Cvičím, ale nehubnu?!? - Diskuze | e15.cz
Zpět na výpis diskuze

Cvičím, ale nehubnu?!?

Diskuze

ano
anonym
| 14. 6. 2007 20:55
Ano, v klidu ma zdravý člověk tep okolo 60 kontrakcí za min. A určitě by měl znát svoje maximum to se vypočítá tak, že od čísla 220 odečteš svůj věk (př. 220 - 25 =195). To znamená že maximální tepová frekvence je pto 25-ti letého člověka 195 tepů/min a neměla by se překročit. A pak se jedná o procenta tohoto maxima. Pro hubnutí se udává kolem 60%- 70%. Pro zlepšení kondice se udává 70%-85%. Vyšší hodnoty jsou už pro vrcholové sportove. Pokud je tepová frekvence příliš nízká, tak se to tuků vůbec nedotkne, pokud zase příliš vysoká, zlepšuje se kondice, ale tuky jsou opět v klidu. To ovšem všechno pouze teoreticky určitě záleží na metabolismu každého jedince jak si to přebere.
tep
Raffaelo
| 14. 6. 2007 16:13
Ahojky, tak takhle jsem se teda zatím nikdy důkladně nepozorovala, jestli mi rostou svaly a tuky zůstávají.. Já zase běhat nemůžu, kvůli koleni, mám to zakazáný od doktora, ale jezdit na kole zase můžu, tak jezdím a já co doma posiluju, tak to zase není jako v posilovně, protože nemám žádné stroje, cvičím normálka na karimatce na zemi a o nějaký tepový frekvenci nemám ani potuchy.. dělám to protože mě to baví.. a ta frekvence je nějak zvlášt důležitá?
ahoj
anonym
| 14. 6. 2007 15:34
ahoj, s tím posilováním mám zkušenosti takové, že mi docela rychle rostou svaly, ale tuky zůstávají...a pak je to ještě horší. Takže se chci soustředit na běhání ve správné tepové frekvenci po dostatečně dlouhou dobu (včera jsem měla světlou chvilku a vydržela jsem 60 min). Jak jsem uvedla cvičím pak na gymballu a myslím si, že to pro mě naprosto stačí k formování postavy, protože na něm cvičím s váhou vlastního těla a cvičební polohy se mi na něm zdají přirozené.Také cvičím s 1,5 kg činkami, ale jen lehce, protože je to opravdu hned znám na objemu mých paží. Nicméně děkuji za odpověd. Zkusím běhat obden.
ahojky
Raffaelo
| 12. 6. 2007 20:01
Ahojky jestli jenom běháš, tak by jsi k tomu měla ještě přidat nějaké posilování, také se snažím každý den cvičit, sice jenom doma, ale k tomu ještě jezdím na kole, ale ne každý den, to nestíhám časově. ale také pořádně nepocituji žádné změny, jak říkáš, cítím se líp a dělám to proto že mě to baví, chtěla bych si zpevnit postavu a na to stačí ženám opravdu domácí cvičení, pokud mají silnou vůli a vydrží pravidelně a bez přejídání sladkého no prostě upraveného jídelníčku, ale ono se někdy nedá prostě odolat a dát si něco na zub jinak s tím, že by se nemělo cvičit každý den máš pravdu, ony jsou potom svaly unavené a přestanou pracovat tak jak mají.. také to mám tak, že pokud jeden dva tři dny vynechám, tak se potom do cvičení hůř dostávám, ale naučila jsem se protahovat každé ráno, a je to daleko lepší, takže můžu s klidným svědomím i pár dní necvičit..
Ahoj
anonym
| 12. 6. 2007 13:40
Ahoj. No já třeba cvičím už asi 3 měsíce každý den. 40 minut běhám ( držím se mezi 120 - 130 tepy) a pak asi
ještě 10 minut (na balóně + sklapovačky + atd.) Kromě toho, že se cítím
vyrovnanější a celkově psychicky v pohodě, ale navidím a maněřím vůbec
žádné změny, spíš se mi zdá, že jsem nezhubla vůbec nic. Jídelníček jsem upravila na co nejzdravější a nejvyváženější minimum a
nic. Mám jediné štěstí v tom, že mě to baví, jinak bych s tím už
asi sekla.......takže stále doufám, že to ty tukové buňky už konečně
přestane bavit. Nicméně bych uvítala nějaké dobré rady ohledně toho, co dělám špatně (jestli bych měla vypustit těch 10 minut a měla pouze běhat?) Vím, že by se asi nemělo cvičit každý den, ale když vynechám 1 den, tak už v ten další den těch 40 minut nevydržím..... Předem díky....
