky, díky. Uklidnila jsi mě hodně. Můj problém je hlavně v psychice ... měla jsem teď v životě vyloženě šťastné období, všechno se mi dařilo, dokonce jsem začala randit se super chlapem a do toho tahle jobovka. Nevím, jestli a jak mu to mám říct, aby hned neutekl . Jinak jdu do Motola, konzultaci jsem měla u prof. Roba. Věřím, že jsem se dostala do rukou dobrému lékaři.
anonym
| 2. 8. 2012 22:56
TO Anonym: Dovedu se do tebe vcítit, pro mě to byla taky jobovka, jak se říká, rána z čistého nebe, na kontroly na gyndu jsem chodila pravidelně, nikdy nebyl vůbec žádný problém a najednou tohle...psychicky jsem na tom byla dost špatně, ale už je to všechno naštěstí za mnou. Partnerovi to stejně říct budeš muset, tohle se utajit nedá...Ten můj mě opravdu hodně podržel a pomáhal, jak se dalo, jsem mu za to vděčná, fakt jsem to tenkrát potřebovala. A neboj, všechno dobře dopadne !!!!!
anonym
| 2. 8. 2012 21:01
TO Lenka: Ještě jsem zapomněla, pokud ti nechají vaječníky, tak žádné hormony brát nebudeš muset, hormony se berou jen pokud by ti je vzali.
anonym
| 2. 8. 2012 22:01
TO **Lenko přesně tak každá jsme jiná ,každá má jiný průběh,pokud půjdeš laparo tak je to také jiné,pokud ti nechají vaječníky také jiné.........................

A každý nemusí být takový expert ,aby šel domů z hadičkou z břicha ,jako já,ale i to nebylo nic hrozného.Ve srovnání s trhání 8 to bylo ok.

Takže neboj,neboj a kam jdeš?

Jani já chodila každé 3 měsíce na cytologii poš.pahýlu,sono,vyšetření,pak jsem byla na mamografu.Ted jdu poprvé po půl roce v září,ale už ted bojim.Máme doma trošku těžké období,mamka nemocná moc,syn v nemocnici,takže tak,ale věřím v zázraky a neztrácím naději.Prostě jak se říká dokud žijeme je to ok,

holky vedro a blíží se buřina,bojim,,,,,,,,,,,,,,,,,
anonym
| 2. 8. 2012 23:05
TO chany: Mě dělali cytologii zatím jen jednou a to cca půl roku po operaci, nyní před měsícem jsem byla na celkový ultrazvuk břicha a brali mi krev na onkomarkery, na další kontrolu mám jít v prosinci a to nevím, jaké vyšetření mi budou dělat. Jinak normální ultrazvuk mi dělají vždy při gyn.vyšetření. Doporučili mi, abych si zašla na mamograf, tak jdu příští týden.
Každé špatné období jednou skončí a bude líp, já tomu věřím Drž se!
anonym
| 2. 8. 2012 06:56
Ahoj holky, moc vám včem děkuji za to, že jste na mě tak myslely. Operaci shrnu do pár vět. Operace velká ale o.k. Bohužel byly velké srůsty ve střevech a mezi dělohou...? Vše odstranili ale bohužel jak se moc manipulovalo se střevama tak vznikly ty problémy. To se prý stává. Tím se bohužel vše zkomplikovalo. Týden kapačky v každé ruce žádné jídlo.( Ještě se pomocí kapaček musely znovu úplně vyprázdnit střeva no holky to bylo úplně šílené ) No a potom jak s ta střeva začala pomalinku plnit jídlem, plyny hrůza......
No doma je doma. Dle vašich rad popíjím fenyklový čajík, activia.....a dneska ráno jsem šla. (Sice mám pocit, že bych potřebovala ještě tak 3x ale díky za toto bez projímadel).Omlouvám se,že vás zde zatěžuji takovým tématem
Jinak se po operaci cítím dobře ( já jen ty větry, atd.) Jizvu mám tak nádhernou, že si myslím, že za měsíc ji ani neuvidím jo doktoři ti jsou šikovní
anonym
| 2. 8. 2012 08:48
TO July: ahoj July,vůbec nás tady nezatěžuješ.Těmi problémy se stolicí jsme si prošly skoro všechny takže to chápeme.Jsem ráda,žes to všechno zvládla a ted už bude líp,hlavně hodně odpočívej a rodinka at se o tebe stará a opečovává tě.
anonym
| 1. 8. 2012 20:19
to Martina: tak to je mi tě moc líto, že máš pořád takové problémy Já jsem v pořádku, žádné potíže nemám a v podstatě už od začátku února dělám všechny sporty, co před tím, nebýt té velké jizvy, tak už o nějaké operaci ani nevím..Před měsícem jsem byla na kontrolní vyšetření, brali mi krev na onkomarkery a dělali ultrazvuk břicha, vše naštěstí OK, doporučili mi, abych si preventivně zašla na mamograf prsů, tak to jdu příští čtvrtek. Další kontrolu mám naplánovanou na prosinec a to nevím, jaké vyšetření mi budou dělat. Takže to je o mě asi tak v kostce vše Moc ti přeju, aby už ti skončily ty zdravotní problémy, to je na zbláznění, co?
anonym
| 1. 8. 2012 20:53
TO Jana: to je dobře,že je ti fajn.Já jsem nastoupila do práce v dubnu,ale kvůli inkontinenci jsem měsíc na nemocenské,ale už se taky chystám zpátky do práce.Ještě příští týden to konzilium.No uvidím co dál.
anonym
| 1. 8. 2012 21:47
July ahoj ,tak supr,vidíš,že jsi to zvládla,jo stolice to je u mě horor i po operaci rok........................ale prostě ,jogurt,meloun,a čípek to jistí,,,,,,,,,,,,,,,

