Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Postinor

Diskuze

postinor
juji
| 8. 3. 2009 16:07
Dobrý den,chtěla jsem vás poprosit jestli nevíte,jestli je postinor možno koupit už bez receptu nebo stále ne.Předem děkuju.
anonym
| 6. 8. 2012 12:43
ano lze zakoupit i bez receptu
Teniska
Kloa
| 3. 2. 2009 15:33
No, tak jak jsem ti minule odpovídala, tohle vyřeší jen gynekolog.
Nevím, ale mě vždy překvapuje jak ani nevíte co užíváte a jak to funguje. Některé ani neví jak se užívá a funguje HA. Přece když chci něco užívat, tak si taky zjistím potřebné informace nebo se nechám poučit. Jako to, že zde není 12 hodin rozhodujících. Trochu rozumu do toho, taky proto, aby nebylo třepa příště něco takového řešit
postinor
Teniska
| 3. 2. 2009 14:53
jak jsem již psala výše tak jsem si postinor vzala asi po 48 hodinách tak mám strach aby neselhal už je to tak zhruba měsíc co jsem si ho brala a zítra jdu ke gynekologovi tak mi prosímvás držte palce další ránu bych už neunesla...také se mi stalo že se mi rozházela menstruace ale přeci se jenom dostavila..přesto se bojím abych nebyla těhotná..snad to bude v pořádku do 12cti hodin jsem to bohužel nestihla..
postinor
marketcat
| 13. 1. 2009 11:43
Chtěla jsem se ještě zeptat že jak jsem měla *** tak sem měla zrovna menstrulaci 3.den takže docela ještě silnou a 4.den jsem ji měla také a vzala si vzala postinor
a teďkom v balení čtu, že se postinor může uživat když je menstruace ale nesmí probíhat krvacení tak to moc nechápu dycky když je menstrulace tak krvácení probíhá ne? tak bude to mít učinek ten "PO" nebo jsem ho brala zbytečně kdyz sem vtu dobu menstrulovala
Postinor
RedBeet
| 13. 1. 2009 11:03
Ahoj slečny, dívky, ženy..
Stala se mi také nemilá věc, po nechráněném ***u jsem měla pěkně nahnáno, a nevěděla jsem kam jít. Samozřejmě byla neděle ráno. V lékárně mi jen stroze oznámili, že je to na předpis, a v pondělí jsem musela být až do noci v práci. Zbývalo až úterý (po práci!!), jsem hnala na pohotovost na gynekologii, jelikož ta moje gynekoložka má úplně praštěný ordinační hodiny. V nemocnici mi postinor dát samozřejmě nechtěli-bez vyšetření! Jenže jsem měla 4.den menstruaci! Naštěstí už jsem stejně jen špinila, tak mě vyšetřila a nakonec mi konečně dala ten předpis. Ale měli zavříno všude! Ještě že jsem zajela na nám.míru, kde je lékárna non-stop a hned si jeden z těch dvou prášků vzala. Bylo to lehce za hranicí 72 hodin. Vůbec nevim, jestli to bude v pořádku a já nepřijdu do jiného stavu. Ale každopádně.. Holky.. ten stres za to fakt nestojí!! Navíc je to drahé (počítejte 500kč!) a opravdu vás to trochu rozhodí vevnitř. Já jsem to dostala 3 dny po menstruaci! Takže nosit sebou všude vložku, nevíte, kdy to přijde.. No a určitě si myslím, že ten předpis je správnej. Kdyby ho nebylo, nebyl by ten správnej stres, díky kterému si všichni uvědomíme, jak jsme byli nezodpovědní. Tak neblázněte, jako se to stalo mě, a noste u sebe kondom!! Určitě tenhle postinor nedoporučuju brát si víckrát. Stačí si chybu uvědomit jednou, že..?
anonym
| 21. 2. 2014 21:05
TO RedBeet:
Jo jasne a co mam delat kdyz mi praskne kondom a pritel se chvili na to udela a pak to terve zjistim :) to urcite ovlivnim ... je mi z te sracky docela blbe
unava navaly otoky ....
Balunacek
Dedeckova
| 12. 1. 2009 19:40
Já tedy po požití postinoru měla stejný problém jako ty - menstruace se opozdila, a to asi o 10 dní. Osobně jsem teda nikdy neslyšela nic o tom, že by po postinoru měla být menstruace "jen dřív", ani by to nedávalo smysl, tak nepodléhej fabulaci a snaž se nestresovat.
