Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Oblíbené filmy

Diskuze

:-)
angelwoman
| 17. 9. 2007 16:09
Madagaskar je klasika-pustím si ho vždy, když mám hodně špatnou náladu a na žádný "náročný" film nemám chuť...
"Já tak rád trsám, trsám, ....."
oblíbené
Ally
| 17. 9. 2007 13:16
Ahoj,
taky se přidám. K mým oblíbeným filmům patří Dívka s perlou, již zmiňovaná Čokoláda, z historických to jsou skoro všechny, které tu byli vypsané (ale asi vede Alexander Veliký). V poslední době mne zaujaly hodně filmy ve kterých hraje Jet Li, naposledy jsem viděla Hrdinu (ve stylu Tygr a Drak), ten je moc pěkný.... Twin wariors, Obávaný bojovník i Utržený ze řetězu taky stojí za kouknutí. Z kreslených nejspíš vede Madagaskar a hned za ním je Happy Feet a Za plotem . Z českých filmů to jsou všechny s Burianem, Pelíšky atd. a v neposlední řadě i Vratné lahve.
No a můj poslední zakoupený film na DVD je Tygr a Drak, viděla jsem to již několikrát v televizi, ale i přes to jsem si ho chtěla za kždou cenu pořídit domů .
:-)
angelwoman
| 16. 9. 2007 21:59
Nevím, jestli to tu psát, ať mě někdo nezlynčuje, ale taky zbožňuje Piráty z karibiku Hlavně kvůli Johnnyho, samozřejmě
film
deysi
| 16. 9. 2007 21:49
Piráti z Karibiku jsou opravdu super. Taky se mi hodně líbí. Hodně se mi libí filmy jako např. Van Helsing, Underworld, Gothika je dobrá.

Na horory se moc nedivám, mívám z nich opravdu strach. Někdy mi to ale nedá a na něco po čase kouknu - saw, dům mrtvých, mrtví k snídani, dům tisíce mrtvol, márnice. Po takových filmech u mě následuje dlouhá pauza Dobrý je např. Kruh, Oko - to je takové psycho - doporučuji:)

Také Letopisy narnie - byla krásná pohádka

Filmy
Kamilka
| 15. 9. 2007 21:14
Film který je u mně jednička jsou Piráti z Karibiku. Ale nedávno jsem viděla na videu Švédský film Kdo nám vzal šroub? Je to o tajném závodě dvou jachet, děsná sranda.
Medvídek
angelwoman
| 11. 9. 2007 11:58
Byla jsem v kině na Medvídkovi-a můžu doporučit! Moc se mit o líbilo, i když to bylo místy opravdu hodně ze života, člověk se v tom našel..ale bylo to podáno s takovým nadhledem-no, zkrátka, stojí to za podívání
pro Kloa
Peta
| 3. 9. 2007 21:14
Děkuji za Ti za popis filmu.Až budem bydlet,tak si ho nejspíš pustím.A bez jídla .
Peta
Kloa
| 2. 9. 2007 21:48
No v Saw jdou fakt do extrémů a někdy se až na to opravdu nedá dívat. Jíst bych u toho asi nemohla. Ono většinou je každý díl o tom dát někomu nějakou lekci, aby si života lépe vážili a ve trojce šlo hlavně o to naučit toho chlapíka odpouštěta a jeho ženu vážit si více rodiny. A ten co ty úkoly zadával měl u sebe i jeho ženu, ta měla za úkol (protože byla lékařka) mu pomoct od bolesti, měl nějaký nádor v hlavě, ale její život byl podmíněn životem toho nemocného, tedy kdyby umřel, umře i ona, protože měla na krku ty roznětky a to zase ten její manžel nevěděl. Nemocný nakonec zemřel, teda alespoň to tak mělo vypadat, jeho žena tedy zemřela taky a pak on dostal ještě takový ten mikrofon s kazetkou, kde měl ještě vzkaz, že má i jeho dceru a teď se nedozví kde je. Snad se mi to podařilo nějak popsat, už je to nějakou dobu co jsem to viděla
pro Kloa
Peta
| 2. 9. 2007 21:13
A teď si představ,že jsem u té trojky,nevědouce co mě čeká, začal v klidu odědvat.Po umlácení nohy poklopem,jsem nevěděl,jestli mám odložit oběd,nebo vypnout film.Měl jsem to tenkrát bez titulků,takže dodnes nevím pointu filmu.
