Diskuze
Zpět na výpis diskuze
lumbální punkce
DiskuzePřidat názor
Lumbární punkce
Ivan Zeman
| 3. 10. 2025 16:40
0
0
Reagovat!
Název diskuze
Poslední reakce
Reakcí
Články z jiných titulů
Něco se nepovedlo. Zkuste ještě jednou nebo zaktualizujte stránku.
). Po kontrole u praktického lékaře mne bylo nepřímo vynadáno
a byla připravena a vyděšena až si pro mne příjdou. Nakonec nastala změna, neboť jsem neměla aktuální vyšetření očí. Musela jsem se znova přestrojit a běžet na oční. Když jsem se vrátila, tak má sousedka měla odběr již za sebou. V 9 hodin přišla řada na mě. Zřízenec mne odvedl na malý sálek, kde už byla připravena sestřička a vše potřebné pro odběr. Nakonec příšla lékařka. Paní doktorka, byla velice hodná, pořád na mne mluvila co bude dělat. Píchnutí zabolelo, poté tlak a mírná bolest a už to kapalo. Doktorka si pochvalovala jak to pěkně kape. Byla jsem hotová za 12 minut. Prý někteří tam jsou i 25 minut. Myslím, že jsem to ovlivnila také tím, že jsem ráno hodně pila.Ze sálku mne odvezl zřízenec na pokoj a hned jsem začala pít Colu hadičkou. důležité je opravdu nezvedat hlavu. Po dvou hodinách jsem byla propuštěna. Zbytek dne jsem doma ležela bez polštáře ve vodorovné poloze. Druhý den jsem opravdu jen odpočívala a vůbec nic nedělala, hodně pila vodu, kávu a opět Colu. Dnes je neděle ráno a já mám v plánu opět nic nedělat a pít a pít a pít. Postpunkční komplikace hlavně bolet hlavy se může vyskytnout až 72 hodin od odběru. Jediné co mi je, že mne bolí záda a to se dá zatím vydržet.
.Ve skutečnosti tento zákrok není až tak strašný,pokud máte tak skvělého lékaře,na jakého jsem měla štěstí já.Pan doktor mi vše předem vysvětlil a během toho mi říkal naprosto všechno,co bude dělat.Samotný vpich jehly bych přirovnala k obyčejnému odběru krve,pak nastal lehký tlak v zádech a než jsem se nadála,bylo hotovo.Nepříjemné trochu bylo to ležení na zádech(4hod.v naprosté rovině)a posléze vstávání.Místo v pichu a hlava trochu bolí.Nejhorší byl TEN STRACH
. Pak toho radeji nechala a druha lekarka uz mi to pichla naprosto profesionalne
. Vubec nebolelo, jen lehky tlak. Lezela jsem tam 3 hod. a vypila asi 1l vody a doprovod si me odvezl domu. Vysledky meli do hodiny hotove. Doma pak klidovy rezim a hodne pit.
.Dost jsem se u toho zpotila.Seděla jsem rozkročmo na židli opřená o opěradlo a z každé strany mě držely sestřičky.Navíc mi říkal doktor,že mám srůsty na páteři,takže se trefil až na počtvrté!!Vždy když najel do nevu,tak mi cukaly nohy.
.