Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

Rotterdam
Ameli
| 11. 5. 2009 19:40
Balkony, které vypadají jako schránky.
Rotterdam
Ameli
| 11. 5. 2009 19:38
Největší přístav Evropy. Hodně moderní architektury. Na město jsme se dívali z věže Euromast. Jsou tam dva výtahy, z nichž jeden simuluje start rakety. Bylo to bezvadný.
Holandsko
Ameli
| 11. 5. 2009 19:35
V Holandsku bylo nádherně. Vyšlo nám i počasí. Svítilo sluníčko, ale byl vítr, což je tam normální, protože je to úplná rovina a fouká od moře. Proto se tam tak daří větrným mlýnům. Kolem silnic se všude pásl dobytek - krávy, ovce, kozy, koně. Políčka nejsou oddělená ploty nebo dráty, ale zavlažovacími kanály. A ty zvířata tam zůstávají i přes noc.
A ta spousta kytek - tulipánů, hyacintů, krokusů, narcisů. To byla nádhera.
Hezký večer
Ameli
| 11. 5. 2009 19:31
Děkuju za pěkné přivítání.
Zdeničko, jsem ráda, že je malé líp.
Vypravěčko, ty koláče vypadají nádherně!!! Hned bych si jeden dala. Možná i víc.
Majko, vás ty nemoci taky trápí. Tak ať se brzo uzdravíte.
ahoj holky
Majka33
| 11. 5. 2009 19:21
po dlouhé době vás moc zdravím.Jsem nemocná nějaká viroza,zítra si jdu pro výsledky z odběrů a aby toho nebylo málo tak mě bolí zub.Budu muset jít k zubakovi.A mám nemocnou i dcerku,dnes jsem sní byla u dochtora.Dělal ji výtěr z krků a ve středu mám zavolat na výsledky.Příští týden mám s dětma přijít na druhou vakcínu proti klíšt´ové encefalitidě.Měla jsem přijít sněma tento týden ale dcerka je nemocná,tak se to musí odložit.A malému udělají hned 5 letou prohlídku a dostane ještě jedno očkování proti tetanu,záškrtu a černému kašli,to bude horor.Bojí se injekci.U nás je hnusně.Prší a byla bouřka.

Jinač vás všechny pozdravují

AMELI-vítám tě po dlouhé době mezi náma ,tak jak bylo,určitě supeeeeeeeeeeer co?.Těším se už na fotečky a na vyprávění.

