Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

Dorko
anonym
| 8. 7. 2008 11:02
drž se,myslím na tebe vždy když jsem v práci,máme tam ted dva takový případy.Je to moc těžké ,ale k životu to patří.Já tedy viděla svoji milovanou babičku den prěd smrtí.Nebylo to pěkné,ale když na ní vzpomí nám ,vidím jí jinak takovou jaká byla když byla zdravá.Tak bud statečná a klidně si pobreč není to nic špatného a uleví se ti alespon trošku
ahoj
Dorka
| 8. 7. 2008 10:27
moc vás zdravím. Holky, já nebudu klidná dokuď dědovo utrpení neskončí. Doktorka nám říkala, že je v kritickém stavu a neví jak dlouho se ještě bude dusit, už mu nedokážou pomoct. Prý si to tam přejí všichni, aby to skončilo, protože strašně trpí. Já tady řvu a přeji si jediné, aby to už bylo za námi. Návštěvu nedoporučují, protože je na něj strašný pohled. ach jo. Když jsem ho viděla naposledy taky to nebyl hezký pohled. Trochu jsem se lekla. Ale už toho nechám ať vás tady pořád nezatěžuju.
Moc vám děkuji, že mě psychicky podporujete.
Moje nervy jsou jak na špagátě, snad bude líp.
Rezamko, za obrázky děkuji. Jsi moc hodná, snažila ses mě rozesmát, ale ono to teď opravdu moc nejde. Nezlob se.

Všem mocinky taky děkuji, že na mě myslíte
ještě
rezama
| 8. 7. 2008 09:01
Holky ostatní taky se usmějte a moc se nerozčilujte.Ach jo já zase vstávám dneska zvesela,tak doufám že vás aspoň trochu taky nakazím.
Baruš na tebe intenzivně myslím,tak snad to pomůže.
Zdeničko to je téda nápad, napiš kdy a my už valíme,to bude tóčo.
Tak holky moje nějakej obrázeček pro lepší náladičku
krásný den přeju všem
rezama
| 8. 7. 2008 08:57
Ták holky moje už nám zase svítí sluníčko,tak snad budete mít taky lepsí náladu.
Dorinko usměj se na nás trošičku a uvidíš bude trošku lepe
tak Dorinko pořádně já tě vidím,šup šup ať už to je
Ahojte všechny!
Zdenicka
| 7. 7. 2008 21:37
Přeji Vám krásný večer i když venku leje jako z konve!Teda aspoň
tady u nás! BARUŠ - to by teda nebylo vůbec špatný,kdyby jste jsem
všechny přijely a zazvonily na souseda a řekly mu že je blb!To bych si
půjčila i videokameru a nahrála to!Možná, že by jsme vyhrály i nějakou
cenu,kdybych to potom někam poslala! Holčičky moje přeji Vám krásnou noc a Baruško nesmutni - zase bude vše OK! Tak pa,pa Zdenka
Ahoj holky
anonym
| 7. 7. 2008 19:48

Dorinko:moc děkuji za receptík Přeji Ti aby to s dědem bylo lepší.Ono je opravdu potřeba ruce uvázat pokud má kapačky Možná to vypadá drsně ale mohl by nechtěně uhnout...............
Zdeni :já myslela že už Ti jedni zpropadení sousedi dají pokoj ale takhle ...........budeme je muset přijít s holkami trochu zklidnit

Rezamko:tobě sluníčko naše posílám fotku svých "drobečků"nemohou vedle sebe ani v klidu sedět