peta, angelwoman
Kloa
| 2. 9. 2007 19:51
Peťo, Saw I, II i III jsem viděla, mám takové hororové filmy ráda, občas se prostě nechám postrašit Když si v jedničce řezal nohu, tak jsem si s filmem povídala "ne, ne, neřezej". Dvojka se mi asi líbila nejvíc, bylo to takové zajímavé a trojka, no to jsem se sem tam nemohla dívat, přítel měl ze mě legraci, prý proč jsem ten film chtěla půjčit když se schovávám pod peřinou Ale asi více než Saw se mi líbil film Hory mají oči, Dům hrůzy a Vesnice.

Angelwoman, u mě je taky Pán prstenů jednička mezi filmy Taky je mám přečtěné, i Hobita.
filmy
Ameli
| 2. 9. 2007 19:36
Můj nejoblíbenější film je Amélie z Montmartru, proto taky ten nick Z českých asi Na samotě u lesa a tolikrát zmiňované Pelíšky. Poslední film, který jsem viděla byl Faunův labyrint, můžu doporučit. Prolíná se tam svět fantazie a hnusné válečné reality. No a nejhorší co jsem poslední dobou viděla byli Účastníci zájezdu, Roming (asi mi nesedí ten režisér, nebo nevím, ale nezvládla jsem to dokoukat do konce, jak mi to přišlo strašné) a Goyovy přízraky. Jinak můžu doporučit tyto stránky: http://www.csfd.cz/ Najdete tam snad všechny filmy, můžete si přečíst o čem jsou a co si o nich myslí ostatní.
filmy
Peta
| 2. 9. 2007 19:29
Ahojky lidičky,já mám moc rád české filmya a to jak staré(Eva tropí hlouposti,Cesta do študákovi duše,Krakatit),starší( Marečku,podejte mi pero,Vesničko má středisková), ale i nové( Pelíšky,Pupendo,Jedna ruka netleská atd).Co mně nezaujalo byli Snowborďáci.Mě to moc vtipné nepřišlo.Moc se těším na Vratné lahve.
Ze zahraničních filmů je taky spousta.Jako milovník sci-fi jsou to Hvězdné války,Já robot,Pátý element,Soudce Dred atd.Zkrátka je jich sposta a na vyjmenování není tolik času. Jsem moc rád za obchody levné knihy,protože se zde dá sehnat docela hodně starých filmů,které jinde neseženete.Já si tam kupuji japonské filmy( Sedm samurajů,Žít,).Je to v originále,černobílé a českými titulky. Jeden film trvá asi dvě a půl hodiny a je v polovině normální přestávka.Prostě se tam objeví znak a na pět minut je klid.S Lindou milujeme japonské pohádky,ale těžko se shánějí.Kdybyste někdo věděl jak nato,budem rádi. .Teď trochu z jiného soudku.Jaký máte názor na Saw I,II.III?.Jednička,dvojka-dokoukal jsem do konce,ale trojku,tu jsem musel přetáčet.Kdo to zná,ví proč.
Pedro Almodóvar
biobobi
| 2. 9. 2007 19:04
Mým milovaným režisérem je Pedro Almodóvar, miluju tu jemnou nostalgii v jeho filmech, trochu záhadno ... Jeho filmy jsou "Vše o mé matce", " Mluv s ní" a "Volver". Poslední ze jmenovaných je nejtajemnější, mým úplně nejoblíbenějším filmem je "Mluv s ní"- to musíte vidět, dívám se na něj vždy, když se potřebuji v životě trochu nasměrovat ( a to je poslední dobou dost často ... ) a ten film mi vždy napoví ... Pak také ta známá "Amélie z Montmartru"- tak nádherně laskavý film, tak jemný, tak všeříkající- miluju! Audrey Tautou je skvělá herečka, doporučuji také "Špínu Londýna", kde hraje- to je trochu drsnější, příběh o londýnských imigrantech, Audrey tam hraje Turkyni, ten film je také supr. Z těch českých z poslední doby se mě zaujala "Kráska v nesnázích" a chci vidět "Tajnosti" a "Medvídka".
