Diskuze

Zpět na výpis diskuze

úklid domácnosti

Diskuze

mastné kapky
Nikkitka
| 2. 6. 2008 13:42
Ahoj všem, bydlím v pronajatém bytě, byt je po staré paní, která to asi s úklidem moc neřešila. Na digestoři nad sporákem je vrstva zaschlých mastných cákanců, asi od smažení apod. Zespodu na skříňkách kuchyňské linky také. Nedá se to ničím umýt, je to zatvrdlé, mastné, lepivé. Nehne s tím ani ředidlo či benzín, který jsem z nouze vyzkoušela. Cif, Cilit, Domestos apod. nefungují vůbec. Nemá s tím některá z Vás zkušenost? Vypadá to dost hnusně a ráda bych se toho zbavila.
pěkný pozdní večer
anonym
| 21. 5. 2008 22:00
tak já si koupila v neděli 2 lahve cilit bangu za 149 no nekup to a ještě jsem je nerozbalila ,protože voda je asi nejlepší ,ale až vyzkouším povím ,zatím to chci použít na skleněná dvířka u trouby prý jen nastříkám a jedním tahem ,hlavně zlehka hi hi setřu ,no o ekologii to asi nic neví ,ale potom ta trouba jak bude svítit úplně to vidím jak budu naštvaná za to že jsem vyhodila peníze ,obrazně řečeno ,ale v testech to dopadlo dobře i když se prý musí také přitlačit ach jo ,vyzkouším to zítra a napíšu tak se mějte a pěkně se vyspinkejte .M.
problémy s okny
lendina
| 20. 5. 2008 22:56
Já jsem si koupila před třemi roky takovou rukavici a hadřík, a to se jen namočí ve vodě přetře okno a tím druhým setře voda a je okno vyleštěný. Mají záruku dva roky a paní mi tvrdila, že životnost bude tak sedum let tak jsem si myslela svoje, ale těd už jí věřím, protože nejsou vůbec zničený jen je přeperu mýdlem a jsou zase čistý a to s nima čistím i mastnej friták a digestoř. Paní mi po půl roce volala, jak jsem spokojená a jestli není nějakej problém tak jsem byla doce překvapená, že se takhle o zákazníka starají. Rukavice stála 790 a ta leštící taky 790, ale mám pěkně uklizený nejen okná, ale celou kuchyn, protože než se ta rukavice naplní špínou, chvilku to trvá a je to paráda. Vůbec nelituju peněz, protože s tím se nešmudlá, ale uklízí. A vlastně jsem ještě ušetřila, protože nekupuju, žádný přípravky. S pozdravem pokorná
ekočistidla
petrasan
| 12. 5. 2008 14:55
Musím k tomu něco přidat. Zkusila jsem různé značky zejména Sonett, Ecover, Sodasan, Ullrich a musím říct, že např. Ecover mi přijde naprd kromě mycích prostředků na nádobí, ty ještě používám, ale ostatní už jen od Sonettu a případně Sodasanu, ale nejvíc Sonett, Ullrich taky není marný, ale je jen na netu, má hodně speciální věci.
Jinak na mnoho věcí stačí skutečně jen ocet, soda. Hodně mi sedí ocet, kterým myju kuchyň, nerez, ale i věci v koupelně. Pak je dobrý přípravek na vodní kámen, se kterým má asi většina z nás bohaté zkušenosti.
Na reklamu už nedám a používám fakt jen ekoprostředky, které jsou stejně účinné ne-li lepší.
bělení
petrasan
| 12. 5. 2008 14:47
Používám bělicí přípravek od Sonettu i s jejich tekutým práškem, ovšem funguje to až od 50st. výš, tudíž peru na 60, pouští to a i vybělí. Čas od času peru i na tak vysokou teplotu spodní prádlo včetně podprsenek, ale použiju tekutý přípravek na vlnu a hedvábí taktéž od Sonettu a výsledek je super. Dříve jsem zkusila i Ecover a Sodasan, ale Ecover nepere nic moc , Sodasan byl lepší, ovšem nejlepší výsledky měl Sonett, třeba existuje už i něco lepšího či stejně dobrého. Jinak na skvrny používám od stejné značky takový gel, kterým přímo zatřu skvrnu a pak vyperu a pouští.
Děvčata,
Mira
| 30. 3. 2008 09:19
máte některá zkušenosti s parním mopem?
Lítám po baráku ještě s kýblem, koštěm a hadrem. A vůbec se mi to nelíbí.
Čekám na Vaše rady !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak
Emilini
| 22. 3. 2008 11:34
už máme uklizeno, ted si hezky užívejme klidu, pohody, sněhu a všeho co k ke sváteční náladě patří.