Všechny ostatní moc zdravím není mě moc do psaní tak zas někdy .............
Rezamko
Zdenicka
| 7. 7. 2008 15:17
děkuji za slova v tvém příspěvku,pomáháte mi už jen tím,že máte ten sám
názor na ty lidičky - blbce,jako já! Už se těším až uzákoní, že se za
rušení nočního klidu bude platit pokuta,má se platit až 20000.- to si
pak rozmyslí dělat večer kravál! Ale já tady v noci chci mít klid
na spaní ,tak já budu bojovat dál! pa,pa Zdenka
Zdenička
rezama
| 7. 7. 2008 15:02
Ještě že jsi tady,já už myslela,že jsi taky onemocněla,se sousedama je to teda blbý.No jo když blbce nepředěláš a budeš ještě u toho špatná ty.Ale snášet to jen tak taky přece nejde,ale v té naší zemi je dnes možné vše a blbci toho co nejvíc vždy využíjí a obyčejný člověk jen trpí.Tak ti jen přeju aby se to brzo vyřešilo,tak snad když prší tak vám dají alespoň trošku pokoj.Tak se holka taky drž a my tady na tebe budeme moc myslet,třeba ti to trochu pomůže.
Ahoj holky!
Zdenicka
| 7. 7. 2008 14:57
Tak jsem zase tady a moc Vás všechny zdravím!!!! V sobotu v noci jsem
měla pozdvižení se sousedama až jsem na ně zavolala
policajty,ale bylo to marné,kravál dělali ještě větší!Opravdu nevím co
bych měla udělat aby se sklidnili!Akorát teť všude rozkřikují že jsem
udavačka,to jsem to ale dopracovala,že? Vůbec mi to nevadí a snad si to příště už uvědomí za střízliva!
Jinak u mě nic nového,malá je nemocná,strašně chraptí!Neustále ji musím
napomínat ať nekřičí,ale je to marné.Asi bych jí musela pusenu zalepit!
U nás už od rána prší,ale vůbec mi to nevadí aspoň jsem si konečně
vyžehlila(brrr,to zase byla hnusota)! DORUŠKO - je mi moc líto
dědečka,nezapoměň jsme tu pro Tebe a s Tebou!!! Drž se! Holky mějte se moc pěkně pa,pa Zdenka
...
Dorka
| 7. 7. 2008 12:38
úprava: mouku částečně nahrazuji celozrnnou pšeničnou jemně mletou, cukru jsem dala asi o 2PL méně. Část těsta jsem obarvila kakaem a přidala na chuť trochu citrónové kůry.
Do makové nádivky stačí 1 a 1/2 hrnka mléka (já to dělám odhadem-nesmí to být úplně řídké tak akorát ) a cukru taky méně, stačí 5 PL dle chuti jak kdo má rád.
Drobenky se mě zdálo taky moc tak jsem udělala míň .
Příště dám na střídačku makovou nádivku a povidlovou to bude ještě větší mňamka.

Po téhle buchtě se hned zaprášilo
pro Barunku
Dorka
| 7. 7. 2008 12:19
a všechny milovníky máku tady je ten recept:

Maková
buchta - skvělá a rychlá

undefined undefined

Ingredience: Těsto: 1/2 l polohrubé mouky,
1/4 l cukru, 1/4 l mléka, 1/2 hořčičné sklenky oleje (tj. asi 1 dcl), 1
vejce, 1 prášek do pečiva

Maková náplň: 2 hrnky mletého máku, 2 hrnky mléka, 1
vanilkový cukr, 10 lžic cukru krupice, mletá skořice

Drobenka: 1/2 hrnku hladké mouky, 1/2 hrnku hrubé
mouky, 1/2 hrnku cukru krupice, 1/4 hery nebo másla

undefined undefined

Postup přípravy: Nejprve si připravíme
makovou nádivku: mléko přivedeme téměř k varu a vsypeme do něj pomletý mák,
za stálého míchání vaříme 5-10 min. Do uvařené husté hmoty přisypeme cukr,
vanilkový cukr, skořici a dobře promícháme.

Pak začneme připravovat těsto. Všechny ingredience
na těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vysokým
okrajem. Poté na to lžící děláme hromádky z připravené makové náplně.
Nakonec posypeme drobenkou, (kterou připravíme tak, že všechny ingredience
smícháme a zpracujeme dohromady) a dáme péct do předem předehřáté trouby.
Pečeme do zezlatovění povrchu.

Je to skvělá buchta, která se vždycky podaří. Je
vysoká, takže vhodná pro velkou rodinu.

undefined undefined

Od uživatele: Renáta Brabcová - www.recepty.cz

Trochu jsem si recept upravila, posílám vám fotku na ukázku .

