Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Crohnova nemoc

Diskuze

anonym
| 20. 2. 2014 21:39
Dobrý den všem,
je mi 22let a dnes mi doktor řekl že mám Crohnovu chorobu. Průjmy už mě trápily 2 roky a před 2 měsíci mému mladšímu bráchovi i sestřenici doktoři oznámili Crohnovu chorobu,tak to mě donutilo už s tím něco dělat.Každý jsme měli odlišné příznaky,ale geny jsou hodně silné a zřejmě jsme to zdědili po dědovi. Jsem z toho opravdu vyplašená,pořád nevím co mám vlastně dělat,co jíst,co vařit,jak vlastně žít s touto chorobou. Čeká mě ještě gastroskopie a magnetická rezonance jestli je zasáhlé i tenké střevo. Prosím někoho aby mi popsal svůj život s Crohnem,co jí,jak často atd. Vím že je toho plný internet,ale právě jak je toho moc opravdu moc tak se mi to mele pátý přes devátý a zjistím to,že jsem se nic nedozvěděla,někde píšou že mléko můžu,pak že zase ne tak chci nějaké povídání od někoho kdo s tím žije. Děkuji za jákekoliv informace
anonym
| 8. 3. 2014 18:58
TO Jana:
Ahoj Jani,tady máš můj email a klidně piš,ráda Ti na vše odpovím toho prevíta Crohna mám asi 3,5roku:zanca.podesvova@zeznam.cz
anonym
| 22. 3. 2014 20:54
TO Jana:
Ahoj Jani,já napsala špatně ten email:zanca.podesvova@seznam.cz
anonym
| 1. 7. 2014 12:38
Ahoj, je mi 31 let a od dospívaní mám cronovu chorobu. Prošel jsem několika operacemi z důvodu toho, že v té době cronovu chorobu někdo neznal a i když jsem měl poměrně lékař. kapacity. Nejdříve řikaly, že simuliju, pak ,že mám vředy tak nasadily prášky na vředy což melo za následek uzavření dvanácterníku operace , nikdo neurčil cronovu. Od té doby jsem se vyhýbal lékařům. Po 8 letech jsem se bez prášku fyzické zátěže a stresu se můj stav z horšil našel jsem primáře který mi určil 100% cron. Nasadil mi prášky a znova opera. Teď jsme cca necelý rok po operaci a už zase funguji. Víš je lepši když víš co máš než když nikdo neví nic a dělá chytrého. Můj život je takový že ani nikomu neříkám, že ho mám. Jen na váze je to horší pomalinku nabírám a pak rychle schodím. Víška 192 váha 76kg. Podle mého názoru to přichazí ve vlnách buď to změny počasí a stres jsem člověk který má hodně stresový život a i s tím se dá žít a třetí strava. Myslím si, že by jsi měla zkoušet Třeba říkají ne alkohol v žádném případě, ale mě je třeba někdy zle tak si dám např drink wisku ne čisté a do druhého se to zlepší. Říkají nekouřit. Minulí rok mi řekli, že díky tomu jsem nemusel na operaci dříve. Paradox i když je to špatný zlozvyk. Ohledně mléka. Mléko dělá žaludku dobře, ale nejhorší je že v mléko mláčné výrobky je ráj pro množení zánětů. Velké množství nedoporučuji. Je to nemoc na...... ale vždycky si říkám, že může být horší a dá se s tím naučit žít. V případě zájmu poskytnu další info.
anonym
| 11. 7. 2014 21:41
TO Radek: Ahoj všichni měl jsem crona,umím jej lečit do absolutního vyléčení,potřebujete cca rok a půl ,dle promoření organizmu.První přečtěte si něco o chlamydie.info tam je video napadení bunky.Celá nemoc je nitrobuněčná infekce,napadení chlamydiemi,které vlezou do bunky a žijí uvnitř,bero jí energii,pravděpodobně Vám tedy bude chybět hořčík a železo.Po konci života chlamydie praská i z bunkou a uvolnuje ze sebe těžké toxiny,z toho je zánět.Je třeba udržet krev čistou po dobu dělení a obnovy buněk v těle,tak aby se již nemohly infikovat další bunky,ke zlepšení stavu je třeba lečbu udržet dlouho.Lečit se to dá jedině MMS1,pomalu 1-3kapky denně stačí,ale nejist sladké to pomáha množení virů,co by jste zabili to by jste zpět pěstovali,a pomalu a trpělivě užívat,uspěch garantuji,bude Vám z kraje hrozně,hlavně pomalu skapkami a raději déle.Budete opravdu zdraví.dotaz na famraz@seznam.cz
anonym
| 14. 3. 2015 16:32
TO Radek: Ahoj, kamarád má možná taky chorobu.. Měla bych zájem o další info. Můžeš mě kontaktovat na ggogg@seznam.cz díky
anonym
| 11. 7. 2014 21:53
TO Jana: Nechejte si udělat test na chlamydie,pokud Vám zjistí a to zjistí že je máte nebo že jste je měli ,tak je máte.Protože jste mladí pravděpodobně jste se s tím už narodili a dostali virus už od rodičů,pokud máte alergie nebo vyrážka,či astma je to na beton.Nákaza je možná od rodičů,nebo od hospodářských zvířat.Jestli to máte tak v rodině hledejte ob jednu generaci zda a zní to drsně nebyl někdo promiskuitní nebo nedělal v zemědělství,tam je zdroj.Jezte chudou stravu na živiny a začněte léčbu.famraz@seznam.cz omlouvám se za tvrdá slova
anonym
| 6. 1. 2014 20:49
Dobrý den,
jsem studentkou 3. ročníku VOŠ, oboru Diplomovaný farmaceutický asistent. Tímto Vás prosím o pečlivé vyplnění tohoto dotazníku, na základě kterého budu zpracovávat data pro svou absolventskou práci na téma: KVALITA ŽIVOTA PACIENTŮ S CROHNOVOU CHOROBOU. Veškeré informace, které mi prostřednictvím tohoto dotazníku poskytnete, budou zcela anonymní.