Holky tak zatím pa,citím že je mi slabo,jdu si lehnout.Zatím pa a zítra písnu jaké mám výsledky z odběrů
omlouvám se,
anonym
| 11. 5. 2009 13:48
ale dnešní můj první příspěvek se mi nějak zašmodrchal.
Dorinko,
anonym
| 11. 5. 2009 13:47
koláčky jsem měla vyfocené, jen jsem zapoměla vložit jejich fotku a tak to dělám nyní, tady jsou:
Zdravím
anonym
| 11. 5. 2009 13:44
Dorinko, koláčky jsem měla vyfocvás všechny a přeji hezké odpoledne. dopoledna jsme byla v Ostravě na trhu, koupila jsem několik sazenic salátu, patizony, rajčata a taky jsem si udělala radost a koupila jsem si japonskou azalku. Hned po návratu jsme s dcerou vše zasadily a já jdu ještě vyplet okolo růži, chci kolem nich dát netkanou folii a na ni mulčovací kůru. Před polednem dovezl švagr od sousedčina vnuka nějakou kůru jim aq ptal se mě jestli chci taky, že mi nějakou sesype z auta. tak bych to chtěla mít připravené, až se dceřin přítel v pátek vrátí ze služebky, abychom rto mohli dodělat. Zítra zase jdu na bolesťovku a tak mi dopoledne rychle uteče. Takže mějte se hezky a já jdu vyhahoval ten plevel.
Dobré poledne moje bolavinky -
Regina
| 11. 5. 2009 11:23
dnes jsem první a to je co říct - doufám, že máte krásný den tak zatím
Jé,jsem zapoměla
Zdenicka
| 10. 5. 2009 22:16
vítám Ameli-už se těším na fotečky!!!! a vyprávění!!!
Malá už je lepší,už není ani zvýšená teplota,tak antibiotika zabírají!!!
Ahojky děvčátka!
Zdenicka
| 10. 5. 2009 22:15
zlatíčka moje,jsem tu zase nějakou dobu nebyla,ale v pátek jsme jeli k našim,mamka oslavovala těch 60 a potom jsem byla alespoň chvilku na srazíku,co jsme měli se základkou!Byla jsem tam opravdu chvilku,ale holky jsem viděla,kluk žádnej nepřišel(asi jsou líní)!Poklábosila jsem si a už jsem pádila domů(k rodičům) a hned jsme jeli už domů!Musela jsem ještě večer udělat jednu smlouvu!Tak jsem toho za pátek měla až ,až!!!!A to jsem vztávala v 5 hod.abych ještě upekla česnek.trojúhelníky!
V sobotu mě moje zlatíčka nechli vyspat,spala jsem do 11 hod.,tak to už se mi dlouho nestalo!Ale pak jsem zase nějak nestíhala (když si tak dlouho chrápu)!!!!!!
No a dneska je neděle a konečně jsme vytáhli ven durmana ze sklepa a přesedili,doufám že už nebudou mrazíky aby mi nezmrzlo a jela jsem odpoledne po výběrech co jsem neobjela v pátek a už jsem zase úplně konečná!
Jdu hodit sprchu a spát,jen jsem Vám chtěla popsat proč jsem tu nebyla,mějte se moc hezky a dobrou noc ahojky
souhlasím s Reginkou
anonym
| 10. 5. 2009 19:19

,my jsme holky šikovný,my to zvládneme ,když vidím naší číču,jak bojuje,od malinka má zdravotní problémy,jak se s tím pere
Dorinko
anonym
| 10. 5. 2009 19:14

,nemáš zač, já už si dopisuju,s jednou,co má také problémy se žlučníkem,tak předávám poznatky a ona mě .Ovoce,nesmí být tvrdé,kyselé.Takže jablíčko spíš měkčí,bez šlupky,meloun ten červený nemůžu,akorát ten žlutý,Banány moc ne,pomeranče,mandarinky,bez pecek,spíš měkčí.Ananas spíš kompot,taky bývá tvrdý,hroznové víno,ne.Zkoušela jsem i grep,to spíš malinko.Já mám raději spíš nektarinky,než broskve.Jahody v pohodě,maliny ty ne.Ale opravdu záleží,co sneseš,co ne,ale každopádně se ozvi,kdyby něco
Dorinko - zdravím -
Regina
| 10. 5. 2009 14:52
- víš onen neduh - není tak strašný - jen jsem před srazíkem trochu omezila dávku léku, abych nebyla "jak koroptev" - a tak se mi trochu nahromadila v těle voda a ta musela zase ven - no a čas od času se musím odvodnit - i když to není příjemné, tak to přežiji - - odplaví se nepotřebné a zas je dobře -
Doufám, že se Ty cítíš slušně a v mezích "normy" -
my se přece nedáme -nejsme žádná ořezávátka, a pereme se jak můžeme
přeji krásný
Dorka
| 10. 5. 2009 13:24
slunečný den a všem maminkám ke Dni matek všechno nejlepší
Reginko, tebe pořád zlobí nějaké neduhy, ale jsi statečná jak se s tím umíš pěkně poprat a ještě si z toho dělat srandu . Přeji brzké uzdravení . Psíka Fifinku ode mě pozdravuj .
Raduško, tak to je super, že návštěva u mamky proběhla v klidu . Ještě ti chci poděkovat za nabídku, je to od tebe moc miléjá zatím pro jistotu počkám co mi řekne doktorka nerada bych se pouštěla do experimentů. Když zjistím, že mi nějaké ovoce vadí tak ho vynechám horší je když nevím co můžu a co nemůžu jístsnad budu po doběrech moudřejší .
Ameli, ahooooj, vítám tě zpátky doma, doufám, že jsi se měla dobře pak poreferuj už se moc těším i na fotečky .
Vypravěčko, až budeš příště péct, prosím nezapomeň nám poslat fotečku. Já jsem ty koláčky od Jájiny nemělajsem je nějak prošvihlaale věřím, že byly mooc dobré. Já dělám hrozně podobné těsto na Honzovky a jsou skvělé...s tvarohem, makem a povidlím nemají chybu .
Už aby tady taky zapršelo, včera jsme konečně zasadili pár rájčátek a museli jsme ošetřit jahody proti plísní i když nerada , ale bylo to již potřeba.

