Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 29. 11. 2011 12:57
Ahoj holky,všechny vás opět zdravím.Tak jsem minulé pondělí nakonec musela do nemocnice,bolesti se stupnovaly tak si mě tam nechali.Všechny odběry byly dobré,ale měla jsem nad poševním pahýlem 4cm infiltrát.Bohužel ani po opakovaných zákrocích při,kterých se snažili,aby hnis odtékal se stav nelepšil.Nakonec našli na sonu ůtvar,který vypadal jako hematom a byl už dost velký,tak se rozhodli pro operaci.Z hematomu se vyklubala hemoragická cysta 6cm velká.Vzali mi i velkou část zbylého vaječníku a druhý nemám vůbec.Dneska mě konečně pustili domů a snad už bude dobře.Jsem,ale po těch třech operacích během tří týdnů docela psychický špatná a hodně unavená.Všem přeju hodně štěstí a zdraví.M.
anonym
| 29. 11. 2011 15:04
TO Martina:Martinko,jejda holka zlatá,ty jsi nebyla na celkové hysterektomii?Já ano,co mi tedy může hrozit,když mi vzali vše uplně + uzliny?Ted mě 3 dny bolí břicho,nevím proč,spíše jako když sníš co nemáš,mám stále půl roku p operaci problém se stolicí.A takže ted už jsi koukám také po celkové hyst.,dělali ti to laparo?Tak to jsi si užila ,moc ti přeji at je to už dobré a nic tě nebolí.Hanka
anonym
| 29. 11. 2011 21:34
TO Martina: Tak vidím, že jsme znovu skončily v nemocnici obě, já jsem taky minulé pondělí kvůli bolestem šla na kontrolu a už si mě tam taky nechali, naštěstí jen tři dny na pozorování, nezjistili mi nic moc, jen nějaký útvar nad poševním pahýlem, ale ten se prý vstřebá a je fakt, že už ho tam skoro nemám a taky mi našli zánět močáku, dali mi antibiotika a pustili mě domů. Včera jsem byla na kontrole a mělo by už být vše v pořádku, teď mě nic nebolí a jsem v pohodě.Tak se uzdravuj a neboj, vše se nakonec spraví
juannita
| 28. 11. 2011 11:39
Ahoj, chtěla bych se na něco zeptat: Měsíc po operaci, když se mi jaksi vrátily bolesti podbřišku, mi gynekoložka sdělila, že mám cysty na vaječníkách, srůsty a volnou tekutinu. Navrhla mi zkusit Phlogenzym, ale ten nemůžu, protože beru hodně Warfarinu, tak jsem začala bašiti Indonal.. zatím nevím, beru ho týden.. ale nemáte některá zkušenosti s těmi srůsty? Na ty Indonal zřejmě nezabere, operaci si mě nelajsou, další zástava by asi nedopadla dobř. Nevíte, co jinak s těmi srůsty se dá dělat? Na netu ani jinde jsem info neobjevila, pouze že srůsty se přepalují atd.-... ale co jinak? Díky za odpověď. Juannita
anonym
| 29. 11. 2011 15:09
TO juannita@seznam.cz: jak se ti prosím tě prjevily srůsty,pouze bolestí?Jsem půl roku po celkové hyster.a ted mě 3den bolí břicho,jako střeva,tak se plaším,nevím ,co se dá dělat se srůsty poptám se bráchy dr.a písnu,,,,,,,,,,co doporučuje.Hanča
anonym
| 30. 11. 2011 13:29
TO Chany: Ahoj, Hani, ano, měla jsem (a mám) velké bolesti, jako hodně podrážděný slepák, ale hlavně na levé straně. Šla jsem na ke své gynekoložce, a ta je viděla přes ultrazvuk, ale nejsou vidět pokaždé, kvůi střevům... Včera jsem byla na kontrole, cysta vlevo je menší, ale pro změnu se objevila (spíš zvětšila) na pravém ovariu. VOlná tekutina už je téměř pryč. Je to prý na operaci, což si ale právě nidko netroufne, tak nevím. Proti bolesti jsem dostala tramalové tablety, nezbývá než doufat, že bude líp. Určitě jdi hned na gynekologii, ať tě pořádně vyšetří co se ti tam děje. Jinak stolici máš OK? Mně funguje, ale někdy mě bolí právě střeva, jako bych měla větry, a nucení a velkou, ale nejde to, asi ty srůsty jsou i tam, fakt nevím. Janka
anonym
| 30. 11. 2011 16:33
TO Janka: Janko tak už vím,z čeho mě tak bolelo břicho já jsem zbaštila mísu hroznového vína s peckama i šlupkama,což normálně nejím,včera si vzala čípek a tvaroh a bylo to jasné,bože ,kdy se mi ta stolice urovná.Každá stolice je hrůza a když nemůžu břicho zlobí,,,,,,,,,prý se to urovná,no to jsem zvědavá kdy.Tak holky zlaté opatrujte se a at nám je všem líp,koho blí při změně počasí jizva,mě tedy hodně,a ted o ůl roce ,se mi to břicho začíná,teprve tzv.propadat.