Cílem mého dotazníku je zjistit, zda jsou pacienti s diagnostikovanou Crohnovou chorobou léčeni adekvátně, tzn., že netrpí příznaky charakteristickými pro dané onemocnění při užívání léčiv, dále že nenastane nutnost užití biologických léčiv, že pacienti dodržují předepsanou medikaci a v případě, že mají doporučená dietní opatření, tak se jimi striktně řídí, že průběh a léčba onemocnění nevede k hospitalizaci a nutnosti chirurgického zákroku (což mimo jiné ovlivňuje i včasná diagnostika) a že kvalita života ať už objektivní tak subjektivní není nijak výrazně samotným onemocněním narušena.

Dotazník je určen lidem, kteří mají diagnostikovanou Crohnovu chorobu.

Předem děkuji za Vaši ochotu a čas věnovaný vyplnění dotazníku.

https://docs.google.com/…9-BumVM/viewform
anonym
| 16. 11. 2013 11:14
Zdravim,
nahodou jsem nazarazil na tuto diskusi tak pridam taky sve zkusenosti.
Crohna mi indentifikovali asi pred 4 roky. Bylo mi asi 2 mesice stridave zle tak me moje lekarka poslala na kolonoskopii. Odtud me ihned poslali do ISCARE v Holesovicich k panu Prof. Lukasovi. Nasadil antibiotika asi na dva tydny, nezabralo tak kortikoidy, taky nezabralo tak jsem dostal biologickou lecbu Remicade a ta zabrala prakticky pres noc a ihned jsem byl ve stavu jako pred nemoci. Pote jsem chodi asi 2 roky kazdy kvartal na infuzi Remicade. Po dvou letech jsme infuzi vysadili a ted beru jen kazdy den imuran a ziju jako pred tim. Jim jako predtim, jen omezuju vse po cem je tak nejak tezko a zle i zdravym lidem (smazena jidla, alkohol, tucna jidla atd). Na zacatku pred Remicade jsem shodil asi 20 kg, potom jsem vahu opet ziskal. Ted ziju normalne jen chodim 4x do roka na krevni testy kvuli imuran.,

Preju vsem hodne stesti aby boj s touto zakernou nemoci zvladli!