přeji dobrou chuť
Dorinko
rezama
| 7. 7. 2008 10:51
Holka zlatá vím že ti teď žádná slova útěchy nepomůžou,ale i tak pamatuj,jsme tady s tebou a pro tebe,tak za náma sem můžeš vždy se přijít vypovídat.
Tak se drž a hlavu vzhůru,bude líp.
ahoj
Dorka
| 7. 7. 2008 10:46
Ameli, Baruško a všem co na mě myslíte děkuji. Včera jsem byla za dědou a nevypadal moc dobře. Pořád spal a byl napojenej na přístroje a přivázanej jak pes. Vím, že být přivázanej musel, aby nestrhl všechny ty hadičky, který měl zavedený. Hrozně se tam trápí, je mi ho moc líto. Před chvílí jsme se dověděli, že umírá a do pár hodin tady nebude. Přístroje jedou naplno a už to nezvládají. Děda má těžký zápal plic. Takže ho do léčebny už nepřevezou. Je to hrozný, ale nic nenaděláme. Co umřela babička tak se to s ním tak rapidně zhoršilo. Byl na ní tak fixovaný, strašně trápil a nechtěl žít. Je mi na nic. Před rokem umřela babička a teď umírá děda. Už je toho na mě moc .
Přeji vám, ať máte hezký den. papa
ještě nějáký obrázeček
rezama
| 7. 7. 2008 10:43
Tak všechny moje holky zlaté,
ať se novém týdnu dobře máte.
Dobrou náladu ať máte v každém dni,
když trochu se pokazí,tak moc nesmutni,
vale tomu hnedka dej
a dál se krásně usmívej.
ahojík
rezama
| 7. 7. 2008 10:38
Zdravím holky v novém týdnu.Dorinko co děda,snad je to alespoň relativně lepší a ty nemáš nervy.
Ameli to si užiješ,ale aspoň se nebudeš nudit.
Báro ještě jednou zdravím a držím pěstičky.
Hanička je na Orlíky,výletuje.
Tery nás na 40 zásobuje vtípky.
Regina snad má aspoň trochu klidné nervy s těma pubošama.
Tak u nás je pod mrakem,ale zatím neprší,tak snad nebude nějak moc lít,je teda trošku příjemněji.
Tak doufám že jste všechny Ok a zatím páček shledáček.
Pěkný
anonym
| 6. 7. 2008 19:09
podvečer přeji.
Dorinko:jak bylo v nemocnici?Je dědovi Líp?Moc bych Ti to přála a i jemu.Taky jsem dnes byla za tatínkem ale v domově důchodců.
Ahoj holky
Ameli
| 6. 7. 2008 18:55
Chlapi me na chvilku pustili na pocitac, tak vas jdu pozdravit. Dorko, doufam, ze jsi to v nemocnici zvladla a ze dedovi je lip. Zrovna vcera jsem na vas myslela.
Tak papa
a už
Dorka
| 6. 7. 2008 10:22
utíkám něco dělat . Musím uvařit, trochu poklidit. Budem asi péct ořechové a makové šátečky, mňam . Odpoledne jdu za naším dědou do nemocnice tak na mě myslete. dííky
papa
tak poslední
Dorka
| 6. 7. 2008 10:20
ještě jeden
Dorka
| 6. 7. 2008 10:18
na zasmátí
pěkný den
Dorka
| 6. 7. 2008 10:14
přeji všem
rezama
anonym
| 5. 7. 2008 16:02
Krásnou neděli i pondělí Už se na dceru těšíš viď ?Na jejich hádky se vyprdni dokud nejde o život jde jak se říká o ho.........mě někdy připadá že se hádají jen aby se hádali.Ono je to asi baví.Hlavně ml.kluk s holkou Radši vždy prchnu z doslechu a mám klid Ještě se nezabili
Pěkné odpoledne přeji
anonym
| 5. 7. 2008 15:53
Dorko :líp je přešla mě spavá i záda povolily ale jinak vyhazovala jsem kytičky tedy jen ty velké ale stejně
Receptík na buchtu napiš moji drobečci by se po máku umlátili
Ameli:hezky si se synovečkem užij
ahoj :-)
Dorka
| 5. 7. 2008 11:23
pěkný den všem

dneska už je mi trochu líp, na noc jsem se musela nadopovat práškama, aby mě nepraskla hlava .
Báro, je vidět, že už je líp

Rezamo, ty dneska úplně sršíš dobrou náladou. Obrázky jsou super úplně mě to pozvedlo náladu. Taky dííky .

Holky, já má supr recept na makovou buchtu. Je krásně vláčná a nemá chybu . Byla hned pryč . Kdo má rád mák tak mu sem ten recept klidně přihodím. Fotku dám taky, ale je ještě ve foťáku a ten můj si ho vzal dnes s sebou na svatbu. Jeho kolega z práce se žení.

Ameli, holka ty ši užiješ viď? Tak ať tě 11 letý synoveček moc nezlobí. Jestli s ním hází puberta tak to musíš pořád vymýšlet program, aby se zabavil a neměl čas na lumpárny .

