Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Pupínky a akné

Diskuze

Pupínky pod kontrolou
anonym
| 13. 8. 2006 22:18
Přišla jsem pupínkům na kloub. Bratr má s pletí šílené problémy. Důvodem je také jeho nemoc - má lupénku. Kožní lékařka mu na pleť dala, jak už jsem si zde i přečetla, Zineryt, ten byl dost účinný a když se mi objevil na obličeji nějaký pupen (obrovský vřed), tak jsem jej Zinerytem pomazala a byl druhý den pryč. S pletí jsem nikdy neměla takové ty problémy, kdy v pubertě všem naskákaly pupínky, jen občas se mi jeden či dva objevily. A asi jsem objevila důvod proč se mi pupínky občas objevovaly, bylo to tím, že jsem měla rozšířené póry. Vždy se mi udělal nějaký pupínek na nose, vypadala jsem skoro jako čarodějnice a bylo to ošklivé, ale od doby, co jsem začala používat krém od Garniér - pure zone, tak se mi na nose neobjevil ani jeden pupínek, což je veliký úspěch. Už užívám druhé balení krému a jsem na výsost spokojená. Pupínky jsou pryč. Ale ještě jednou se vrátím k bratrovi. Měl nějakou dobu kvůli špatným jaterním testům nařízenou dietu. A můžu říct, že jeho dieta prospěla nejen jeho játře, ale hlavně pleti. Měl najednou tak krásný obličej jako nikdy předtím. Z toho vyplývá, jezte zdravě (vyhněte se tukům, alkoholu, přílišnému množství sladkostí), užívejte vhodný krém na vaši pleť (u mě zvítězil jednoznačně Pure zone) a opravdové vředíky vám pomůže zlikvidovat Zineryt. A co se týče make-upu, také jej používám, ale jen mírně kryjící, takže mám pocit, že pleť lépe dýchá než přes nějakou silnou masku. A povím vám o makeupu ještě jeden příběh, jeli jsme na hory, žádná z nás kamarádek se nemalovala, jen jedna, použila make-upe. Ještě jsme si z ní dělaly srandu, že se jí to rozmaže Ale nakonec z nás všech dopadla po celodenním lyžování nejlíp. Všechny jsme byly do jedné spálené (a to jsme se namazaly opalovacím krémem) jen ona spálená nebyla, zachránil ji právě make-up. Takže vás ochraňuje před sluncem. Slunce vaši pleť ovlivňuje aniž si to uvědomujete.
pupínky
lenka
| 13. 8. 2006 20:55
Mě se pleť nejvíc zlepšila, když jsem opustila od těch známých značek a začala používat přírodní kosmetiku a hlavně přípravky doma vyrobené - na pupínky hodně pomáhá třeba tea tree oil, bílý jogurt jako maska, nebo bahno z mrtvého moře. A samozřejmě to chce zdravý jídelníček, protože to , co člověk jí, se na pleti odráží.
kožní problémy
anonym
| 13. 8. 2006 19:51
anonymní,
to jsem se zasmála, že kožařka je "stará a hloupá"..
No to snad ne! Hloupá asi není. jen třeba používá tradiční lékařské metody. Kožní je bohužel známé tím, že víc než kterékoliv jiné odvětví, léčí důsledky (místo příčiny, kterou nezná). Možná proto ti to nazabírá.
Co takhle návrat k přírodě? Respektovat svůj typ pleti, a "vyhovět" mu?
Žádné zázračné mastičky neexistují. Kůže je orgán, který ukazuje zcela zjevně, když se mu něco nelíbí. A to nechceme, tak potůlačujeme příznaky...na tom je založena (bohužel) celá medicína
Zkus to vzít z jiné stránky a zjistit PROČ máš kožní problémy, co tyto jevy způsobuje. Tvé tělo Ti chce něco říci. Naslouchej mu.
Poradíte???
anonym
| 13. 8. 2006 19:17
Já zašla ke kožní lékařce a ona mi předepsala, více jak 5 přípravků, ale žádný mi nepomohl. A´t používám přípravky z avonu, oriflame nebo cokoliv nic mi nezabírá. Poradíte někdo???
Myslím že ta naše kožní je už dost stará a taky hloupá.
Sem bezradná
akne
anonym
| 16. 5. 2006 17:56
Nikdy jsem na akné netrpěla, kromě období 2-3 dnů, když to mám dostat. To se mi objeví jeden, obrovský na tom nejnevhodnějším místě a i kdybych udělala cokoli drží se mně jako klíště. Už jsem rezignovala, vysuším a vydezinfikuji ho heřmánkem a čekám až zase na měsíc zmizí. Asi mi nezbývá než čekat do přechodu, jenomže to při historii žen v naší rodině /babi až skoro v 70./ nebude tak brzo. Dcera měla také problémy a i ty nejdražší a nejlepší kosmetické přípravky 100% nepomohly, asi nejlepší bylo bylinkové napařování a potom takové ty různé dezinfekční tyčinky.
akne
anonym
| 16. 5. 2006 14:42
Mě je třicet a pupínky mám asi od 22, takže se dá říct na starý kolena, ale v poslední době se mi pleť docela zlepšila, začala jsem pravidelně používat Garnier pure a je to fakt lepší, nezmizely ale hojí se rychleji a po krému se mi vůbec pleť neleskne, fakt doporučuji všem a a ni to není tak drahé, jako třeba Vichy a co se týče makeupu, myslím že je fakt zastaralý si myslet, že je to nevhodný spíš naopak, používám makeup běžně a žádné zhoršení nepozoruji, jen se líp cítím a když se člověk líp cítí tak je všechno hned lepší.A co se týče kožních úplně jsem je zatratila, jsou fakt trapní a nejvíc mě dostalo, že asi jím moc čokolády a to jí přitom nejím vůbec, protože mě po ní bolí žaludek.
pupínky a akné
anonym
| 18. 4. 2006 15:19
Ahoj,