Honza
anonym
| 27. 9. 2013 00:20
Zdravím Vás všechny, já mám crohna už 10 let, no čím začít než mi zjistili co mi je tak to trvalo 2 měsíce, za první tři týdny jsem zhodil 30 kilo +-, takže hrozný, denodeně na záchodě. Pak na gastru Pentáza, medrol, azaprin (Imuran), pak po čase mi doktorka snížila dávky, bylo mi jakš takš. Zjistilo se že musím na hematologii, protože díky crohnovy se mi nedělali červené krvinky, tak kapačky železa. Občas na 2 týdny na internu na kapačky jak antibiotik tak zbytek léku.
Mám i postižení bauhiňské chlopně a ilea. Teď se nemoc zase ozvala a je delší o 20 cm po tenkém střevu. Vůbec nevím co mě čeká. Do dnes žádná operace. Nevíte někdo co brát za přípravky, které se dají volně koupit. Já beru ještě železo, kisel. listovou a b12 a to si kupuji sám. Jinak bych musel zas do špitálu na kapačky. Díky za odpovědi
anonym
| 27. 9. 2013 17:35
TO Tomasíny: Dobrý den ráda bych vám pomohla mám dceru která tuto zákeřnou nemoc má taky má jí sice krátce asi dva roky ale zázrakem se do programu boi léčby jezdíme jednou za měsíc na kapačky .Musím se jenom radovat , dcera začala prospívat, přibývat na váze a je prktycky bez bolestí a celkově bez nějakého omezení . Zeptejte se svého ošetřujícího lékaře jestli ve vašem nejbližším okoli vnějáké nemocnici tuto léčbu aplikují .My pocházíme z Libereckého kraje tam v krájské nemocnici to umožní.Má to ale jeden háček tuto léčbu nechtějí moc hradit pojištovny ale my měli štěstí atak jsme to zkusily .Za zeptání určitě nic nedáte .
anonym
| 25. 9. 2013 15:25
Dobrý den, chtěla bych se s Vámi podělit o možnostech podpory léčby Crohnovy choroby. Mé kamarádce to zachránilo život. Když jsem jí navštívila v nemocnici, tak jsem jí skoro nemohla poznat, jak strašně zhubla a vypadala opravdu zle. Naštěstí jí lékařka na gastru doporučila užití Probiotic 12, ale ne těch, která jsou bězně k dostání v lékárnách, jelikož ty obsahu daleko méně potřebných bakteriálních kmenů, než tato Probiotica 12. Pokud máte zájem o více informací, piště na e-mail: KristynaHofbauerova@seznam.cz
anonym
| 16. 9. 2013 21:12
Dobry vecer, me diagnostikovali crohna asi cca pred mesicem. Co zde ctu vetsina dostala predepsany prednison az po urcite dobe. Ja ho dostala hned a v celkem velkem mmozstvi..porad se s tim srovnavam a doufam, ze nebudu muset ommezit fyzickou zatez..s dietou zapasim. Jsem zvykla jist vsechno:/ krece mam dost silne a tak by se mi hodila nejaka ,, babska rada'':) bidu rada za jakouloli reakci.
anonym
| 20. 9. 2013 20:46
TO Monis: Ohromující úspěchy má i v tomto případě Reishi-zázračná houba, je nutné mít kvalitní produkt. Pro více info pište na mail.:luciasek.sch@seznam.cz
anonym
| 9. 10. 2013 18:43
TO Monis: Ahoj. Mě diagnostikovali Crohna před rokem a půl. Dva roky jsem si stěžovalana bolesti, zvracela jsem, zhubla 25 kilo. Potom konečně zjistili co se děje. Dostala jsem spoustu léků a mezi nima i kortikoidy. Hlavní problém byl, že můj doktor mi k nim nenapsal antidepresiva, což mi pak vysvětlil pak doktor v IKEMU, že je to normální. Stále jsem plakala a hlavně začala nekontrolovatelně přibírat. Dostala jsem se až na 90 kilo. Naštěstí jsem se právě dostala do IKEMu. Pan doktor se mnou mluví a konečně jsem se s tím začala srovnávat. Mám jíst co mi chutná, snažit se stravu ale vyvážit, nemám se nijak omezovat. Občas je mi špatně, ale naštěstí to není tak časté. Snažím se nestresovat a všichni mě doma podporují. Vyvarovávám se ale cigaretám, alkoholu, mastným jídlům. Na křeče mi dal pan doktor nějaké léky, které beru nárazově a na čas se to potom uklidní. Jinakpřeju pevné nervy a hodně síly
anonym
| 4. 1. 2014 23:11
TO Monis:
Ahoj Monis,mě diagnostikovali crohna trošku za pět dvanáct.Měla jsem neprůchodnost střev a do toho ještě absces v břiše plný hnisu,který mi málem praskl.Hnis sem si vysávala drenem s injekční stříkačkou asi 1 měsíc,pak se mi trošku ulevilo.Pak následovala operace při které mi byl dán vývod,měla jsem ho rok a půl,to byl mazec,ale zvládla jsem to.Potom mi vzali 15cm střeva a vývodu jsem se zbavila,naštěstí.Mám 4krát denně pentásu a křeče skoro po každém jídle,co se dá dělat.Ty křeče asi neovlivníš,jen jídlem.Přeji Ti pevné nervy a hodně zdravíčka Tobě a všem Crohnařům.Pa Žanet
anonym
| 7. 8. 2013 18:05
Dobrý den.
Teta mojí kamarádky má Cronovu chorobu. Pomáhá jí několikrát do roka měsíční "kůra" doplňky stravy. Jsou 100% přírodní a působí tam, kde je třeba. Více informací ráda podám mailem (machalovah@email.cz)
anonym
| 28. 3. 2013 15:55