Nám se mají v rodině co nevidět narodit dětičky-dvojčátka moc se těším . Tééda, už to vidím to bude záhul. Nebudem všichni vědět kam napřed.

Mějte se krásně, papa
zdravím
rezama
| 5. 7. 2008 08:42
Holky všem tady Ameli,Dorce,Báře,Tery,Zdeničce,občas taky Regině a Haně přeju co nejkrásnější víkend.
Jdu vás jenom pozdravit a nahlásit že tu zítra nebudu,za chvilku valím na zahradu a pak mám od odpoledne a na zítra naplánované nahrávání,takže notebook bude plně vytíženej,tak se juknu až v pondělí.Taky se mě zítra vrátí ztracená dcera,byla týden u přítele,no tak se na to musíme nachystat(hahaha).No jo byl chcíli klid,kluk se neměl s kým hádat,tak snad se nezačnou hned jak přijede,třeba jim bylo i trochu smutno.Tak holky zatím ahojík.
Nikde
anonym
| 5. 7. 2008 08:03
nikdo aspoň pěkný den popřeji a vtípek k tomu přidám
Kohout se prochází po tržišti.
# # V tom spatří # stánek s grilem, kde se grilují kuřata.
# # Nasraný popojde blíž a povídá:
# # "No jasně! Sauny, solária, kolotoče, ***viny a na dvoře není koho
# # ***!
# #
pekny den
Ameli
| 4. 7. 2008 15:33
Ahoj holky, jsem tu jen na skok. Za chvilku nam prijede na prazdniny muj 11 lety synocec, tak musim trosku uklidit, zajit nakoupit a nachystat mu pokoj. Doufam, ze se trosku spravi pocasi, jinak nevim, co bych mu vymyslela za program...
Dorko, ta restaurace, kde jsme jedli se jmenuje Eldorado a je to ta u tech zviratek. Mela jsem pstruha na grilu a byl vybornej.
Mejte se krasne, zadne bolesti ani starosti a snad se sem zase brzo dostanu.
Papa
...
Dorka
| 4. 7. 2008 12:24
taky přeji všem:

Barunko, nic si z toho nedělej. Já mám také problémy se zádama taky je cítím víc něž jindy. Mno, vlastně nevím co mě bolí víc, jestli záda nebo ruka nejlepší je na to moc nemyslet. Jdu si něco dobrého uvařit, pak musím nakoupit a pak budu ležet a nic nedělat.

Rezamko, tobě taky přeju ať je ti líp holka zlatá. Máš toho jistě zas až nad hlavu. Rodina, zahrádka, vyřizování....

Reginko, doufám, že tě nic nezlobí. Je fajn, že sis ten včerejšek tak krásně užila to musela bát paráda . Dobrý obídek, pokec s kamarádkama...zase někdy napiš.

Ameli, fotka je supr. díky. Moc vám to tam sluší. Taky bych se tam někdy ráda podívala, mám to místo moc ráda, ale je to pro mě moc chození a to jaksi poslední dobou nemůžu. Škoda, že jsou ty rybníčky tak daleko od parkoviště . Ameli, a kde je ta dobrá restaurace? Tam jak mají ty zvířátka?

Majulko, jakpak se daří? Snad už je líp když ti zoubek vytrhli. Máš aspoň klid. Když mě trhali zuby moudrosti to bylo šíílený. Už nikdy více .

Tery, taky zdravím. Zase někdy přijď za námi. jo?

Zdeničko, nebuď smutná třeba se to nějak vyřeší. Zkus si podat žádost o plný ID. A co třeba najít nějakou práci přes internet? Zkoušela jsi? Mě se to radí, sama nevím co budu dělat . Jsem teď v podobné situaci a musím to v dohledné době vyřešit. Jinak budem na mizině.

Snad jsem na někoho nezapoměla, předem se omlouvám. pa
ahojík všem
rezama
| 4. 7. 2008 11:48
Dorko neboj mě taky bolí celej člověk,ostatně jako vždy když je změna počasí.
Tak budu taky jen tak relaxovat.
Chci vás jen všechny pozdravit a popřát krásnej víkend.
Snad bude lepší než ten dnešek.
Tak zatím papapa
ahoj všichni
Dorka
| 4. 7. 2008 11:38
tak se nám počasí trochu pokazilo aspoň se krásně vyčistí vzduch
Já budu dneska asi relaxovat, bolí mě skoro celý člověk.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
16. 8. 2025 23:12
14887
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18