malá Miss Sunshine
Lindule
| 2. 9. 2007 18:52
Včera jsem si půjčila na DVD film Malá Miss Sunshine. (název je asi špatně napsaný) Je to o rodině, která jede přes 1000km na soutěž krásy malých holčiček. Matka nestíhá starat se o rodinu. Otec se neúspěšně snaží prodat knihu o tom, jak se stát úspěšným. Syn už pár měsíců nemluví. Strýc se pokusil o sebevraždu a dědečka vyhodili z domova důchodců, protože byl sprostý.Samotná holčička není nijak oslnivě krásná a je mírně buclatá.

Jestli máte rádi laskavý, trochu hořký humor, mohlo by se vám to líbit.
filmy
angelwoman
| 2. 9. 2007 18:20
Ahojky! Já se taky přidám se svými oblíbenými filmy Mám ráda moc ty české - tolik zmiňované Pelíšky, Horem pádem, Jedna ruka netleská, Vrchní prchni, Na samotě u lesa, Kolju, Vesničko má středisková, Pupendo, atd-prostě všechny s tím osobitým českým kousavým i laskavým humorem A mám ráda všechny filmy s Loiusem de Funesem
Ze zahraničních u mě vítězí Pán prstenů-ale to především proto, že miluju i knižní předlohu , dále mám hodně historické filmy-např. z dob Anglie či středověké Francie, o Vánocích se vždy díváme na laskavou Lásku nebeskou a myslím, že teď do Vánočního repertoáru zařadím i film Prázdniny s Cameron Diaz a Judem Lawem-byl to moc milý film... Jinak mám-li dát jmenovitě své oblíbené zahraniční filmy je to Čokoláda s Johnnym Deppem a Juliette Binoche, dále milá oddechovka Karlík a továrna na čokoládu také s Johnnym Deppem, Obchodník se smrtí s N. Cagem, Piráti z karibiku (nesmějte se, je tam Johnny!!! ) nebo třeba Amélie s Montemartru s Audrey Tatou.
V kině mě naposledy zaujaly Vratné lahve od Svěráků a moc se mi líbily Tajnosti od Alice Nellis-moc krásný, důvěrný a komorní film
Ahojky
Edith
| 19. 7. 2007 20:41
strašně moc mě zklamal film Jak se krotí krokodýl nebo jak se to jmenovalo,byla jsem na tom s kamarádky dětma a takovou chaotickou blbinu jsem dlooooouho neviděla!!!Jinak chodím do kina hodně často,ale ještě jsem nestihla Bestiář,tak to musim dohnat.Z filmového klubu na čt2 jsou taky dobrý filmy,ale nepamatuju si bohužel názvy... No a Láska nebeská,tak to jsem viděla asi dvacetkrát a vždycky mě to dojme,úúúúžasnej film,jemnej,lidskej,o lásce ale neni to kýč!!!Budu si ho muset zase asi pustit a poplakat si Edith
movies
trudis
| 19. 7. 2007 18:20
Páááni...tak jsem tu načetla spoustu tipů pro volné odpoledne Spoustu z těch všech jmenovaných filmů znám a někdy nestačí je vidět jednou...jako např. Forrest Gump, Láska nebeská, Zápisník jedné lásky, Zelená míle...Ale u mě se najde místo i pro Xmeny či Matrix, Constantina až k Pánovi prstenů...
Ale zajímalo by mě, jestli si někdo najde čas i pro sledování filmů z filmového klubu? Mě učaroval italský film Nevědomé víly(La Fette ignoranti) a často se k němu vracím...
A který film vás naopak strašně moc zklamal???
Televize a kultura
Edith
| 19. 7. 2007 18:00
Ahoj,Pelíšky jsou vinikající a nezapomenutelné,herci nemaj chybu.Klasika je také Blažena a Venca....Jinak z vážnějších tématů doporučuji film Leaving Las Vegas,což je pro všechny kdo mají chut na alkohol,věřte že vás přejde V televizi se nedá koukat prakticky na nic kromě Zoufalých manželek a Chirurgů!ahojky
Těch je
Ninive
| 2. 7. 2007 09:57
Tak jo:D, filmy české výroby zrovna nemusím(nevím čím to), ale miluju klasiku - "Pelíšky" a pár těch starších, které tu určitě taky zazněly(nebyla jsem té odvahy si přečíst všechny příspěvky:D). Potom se mi líbil film "Účastníci zájezdu", i když předloha mi přišla, když pominu pár vtipných pasáží, dost fuj(pardon, ale Viewegh mě prostě naštval-kdo to četl,můžem si vyměnit názory;).
