Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Kvasinka-candida

Diskuze

clotrimazol:odpoved
anonym
| 10. 8. 2006 15:05
no to je proti tem kvasinkam..v jednom baleni jsou 3 tablety ktere se pouzivaji kazdy den v noci a dava se mezi nohy a na vecer se musi dat vlozka protoze ta tableta se rozpusti a pak vytika ven.....trosku to pali ale pak to prejde..mi to prodali bez receptu a stoji to 50kc..jinak si myslim ze z receptem by vam predepsali baleni kde je 6tablet...
Clotrimazol
anonym
| 8. 8. 2006 17:36
Ten lék Clotrimazol, zajímalo by mě, on funguje proti kvasinkám? Užívá se ústy? A je to na recept nebo se to koupit v lékárně i bez receptu?
kvayinka
anonym
| 8. 8. 2006 11:44
Mne sa kvasinka candida premnožila po ATB a našli mi ju vo výteroch z krku. Spôsobovala atypické bolesti hrdla, nemohla som prehltať.
Pomohol mi ten diflucan a probiotika + vynechanie všetkých rizikových potravín.

Snáď Vám pomože toto: http://webmail.stuba.sk/…jber/ppdieta.htm
přítel a kvasinky.
anonym
| 8. 8. 2006 08:53
To, zda má tvůj přítel taky kvasinky se dá zjistit jedině stěrem z jeho ***u. Do začátku močové trubice se vloží tyčinka s vatou a vzorek se odešle na rozbor. Tu tyčinku mi dala moje gynekoložko s tím,a ť mu to odeberu sama, aby se přítel před ní nestyděl a pak jsem jí ji zase donesla. Naštěstí se ukázalo, že kvasinky nemá.
kvasinky
anonym
| 7. 8. 2006 22:47
no ja sem bylana krevnim testu pred pul rokem a nic mi nebylo..a asi pred 3tydny mi lekar zjistlil ze mam trochu vic kvasinek nez je normalni a ptal se jestli me nesvedi mezi nohama jestli nemam vytok atd..a ja rekla ze ne a vazne mi nic nebylo..pak sem priosla domu a zaclome svedit mezi nohama..a kdyz spim s pritelem vcelku to boli....ted uz me moc nesvedi skoro vubec a vytok sem ale nemela...ted beru ty prasky clotrimazol AL 200 se to jmenuje jsou tam jen tri na 3 dny...si myslim ze to zatim i pomaha...snad....no uvidime co bude potom co se stane...ale k lekari si zajdu urcite.hned co prijede z dovolene....jeste jednou moc dekuji moc ste mi pomohla....jinak jsem zjistila ze na to plati i ciste bily jogurt ....
Jak se to pozná
anonym
| 7. 8. 2006 22:20
To já sama nevím. U mě to lékař poznal tak, že při prohlídce vzorek prohlídl pod mikroskopem a dokonce mě nechal podívat se. Že je má i přítel bylo jasné, protože když je mám já a milujeme se bez kondomu, tak si je neustále předáváme. Dala jsem tedy jeden vaginální krém jemu a jeden jsem nechala pro sebe. Jenže mu se do toho mazání moc nechtělo, i když to nic není, tak se nejdřív neobjevily žádné výsledky. Byla to pro mě záhada. Pak jsem se ho zeptala jestli se maže a on řekl, že ne, tak bylo všechno jasné. Ale od té doby se maže jen on (po každém pohlavním styku) a je to lepší, neříkám, že to zmizelo úplně, možná je to taky kvůli antikoncepci, protože tam se výtok taky objevuje, ale je to s mastičkou lepší. Ale jak se pozná jestli je má přítel, jaký lékař to zjišťuje opravdu nevím. Poznat to okem nejde. Tak mě mrzí, že teď jsem ti moc nepomohla.
kvasinky
anonym
| 7. 8. 2006 21:51
no prave ze to svedeni tam moc neni ale tak uvidime po navsteve lekare....a prominte jeste ze otravuji svymi otazkami ale jak se to pozna muj pritel jestli ma ty kvasinky?????moc krat dekuji za odpoved a taky se mejte krasne....
RE: kvasinky
anonym
| 7. 8. 2006 18:52
Nemáš zač, jen doufám, že jsem pomohla. Ale pokud z toho nemáš panickou hrůzu, tak lékaře určite navštiv, teda pokud tam je to svědění. Ať se ti daří.
kvasinky
anonym
| 7. 8. 2006 16:26
tak ja vam teda moc dkuji a urcite dam na vase rady...a ten krem se pokusim sehnat.....moje sestra to mela take a jeste ma a mela to z antikoncepce....no snad to bude dobry...ale jinak dekuji za rady atd...