Přeji vám všem hezké prožití velikonočních svátků.
rukavice
Emilini
| 5. 3. 2008 11:47
Zapomněla jsem napsat to nejdůležitější.Ty rukavice byly 2 za cenu 1.
No,nekup to!!!!!!!!
Rukavice
Emilini
| 5. 3. 2008 11:44

zapomněla jsem vám to napsat.
V Globusu u stánku byla reklamní akce .Prodávali takové rukavice, z jedné strany to má asi 11/2cm dlouhý chlup,z druhé je to hladké.Postříkáte okno čistou vodou,tím chlupem to rozetřete a druhou stranou vyleštíte.
Na štítku je napsáno original AQUA CLEAN 65% polyester a 35% polyamid. Stálo to 300,-Kč.Když jsem šla kolem toho poněkolikáté a sledovala to,jak snadno se dá umýt okno,které popatlali nejdřív indulonou,na to nastříkali lak na vlasy,neodolala jsem tomu a koupila si to .Je to fakt perfektní,ale kvůli tomu,určitě nebudu umývat okna každý týden.
ted asi dostanu vyhubováno,ale žádnou firmu jsem neuvedla.Já jen,jestli to někde uvidíte,nelitujte peněz,je to dobrá věc.
Tohle mi dělá srdíčko.

