Diskuze

Zpět na výpis diskuze

přítel ve vězení - co dělat

Diskuze

anonym
| 12. 4. 2017 23:01
CaO Holky,na FB skupina Vězení nejsi v tom sam !!Welcome
anonym
| 12. 4. 2017 18:08
Dobry den mam dotaz vezeni Bory. Můj Pritel tam odpikava trest uz 2 mesice a v neděli ma návštěvu prvni. Nevíte někdo jak to tam probíhá? Řekl me ze budeme sedět sním u stolu ale zajímalo by me jestli jo tam muzu třeba i obejmout atd.. a muzu vzít sebou i syna ročního??
anonym
| 12. 4. 2017 18:26
TO Katya151: Bory osobne neznam, ale ve smes vsechny veznice si jsou podobny, tak bud pripravena pouze na privitani a louceni s telesnym kontaktem. Pokud v navstivence decko neni uvedene, tak nepusti a to 100 % at sedi tam a nebo jinde.
anonym
| 12. 4. 2017 15:38
Milé ženy, přítel teprve čeká na soud, ale už teď je jisté, že půjde do výkonu minimálně na tři roky. Až ho pustí, bude mi něco málo přes třicet. Nemáme děti, chvíli jsme spolu žili, ale kvůli jeho pití se to nedalo. Poslední dobou se snaží, krotí i pití a všechno, do toho ale přišel ten soud. I přes všechny špatné věci ho miluju a věřím, že i on mě, přece jen se známe už spoustu let a hodně jsme si prožili. Děsí mě ale ta doba, kdy bude ve výkonu, může dostat i čtyři roky, i víc.
Vydržela některá z vás takovou dobu čekat? Jaké to bylo, když se váš muž vrátil? Nikde se mi nedaří tyhle příběhy najít... Existují vůbec?
anonym
| 12. 4. 2017 18:04
TO Loupežníkova: co se tyce delky trestu tak jeste neves hlavu. Za dobre chovani a plneni narizeni bude dostavat pochvalu, az jich par bude mit, rozhodnou zda si zaslouzi i prvni diferenci a pak pokud je prvotrest a ukaze ze je dost napraveny, ma sanci na propusteni na tretinu, pulku. O tom ale uz rozhoduje dalsi soud v miste veznice ve ktere vykonava trest. Ted uz je zalezi co opravdu chces ty. Cekat a trapit se, nebo to rovnou vzdat. Otazka zda prestal pit protoze mu doslo do jake situace se dostal, nebo je to jen pripravna odvykacka at si ulehci nelehke chvile pri abstaku ve vykonu. A nebo ma strach, ze by tech nekolik let byl uplne v cudu. Bez psychicke podpory, bez dopisu, bez baliku a vlidneho slova v telefonu ci navstevach. Nepises za co trest ma, zda to ma spojitost s alkoholem. Zda jsi ty schopna prekonat ten pocit za co je odsouzeny. Nekdo je za hloupost, nekdo za umyslny trestny cin.....Rozhodnuti je jen a jen na tobe. A ted k tve otazce jake to je po propusteni? Je to individualni. U nekoho zacnou vycitky a vztah se rozpadne, u nekoho jde zivot dal. U nas se zadna drama nekonna. Pokracujem dal a navazujem na 20 let trvajici vztah s odloucenim 10 mesicu.
anonym
| 13. 4. 2017 08:47
TO Naděje: Čekala jsem na něj už jednou skoro tři roky, zamilovali jsme se do sebe na první pohled, ale žil na ulici a nevěděl pořádně, co sám se sebou. Žít jsme spolu začali, až když se z nejhoršího dostal. Nepije, protože ví, že když pije, tak dělá maléry a nechce si to už zhoršit. Přípravná odvykačka určitě ne, pořád se srovnává s tím, že půjde. Půjde za napadení s ublížením na zdraví. Hrozně se opil a porval se.Jenže měl "rudou mlhu" a hodně to přehnal. Navíc měl ještě podmínku za maléry z ulice (krádeže, el paso).
Pro mě je to nakonec otázka spíš o tom pití než o výkonu trestu. Prožili jsme si spolu už spousty hrozných chvil a stejně si neumím představit, že bych ho opustila. Chci věřit tomu, že když půjde sedět, zbaví se aspoň té závislosti a může se těšit na to, že konečně začneme spolu žít normálně...
Jsem ještě sama zvědavá, jak se k tomu postaví, protože zatím se snaží mě od sebe odhánět. Nechce, abych si kvůli němu kazila život. Pořád říká, ať si najdu normálního chlapa, že budu mít děti a budu spokojená a ať na něj zapomenu. Jenže je na něm hrozně vidět, že je to jenom sebeobranná reakce.