anonym
| 30. 11. 2011 17:59
TO Chany: Tak já na to, že jsem teprve necelý 6 týden po operaci, tak mám střeva i stolici v pohodě (až na ty čtyři dny před 14 dny, co jsem pak byla skončila v nemocnici), teď už můžu sníst úplně všechno, nic nebolí, už jsem měla dokonce i kyselé zelí Vyprazdňování každé ráno pravidelné, nebolestivé. Jizva mě nebolí. Hanko, chtěla jsem se zeptat, co jsi myslela tím, že se ti konečně po půl roce začíná břicho tzv. propadat?
anonym
| 30. 11. 2011 23:15
TO Jana: Jani já měla břicho jako takové oteklé,uvolněné ty přeřízlé svaly,ted se to začíná jakoby od spoda lidově řečeno zplacávat,no hlavně at mi nic není

reno já nemám vůbec nic a ani slepák,ani žlučník,takže j Ti moc neporadím
anonym
| 1. 12. 2011 10:14
TO Chany: Ahoj, Hani, tak to je dobře, že to bylo tímhle. Asi to fakt všechno chce čas, přece je to velký zákrok, tělo se s tím musí srovnat... CO znamená, že se břicho začíná propadat?
anonym
| 1. 12. 2011 11:01
TO Janka: Ptala jsem se na to samé Odpověď od Hanky níže v jejím příspěvku
anonym
| 26. 11. 2011 20:56
Ahojky všem.Mám plánovanou operaci na konec ledna ale jsem na vážkách s tím že jedna kolegyně z práce na stejné operaci byla a snaží se mě přesvědčit o tom že pokud nemám až takový závažný problém jako ona u níž se objevili myomy a u mě byl nalezen zánět měla bych se poradit s více doktory než jen s jedním gynekologem.Mám na výběr bud jít na Hysterektomii nebo co 3 měsíce chodit na pravidelné kontroly jestli se můj stav nezhorší.Je pravda že jsem ještě mladá je mi 34 let 2 děti mám.Chtěla jsem jen vědět váš názor jsem na vážkách ..operaci můžu ještě odvolat.Děkuji za jakýkoliv názor.
anonym
| 27. 11. 2011 11:34
TO Anonym: no a to váháž,samozřejmě to řeš s jiným gynekologem,nechápu čeho máš zánět?,,,,,,já jsem měla rakovinu děložního čípku,tam jiné vyhnutí nebylo,ale kdybych si měla vybrat zda chodit každé měsíce na kontroly ,tak rozhodně ano chodím na kontroly.Určitě máš jen zánět????????????
anonym
| 27. 11. 2011 15:09
TO Chany: Rakovinu děložního čípku nemám podle testů byla jsem si nechat odebat vzorek děložního čípku výsledky dopadly tak že se mám rozhodnou pro Hysterektomii nebo na 3 měsíční kontroly.O.K. dám na rady poradím se ještě s jiným gynekologem a budu muset sama rozhodnout co je pro mě nejlepší řešení.
anonym
| 27. 11. 2011 16:58
TO Anonym: co to tam máš za řezníka. Jestli máš jen zánět, tak operaci ne. Proč???? se nechat operovat. První zlo je narkoza, druhé zlo , že ti dají všechno pryč. Všechno , co je uvnitř , tam je proto, že tam patří, bez každé části se organizmus dává do pohybu hůř. Já jsem taky měla karcinom, tak nebylo zbytí. Přikláním se k Channy a Janě. Dochází k mnoha omylům i u stanovení diagn., měla by být potvrzena 3. doktorama. Můžeš si přečíst na netu, kolik je případů, kdy chybně stanovili diagn. a pacient byl zbytečně operován a ty stresy k tomu. Držím palce paaaaa
anonym
| 27. 11. 2011 17:10
TO rozalin: Děkuji moc za odpověd.Hned příští týden jdu ke gynekologovi na konzultaci a další týden ještě pro jistotu ke kartářce
anonym
| 27. 11. 2011 17:18
TO Anonym: Souhlasím s holkama. To bych raději chodila každé 3 měsíce na kontrolu než jít zbytečně na hysterektomii. Já bohužel také nemám na výběr. Mám myom o velikosti 90mm .