Ze zahraničních filmů mám ráda "10důvodů, proč tě nenávidím"; Hvězdnou bránu(i seriál); Bojiště Země, Matrix(pro tu myšlenku:), "Já, mé druhé já a Irena" a dalších pár filmů s JImem Carrey(-cvok jak vyšitej;),ale hrát umí). Těch filmů, na který se dá koukat, je vcelku dost. Nejradši mám ale filmy, u kterých člověk předem neví, jak to dopadne. Těch moc není, ale pak to stojí za to.
Pusinky
Kloa
| 1. 7. 2007 22:20
Tak jsem v pátek měla tu čest shlédnout Pusinky a osobně to byl snad nejhorší film co jsem v poslední době viděla a celkově mě vůbec nenadchl. Čekala jsem od toho víc. Možná jsem už na ten film byla "stará", bylo to tak asi pro patnáctky, ale být jima, tak si z toho neberu příklad.
Zato Rafťáky jsem byla nadšená a dost jsem se nasmála, což se o pusinkách říct nedá
Kloa
rezama
| 15. 6. 2007 07:56
Taky jsem kdysi byla takový maniak,že jsem si psala děje filmů,a to skoro všech,které jsme doma měli.Teď už na to nemám čas,ale většinou si filmy pamatuji,alespoň základní děj.No doma jich máme na VHS asi tak 500 a na DVD asi tak 300.Ale občas mě přijde,že nemám na co koukat.Zelená míle je výborný film,taky se mě líbil Forest Gump nebo Rain man.Taky můžu katastrofické filmy,teď zrovna dávali Skleněné peklo a na ten se taky dá koukat.
Jane, Hanicko
Kloa
| 14. 6. 2007 22:55
Jane, zaregistrovala jsem, že Madisonské mosty s M.Streepovou mají být teď někdy v televizi. Tak ať ti to neunikne
Hanicko, tak s tebou bych se taky dokázala dívat na filmy, jo ty české klasiky nezklamou Pelíšky zbožňuju, mám doma i ty písničky z filmu a to se dá poslouchat taky klidně pořád dokola a neomrzí to Horory mám taky radá ty psychologické, na sci-fi jsem nikdy moc nebyla, tak pokud můžu doporučit, tak Saw II (trojku jsem ještě neviděla, byla vypůjčená tak snad tento víkend), Hory mají oči a myslím Sanatorium (nebo tak nějak se to jmenovalo), to bylo vážně psycho. Vesnice sice nebyl myslím přímo horor, ale já se u toho taky bála. A rozhodně stojí za to podívat se na Život Davida Galea, je to osudu člověka, kterého popraví i když nikoho nezavraždil.
Rezamo, z historických se mi moc líbil Statečné srdce a pána Prstenů taky můžu, to jsem přečetla i všechny knížky (jednu z nich při pobytu v nemocnici) + Hobita.
Ale u mě se hodně do srdce zapsala Zelená míle, Tanec v temnotách a Pianista.
Kdysi jsem si vedla i takový seznam filmů, kde jsem měla napsáno i jejich děj, jakoby taková ta upoutávka co se píše v TV programu, ale pak jsem toho měla hodně ve škole a nějak jsem od toho upustila.
taky ráda filmečky
rezama
| 14. 6. 2007 20:19
Taky ráda koukám na filmy,ale nemusím zrovna ty české-Želary apod.Mám ráda komedie-zrovna třeba Někdo to rád blond,Moderní popelka,50krát a stále poprvé apod.Taky můžu historické-Království nebeské,Král Artuš,Odvrácená strana světa,Spartakus,Gladiátor.Pak mám ráda i fantasy-Pán prstenů,Harry Potter,Hvězdné války a pod..Včera jsem shlédla Eragorna-je to taky fantasy a myslím že je lepší než Narnie. A už se těším na piráty z Karibiku 3.