kostru nezměníš
Kloa
| 2. 6. 2007 01:59
Ahoj, teď jsem četla zajímavý deníček od tynky (http://www.moje.victorie.cz/tynka/) tak tam třeba koukni.
Ale co jsem chtěla napsat je, že s tou kostrou moc neuděláš To nezměníš žádnou dietou, možná ani ne cvičením. Co ale pomáhá je volit správné oblečení, to dělá vážně hodně Takto řeším nedostatky, které má má postava a které nejdou změnit, protože kostru nepřestavíš. Taky si nemůžu obléct každé tričko co se prodává, co si kupuju si musím taky dost vybírat. Taky jako ty si nemůžu obléct takové ty dívčí tílečka, ale i pár tílek mám, ale záleží na jejich střihu, barvě i materiálu. Třeba kvůli většímu poprsí mám problémy s košilemi někdy i tričky, košile se mi rozevírají, nebo jsou mi přes prsa úzké a když vezmu o velikost větší, tak v tom zase lítám v ramenách, přesto, že je mám široké možná až moc. Stejné problémy mám se sakem, i bundami, prostě cokoli se v předu nějak zapíná. Ale všechno jde, chce to jen najít to správné oblečení. Dá to sice více práce, ale co naděláme. Stejný horor zažívám při nákupu spodního prádla nebo plavek - horní díl potřebuju velikost 75 E nebo 80 E a dolní díl - kalhotky M, no a sehnat něco padnoucího v těhle mezích chce taky hledat a hledat a zkoušet. Mě se zase hodně líbí krátké sukýnky, ale prostě to na mou postavu a můj typ není, takže připadají v úvahu tak sukně ke kolenům nebo těsně nad. Co tím chci všechno říct, že se musíš snažit oblečením zdůraznit část těla, která je ucházející a zakrýt to nehezké.
cvičení mučení
anonym
| 1. 6. 2007 20:09
Ahojdy, tak jsem prošla pár příspěvků na cvičení a hubnutí, no mám podobný problém... dělám už asi 3 roky aerobik a jelikož jsem spíše mohutnější postavy po tatínkovi, jakože žádná prsa, ale obrovsky široký hrudní koš tím pádem taky záda, sice ne velký zadek a dlouhé nohy, ale od mala trochu křivé, problém z dětství...takže je překládám jakoby přes sebe dopředu a vypadá to fakt divně.....a přidávám k tomu 2x týdně hodinku squashe tak se mi zdá, že se mi většina "špeků" čejdžla na svaly, jenže....!přibrala jsem ke své "supr postavě" ještě tak 3-4 kila:( nejde to dolů vůbec nijak(metodu "nejím" neuznávám)....tak nevím co s tím...:( chtěla jsem na zpevnění těla vyzkoušet EBS, vím, že tablety jsou blbost, ale nalákala mně reklama a představa pevnějšího těla....a nešlo to. jsem z toho efektu celkem zoufalá, nevím jestli jsem zvolila správné cvičení na formování takového typu postavy jako jsem já. jím všechno, omezila jsem rapidně sladké, dřív jsem spásla i 1 tabulku čoko denně, jenže teď fakt najíždím na zeleninu, celozrnné pečivo a snažím se jíst mléčné výrobky, protože jsem měla v "mládí" úraz, typu "díra v kosti", kdy mi nedorostla v kotníku kost a měla jsem s tím peklo... k tomu mě ještě štvou ty širokánská záda, nemůžu vylézt ven v triku na ramínka, prtoože to vypadá divně... v plavkách vypadám jak chudá příbuzná, nahoře nic a hrudník jak Rambo:( ke všemu musím kupovat trika L a někdy i víc..:(no nevím co s tím fakt...poradíte mi někdo?je sice fakt, že mám pevnou postavu a kamarádka mi přihodila i jednu lichotku, prej se na mě teď hezky dívá, ale když vidím ty holky kolem, tak bychse fakt zapla do skafandru a nechodila ani ven...:( nevím jaké cvičení zvolit, nemáte některá kontakt na nějakého dietologa, nebo fitness poradce třeba i přes net?byla bych ráda, kdybyste se mi ozvaly co máte podobný problém na mailika!Sisl@seznam.cz. Držte mi palce!!!!S.
pro LittleStar
anonym
| 30. 4. 2007 16:27
Je nejsem na tu techniku odborník ale vím že to hodně pomáhá, taky jsem si dřív u cvičení měřila tep rukou ale vim že sem u toho strávila víc času než běhu . Pak jsem ten měřič dostala od přítele a hodně mi to usnadnilo práci.