anonym
| 27. 11. 2011 23:16
TO Anonym: je mi divné,že máš chodit každé 3 měsíce na kontroly ,to se dělá ,když není v pořádku cytologie,zkus se zeptat na přesnou diagnozu,kartářka to nevyřeší,moje zkušenost
anonym
| 27. 11. 2011 12:40
TO Anonym: Já bych to rozhodně konzultovala ještě s jiným gynekologem, mě se to zdá taky divné, kvůli zánětu jít na hysterektomii....jestli to tedy je jen zánět a ne něco jiného, rozuměla jste si, co se týká vaší diagnózy, se svým gynekologem dobře???
anonym
| 24. 11. 2011 19:25
Ahoj. Tak 15.12. jdu ještě na kontrolu a už se dozvím termín operace. Počítám tak polovina ledna. Ve středu jsem byla s Jirkou na té sociálce. Máme asi milion lejster na vyplnění a spoustu dalšího zařizování. Ale trpělivost růže přináší tak doufáme že ta adopce klapne a vše bude O.K.
anonym
| 24. 11. 2011 19:28
TO Lenka: Tak hodně trpělivosti při vyřizování! Já jsem taky teď přišla o dělohu a nemám děti, taky zvažuju adopci, i když už jsem trochu starší....no nevadilo by mi, kdyby to třeba už nebylo miminko, taky se chystám na úřady zjistit, co a jak.
anonym
| 24. 11. 2011 19:40
TO Jana: Nééééééééééé,jdu ještě 8.12.a výsledky budou potom,
Jani já měla poslední dítko v 39 a nelituju ani trošku,hurá do adopce,budeš určitě bezva mamka
anonym
| 25. 11. 2011 23:04
TO Chany: tak mám opět změnu, dnes jsem volala do nemocnice a ty moje bakterie v močáku nejsou citlivé na Nitrofurantoin, tak mi dali něco jiného, snad mi to už konečně pomůže!! Jinak zdravím všechny před i po...držte se!!
anonym
| 26. 11. 2011 16:27
TO Jana: Janičko tak to už zabere a bude ok,holky zářný příklad,přepískla jsem to s prací a jsem hotová
anonym
| 24. 11. 2011 19:41
TO Lenka: Leničko,držím palce uvidíš vše bude ok,tak jen vyplnujte ,obrnte se trpělivostí a mimčo bude
anonym
| 23. 11. 2011 18:28
to Rozalin: po tak velké operaci bych měla strach nějak protestovat a ty anitibiotika nejíst. Za celý život jsem antibiotik snědla minimum, žádné záněty ani nic podobného jsem nemívala, tak snad to nebude tak hrozné.
anonym
| 23. 11. 2011 23:57
TO Jana: Jani klid Nitrofurantoin mně dávali již v nemocnici od prvního dne operace tedy všem,po hysterektomii,nejsou to klasická antib.ptala jsem se bráchy,je to vlastně náhrada za Furantoin a to ATB nebyla,takže neboj Hanča
anonym
| 24. 11. 2011 19:25
TO Chany: Já si z toho nějak hlavu nedělám, hlavně, že mě přešly ty křeče ve střevech, protože to bylo fakt maso... Teď se cítím dobře, a to je hlavní. Už máš ty výsledky?
anonym
| 24. 11. 2011 10:58
TO Jana:já taky nikdy záněty neměla, ale po té operaci prý ten moč.měch. je dost v ohrožení a ty záněty se prý můžou vyskytovat. Nevím, o jaký zánět se jedná v mém případě, bo to bylo zjistitelné jen zápachem. Jinak bolesti nic.Dali mi ofloxin.- antibiot. Ale podotýkám, že po operaci to bylo O.K. až teť po roce a něco. pa Určitě hned po operaci bych taky neváhala a jedlato, co mi předepíšou.
anonym
| 24. 11. 2011 15:29
TO rozalin: Nám v nemocnici Nitrofurantoin dávali všem od té doby co jsme začali jíst,šla jsem s ním i domů+ještě jedna ATB,protože jsem měla problémy s moč.měch.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
15. 6. 2025 20:05
14509
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
milica
15. 6. 2025 22:26