Jak často doma uklízíte? Jak často třeba vytíráte? Mě to děsně irituje ta spinavá podlaha :D
Potřebuji asi nový mop, nějaký lepší :)
Jinak já prostě uklízím dost často. Nesnáším nepořádek
TO kamila.kutova8@seznam.cz: Já si pak ještě všimla, že tam mají dokonce i takové ty role s papírovými ručníky, to jsem si chtěla pořídit na zahradu, jen jsem nevěděla, kde! Super!
TO kamila.kutova8@seznam.cz: Jj, přesně :D přesně jsem taky koukala, že tam je skoro všechno, Kami :D Docela pohoda, jen si to naklikáš, objednáš, přijde Ti to a valíš, uklízíš, jak divá :D
Jaký robot na mytí oken?
Já nemám ráda praktický žádný úklid, asi proto, že u nás doma se od mala pořád uklízelo, dalo se jíst i ze země. A zůstalo mi to dodnes.
Nenáviděla jsem mytí oken, do té doby, než jsem si koupila robota na mytí oken. Ted je mytí okna pro mě zábava :)
Takže mytí oken už je vpohodě, ale co mě nebaví je utírání prachu. Oddělávat všechny věci a pak zas dávat z 5 :) :)
No na to robot už asi nebude, leda uklízečka :(
Já jsem se u úklízeni, zejména po dětech, už né jednou pěkně nadřela. Jednou mně kamarádka poradila, ať zkusím firmu na úklid. Já jsem z Brna a pužívám L. C. SERVIS a je to fajn. Úšetří mě to spousty času :)
No tak Vám řeknu, že máte pravdu ocet funguje dobře a stará plena dobře saje, ale jí díky sádře na ruce (dlouhodobé) musela využít služeb úklidové firmy a jsem mile překvapena. ani to moc peněz nestálo a i ty okna se lsknou jak nový. Nevím čím přesně to myli, jen vím že mají atest na hypoalergenní čistidla. Fakt koukám, kam se na ně hrabu i když si dávám fakt záležet. Meju okna 2x za rok, tak si je asi zase zavolám a doufám že bez sádry
Ahoj, já jsem si teď pořídila čistič na okna od Eurony a konečně po dlouhé době nemám žádné šmouhy.. ... navíc je to ekologické, takže tady u nás na dědině ideální....
Mira: a to savo nenažírá povrch? Třeba když je něco lakované, nebo něčím polepené? Máme malou kuchyť a pidi linku a když se něco smaží na sporáku tak to stříká na skříńky a ty jsou zespodu lakované a zepředu polepené speciální tapetou. No tak se bojím co by to udělalo.
tomu se člověk neubrání. Já používám SAVO Glanc na mastnou špínu. Vůbec to není cítit tvou známou savovou nevůní. Prostě postříkáte a podle potřeby necháte účinkovat a pak otřete mokrým hadříkem. Mastnota nemá šanci. A krásně se vše leskne. Od Sava používám i na koupelny.
všem ,tak tu čtu rady na mastnoty to mi taky nenapadlo ,já jen chci na skleněná dvířka u trouby ,já na to vždycky nanesla toru pastu a tím to šlo ,jenže teď se tak 2 měsíce špatně ohybám a ti mí chlapi umějí uvařit ,no ale při úklidu se ohýbám já a jde to teď ztěžka ,tak jsem si koupila ten cilit a jde to dolu jako s každým jiným čističem ,tak zkusím tedy čistič na gril ,digestoř tu zase musíme zespodu odmontovat a pak to jde vyčistit dobře ,jen ty dvířka mi jdou na nervy ,tak to vyzkouším jak to půjde díky
ahoj, díky za rady. Je to nějaký speciální typ? Já mám doma takový sprej, který se nastříká na gril, nechá 20 min. působita a pak opláchne. Tím to jde fakt dolu, ale... Děsně to smrdí a je na tom napsáno, že to nesmí na lakované povrchy, na plasty, apod. No a ta linka zespodu je lakovaná, zpředu polepená speciální tapetou na kuchyně. Digestoř je taky lakovaná. Tak se bojím to zkusit, co to udělá s tím povrchem.
tak to jsem ráda. To mi totiž poradila Barbara v Irsku, když jsem jí pomáhala s úklidem kuchyně, přišel na to její manžel . Má jí přejet na návštěvu švagrová z Ameriky, a ta je posedlá čistotou, z toho , co jsem o ní slyšela, je to u ní spíš nemoc.
I když je pravda, že my jsme daleko čistotnější než Irové, alespoň dle mé zkušenosti.
Vozlenko diky za radu
taky jsem resila podobny problem, protoze ta zenstina co bydlela prede mnou asi taky uklid moc neresila, takze jem prebirala byt ve stavu, ve kterem se mi zrovna nelibil akorat ze ty mastny cakance apod, taky nesly nicim dolu, jen mi pribyvaly drahy cistidla Cistidla na grily me fakt nenapadly, ale vcera jsem tu cetla tu diskusi, tak jsem si ho dnes naproti v drogisce koupila a ... hurrraaaaaaaaa pustilo to, máme cisto