úklid domácnosti
Emilini
| 5. 3. 2008 11:28

Moje maminka prosazovala a taky nás k tomu vedla, že NENÍ POTŘEBA UKLÍZET, ALE POŘÁDEK UDRŽOVAT.
Minulý týden jsem umyla okna. Myslíte že je to znát????Jsou stejné jako předtím.
Jednou,to jsem byla ještě mladší,pod náma bydlela naše obv.doktorka.Zlobila me krční páteř,že jsem nemohla ani pohnout hlavou,když jsem si lehla,musel mi někdo pomoct vstát,jinak jsem se nezvedla.
Pí dr mi řekla, to máte z toho vašeho věčného uklízení.Já myju okna 1 krát do roka a poznala jste to????
Neříkám,že je myju 1x,ale pokaždé si na ni vzpomenu.Takže děvčata,jak říká Op,na velikonoce hurá do přírody a nebudeme vidět,jestli jsme něco neudělaly tak akorát.
Nevadí že nesvítí,mějme se jako kdyby svítilo.
Tak ,hlavně zdraví,pá
Zkušenost
Miky
| 29. 2. 2008 22:44
Ahojky, já uklízím tak nějak průběžně každý den něco, takže u nás neexistuje žádný jarní či vánoční úklid. prostě někdy se mi chce, někdy ne, někdy to udělám poctivěji, jindy odbydu, aby to aspoň vypadalo, ale vždy to dodělám, takže uklizeno mám vlastně průběžně pořád.... nejsem takovej ten šílenec, ( omluva pro ty, které to tak mají zaběhlé..), co vše šůruje denně a pečlivě a ani ten typ, co vše odbyde během roku a musí dělat generální úklid.....( jaro, vánoce, no, jak je to zaběhlé..to já nemám ráda..) Taky se držím toho, že není úplně nejvíc mít pečlivě až skoro dezinfekčně uklizený byt na úkor času, který můžu trávit jinak, s rodinou atd...a zdraví máte také jen jedno a neumím si představit, že celý život strávím jen šůrováním bytu....
Jinak bych uvítala radu, čím nejlépe vyčistit čalouněnou sedačku od propisky. Dcerka si hrála
ALKA
slunecnice
| 29. 2. 2008 18:47
Ahoj,moc díky,hned to vyzkouším,mám teď jednu novou,Pak dám vědět.
Slunečnice
Alka
| 25. 2. 2008 09:48
Někde jsem četla, že by se nemělo na prádlo, které obsahuje umělé materiály používat aviváž. Prý to po ní zešedne. Pouze vymáchat v octové vodě. Zatím to nemám odzkoušené, ale do budoucna to zkusím. Jinak mám stejné zkušenosti jako Ty.
bílé spodní prádlo
slunecnice
| 24. 2. 2008 22:03
Doufám,že mi některá z vás poradí,jak udržovat bílou podprsenku.Ať jí peru v ruce,nebo v pračce na jemné prádlo,časem zešedne.Zkoušela jsem mýdlo,tekutý prášek na praní i šampon.Nemůžu přijít na to,kde dělám chybu.Jinak souhlasím s tím,že čím míň krámů,tím snadnější úklid.Díky.Mějte se sluníčkově
Emili
op
| 18. 2. 2008 11:51
naprosto s Tebou souhlasím. Povedlo se mi několikrát být neplánovaně na vánoce v nemocnici, či mít ruku v sádře - a ejhle, vánoce taky byly i když nebyl vyleštěný byt a okna - opravdu - ZDRAVÍ JE NADE VŠE !!! Takže před velikonocemi - bude-li venku hezky, jděte raději na prima procházku, než leštit parkety a okna. Přeci nežijeme v nepořádku a průběžně se domácnost uklízí - alespoň já ano. Krásný den.
bělení prádla
Petra
| 18. 2. 2008 11:49
Chtěla bych poprosit o radu - jakým způsobem ekologicky bělíte prádlo, zbavujete se skvrn?Děkuji za odpovědi
úklid domácnosti
Emilini
| 18. 2. 2008 11:42
uklízím jednou týdně,akorát televizi,konf.stolek/je skleněný/ a to nejnutnější ob den. Když jsem byla mladé trdlo,uklízela jsem stále,okna ve 3- pokojovém bytě každý týden,nábytek leštěnkou také,no úplné pako.Už jsem dospěla k tomu,že je důležitější zdraví,než naleštěné okna. Nevím jestli budete se mnou souhlasit,ale vlastní zdraví mně o tom přesvědčilo,že to jinak nejde.
úklid domácnosti
Emilini
| 18. 2. 2008 11:32
já tu švédskou utěrku normálně peru v pračce,nevadí že projde aviváží,před použitím ji vymáchám v horké vodě a funguje dál.
Ecover
Pilotka007
| 30. 9. 2007 15:47
Doporučuji Ecover - ekologická čistidla. Prodávají se v bio prodejnách...
čistící prostředky
anonym
| 19. 9. 2007 10:47
Nemáte někdo zkušenosti s výrobky fy Eurona - Černý ? Prý neosahují plnidla, formaldehyd a ostatní " lahůdky ".
lenka
Ladunka
| 20. 4. 2007 10:37
Tato výměna proběhla již minulí rok a skončila fiaskem pro jednu rodinu, já uklízím koupelnu jednou týdně myslím si , že je to akorát
Missiva
yvuk
| 9. 11. 2006 15:08
take pouzivam jeji prostredky, na vsechno mozne a je to bezkonkurencni..
úklid domácnosti
anonym
| 8. 10. 2006 00:09
Okna myji Jasněnkou od Missivy , ekologický výrobek a bez vody, super
soda s citronem
anonym
| 14. 7. 2006 23:32
jak se používa soda s citronem na úklid,chtěla bych to vyzkoušet.dík
jedlá soda a citron
anonym
| 1. 7. 2006 09:41
Já taky používám jen ekologické čistidla,protože vůbec neničí kůži na rukou. Jinak výborná je jedlá soda s citronem, zrovna včera jsem s ní dozářiva vydrhla spáry mezi dlaždičkama v koupelně.
nezávadná čistidla
Getha
| 2. 6. 2006 11:26
Tak dík za nasměrování, už jsem to našla. Je to zajímavé. Hned se po
nich v našem městě podívám a určitě to koupím. Pak sdělím svůj názor.