Dobrý den,jak si to tady tak pročítám,moc ráda bych se s Vámi také podělila o své zkušenosti s crohnem..Tuto nemoc mi zjistili asi před 15 ti lety, několikrát jsem byla operovaná.Odstranili mi asi 80 cm střeva.Potom jsem musela brát velké množství léků,bohužel i kortikoidy a ty mají hodně vedlejších účinků... mně totálně odvápnily kosti tak, že jsem měla drobné zlomeniny na hrudní páteři,poležela jsem si s tím v Motole pěkných pár měsíců na kapačkách... Bohužel i po propuštění z nemocnice a v dalších letech jsem dost často měla s tím trávením problémy,křeče v břiše, průjem a hubla jsem.Několikrát jsem opět skončila v nemocnici a opět na kapačkách.Musela jsem kvůli tomu přerušit studium...
Naštěstí žádné trápení netrvá věčně,měla jsem štěstí,že má nejlepší kamarádka objevila a doporučila mi něco co mi dalo nejprve alespoň naději na zlepšení a to se potom i opravdu stalo ... Samozřejmě,že klasická medicína v případě takto vážné nemoci je nenahraditelná,ale dá se zkombinovat i s alternativní a to je moc důležité! zkrátka harmonizovat tělo celkově,řešit příčinu nemoci ,vyčistit ho od všech toxinů,odkyselit a také ta psychika u crohnovy choroby hraje svou podstatnou roli,pokud to v dnešní době jen trochu jde, nestresovat se.... a potom samozřejmě také pozměnit jídelníček,ale to je zase na další kapitolu..
A teď k tomu nejdůležitějšímu... já sama právě už asi 3 roky užívám kombinaci třech čínských bylinných tinktur. Nevím jestli to ze začátku bylo všechno jen těmi bylinkami,ale tak nějak se to špatné jejich užíváním zlomilo...samozřejmě,že to nebylo přes noc, zázraky se nedějí,ale postupem času se mi celé trávení začalo srovnávat...no a nyní v této době se cítím moc a moc dobře a můžu s radostí a klidným svědomím říct,že teď žiji plnohodnotný život a dokonce máme i svoje vysněné první dítě! Takže radím dejte tělu co mu chybí a ono se Vám za to odvděčí samoléčbou !No asi bych popsala celou stránku,takže pokud Vás to zaujalo ozvěte se mi,probereme to blíže a velice ráda poradím i Vám jak bojovat s crohnem a nevzdávat se,bude líp katacmelacek@seznam.cz
anonym
| 16. 3. 2012 05:34
nechte si vyhledat CROHNOVA NEMOC A HOMOCYSTEIN
Crohn
ctyrlistek
| 19. 8. 2009 22:35
Ono u Crohna je nejhorší ta dieta, to, co vlastně zdravým lidem prospívá (vláknina minimálně, bezezbytková strava atd.), tak lidem s Crohnem škodí. Takže žádné celozrnné pečivo, zelenina a ovoce minimálně...já mám naštěstí super pana doktora, který říká, ať vyzkouším co mi vyhovuje a podle toho se zařídím.
Crohnova nemoc
Rogorka
| 11. 8. 2009 19:27
ahoj - tak my ho máme doma dvakrát manžel už 13 let a synovi propukla minulou zimu.Po hormonech také šíleně přibral / byl jak koule/.Psychicky mu to také nepřidalo.Ztratil kamarády,styděl se chodit kamkoliv - všude na něj koukali.Já jsem se v té době zotavovala po třetím porodu a bojovala jsem s 20kilovou nadváhou.Moc se mi to nedařilo,až když jsem vyzkoušela produkty od Herbalive,tak jsem během 1/2 roku nadváhu dostala zcela pod kontrolu.V té době propukla nemoc u syna a já jsem se snažila vyřešit jeho problém jednak s nadváhou a hlavně s výživou.Začala jsem se tomu věnovat na plný úvazek.Dnes užívá program pro komplexní výživu,takže multivitamínový komplex,vlákninu a místo snídaně mu zařazuji F1 - kterou dáváme do sojového mléka.Marek má 12 kg dole a celkově je vidět,že mu to svědčí.Netvrdím,že je to léčba na crona,ale spolehlivá 100% přírodní berlička ve výživě.
Crohnova nemoc
ctyrlistek
| 2. 8. 2009 20:31
Koukám, že už je tato diskuze více jak rok stará, ale z vlastní zkušenosti vím, že člověk když hledá informace, tak se mu pak hodí úplně všechno. Já mám diagnostikovaného Crohna od 14 let. V tu dobu mě operaovali (vzali mi půlku tlustého a 70cm tenkého střeva). Do 21 let klid, pak subilleus a dilatace střeva, ta se občas při kolonoskopii opakuje. Před rokem došlo k velkému zhoršení (to mi bylo 27 let), okamžitě mi nasadili prednison. Teď mám 2 měsíce biologicko léčbu a jediný problém který mám je 10 kg nadváhy, kterou jsem získala užíváním prednisonu.
nespravedlnost
Michala
| 29. 4. 2008 09:27
Teď jsi byla docela nespravedlivá, řekla bych. Já osobně jsem ve zdravotnictví pracovala několik let a myslím, že zrovna u nás v republice jsme na tom ve skutečnosti velice dobře a už fakt, že si všichni můžou dovolit platit zdravotní pojištění je úplný zázrak. Oni si všichni myslí, že na západě je všechno super, ale jak pro koho. A nevěřím, že pokud by člověk skutečně biologickou léčbu potřeboval a neměl žádné kontraindikace, že by mu někdo léčení odepřel.
hádej :))
Idina
| 28. 4. 2008 20:32
Můžeš hádat. Buď je to o penězích nebo si doktoři ještě moc nezvykli.
?
AlonkaK
| 28. 4. 2008 16:44
A proč ne u nás?
zahraničí
Zora
| 27. 4. 2008 20:44
S tím moc nesouhlasím. Co já vím tak ve světě je už biologická léčba je rozšířenější a podává se pacientům v ranějším stádiu nemoci, takže se nenechá aby se rozvinula.
vhodnost léčby
Idina
| 18. 4. 2008 21:05
Jolko. To není tak že každý s Crohnem je invalida.