Zkus se zeptat ve sportech, nebo tam kde prodávaj kola, určitě ti dobře poradí. Řekla bych že ty lepší stojí tak od 600,- kč. Neni to zrovna málo ale určitě se do toho vyplatí investovat a navíc ti to vydrží dlouhá léta .
Taky se můžeš kouknout na internet. Ten správnej si určitě vybereš .

Měj se krásně pa pa
To je bezvadný,
LittleStar
| 30. 4. 2007 12:34
už jsem se smířila s tím, že ke sportování přizvu techniku. Poraď mi prosím, podle čeho měřič tepu vybrat - je cena dobré měřítko? Díky
pro LittleStar
anonym
| 29. 4. 2007 17:58
Myslela sem měřič tepu a ne tuku.
pro LittleStar
anonym
| 29. 4. 2007 17:57
Ahoj,

jesli chceš spíš zhubnout tak určitě nesprintuj ale běhej dlouhé trasy. Jestli to myslíš s tim běháním vážně a nechceš si neustále měřit tep, pořiď si měřič tuku který si připevníš na ruku neni tak drahý a usnadní ti to práci. Dělej spíše aerobní zátěž (běh, chůze, kolo, aerobic....) a delší dobu. Posilování zařaď 3x týdne s malými zátěži nebo jen se svojí váhou těla. Cviky tak po měsíci obměň aby si na ně tvoje tělo nezvyklo, kila a hlavně centimetry ti budou padat dolu jak po másle. Hlavně se zaměř na stravu, protože na ní záleží ze 70-%.
Fakt to funguje. Tak hodně síly .

