Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Atopický ekzém v dospělosti

Diskuze

Ekzém
xxari
| 14. 8. 2007 07:59
Ahojky! A doktorka ten ekzém opravdu pojmenovala atopickým? To je zvláštní, mně by dřív třeba napadla přecitlivělost na slunce, nebo tak něco. Ale já nejsem doktorka... A pocením to určitě být může nebo se to alespoň zhoršuje. Sama s tím mám zkušennost, je dobrý oblíkat si bavlněný věci, ve kterých se ta kůže tak moc nezapaří a může dýchat - omezit silonky, těsný rifle a tak. Jinak pokud se ti opravdu objevil atopický ekzém, tak to rozhodně není nic příjemnýho.... Můžu tě jen upozornit, abysis dávala pozor, čím si ho mažeš. Já taky přes 4 roky věřila doktorce, která do mě vrchem spodem cpala masti s kortikoidama a až teď se pomalu dozvídám, jak moc jsou škodlivé.... Lepší je chvíli přetrpět svědění a mazat se různými promašťujícími mléky - mně se osvědčila Lipobáze, Excipial U lipolotio nebo obyčejná Ondřejova mast, co se použí pro miminka na opruzeniniy. Mažu jen postižená místa, zbytek těla ošetřuji normálním tělovým mlékem. Samožřejmě pokud dojde k velkému zhoršení, máznu se i mastí s těma hormonama, ale opravdu jen v nutných případech.
ekzém
deysi
| 14. 8. 2007 07:11
Hodně jsem četla o tomto ekzému, mám ho asi 2 měsíce. Je mi 21 let. Připadá mi divné, že se mi objevil až tak pozdě, ve všech vašich příspěvkách většinou je, že ekzém se projevuje už v dětství. Hodně se mi to rozšířilo, může to bý pocením? Potím se strašně moc, v létě nejvíc. Ale i v zimě.
Ekzém mám také hlavně na krku ze zadu, až skoro ve vlasech. Zatím se potírám namíchanou mastí z lékárny, ale že by to mělo účinek? Nejspíš moc ne. Píšete, že používáte různé dětské olejíčky a jinou kosmetiku. Tím mažete celé tělo nebo jenom napadená místa?
Zbavování chloupků...
xxari
| 30. 5. 2007 07:55
Ahoj, také trpím atopickým ekzémem. Od té doby, co užívám mastičky a hlídám se, je to celkem dobré. Mám ale jiný problém... Jak se zbavujete chloupků? Žiletka nebo epilátor? Já si nohy holím, ale vždycky se mi ekzém hodně zhorší a svědí to. Je srojek šetrnější nebo naopak? Děkuji
Atopický ekzém
anonym
| 11. 5. 2007 16:53
Ahojky, i ja trpim atopickym ekzemem. Mela jsem jej, kdyz jsem byla mala, pak se to po pobytu u more zlepsilo a ja nemela zadne problemy. Vse se ale vratilo v puberte a v mnohem vetsi intenzite. Muj tehdejsi kozar byl asi uplne ... protoze mi predepisoval ksoemtickou vazelinu. Vubec to nepomahalo, svedilo, byla jsem sama jizva... asi si to dovedete predstavit. Ted je mi 20, zmenila jsem kozniho lekare. Moje nynejsi pani doktorka je dobra a ja se naucila s ekzemem zit. Proste se porad natiram, cele telo. Na zdrava mista mi staci obycejne telove mleko pro citlivou kuzi, na postizena mista pak masticku z lekarny hydroleniens, v pripade zhorseni hydrocortizon (hormony) nebo Advantan. Excipicial se mi tae velmi osvedcil, muzu vrele doporucit. Nebo take Lipobaze... preji vsem hodne pevnych nervu a hlavne zadne neprijemne svedeni a jizvy!
Atopický ekzém
anonym
| 9. 5. 2007 15:48
Ahoj, trpím atopickým ekzémem asi tak tři roky.Možná déle. Nejdřív jsem měla malé flíčky které svědily a pak se to rozneslo na lokty, koleny, krk. Čím víc jsem se potila, ta to bylo horší. Šla jsem na kožní a doktorka mi napsala BELOSALIC a když jsem byla po 14-dnech vyléčená tak mi doktorka doporučila EXCIPIAL U LIPOLOTIo (tělové mléko) je to mastnější ale příjemné. Mažu se každý den večer po sprchování. Používám také koupelové oleje a neparfémované mýdla nebo (dětská-třeba Johnson). Když mi náhodou dojde Excipial tak se po koupání mažu obyčejným dětským olejíčkem. Musim zaklepat, že mám od té doby poköj ale musím dodožovat tyto zásady. Jo a taky nosim spíš vzdušné oblečení a nepoužívám aviváže a prášek na praní mám Persil Sensitive nebo LOvela Dětský. Všem držím palečky v boji s tímto neřádem zvaným Atopický ekzém!!!!!!! Ahoj Katka
jeeee,
anonym
| 8. 5. 2007 11:43
prosim, prosim, napis o te sladkovodni rase vis.. je mi 23 a jsem sama jizva.. kdyz se opalim, tak jsem uplne flekata, protoze uz mam misty natolik poskozeny pigment, ze se proste na tech mistech ani neopalim.. A mam to hlavne na nohach, vcetne priserne suche kuze. Indulona je super, ale zkuste i Lipolotio-napise vam to i obvodak a doplaci se jen asi 10Kc a je to fakt supr!!
atopicky ekzem v dospelosti
anonym
| 25. 4. 2007 16:04
Zdravim vsetkych,