RE: kvasinky
anonym
| 6. 8. 2006 17:53
Já jsem ten krém dostala na recept (Jenamazol). Ale možná se dá koupit i bez receptu, ale s receptem máš ušetřenou nějakou tu korunu. Dobrý bude určitě i Canesten, ale určitě v lékárně řekni, že chceš vaginální krém. Při užívání antikoncepce se určitý výtok objevuje. Ale to svědění by nemělo být, takže bych gynekologa určitě navštívila. S pohlavními chorobami není radno si zahrávat.
kvasinky
anonym
| 6. 8. 2006 13:18
aha..tak dekuji moc.....a muzu se zeptat ajk se ten krem jmenuje??????a to dostanu jen na predpis nebo i normalne???????beru antikoncepci nemuze to byt i s toho????
Co to jsou kvasinky
anonym
| 5. 8. 2006 16:01
http://www.victorie.cz/…avit-1--dil.aspx

Popsala bych to tak, pokud budeš své tělo vystavovat oslabení, do toho budeš nesprávně jíst (sladké, alkohol), budeš ve stresu a budeš s partnerem pohlavně žít bez kondomu, tak dáváš kvasinkám zelenou. Dlouho jsem měla s kvasinkami taky problémy, hold nedokážu si odpustit sladké, ale více odpočívám, tělo tolik nevyčerpávám a vždy po pohlavním styku připomenu příteli, aby si svou chloubu namazal krémem od mého gynekologa. A ten krém dělá opravdu hodně! Takže si i myslím, že hlavním zdrojem kvasinek byl spíše přítel než já. A na tvou otázku, pokud máš kvasinky, tak je má už určitě i tvůj kluk, pokud se nechráníte kondomem a je na místě, aby jste se přeléčili oba, alespoň nějakým tím vaginálním krémem, kterých je v lékárnách spousta. Nevím nakolik se se svým klukem znáte, ale co se jeví jako kvasinka může být klidně pohlavní choroba. Jo, člověk je opatrnější až se spálí.
kvasinky
anonym
| 5. 8. 2006 15:07
ja mam treba svedeni mezi nohama..ale ne tak casto..a kdyz spim se svym pritelem vcelku dost to boli.....chci zajit ke svemu gynekologovi ale ten ma zrovna dovolenou.....tak sem si zasla do lekarny pro nejake prasky proti kvasinkam....jsou na 3dny...uz nevim jak se jmenuji...snad pomuzou....muze to ode me chytnou i muj pritel jestli to mam??????
kvasinky
anonym
| 5. 8. 2006 15:03
prosimte chtela sem se zeptat...jak se to pozna ze mas kvasinky??????a je uz to naporad nebo to prejde????dekuji za odpoved.....
Kvasinky
anonym
| 11. 7. 2006 10:52
ahojky holky,
tak už asi týden pociťuji nepříjemné svědění na intimních místech, mám výtok - určitě jsem chytla kvasinky (naposledy jsem měla v únoru), ale nemůžu jít k doktorovi (byla jsem týden na dovolené a mám teď hodně práce, navíc gynekolog má dovolenou), můžete mi poradit co se dá koupit i bez receptu? a jestli to opravdu pomáhá? děkuji
WC
anonym
| 10. 7. 2006 09:06
Je to přesně jak píšeš -s tím záchodem. Byla jsem u své gynekoložky a ta mi říkala, že se teď strašně přemnožila bakterie, co se přenáší přes záchod. Takže hlavně nesedat na mísu, jen si nad ní dřepnout a taky pokud saháte na kliku (já se jí třeba nedotýkám,ale chytnu ji přes papírový kapesník, abych na ni nemusela sáhnout holýma rukama) pořádně umýt ruce -teda teď mluvím o záchodem, co jsou v obchodech, kinech apod., kde si sedá hodně lidí.
Kvasinky
anonym
| 9. 7. 2006 22:45
Musím si dávat pozor po kom si sednu na záchod,nebo když je u nás více lidí ,tak stále dezinfikovat,zjistila jsem že si nemůžu sednout na záchod u své mamky,když to nejsou kvasinky tak nějaký výtok.Řekl mi to gyn.abych zkusila pátrat hned v rodině.
stěry
lenka
| 9. 7. 2006 22:22
Kvasinky se zjišťují stěry, ale třeba mě je při stěrech nenašli, ale protože jsem trvala na tom, že mám všechny příznaky a mimo jiné i výtok, který mi gynekoložka nebyla shopna ničim vyléčit, jsem nakonec dostala léky a držela jsem k tomu tu dietu. Výsledek je naprosto skvělý, mám po problémech, takže jsem kvasinky měla a i když se to na stěrech neukázalo.
kvasinky
anonym
| 9. 7. 2006 17:07
Prosím Vás jakým vyšetřením vám byly zjištěny kvasinky.Myslím si že mám kandidozu.Vyšetření krve mám už podruhé negativní. moč a výtěr taky. děkuji
kvasinky
anonym
| 13. 6. 2006 20:35
Jak se da zbavit kvasinek??