Lindule
hanicka
| 14. 6. 2007 18:12
Ahoj! Tak děkuji za tip ! Už jsem o tom filmu cosi slyšela. Myslím, že ho dávali i v TV, ale zrovna mi to nějak nevyšlo. Každopádně to zní moc zajímavě, takže ho při nejbližší příležitosti určitě zkouknu
Hanicko
Lindule
| 14. 6. 2007 11:12
jestli máš ráda herečku z Amelie - Audrey Tautou, zkus film Má mě rád, nemá mě rád. Ze začátku se to jeví jako romantický film. První část filmu se odehrává z pohledu hlavní hrdinky, druhá část z pohledu hlavní mužské postavy. A najednou zjistíš, že nic není tak, jak se zdálo. Nechci zabíhat do detailů, ale mně se to docela líbilo.
filmečky
hanicka
| 13. 6. 2007 19:06
Ahojky! Filmy sice moc nesleduji, ale tak k mým oblíbeným filmům patří samozřejmě česká klasika jako jsou Homolkovi a Slunce, seno..... člověk to může vidět 100x a pokaždé se u toho nasměje. a samozřejmě Pelíšky! Ze zahraničních filmů jsem si oblíbila Amelii z Montmartru....je to takový zvláštní, ale moc pěkný a hlavně je tam náááádherná hudba ! Horory taky docela můžu, ale spíš ty ze záhrobí a psychologický, takový ty sci-fi mě fakt neberou.
filmy
Nelinka
| 13. 6. 2007 17:29
Ahojky všichni...Ze zahraničí mám ráda filmy Někdo to rád blond(na to se podívejte.Je to super.jestli si chcete o tomto filmu popovídat tak napište),Baba na roztrhání,***,Van Helsink,Rychle a zběsile 1,2 a 3,...animované:Carcoolka,Doba ledová,Shrek,Madagaskar...CZ:Želary,Účastníci zájezdu,Vratné láhve... pokud si chcete s někým promluvit o filmech tak se hlásím.jsem takovej maniak do filmů až po pohádky tak mi napište do vzkazíků.....Nelinka :o)
ahojky
Jane
| 3. 6. 2007 22:43
zavítala jsem na téma oblíbené filmy , jestly mohu tak, můj oblíbené filmy jsou pohodové romantika, a veselohry.Můj nelepší film je Madisonské mosty s M.Streepovou a pak film Nebožtíci přejí lásce s Jackem Lemonem.A taky můžu staré filmy ty také mají něco do sebe .tak se mějte pa pa
Jana
Kloa
| 3. 6. 2007 22:16
Ahoj Janule, na filmy teď nemám moc času, tak diky za par tipů, snad na ně časem dojde.
Myslím, že máme podobný vkus, taky mám ráda hudební filmy a na Kvasku určitě kouknu. Film Sedm je už dost starý, ale když jsem ho viděla poprvé, tak se mi moc líbil a takové filmy můžu vidět i desetkrát a pořád se bude dát na co koukat. Jediné co jsem neviděla jsou ty Vraždy podle Jidáše.
Když se řekne Kameňák tak si vybavím bonbonieru pro tchýni - kostkový cukr.
Filmy
Janule
| 3. 6. 2007 19:20
Ahoj vsem milovnicim filmu.
Minuly tyden jsem byla v kine na Vratnych lahvich od Sveraka-super,nase kino hralo pro obrovsky zajem jesne nocni predstaveni.Pekny film je taky Kraska v nesnazich,Moc se tesim na Kvasku,celkove muzikaly me bavi.
Z hororu doporucuju Gotiku.
mam rada psychologicke filmy a filmy z nemocnice.Nemam rada valecne,historicke a westerny.Ani bondovky a podobne serialy.
Bavi me kriminalky(Sedm,Vrazdy podle Jidase,Sberatel kosti).Kdyz se chci zasmat,pustim si kamenak-ten me vzdycky dostane.
Tech filmu,co bych doporucila je urcite vic,ale zatim me vic nenapada. Mejte se hezky.Jana

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
27. 6. 2025 10:24
14577
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
26. 6. 2025 20:54