Mějte se všichni fajnově, snad nám i zaprší jak slibovaly rosničky, pa
krásný den všem
anonym
| 10. 5. 2009 10:37
vypravecko,tak se třeba pejsek chladil,spojil to s hraním .Ameli zdravím,to je super,že jsi se měla dobře .Baruško,já se měla docela fajn,byla to určitá změna ,jinak zdravím všecky
Všem
anonym
| 10. 5. 2009 09:04
přeji pohodovou neděli. Dnes je tady hned od rána krásně, včera bylo zrána zataženo, ale odpoledne byla obloha jak vymetená. Už by to ale chtělo, aby trochu zapršelo, to zalévání nestačí, je strašně sucho. koláčky se povedly, jen jsem je měla trochu větší než jájina.
Vítám zpět z cest Ameli, musíš nám co nejdříve poreferovat. Jdu ponmalu něco připravit k obědu, asi udělám čínu s rýží, polévku mám od včerejška. Odpoledne se chci s Lumpíkem projít k Odře. včera jsem jej postříkala hadici moc se mi to nelíbilop, ale když jsme s dcerou byly s ním v pátek u Odry, tak jsme jej nemohly dostat z vody, stále v ní něco hledal.
Ahoj
Bara
| 10. 5. 2009 08:17
zlatíčka,přeji príma den
Amálko vítej s cesty těším se na nějakou fotečku
Reginko: moc přeji aby bylo lépe
Raduško:taky vítej zase doma
Vypravěčko:jak se povedli koláčky?
Zdravím všechny
ahoj Ameli,
anonym
| 9. 5. 2009 21:56
no jasně, že se musíš brzy ozvat, jsem zvědavé jaké bylo cestování

Jinak doufám, že jsi v pohodě a spokojená
Ahoj holky
Ameli
| 9. 5. 2009 21:37
Po dlouhé době vás zdravím.
Jsem ráda, že se vám srazík vydařil. Až na ty utajený schody......
Dous, gratuluju ke koťátku. Hned bych se s ním pomazlila.
Zdeničko, přeju ať se malá brzo uzdraví a abyste měli od těch antibiotik už pokoj!!! Snad se spraví, když nebude chodit do školky.
Nemám pořádně dočteno, tak doufám, že se máte v rámci možností fajn.
Zatím pa a zase se ozvu.
holky
anonym
| 9. 5. 2009 15:19

,hlásím,že jsem přijela od mámy ,no dopadlo to tam docela v klidu .Dous,tak to je dobré,že má rád Bubák zvířátka ,tak jste tam prima parta .Některý jenom,na talíři .My jsme tady milovníci koček .Dorinko,tu sušičku máme teda měli jsme na houby,křížaly atd.Jenže znáš to,pak přišly potíže a bylo po .Ta jablíčka musím loupat,nesmí být kyselá ani tvrdá. .Takže jestli Ti nedělají i tak dobře,tak je zkus vynechat.Neboj,znám to.Kdybys potřebovala poradit,klidně napiš mail,jinak všecky moc zdravím posílám sluníčko
Dous -
Regina
| 9. 5. 2009 12:58
Čičina je opravdu pěkná - já si ale již koťátko pořizovat nebudu - stačí mi Fifina - s tou se teda jednak proběhnu a "gaučing" pěstje hlavně ona a když jí vyhazuji, tak se cítí ukřivděná.
Hlásí se ztracená babča -
Regina
| 9. 5. 2009 12:52
-
říká se, že důchodci mají dosti času - já jsem na tom nějak jinak - - mám stále "moc úkolů" nebo "jsem musná" -