já jsem si koupila laser pro domácí použití a moc mi pomohl - měla jsem zánětlivé ložisko na tváři a ne a ne se ho zbavit a laser jsem používala čtvrt roku a mam tvářičku jako dětskou ***ku. Ten laser se jmenuje
E-trans, na webu o něm najdeš spoustu informací. Nový mě stál 4000, ale myslím že pokud se koukneš na inzerce (sbazar nebo annonce), že tam nějaký třeba už bude.
Opravdu vřele doporučuji
složení makeupu
anonym
| 6. 4. 2006 09:15
A přečetla sis někdy na etiketě složení makeupu? Vážně si myslíš, že taková chemie, kde není nic přírodního,a le vše uměle vyrobené, může být pleti nějakým přínosem?
makeup
anonym
| 5. 4. 2006 23:02
to co si napsala o makeupu je hloupost, kvalitni makeup, v dnesni dobe, se chova jinak a pleti pomaha chranit ji proti okolnimi vlivy
Akné
anonym
| 26. 3. 2006 16:15
Vůbec nemáte pravdu s tím make-upem, že ucpe póry... Ono totiž záleží na kvalitě kosmetiky! Když budete používat levnou kosmetiku za stovku, nemůžete počítat s tím, že to Vaší problémové pleti bude stačit, póry se Vám opravdu budou zanášet. A také záleží na pravidelném ošetření pleti ráno a večer! A navíc je důležité, abyste používaly stejnou kosmetickou řadu a ne každý krém jiný!
Pupínky a akné
anonym
| 24. 3. 2006 21:22
Muj syn používá Zineryt 14 dní.Moc se to zlepšilo.Zatím to funguje.
retinoidy
anonym
| 24. 3. 2006 20:02
Jo, výborný nápad...až na to, že retinoidy spoustě lidí nezaberou,
spousta lidí je ani brát nemůže a je to dost šílený, radši nějaký
pupínek, než se dlouhodobě předávkovávat vitamínem A a ničit si játra a
navíc s tím, že se to po skončení léčby stejně pravděpodobně
vrátí...takže s takovou radou jsi dost mimo..no ale aspoň víš, co je za
rok, gratuluju :)
Pupínky a akné
anonym
| 24. 3. 2006 14:44
Milé dámy, po přečtení vašich zaručených rad jak na akné, mi běhá mráz po zádech. Ten kdo chce problém s akné OPRAVDU řešit, se ojedná ke kožařce a tam se nenechá odbýt nějakou vodičkou s antibiotiky, ale chce přípravek na bázi retinoidů, které opravdu řeší prvotní příčinu akné. A na zubní pastu prosím vás zapomeňte, je rok 2006!
akné
anonym
| 24. 3. 2006 07:19
Je mi 22 a uz přes 5 let mě také trápí rozšířené pŕy, mastná pleť a semtam nějaký pupínek, jediné co pomáhá je opravdu vše kombinovat- zdravá strava, hodně vody bez bublinek (min. 2 litry denně) a kvalitní a každodenní péče o pleť podlevašeho druhu pleti. Nedávno jsem v časopise našla vzoreček krému na problematickou pleť Vichy a můžu říct, že je opravdu dobrý (nemastí, pleť mi připadá čistší a hebká), ale pro mmě je například problém v ceně, která je něco málo do 500 kč...
makeupem
lenka
| 18. 3. 2006 14:37
S tím make upem máš naprostou pravdu...pokožka pod ním vůbec nemůže dýchat a póry se hned ucpou...navíc když si ještě uvědomíme, že je na tvářích půlku dne, tak ta pleť musí fakt trpět.
Akné
anonym
| 18. 3. 2006 13:13
Mám dvě dcery a obě si tímto problémem prošly.Nejvíce jim pomohlo umývat si obličej několikrát za den minerální vodou a hlavně nepoužívat žádný make-up.Ten ucpe pory a pleť namůže dýchat.Na trhu je také k dostání dost přírodní kosmetiky- nám se osvědčila z lékárny kozí sirovátka.
sauna
lenka
| 17. 3. 2006 17:04
Na pleť je dobré navštěvovat saunu, protože se z těla odplaví nečistoty....možná že to trochu pomáhá i při hubnutí, ale jen krátkodobě, protože se vypotí jen voda a ne tuky.
pupínky
anonym
| 7. 3. 2006 20:05
Mě na pupínky nejvíc pomáhá zdravě jíst, protože stav střev se ukáže právě na pokožce. Čistá střeva rovná se čistá pokožka. Jo a hodně vody bez bublinek.
pupínky
anonym
| 13. 2. 2006 15:43
Mě na pupínky nejvíc zabírá zubní pasta...večer si pupínek potřu pastou a do rána zaschne a už není tak veliký.
Pupínky a akné
anonym
| 9. 2. 2006 08:49
Nevíte, jak se jich zbavit? Co na ně zabírá?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
17. 6. 2025 19:45
14519
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
17. 6. 2025 21:43