PS: máš super diskuzi

Ahoj
Ahoj,
LittleStar
| 19. 4. 2007 10:37
já vím, že mě tahle intenzita schází - jsem spíš vytrvalec, ale chtěla bych to napravit. Ale to mám běhat a držet si pořád ruku na tepu a počítat, jestli mám tu správnou frekvenci? Anebo stačí třeba běhat, tak aby člověk fakt sprintoval, zapotil se a hodně dýchal?
Nebo máš jinou radu, jak do sebe trochu té dynamiky dostat?
Dík
Itenzita!!!
pajounek
| 16. 4. 2007 12:16
Ahoj!!!
Nejdůležitejší je intenzita pohybu, at uz behate, pracujete na zahrade nebo treba ***ujete ...
a podle intenzity si uz jednoduse upravite dobu trvani a pocet sportovnich / volnocasovych aktivit.
Mrknete na muj blog, budu se to tam snazit osvetlit.
A pozor, je to opravdu snažší, než to na první pohled vypadá, NENECHTE SE ZASTRAŠIT A PTEJTE SE.
Očistný den
Sonja333
| 28. 12. 2006 10:18
Vřele doporučuji dát si jeden čistě jablečný den, pít hodně vodu a čaje a samozřejmě jíst hodně jablek. Hezky si je nakrájej na talíř, abys měla pocit, že jíš něco hutnějšího... Druhý den je žaludek staženější a budeš mít lepší pocit. Tenhle očistný den doporučuji udělat tak jednou za měsíc, pokud máš výdrž a vůli, tak i třeba jednou týdně, nejlépe v pondělí (po nedělním obídku ). Kdyby to bylo nezvládnutelné, dej si nějakou jinou snídani, müssli, nebo třeba celozrnné pečivo s něčím ne moc kalorickým a zbytek dne ty jabka. I to není špatné, uvidíš. A pokud to půjde, trošku si zacvič. Pokud si dobře vzpomínám z předešlých příspěvků, cvičíš docela dost...tak si dej v tenhle den třeba rotoped...
Povánoční cvičení,
LittleStar
| 27. 12. 2006 12:29
bude asi drsnější než jsem si myslela. Jak se přes rok kočíruji, tak jsem zapoměla, jak to jde rychle nahoru - dala jsem si 3 dny, kdy jsem necvičila a jedla - slavnostně (k obědu hezky polívčičku ...). Teda úplně jsem to nepřeháněla, ale stejně to hned cítím na bocích (teda ta partie nad zadkem a jak přechází na bříško). Poradíte mi nějaký očisťovací den? Nebo stačí jen pít (vodu???) a protáhnout se?
pro Hvezdicku
anonym
| 11. 12. 2006 20:29
TAk beh a svihadlo, to je super! to bys mela brzy slavit
uspechy. A priznam se ze o kalanetice toho moc nevim, ale Pilates je
super. to je uplne na vsechno. Je to rehabilitacni, soucasne tvarujici
i hubnouci. Jen je podle me treba chodit do kurzu a ne podle kazet
doma. Kvalitni cvicitelka s odbornym akreditovanym kurzem je pri tom
samozrejmosti a zarukou.
Díky,
LittleStar
| 11. 12. 2006 16:33
takže když jsem vycvičená - fyzičku celkem slušnou a pořád pravidelně cvičím, tak budu spíče nabírat. Snažím se tak 3x do týdne jít běhat a skáču přes švihadlo. Pak dělám různá cvičení (na gymplu jsem cvičila Cindy Crawford - jestli znáte 1 a 2, a pak jsem to začala prokládat Olgou Šípkovou 1,2,3). Kalanetiku cvičím podle knížky, ale to mi moc nejde. Jak to bude vypadat teď s pilates uvidím - napíšu, jakou udělám zkušdenost. Ještě jednou dík za radu. A když budete mít nápad, co zařadit do cvičení, tak pisněte.
Pripad Jannie
anonym
| 10. 12. 2006 22:08
PS: to je presne pripad Jannie. Telo se krasne zacne formovat,
ale shazovat uz zrejme moc nebude, protoze to co byl tuk, je ted
svalovina. A z te jde shazovat, jedine tak ze telu ublizite.
Dulezite!
anonym
| 10. 12. 2006 22:06
Holky, rada bych vas vsechny na neco upozornila. Je rozdil cvicit a cvicit. Pokud chcete shazovat, nesmite posilovat!

Kdo ma kila navrch a zacne pravidelne posilovat, at uz aerobicem nebo nedej boze v posilovne, tak vytvari z tuku sval.

Musite se potit a zahrivat, postupne zvysovat tepovou frekvenci
a tu potom udrzovat, timhle zpusobem dochazi k ubytku kil. Takze v
posilovne jedine tak rotoped na lehky prevod, ale dlouho, coz nemusite
ani chodit do posilovny.