Díky tady za tuhle diskusi, je velká úleva moct se vypsat někde, kde tě hned neodsoudí...
anonym
| 13. 4. 2017 09:46
TO Loupežníkova: wow to váš obdivuju že jste čekala a chcete čekat znovu.... Je to šílené no, taky si říkám nebo spíš mu říkám že už bych znovu nečekala ale bojím se že bych i znovu čekala. Jen doufám že už nikdy nebude potřeba. Tohle vám stejně nikdo neporadí je to jenom na vás jak se k tomu postavíte. Ale čekat a potom zjistit že se nic nezměnilo a vy mít už pomalu tolik let zaa sebou by bylo hrozne.... Ale jestli ho milujujete tak mi je jasné že ho v tom nenecháme samotného, ale teď. Nic stejně nevyřešíme. Uvidíte časem jak to všechno dopadne... Držím vám moc palce!
anonym
| 13. 4. 2017 09:46
TO M.: Mělo tam být nemechate a mevyresite :D
anonym
| 13. 4. 2017 10:09
TO M.: Tak my jsme tehdy byli tak nějak v kontaktu, ale žít se s ním prostě nedalo... Váš už je venku? Po jak dlouhé době? A jaký byl ten návrat, jak jste to zvládli?
anonym
| 13. 4. 2017 21:24
TO Loupežníkova: Ahoj muj dostal 4 roky a už čekám dva a da se to zvládnout bylo to na začátku těžký i tedka se my furt stýská jak pise Naděje za dobre chování je možnost jít na pulku my ji tedka budeme skouset
anonym
| 13. 4. 2017 10:16
TO Loupežníkova: Může se stát, že si to uvědomí, že při něm stojíte, a kvůli vám a pak případně kvůli dětem, které byste spolu měli, to vydrží se nenapít. Ale je to těžké, žít pořád s podvědomým strachem, že ho někdo pozve na panáka, že má narozky, a stane se něco podobného.. Asi bych tomu nechala čas, dnes to vidíte takhle, za rok dva to může být jinak. Já si po manželově nástupu, po pár týdnech či měsících, uvědomila, čím vším mě naštval, a na rovinu jsem mu řekla, co bude jinak. Pokud nebude souhlasit, tak končíme. A to vím jistě, protože chci žít v klidu, a hlavně ho chci mít pro svoje děti. Podobný případ, jako ten váš, znám z okolí, jen to nedošlo až do výkonu trestu, ale když se chlap opil, byl hodně hnusný na družku, a občas i před dětmi. A ten neustálý strach se nedal vydržet, kdy to zase přijde. Skončila s ním, i když ho měla ráda, ale nelituje. Je úplně jiná, a i děti jsou spokojenější. Záleží jen na vás, odstuzovat není za co, že někoho milujeme, i když si to nezaslouží, nebo nikdo nechápe proč, je každého věc. Přeju pevné nervy a ať se dobře rozhodnete.
anonym
| 13. 4. 2017 10:55
TO Loupežníkova: odsuzovat my tady urcite ne. Preci jsme jedna z Vas, ktera miluje "kriminalnika" at za blbost nebo horsi zlocin. Jsme si vsichni rovni.
anonym
| 12. 4. 2017 09:01
Holky a kde máte svoje partnery, v jakých věznicích? A jaktože jsou někde i itnimky, soukromé návštěvy a někde vůbec? V Jiřicích si můžeme dát s partnerem za celý rok jen pusu přes dva stoly a ani obejmout nic, je to docela pres taková doba.. jak to zvládáte vy?
anonym
| 12. 4. 2017 09:13
TO Lenka 01: ahoj. Já mám v Rapoticich. Jsem ráda že je zrovna tam, je to docela uvolněné tam ale jak se to vezme,všude je něco. My teď měli po 13 měsících intimku, a bylo to strašné fajn,, vůbec mi nepřišlo že by jsme byli ve vězení až potom to loučení to zase přišlo :D :( a teď byl i schválen na venkovní pracoviště tak uzcekame na práci konečně :)
anonym
| 12. 4. 2017 10:17