pro mě je den nějak krátký - již s mi taky podařilo usnout u Ulice a VKV -- trochu se mnou mává počasí a trochu " odvodňování" - bez blízkosti " oné místnosti" se neobejdu -
Ale otoky již mizí a snad v příštím týdnu budu zase fungovat normálně
Doruško
Bara
| 9. 5. 2009 11:40
tenhle obrázek jsem nedělala nejsem tak šikovná já ho praobyčejně zkopírovala
ahooj
Dorka
| 9. 5. 2009 11:08
přeji krásný den všem
Zdravím naší Jarmulku , jsem ráda, že jsi se tu ukázala a přeji hooodně zdravíčka a ať tě nezlobí zádička .
Raduško, vtípek dobrej . Musíme věřit, že bude líp já v to doufám . Hlavně si nic špatného nepřipouštět. A za ty smázlé příspěvky v návštěvní knize se neomlouvej dyť se nic neděje . Raduš, na co tu sušičku máte? když ji nepoužíváte. Já stále váhám zda si ji pořídit, počkám jak dopadnu na alergologii. Poslední dobou nemůžu ani blbý jabko dráždí mě taky kůži. Ale mohla bych tam sušit aspoň banány nebo bylinkyaby mi to pak doma taky nepřekáželo .
Baruško, jsi šikulka jak umíš tvořit obrázkyjde ti to
Vypravěčko, vtípek super pěkně jsem se nasmála
děkujííí
Zdeničko, to je super, že jsi poklábosila s kamarádkou potřebuješ se taky odreagovat. Nemáš to opravdu s malou lehkévydrž, bude líp, musí . Mamince přeji všechno nejlepší k narozeninámz dárečku bude mít určitě radost v Krkonoších je nádherně tam se ji bude líbit.
Dous, gratuluji k dalšímu přírustkukoťátko je moc roztomilé a tvoje Vikinka samozřejmě taky. Máte doma aspoň veselo. Mňau mě připomíná tu kočičku z té reklamy na Whiskas není to ona?
Majko, jak se vede?
Rezamko, jak se máš? Už máš zasazená rajčátka? Já ještě ne.

Ostatní také moc a moc zdravím, holky, přeji pěkný víkend, pa
Ahoj
Bara
| 9. 5. 2009 07:19
holky přeji pěkný ničím nerušený den.
Já mám dnes už po ranní vycházce popíjím kafí a koukám co je nového.Moc všechny zdravím ,vyjmenovávat nebudu určitě bych na někoho zapomněla

Radu,
anonym
| 8. 5. 2009 20:39
Bubák v zimě telefonoval se svojí ségrou a pravil, že on si pořídí ko***, aby se s ním mohl válet na gauči a mně koupí psa, abych měla s kým chodit na procházky

myslela jsem, že to dobrý vtip
dous
anonym
| 8. 5. 2009 15:38
já jsem to nevěděla,že máte ještě kočičího miláška ,ale moc Ti to přeju,vím,jak jsi na zvířáka jako já .Číča je prostě nádherná .Děkuju,že jsi mi napsala,mám radost,za Tebe
Přišla
anonym
| 8. 5. 2009 13:36
jsem vás jen pozdravit a popřát hezký víkend, zatímco se mi v troubě pečou koláčky, které měla Jájina na srazíku. Tak tady zaršelo jen symbolicky, je velké sucho, takže jsem musela ráno opět zalévat. Večer to tiž vypadalo, že příjde pořádný liják, ale kde nic, tu nic.
Dous - kočička je velmi pěkná a věřím, že brzy budou s Vikynkou velcí kamarádi.
ajoj Radko,
anonym
| 8. 5. 2009 10:55
nevím jestli už jsi se nebyla mrknout u nás na "čtyřicítkách..." ale pro jistotu hlásím, že máme nový přírůstek, k Vikynce nám včera přibyl Mňau

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
14. 8. 2025 10:55
14869
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18