partner
anonym
| 24. 5. 2006 17:23
Bohužel partner se může kvasinek zbavit také pouze toutu tvrdou dietou a léky, je to stejné jako u žen. ale je nutné, aby si nejprve dal odebrat vzorky, zda má také kvasinky, jednka mu to bez diagnostiky doktorka nepředepíše a jednat taky kdyby je neměl, tak ať se zbytečně netrápí léky a dietou. U partnera se vzorek odebírá z ***u, kdy se smotkem vaty na špejli zajede na kraj močové trubice, poté se vloží do zkumavky a odešle na vyšetření. Zkumavku a špejli vám dá vaše gynekoložka, která poté, co si partner vzorek sám odebere nebo mu jej odeberete vy, ho pak odešle na vyšetření.
candida-partner?
anonym
| 24. 5. 2006 16:59
tady sice pořád řešíte,jak se zbavit kvasinek,ale již několik lidí mi
potvrdilo,že si to můžou partneři předávat mezi sebou,jak toho zbavit i
partnera,aby byl klid?
zápach
anonym
| 22. 5. 2006 20:08
To zapáchání z úst je normální, v těle ti umírají kvasinky, takže proto ten zápach...až je tělo vyloučí, tak ti zmizí, chvilku to ale potrvá.
dotaz
anonym
| 22. 5. 2006 17:59
Zacala jsem s jiz zminenou protikvasinkovou dietou,mam uspesne 1.tyden
za sebou.Zajimalo by me,jestli od zacatku 3.tydne musim jist take
5xdenne, nebo staci 3x.Vzhledem k me praci,je to neproveditelne leda o
dnech volna.V tomto obdobi musim pit stale octovou vodu,jist
jogurty...proste to same co prvni dva tydny.Nebo mohu ocet
vynechat?Dale se chci zeptat,jestli nema nekdo jiz zminenou lecbu za
sebou.Jiz 2den mi "zapacha"z ust,nevim zda to je z zaludku nebo z
hrdla.Nepomuze vycistit ani zuby.Prosim poradte mi co mam delat.Dekuji
kvasinky
lenka
| 18. 5. 2006 08:52
Buď ráda, že nevíš, o co jde, protože až si přečteš všechny možné příznaky, zjistíš, že to máš taky Chtěla jsem ti je popsat,ale je jich hodně , tak si je přečti v rubrice Gynekologie...chtěla jsem ti tu dát odkaz na ten článek,ale nebere mi to.
dotaz
anonym
| 17. 5. 2006 23:43
Holky, nechci vypadat jako úplný ignorant, ale můžete mi vysvětlit o jakou nemoc se jedná a jak se projevuje?
KVasinky
anonym
| 17. 5. 2006 23:22
Jiz 2.den dodrzuji vami doporucenou dietu proti kvasinkam.Uzila jsem
jen 1tbl.diflucanu.Docetla jsem se,ze mi lekarka musi predepsat i leky
obsahujici nystacin,natamycin a amphotericinB.Tyto
leky mi ale nedala.Take jsem se docetla,ze pokud leky nejsou uzivany
spolecne s dietou,muze se stav zhorsit.Mam jen 3tablety Canestenu do
pochvy.Nevim jestli je to dostacujici v boji s kvasinkami.Canesten jsem
brat jeste nezacala,protoze mi zacala menstruace,spise jen spineni coz
je divne.Muze to byt zpusobeno zvysenym prijmem vit.C - 3000mg / den?Mam
Canesten zacit uzivat nebo pockat.Dekuji za odpoved.Pavca
KVasinky2
anonym
| 17. 5. 2006 23:21
Take jsem se docetla,ze pokud leky nejsou uzivany
spolecne s dietou,muze se stav zhorsit.Mam jen 3tablety Canestenu do
pochvy.Nevim jestli je to dostacujici v boji s kvasinkami.Canesten jsem
brat jeste nezacala,protoze mi zacala menstruace,spise jen spineni coz
je divne.Muze to byt zpusobeno zvysenym prijmem vit.C - 3000mg / den?Mam
Canesten zacit uzivat nebo pockat.Dekuji za odpoved.Pavca
Kvasinky1
anonym
| 17. 5. 2006 23:19
Jiz 2.den dodrzuji vami doporucenou dietu proti kvasinkam.Uzila jsem
jen 1tbl.diflucanu.Docetla jsem se,ze mi lekarka musi predepsat i leky
obsahujici nystacin,natamycin a amphotericinB.Tyto
leky mi ale nedala.
dieta
anonym
| 17. 5. 2006 18:37
Já jedu podle diety, která je popsaná tady v rburice Gynekologie -doktorka mi to schválila. Ale hlavní je ji držet spolu s léky, jinak je to k ničemu, dokonce se bez léků může všechno zhoršit.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
28. 5. 2025 19:29
14374
Alka...
28. 5. 2025 20:36
73401
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55