Kdo ma hudebni sluch, tak doporucuji hlavne aerobic klasicky,
neposilovaci! a po cviceni zkuste vydrzet uz nejist a nepit nic
sladkeho. Vysledek by se mel dostavit.
Ahoj,
LittleStar
| 10. 12. 2006 20:46
začala jsem cvičit Pilates, nemáte s tím někdo zkušenosti? Třeba na co dát pozor, dýchání a tak. Budu rádá za sdělení zkušeností. Taky by mě zajímala bio strava, tak jestli máte nějaké odkazy, kde bych se mohla poučovat, předem děkuji.
cvičím ale nehubnu
packa
| 13. 11. 2006 20:18
Klobouk dolů,máš teda pevnou vůli,já mám problémy se zádama,tak do posilovny zatím nemůžu.Ale posiluji díky rehab.sestře bezpečně přes dýchání.Tak by nemělo dojít k přetížení zad.Asi to nepůjde tak rychle jako Tobě,ale i tak držím všem co mají snahu se sebou něco udělat palečky
:)
jannie2001
| 13. 11. 2006 13:02
Holky po uraze jsem nabrala 10 kilo :( des. Cvicim mesic ..kazdy den posiluju cca 30 min a hraju 2x tydne beach volejs plus mam doma stepper. snazim se . 5 kilo mam dole, ale ted se vaha sprajcla... ale centimtry ubyvaji dal. Takze na vahu kaslu. Hlavne ze ten objem je hezci :) samozrejme chci zhodit i zbytek ...ale kdzy jdou dolu centimetry tak se neco hybe, casem pujdou i ta zbyla klica dolu :)
musime si verit !
cvičení
vendy
| 13. 11. 2006 10:04
NO tak to máš pravdu, kdybych neměla žádné závazky, tak se dokopu
chodit cvičit častěji. Jenže se starám o 3 děti a jsem fakt ráda, když
si ten čas na cvičení 2-3 x za týden udělám. Jinak bych musela cvičit
doma, ale na to tam nemám klid, leda bych si dala závazek, že každý den
odjedu něco na rotopedu. Jinak je mi 32 let, podle BMI nemám žádnou
nadváhu, ale chtěla bych shodit tak 3 kila abych se prostě cítila lépe.
Jsem malá 159 cm a to je hned každé kilo navíc děsně vidět.
cvičím ale nehubnu
packa
| 12. 11. 2006 20:43
Ahojky,když to tak čtu,vidím že nejsem sama s váhovým problémem.Jsem na začátku redukce váhy:víc zeleniny,žádné přílohy,pitný režim atd.Jenže jdou vánoce,a to bude zkouška sebezapření.Ty dobroty u babiček,pečení s dětmi.....No když je nejhůř,tak si řeknu "hlavně že jsme zdraví.PS:prosím o napsání zkušenosti s ORBITREKEM,chtěla bych si něco koupit ,nejvíc se mi líbí právě ORBITREK.
Díky za povzbudivá slova,
LittleStar
| 12. 11. 2006 17:12
ale mám za sebou nějakých 10 let cvičení + poslední 3 roky svičím dost intenzivně (i 5x týdně po 2 hodinách). Myslela jsem, že je to spíš o jídelníčku, ale už není kde ubírat - myslím, že o tom vím docela dost (zelenina, ryby, ovoce ..., nízký glykemický index ...). Asi je to o konstituci těla - protože když mám nějaký výpadek, tak naopak začnu přibírat. Takže takovýmto životním stylem spíše udržuju aspoň to. Jen mi to příjde divný makat jak šroub a vlastní výsledek je - aspoň netloustnu.
Já vím, je to těžké!
Sonja333
| 12. 11. 2006 14:50