Balunacek, marketcat
Kloa
| 12. 1. 2009 19:31
Holky, myslím, že zde váš problém nikdo nevyřeší a obě si budete muset nějakou dobu počkat a pak vyhledat gynekologa. Když půjdete příliš brzy, může být taky příliš brzy na to, aby poznal případné těhotensví.
To co taky vašemu cyklu moc nepřidá je stres, který vám přináší tato situace. Asi to moc ovlivnit nejde, ale zkuste v myšlenkách na nejhorší trochu polevit.
Každopádně vám přeji, abyste těhotné nebyly a abyste si z vaší situace neodnesly i něco jiného. Pro příště asi také více soudnosti ohledně ochrany.
ještě dotaz
marketcat
| 12. 1. 2009 19:23
Postinor-2 se může užít kdykoli v průběhu menstruačního cyklu, pokud právě
neprobíhá menstruační krvácení.

co to znamená já měla zrovna menstrulaci ajk sem postinor použila tak je to učinne nebo ne?
postinor
marketcat
| 12. 1. 2009 19:02
Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat asi 3týdny zpět jsem měla pohlavní styk bez kondomu tak jsem si pro jistotu vzala postinor a vše v pořádku menzes se dostavil a teďkom jsem měla pohlavní styk znova a nějak nám vyklouzl prezervativ tak sem si okamžitě vzala postinor znovu takže jsem během 3týdnu měla dva postinory vím, že je to svinstvo co se týče menstruačniho cyklu ale mám strach že sem i tak těhotná i když jsem ho vzala.
A slyšela jsem, že když si ho vezmu tak mám dostat menstrulaci aby se potvrdilo že nejsem těhotná ale ke mně se žádná menstrulace zatím nedostavila děkuji za odpověď
postinor, zpožděná menstruace?
Balunacek
| 9. 1. 2009 12:55
Ahoj, bohužel jsem musela pro jistotu použít postinor a všude jsem se dočetla o rozházené menstruaci ato v tom smyslu, ze se dostavila dříve, než měla. Já mám opačný problém a chci se zeptat, zda je možné, že by dorazila naopek o dost později?? Postinor jsem měla v pondělí, kdy jsem to také měla nějak dostat,. je pátek a stále nic:( Už mám fakt velký nervy ... tak vás prosím o odpověď, zda s tím máte některá právě takovou zkušenost :( Btw: celý ten týden je mi z toho fakt zle ... Díky odpovědět
Teniska
Kloa
| 25. 12. 2008 14:20
Chápu tvé obavy, červík prostě hlodá, ale myslím, že pravděpodobnost otěhotnění je dost malá. K otěhotnění by se muselo stát hned několik věcí. Postinor by musel selhat, ty bys musela mít zrovna plodné dny a otěhotnět bys mohla jen s "kapky rozkoše", jelikož jak píšeš, neudělal se do tebe. Spíše bych se bála nějaké pohlavní nemoci než těhotenství.
Pokud chceš mít úplnou jistotu, tak se tak za měsíc stav u svého gynekologa.
Postinor
Teniska
| 24. 12. 2008 23:17
Ahoj mám takový problém...já vím že to bude znít dost hloupě ale stal se mi takový větší problém...trošku více jsme pili no a mě se stal větší úlet neměli jsme ochranu a ten dotyčnej když to takhle řeknu se do mě neudělala přesto jsem si radši došla pro recept na postinor jelikož mám svého gynekologa daleko tak jsem šla s kamarádkou k jejímu gynekologovi a toho jsem poprosila o napsání receptu..vylíčila jsem mu svůj problém a on byl ochotný a recept mi napsal bez problémů...a teď se bojím aby postinor neselhal četla jsem že má účinnost 97% ale i přesto se bojím aby neselhal...díky za odpovědi doufám že mi někdo ochotně poradí mějte se hezky..