Víš potřebuju na chatě ekologicky co nejméně závadné prostředky aby se
dala použitá voda využívat třeba k zalévání zahrady a
nevypouštěla se do odpadu. Chceme řešit problém dalšího využití
vody ze sprchování, mytí nádobí, praní a pod., tak se starám.
nezávadná čistidla
lenka
| 1. 6. 2006 13:50
Ty stránky tu uvádět nechci, aby to nesmazali jako reklamu, ale když to dáš do vyhledávače, tak to najdeš. Tak ty ceny jsou přibližně takové: prášek na praní 1200 g bílého prádla 260kč, na barevné 1200g = 200 kč, čistící prostřdek s rozprašovačem 500 ml 179 kč, tekutý písek 500 ml 60 kč....mají toho víc, takže jen tak orientačně. Pokud někdy chodíš na stránky Greenpace, dá se tam v rubrice toxický domov najít, které prostředky jsou toxické a které zdravotně nezávadné a to nejenom čistící prostředky,ale kosmetika, hračky, sportovní obuv apod....tato firma má zelenou značku, to znamená, že je naprosto v pořádku...červená značka znamená vysoký stupeň ohrožební a spousta známých značek má tuto červenou barvu.
lence - ekolog. čistidla
Getha
| 1. 6. 2006 12:50
Lenko a jak se to cenově pohybuje, když říkáš, že to je dražší. Nemůžeš
dát typ na nějaké stránky, kde se o tom víc dočtu? Ta"
žábka" běžně do 40až50 Kč za kus. Žabka je běžně k dostání
v dobrých drogeriích.
ekologické čistidla
lenka
| 1. 6. 2006 12:13
Frosh neznám, ale já používám Ecover, což je i jediná ekologická značka, co se prodává v bioprodejnách. Používám univerzální čistič na kuchyň a koupelnu, wc čistič a něco jako písek a pak ještě prací prášek. Měla jsem totiž pořád rozpraskané ruce a vyschnlou šupinatou kůži na rukou a pak jsem zjsitila že je to těma běžnýma čističema, co jsou v obchodech. Teď co používám ten ekologický, tak mám pokoj. Taky se mi jedno stalo, že jsem vyprala prádlo novým práškem - taky klasickým z obchodu a pak když jsem si oblékla oblečení v něm vyprané, celá jsem se obsypala. Mám holt nějakou citlivější pokožku, takže díky bohu, že se už dá koupit i zdravá varianta, i když je to dražší.
ekologie a úklid
Getha
| 31. 5. 2006 23:46
Jakou máte zkušenost s úklidov. prostředky značky Frosch (to je taková
zelená žabka)? Já jsem je začala používat asi před rokem a jsem velice
spokojená. I cenově jsou dostupné. Momentálně používám Tekutý
písek (jemný mramor) a opravdu vynikající na nerezové předměty.
Vůbec nepoškrabe. Používám ho zejména na sporák a troubu. Všechny
nevyčistitelné šmouhy zmizely. Opravdu vynikající. Pak také používám
univerzální čistič (je šetrný k pokožce).Od podlahy až po mytí
rukou. Příjemně voní a ošetřuje ruce. Rovněž jsem vyzkoušela
prostředek na umývání nádobí. Jsem dost konzervativní, ale neekologické
prostředky jako Jar jsem odložila. A že jsem je používala
dlouho!

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07