No mluvím jen z vlastní zkušenosti, někde se dočteš, že chodit 3x týdně cvičit je ideální. U mě ovšem ne, jsem typ holky, která prostě musí dřít a hlídat se v jídle, jinak je zle. Musela jsem si vybrat, bud si budu "užívat" s lednicí a televizí, popř. pc, nebo budu makat, ale budu spokojená. Trvalo mi ale dlouho, než jsem si na nový způsob života zvykla. U mně je ted spíše problém, že jím docela málo a nepravidelně, takže spíše bojuju ted s tím než s přežíráním. Já vím, čas je problém. Sejde na tom, kolik ti je a co děláš. Já mám v tomhle směru ideální povolání a nemám žádné závazky (tím myslím děti), takže čas na to mám, a vůle se taky vytrénovala. Už mi nedělá problém zvednout se a jít cvičit, protože se na to vždy strašně těším.
Zkus se na nějaký čas přemoct a chodit častěji, mně trvalo tak 3-měsíce, než to začalo být znát...Pak uvidíš, jaký je to příjemný pocit, když ti všichni říkají, jak jsi krásně zhubla, že jsi "poloviční" a především ten pocit, když zjistíš, že nemáš co na sebe, protože všechny kalhoty ti padají!
Prostě si řekni, že čtvrt roku to bude peklo, ale věř tomu, že výsledek se dostaví, a když zjistíš, že to jde, bude tě to motivat... takže ti pak bude líto vrátit se k původnímu stylu života... Držím palečky, určitě dej vědět, jak pokračuješ a jestli se něco změnilo.
To snad ne !
vendy
| 11. 11. 2006 19:11
To mě teda děsíš 2-3x týdně že je k ničemu . Já chodím cvičit 2 x týdně a jednou týdně hraju badmigton a pořád čekám že nějaké to kilčo shodím, ale nic.... no možná je to fakt málo, ale kde na to brát čas ......
Cvičím, ale nehubnu?! To půjde!
Sonja333
| 10. 11. 2006 17:10
Ahoj ty nešťastná, nesmíš chtít všechno hned!Jsem si jista, že se to povede, ale bohužel - chce to hooooodně času a vůle. Už asi půl roku cvičím hodně - vlastně dalo by se říct, že každý den, a jde to, sice pomalu, ale lidi jistě. Předtím jsem několik let cvičila tak 2-3x týdně, ale bylo to k ničemu. Užívala jsem k tomu různé přípravky - např. L-karnitin atd. a nic mi nepomáhalo. Takže opravdu vřele doporučuju pořádně se do toho opřít a hlavně pozitivní přístup, je to totiž dost o psychice...Mám to vyzkoušený. No a samozřejmě upravit jídelníček...
Cvičím, ale nehubnu?!?
LittleStar
| 22. 10. 2006 20:22
Ahojky, chtěla bych si tu pokecat se "snaživkama", které sportují, ale kterým kilíčka dolů nejdou. Třeba společně přijdem na nějaký receptík. Já sportuji velice často a různé typy sportů a i v jídle jsem v pohodě, ale váha mi dolů nejde a objemy taky ne. Nezažíváte něco podobného? A třeba jestil se vám to podařilo vyřešit ...

Nejnovější příspěvky v diskusích

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
2. 5. 2024 18:43
11853
cudlik
2. 5. 2024 12:35
70398
Lenka Soukupov
30. 4. 2024 11:15
8776
♥Jarka*Alice♥
26. 4. 2024 08:01
409
Uivatel_5825696
16. 4. 2024 20:10
479
helena.07
27. 3. 2024 11:56
8
Uivatel_5747674
19. 1. 2024 11:51
16826
Pavlna Trojanov
12. 3. 2024 09:26
5
Jiina Koudelov
25. 2. 2024 20:33
148
Anna Soukov
23. 2. 2024 00:14
115
Jiina Koudelov
13. 2. 2024 21:43
46
Silvie Zimmermannova
13. 2. 2024 17:15
10831
Jiina Koudelov
3. 1. 2024 18:58
327
Uivatel_5725017
3. 1. 2024 10:00
33
Uivatel_5694482
24. 11. 2023 19:31
82
Cryptomeria Rasa
16. 11. 2023 18:49
287
sona.koutna8
30. 6. 2022 21:02
26
Vlado Schiffel
12. 11. 2023 01:48
439

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Video