Jani ,ty jsi měla karc.nález -operace??????jak jsi dlouho po operaci?
Martíku,,,,,,,ty nám to vedeš ,ale to bude dobé,neboj

Natule ahooooooooooooooooj a hezky si to užij
anonym
| 1. 8. 2012 22:48
TO chany: Ano, měla jsem karc.nález, operace 24.10.2011 v Novém Jičíně.
anonym
| 1. 8. 2012 19:32
Tak jsem dnes dostala výsledky toho CT břicha a mám cystu na slezině a adenom na nadledvině.Příští týden jdu ještě na endokrinologii na konzilium a uvidím co dál.Doufám,že mě nebude čekat další operace už by toho na mě bylo moc.
anonym
| 1. 8. 2012 12:47
Ahoj holky, nikdo nepíše, tak doufám, že se máte dobře. Pořád myslím na July, že se ještě neozvala a pevně doufám, že se tak brzy stane. Já dneska v noci letím do Řecka na dovolenou. Moc se těším a doufám, že proběhne vše v pohodě....jsem zhojená, bolesti nejsou, mykoza odešla a jenom zbývají klimakterické obtíže...nejvíc mi opět trápí nespavost...asi to budu muset, až přijedu pořešit...mějte se všechny krásně a za 14 dní zase na viděnou.
anonym
| 1. 8. 2012 16:57
TO Natule: Ahojky Natule a všichni,tak dnes mě po 14 dnech pustili z nemocnice....operace trvala 5,5hodiny a vše bylo o.k. 3 den se přidaly komplikace ( gastritida ? ) zvracení...takže týden jenom na kapačkách necítím ruce,zhubla jsem na 51 kg . Už jsem si myslel, že se domů ani nevrátím.No od soboty mě dávali pomalu najíst kašičky a pomau přidáváme. No mám hrozně nafouklé břicho a moc mě nechtějí chodit prdíky což je katastrofa a na na velkou taky čekám. Pokud máte nějaké rady,prosím dejte vědět. Budu doufat, že nyní už bude jenom líp jak všechny slibujete(domácí režim atd.).Jinak v Brně na Žlutém kopci jen a jen samá chvála opravdu sestřičky,lékaři....
Natule a teď to nedůležitější dnes přišla hystologie a je to dobrý,dobrý, negativní, nic tam nikde není. HURÁ!!!!! I mě tekly slzy asi jak povolily nervy.
Natule, krásnou dovolenou ti přeji a potom napiš, budu čekat.
anonym
| 1. 8. 2012 18:02
TO July: Jéjda, July, to ti strašně moc přeju, že histolka je negativní, sama jsem si tím taky na podzim prošla, takže moc dobře vím, jaké to je, čekat na výsledky, já teda čekala skoro měsíc od operace, nervy na prasknutí a pak telefon, že je vše OK! Taky byly slzy, smích, všechno dohromady Přeji rychlé uzdravení!!!
anonym
| 1. 8. 2012 18:18
TO Jana: Moc děkuji. Teď bych nutně potřebovala rozběhnout střeva nějak mě přestala poslochat to je jediný problém ale dost zásadní
anonym
| 1. 8. 2012 18:45
TO July: a ještě jsem se chtěla zeptat, jestli jsi měla ten epidurál nebo nakonec ne? A jak si snášela narkozu?
anonym
| 1. 8. 2012 19:36