mam v plane si ist v juni preliecit ekzem do Izraela k Mrtvemu moru. Idem tam na tri tyzdne. Mate s tym niekto skusenosti? Ak ano, na ako dlho vam to pomohlo? Budem takisto vdacna za akekolvek rady a tipy.

Eva
Atopicky ekzem v dospelosti
anonym
| 12. 4. 2007 14:11
Ahoj Bohdana,
chcem sa ta opytat, ci sa u teba celiakia prejavovala len ekzemom, alebo si mala aj crevne problemy typicke pre tuto chorobu.
Vopred dik za odpoved.
Eva
Atopický ekzém v dospelosti, pre Misku
anonym
| 7. 4. 2007 19:14
Aj ja mám ekzém už 35 rokov, hľadala som kozmetiku, ktorá by mi nedráždila. Našla som ju. Je to francúzska značka Avéne, konkrétne Cold creme, vynikajúce, doporučujem.
Nelieči, ale uľavuje od hrozného pnutia kože a šupín.
S pozdravom Ema.
anonym
| 27. 11. 2006 23:34
Moje dospělá dcera také od dětství trpí atopickým ekzémem. Má však výbornou kožní lékařku, ke které chodí každý měsíc a ta jí předepisuje mastičky, které jí v lékárně vyrobí. Na ruce se jí také osvědčila modrá indulona.Nejhorší období pro ni je jaro a podzim. Nepoužívá žádný sprchový gel ani pěnu do koupele. Mýdlo používá Dowe nebo dětské. Nepije alkohol, kávu a nejí žádná příliš kořeněná jídla. Snaží se zdravě jíst a dodržovat pitný režim, kde také zařazuje bylinkové čaje. Nevím, jestli Vám tato moje informace pomůže, ale věřte, že bude líp. Kajka
anonym
| 27. 11. 2006 22:11
Ahoj,také mi zůstal ekzém a ž do dospělosti.S roky se mi stále zhoršoval,až jsem musela být hospitalizovaná na kožním.Před rokem jsem změnila alergologa.Díky nové paní doktorce se v mých 30 letech přišlo na to,že mám nemoc CELIAKII.Nyní už rok dodržuji bezlepkovou dietu.Není to teda žádný med,ale stojí to za to.Ekzém mi sice nezmizel,ale výrazně se zlepšil a stabilizoval.Jsem ráda a také bych doporučila udělat test z krve,jestli nejste alergická na lepek,neboli gliadin.Mějte se hezky.PS:Co se týče mastí,pro mě je mou nejbližší přítelkyní,kterou musím mít neustále u sebe-modrá indulona.S pozdravem Bohdana
anonym
| 27. 10. 2006 19:48
Trpím atopickým ekzémem už od narození. Doktorka mi celé dětství tvrdila, že v dospělosti obvykle vymizí. Bohužel u mě se tak nestalo. Chtěla bych se tedy zeptat někoho, kdo je na tom jako já, jakou kosmetiku použivá. Já jsem na všechno alergická trpím suchou šupinatou kůží.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
10. 8. 2025 14:53
14821
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
jirinaova
10. 8. 2025 11:05