Ta nemoc má mnoho podob a to jak s ní budeš žít už záleží na každém. To je jako po úraze. Jsou lidi který neštěstí posílí a oni začnou třeba na vozíku sportovat nebo pomáhat ostatním, jiný se úplně uzavřou do sebe a upadnou do depresí.

Remicade je to řešení pro lidi, kteří by jinak už skoro umřeli. A myslím, že když je kamarádka víceméně v pořádku (sedí doma a neleží v nemocnic) tak nevím jestli jí to vůbec doporučí. Ida
díky
Jolka
| 30. 3. 2008 20:20
Milé dámy, moc vám všem děkuju, bez vách bych se o remicadu nedozvěděla. Teď jsem si stáhla nějaké další věci z internetu, večer to kamarádce donesu. Snad ji to trochu probere.

Když jsem zjistila, kolik lidí má potíže a jak vážné...dokonce jsem četla o paní, která s Krohnovou nemocí právě porodila miminko, dokonce má i vývod...asi skutečně nejvíc záleží na přístupu konkrétního pacienta i doktorů.
milá Jolko
AlonkaK
| 29. 3. 2008 16:03
určitě toho psychologa nevynechte. Na foru je ještě diskuse o ulcerozni kolitidě, to je nemoc hodně podobná, obojí jsou nespecifické střevní záněty. U obojího se dá léčit pomocí Remicade. Psychologa bych nepodceňovala, ale nejvíc kamarádce pomůže, když bude zdravá.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
14. 6. 2025 16:11
14503
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
smudla4
14. 6. 2025 18:55