TO July: Mě taky po propuštění z nemocnice asi po týdnu doma, kdy bylo vše v pohodě, začaly trápit strašné křeče, nepomáhalo mi skoro nic, skončila jsem znovu na tři dny v nemocnici, zajímavé ale je, že po příchodu do nemocnice mi to jako zázrakem přestalo, asi léčba šokem Všechna vyšetření byla v pořádku, ale pro jistotu si mě tam nechali na pozorování. Zkus, co ti radí Natule, glyc.čípky mi dávali v nemocnici a docela to na ty křeče zabíralo, já jsem v nemocnici i doma jedla každý den velký jogurt Hollandii, fenyklový čaj je taky dobrý. Na tu stolici zkus švestkový kompot, nebo aspoň štávu z kompotu, mě to pomáhalo.
anonym
| 1. 8. 2012 19:58
TO Jana: ahoj Janičko,jak se ti daří,my jsme byly v nemocnici ve stejnou dobu.Já mám pořád nějaké problémy,pořád se z toho nemůžu dostat.Od toho listopadu jsem byla v nemocnici ještě v únoru a ted v červnu.Vždy na operaci.V únoru mi vzali i druhý vaječník a ted v červnu jsem byla na operaci inkontinence.No a ted mě kvůli úbytku draslíku poslala dr na CT a jsou tam další nálezy tak jsem zvědavá co se mnou bude dál.
anonym
| 1. 8. 2012 19:52
TO July: já jsem taky měla problémy se stolicí,vlastně mám do ted,ale hodně mi pomohla i Lactulosa,je v lékárně bez předpisu.Jogurty jsou taky dobré.
anonym
| 1. 8. 2012 18:44
TO Jana: já jsem taky čekala dlouho...3 týdny a bylo to hrozné čekání.
anonym
| 1. 8. 2012 19:28
TO Natule: Ty jsi měla taky karc.nález?
anonym
| 1. 8. 2012 19:31
TO Natule: Já bych se po 6 týdnech v moři normálně koupala a neřešila bych to, jestli ti to doktor dovolil, tak si užij dovolenou se vším všudy, to znamená i s koupáním v moři. Akorát bych si jizvu namazala vysokým faktorem, přece jen je to ještě dost čerstvé.
anonym
| 1. 8. 2012 18:43
TO July: Ahoooooj holka naše zdravá....já jsem tak ráda, že jsem tě ještě zastihla a moc gratuluju k negativní histologii. Já jsem každý den pila mléko Activii a vařila jsem si fenyklový čajík...střeva mi pracovala pak dobře a plyny po tom čaji taky pěkně odcházely. Pokud bys nemohla ani potom, tak bych volila asi glycerínový čípek. A taky hodně pij...alespoň 3 litry. Já už pomalu ani nevím, že jsem na nějaké operaci byla...krom tedy výše zmíněných problémů...nic mi nebolí, akorát jizva je hlavně při změnách počasí citlivá. Teď mám jenom dilema, jestli se na dovolené normálně koupat, dnes mi skončilo 6nedělí.
anonym
| 1. 8. 2012 19:28
TO July: ahoj July,všechny jsme tu na tebe myslely,uvidíš,že ted už to bude dobré.Doma je doma.Držím všecky čtyři palečky

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
10. 9. 2025 10:37
15043
Míránek Černohous
7. 9. 2025 08:49
48
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18