TO Lenka 01: ja mela v Pardubicich. Pokud nema diferencku sedi klasicky u lavic, kde se jen privitate telesne pri prichodu a odchodu, ale kdyz se hooodne nahnete behem navstev tak mate sanci dostat dalsi pusu Nejak extra to tam nebuzerujou a nehlidaj. Kdyz vedete dite (deti) a je misto v casti u stolecku u detskeho koutku prvni diference, aspon jednou by se vam mohlo stat, ze vas posadi tam, pokud je odsouzeny slusny, hodny a zaslouzi si to. Je to o nahode a laskavosti vedouciho navstev. A kdyz mate diferencku tak chodite ke stolecku a tam pohoda ( dle obsazeni personalu)
anonym
| 12. 4. 2017 10:35
TO Lenka 01: co se tyce intimnich navstev, zalezi zda veznice disponuje takovejma prostorama a pokud ano musi zas uchazec splnivat prisna kriteria. Stdjne tak je to s vychazkyma mimo veznici. Pouze pro vyvolene. Je to takova forma pochval. Nekdo si "vybere" moznost vetsiho nakupu, nekdo delsi navstevu 5 h. nez klasicka 3 hodinova, nekdo vyuzije intimky... Nic z toho neni narokove! My intimku nemeli, on ani ja jsme nechteli, o vychazku taky nezadal protoze se spis soustredil na tu tretinu co uz byla na dosah. Kdyby nevysla, pokusil by se zazadat o vychazku, kriteria splnoval.
anonym
| 11. 4. 2017 22:56
Máte tady vůbec někdo zkušenost na delší vycházku mimo věznici třeba i několik dni?:)
anonym
| 11. 4. 2017 15:35
Tak konečně přišel pravoplat do vězení mému o přeměněni podmínky a může do práce :) dneska měl prý komisy tak jsem zvědavá, už bylo na čase a už si zazadame o vycházky ven. Konečně:)
anonym
| 10. 4. 2017 20:37
Aha, děkuji za odpovědi. ;)
anonym
| 10. 4. 2017 13:30
Holky, prosím, nevíte, jestli je nějak omezená ta doba volání, jak je to teď nově? Mohou volat třeba i po osmé večer nebo tak? Asi jste to sem už některá psala, ale dohledávat to v těch kvantech příspěvků, to by mě švihlo... :)
anonym
| 10. 4. 2017 14:15
TO An.: To volání je jak kde. V Jiřicích může volat jen do osmi večer a kámoš co je v Rapoticích tak říkal že může volat do desíti do večera, tak asi podle věznice.
anonym
| 10. 4. 2017 17:33
TO An.: Můj může volat do 22 hod
anonym
| 10. 4. 2017 09:44
Včera jsme měli první vycházku na 3 hod ven. Bylo to jako bychom si jen tak vyjeli na výlet, paráda, nemuset koukat na ty lidi v návštěvce, bez dozorce, moct dovézt něco dobrého.. Jen dětem se trochu hůř loučilo, když už měly tátu venku. Škoda, že další návštěva musí být zase uvnitř, a nedá se rovnou znovu ven. Má tady někdo zkušennosti z Rapotic, jak to vychází na ven? Manželovi prý říkali, že příští jen a 8, a pak hned na 24, je to tak, že není 12 hodinovka? To by bylo super, kdyby mohl na tak dlouho domů..
anonym
| 10. 4. 2017 21:39
TO MP: tak to je fajn, ze jste si uzili. I pocasi vam přálo a nemuseli se tisnit v aute
anonym
| 10. 4. 2017 09:41
Naděje - znovu se žádost o PP může podat až 6 měsíců od rozhodnutí o zamítnutí a ne od podání ne? Aspoň tak jsem to četla na několika místech. Osobní zkušennost ještě nemám, budeme žádat až v červenci.
anonym
| 10. 4. 2017 20:46
TO MP: jeda to ted nevim presne Ale zaplat Bohu to nemusim resit.
anonym
| 10. 4. 2017 21:23
TO MP: ano až 6 meesicu od zamítnutí :) teď jsme to řešili s právníkem
anonym
| 10. 4. 2017 21:36
TO M.: je to mozny. Ale i tak jsme vlastne pocitali + jeden mesic navic. Nikdy by nas nenapadlo, ze se se nam to jednani protahne az do brezna. Takze fakt diky Bohu

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
5. 11. 2025 19:02
15456
Petu La
15. 10. 2025 17:29
3
Ivan Zeman
3. 10. 2025 16:40