no no no
MrkefVZime
| 24. 2. 2008 16:37
popravdě řečeno, co to tady tak čtu, je to všude jinak... postinor jsem
scháněla jen jednou.... byla to taková milá příhoda, jelikož jsem ještě
neměla HA a s přítelem nám prasknul kondom... stalo se to v noci z
pátka na sobotu.... a v pondělí jsem zrozna měla jít ke gynekologovi
pro svoje první prášky.... takovej malej zákon schválnosti řekla
bych... no nvadí... ale v sobotu se taky těžko schání doktor, tak jsem
šla do nemocnice a.... že by mě tam čeklao něco co by mělo předejít
nějakým následkům... to teda zrovna ne... přišla jsem tam naprosto
anonymně, sestra se mě zeptala akorát na jméno, příjmení, dala prášky,
řekla co s nima a nazdar.... takže žádný problémy se scháněním nebyly,
ale myslím si, že jestli tam postinor prodaj tímto způsobem
každýmu..... nechtěli ani doklad o tom kdo jsem... nic....
Ahoj
Miky
| 7. 1. 2008 22:02
Nevím, jestli to je pravda nebo není, ( s těma 16kama),ale takhle mi to řekla ta magistra a info o tom driáku mám hlavně od mého gynekologa.
Fakt je, že je to obsahuje opravdu několikanásobně vyšší množství hormonů, než HA.
Na každého to působí jinak..někdo má rozhozené měsíčky, někomu je zle, někomu není nic...
Já bych byla také dál pro recept.
Postinor bez receptu?
Dedeckova
| 30. 12. 2007 12:22
Užila jsem ho jednou, když nám praskl kondom. Se sháněním jsem měla ovšem taky potíž. Potřebovala jsem ho v pátek ráno, jenže moje doktorka ordinuje od úterý do čtvrtka. Takže v pátek tam nebyla a v úterý už by bylo pozdě. Nakonec mi ho napsali na ambulanci a proběhlo to takovým stylem, že si sestra ode mě vzala občanku a zdravotní průkazku a pak mi do čekárny recept přinesla, takže jsem ani nevkročila do ordinace, natož aby mě někdo prohlédl. Přestože mám takovouto zkušenost s praxí ohledně předepisování, nejsem zastáncem volného prodeje. Postinor je hormonální dryák, čemuž se vzhledem k jeho funkci ani nelze divit.
...
Veverka21
| 30. 12. 2007 01:05
Tak to bych neřekla že už už takhle starý holky můžou být někdy tak blbý... // ale zas kolem těch receptů a zdrav. stavu - to se nikdy neohlídá. Mě napsal recept jen tak, že jsem mu řekla co potřebuju a taky neznal můj zdrav. stav. A ty trombozy a všechno kolem toho - na to stejně nedělá jen tak doktor vyšetření takže tě to může potkat i s receptem od vlastního doktora... Je to složitý No jo, nejlepší je HA . K nezaplacení
anonym
| 18. 9. 2012 21:00
hlavne ze ty si chytra
Ahojky
Miky
| 23. 12. 2007 11:32
Ahoj, já jsem recept dostala tedy úplně bez problémů. V lékárně mi ho prodali a pak jsem ho tam donesla.
Já myslím, že v tomhle směru by to bylo dobrý, kdyby se prodával bez receptu, ( jak jsi psala), ale právě ony ty mladý holky jsou telata. Říkala mi to i ta magistra. Prý tam má každou chvíli nějakou 16ku pro Postinor se slibem, že recept donese a nic, ale že jde hlavně o to, že je to fakt hormonální palba pro organismus a ty holky si zadělávají na potíže, ale vůbec si to neuvědomují, tak právě proto by to zase bylo bez receptu blbý. Navíc nikdo nezná tvůj zdravotní stav a pokud by pak ta holka dostala např. trombózu, následně embolii, tak je to dost blbý. Já si myslím, že by to kvůli samotný ochraně lidí, mělo na recet zůstat. Nemyslela jsem si to, ale po debatě s magistrou atd...asi jo.
Jinak já neměla vůbec žádný problém, dokonce menzes přišla ok a pak taky, ani mi nebylo špatně.
postinor
Veverka21
| 20. 12. 2007 23:49
No já si myslím, že koupit postinor bez receptu by byla dobrá věc. Dneska už je v tomhle směru docela osvěta, takže věřím, že každá holka ví, co to může udělat. A že je pak hloupá, to je její problém...
Já postinor měla jenom jednou a stálo to tedy fakt za to. Nejenom, že mi bylo fakt špatně, ale hlavně jsem musela lítat od čerta k ďáblu aby mi ho vůbec nějaký doktor milostivě napsal, protože můj byl zrovna někde v tramtárii. Takže v tomhle případě bych ten výdej bez receptu fakt uvítala. Ty stresy za to fakt nestojí...
Informace
Miky
| 11. 12. 2007 13:37
Tak dneska jsem se na to všechno ptala doktora. Řekl mi, že je to vyloženě hormonální šok. Prý ten rozhozený cyklus není to nejhorší. Žena může také dostat trombózu aj....
On by prý nikdy nedoporučil žádné mladé dívce, aby ho užívala místo antikoncepce, i když má občasný ***. Tady vidíme, jak se liší i názory gynekologů.
Shodli jsme se na tom, že v tom případě je opravdu lepší kodom.
Je třeba hlavně ta prevence a né se vyloženě spoléhat na nějakou nouzovou antikoncepci. Některé ženy mohou opravdu dlouho a často krvácet.
Neplodnost prý nezpůsobuje, to jsem někde četla, tak jsem se na to také ptala.
A vůbec se netvářil na to, že naši poslanci chtějí prosadit, aby se Postinor dal koupit bez receptu.
Tak tohle jsem vyzvěděla, kdyby to někoho zajímalo. Papa.
čauky
Miky
| 10. 12. 2007 17:40
Ahoj, no, doporučil a dnes jsem o tom trochu víc četla a zjistila jsem, že se tak doporučuje normálně, když má žena pouze občasný styk. Je to tzv. nouzové kontraceptivum.
Může se použít dokonce i při kojení.
Potratový účinek nemá. Prý záleží na tom, v jaké fázi cyklu si ho žena vezme a buď zabrání splynutí spermie s vajíčkem nebo uhnízdění vajíčka v děloze.
Občas se vzít může a není to nic hrozného, ale dělá chaos v cyklu, takže některé ženy mají dříve menzes nebo špiní atd....Proto se nedoporučuje, aby byl užíván častěji, než 2 krát do měsíce.
Lepší je samozřejmě - vždy se chránit preventivně, ale i tohle je taky možnost, když třeba antikoncepce selže atd nebo když má někdo opravdu občasný *** ( v tomto případě bych ale já volila raději kondom)...
Já osobně jsem ho vzala jednou a vůbec nic mi nebylo, menzes přišla úplně normálně - ( pyšná na to stejně nejsem). Je to ale lepší, než pak potrat.
Máte někdo ještě nějaké zkušenosti? Bylo vám třeba špatně nebo nezabral atd????
Díky...
O jéje!
anonym
| 10. 12. 2007 15:19
To fakt doporučil gynekolog? Tak to je dost tragické. Postinor jen v nejzazším případě, když prokazatelně selže třeba prezervativ, nebo po znásilnění, či po "večírku", kdy si nepamatujeme, "kdo s kým"...

Jinak nee! Je to dryják jako hrom. To už je 100x lepší ta HA.
Kámoška to měla jen jednou. A fuj. bylo jí hodně zle. Je to vlastně potratová pilulka.
Postinor
Miky
| 10. 12. 2007 14:15
Ahoj ženy. Užila jste někdy některá Postinor? Měla jste potom nějaké problémy?
Na jedné diskuzi jsem četla, že jedné slečně doporučil gynekolog Postinor místo HA. Měla prý nízkou frekvenci ***u ( 1 - 2 krát za měsíc) a prý je to pro ni lepší, než užívat stále HA.
Každopádně když už nic jiného, tak je to rozhodně dost drahé....
Co si o tom myslíte? Jaké máte zkušenosti?
anonym
| 20. 4. 2014 12:35
Já jsem postinor užila jednou, "pro jistotu". Za ten klid to stojí. Novinka pro mě byla, že je bez předpisu, pouze s omezením (musíte do lékarny s občankou). Bála jsem se vedlejších účinků, ale vůbec žádně nebyly. HA jsem přestala brát před 3 měsíci, takže cyklus mám rozhozený i tak a nepoznám, jestli to na něj má vliv. Ale pro mě těch 600 nebylo zas tolik, za ten klid.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
30. 6. 2025 18:18
14593
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
30. 6. 2025 13:10