Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

Dorka
Ameli
| 15. 7. 2008 10:57
O vikendu jsme byli v Lanzhote u Petrovych rodicu. Na kole se tam jezdi vyborne, protoze je tam vsude rovinka. Jeli jsme se projet do luzniho lesa a dojeli az na zamecek Pohansko, ktery je soucasti Lednicko-Valtickeho arealu. No a po ceste jsme narazili asi na pet takhle vykotlanych stromu, a vzdycky tam byl jeden velkej cap a 2 nebo 3 mladata.
kdo ví
Dorka
| 15. 7. 2008 10:57
kde teď děda je? Můžeme si to jenom představovat, ale stejně to nevíme.
Dneska se taky chystám na větší úklid teda jestli to zvládnu. Musím ještě uvařit a pak budu prát a uklízet taky se mi nechce.
Ameli
Dorka
| 15. 7. 2008 10:49
jéé fotka je super kde jste viděli takovou krásnou čápí rodinku?

Tak jsem tě dneska o fous předběhla to je ale náhodička viď.
Na miminka se moc těším bude aspoň veselo.
Dorka
Ameli
| 15. 7. 2008 10:45
Tak vidim, ze jsem nebyla prvni.
Dorko, nebud smutna. Mysli treba na to miminko co se ma narodit. Ono uz je to v zivote tak zarizene, ze nekdo zemre a dalsi se narodi. Dedovi je ted lip a verim, ze uz se setkal i s babickou...
Ahoj holky
Ameli
| 15. 7. 2008 10:41
Ze bych tady dnes byla prvni? To snad ani neni mozny
Chystam se na takovy vetsi uklid, ale moc se mi nechce, tak sedim u pocitace.
Zdenicko, to co jsi psala o te kamaradce je smutny a bohuzel je takovych lidi hodne. Vzdycky kdyz o nekom takhle slysim nebo ctu, uvedomim si jake jsem mela a mam stesti. Na strance www.osudy.cz pisou lidi sve pribehy jak bojovali s rakovinou. Je jich tam spousta s dobrym koncem, ale bohuzel i se spatnym. Taky se tam chystam ten svuj pribeh napsat. Moc mi to totiz ze zacatku pomohlo, tak ten muj treba taky nekomu pomuze.
V sobotu jsme se byli projet na kole. V priloze je fotka capu, ktere jsme videli po ceste.
Hezky den.
ahoj holky
Dorka
| 15. 7. 2008 10:32
o moc líp jak včera mně není, ale jdu se aspoň ukázat. Taky si nechci pořád jenom naříkat, musím zatnout zuby a nějak to vydržet. Je to se mnou jak na houpačce.

Koukám,
že jste tady včera pozdě večer klábosily a ne zrovna pěkné téma. Zdeni,
je to moc smutné. Taky si někdy říkám proč je ten život taky krutý,
bohužel. Taky bych té tvé kamarádce ráda pomohla kdyby to šlo. Měli ji
dát nějakou naději, tohle se fakt nedělá!
takhle to říct mě tak to se mnou na místě sekne. Měla by v sobě najít
všechny síly a zkusit zabojovat. Psychika dělá hodně, musíte ji
podržet. Ať to určitě nevzdává. Budem na ni chuderku myslet

Báro, klidně si stěžuj mě to nevadí. Hlavně to v sobě nedus.

Mějte se co nejíp, pa
Zdenicka
anonym
| 14. 7. 2008 23:19
Jasně chápu kamarádce taky umírá sestra 51let a prý už ji nechtěji ani léčit.Holt není to na tom světě vůbec ale vůbec lehký
Dobrou
Dobrou noc!
Zdenicka
| 14. 7. 2008 23:13
To máš asi pravdu,ale když ji člověk vidí,tak to není dobrej pocit! Chtěl by jí pomoct a nejde to! Děkuji za povzbuzení a mějse krásně a neboj domeček prodáš,asi musíš počkat až přijde ten pravej kupec! pa,pa Zdenka
Ták
anonym
| 14. 7. 2008 23:09
já dnes dělám večerníčka .Dobrou noc a sladké sny
Zdenicka
anonym
| 14. 7. 2008 22:58
Zdeni dobrou budeme na tu známou myslet a třeba se jí uleví vidíš já tu naříkám nad domem.........Víš když už je v takovém stavu možná pro ni bude smrt i vykoupení i když je to krutý a děsný
Baruš
Zdenicka
| 14. 7. 2008 22:45
kdyby to tak byla pravda,ale je to dost zlé!Už nechce ani jíst a má silné bolesti! Moc bych jí přála aby se to obrátilo k lepšímu! S těma konvicemi máš pravdu,asi mám na ně pech! Snad už vydrží dýl!Už mám značkovou! Dobrou noc!
Dorinko
anonym
| 14. 7. 2008 22:30
Líp není , prodáno není a dokud nebude ale nemůžu tu jen pořád naříkat ještě by mě zakázali přístup
Zdeni
anonym
| 14. 7. 2008 22:28
To je smutný já myslím že by doktoři měli říkat lidem pravdu ale zároveň vždy nechat naději na uzdravení na zlepšení vždyť psychika dělá divy a když to takhle řeknou
S těmi konvicemi máš asi pech já mám druhou a musím to zaklepat fachčí.
Hlavu vzhůru doktoři jsou lidé taky omylní a známé se může ještě udělat líp.Naděje umírá poslední
Ahoj holky!
Zdenicka
| 14. 7. 2008 22:19
Přeji Vám krásný večer! AMELI - to jsem ráda, že je všechno OK! S PC jsem spokojená,měla jsem předtím takovej křáp-starej,ale na net byl dobrej!Ale tento je lepší,tak jak novej,že?! Sestra od kamarádky má rakovinu a minulej týden ji doktor řekl,že jí zbývá 3-5 měsíců života,holky chtěla jsem se s tím svěřit už dřív,ale když vy chodíte na tyhle kontroly tak jsem Vás nechtěla tímto obtěžovat,ale je mi z toho špatně!Proč Ti doktoří tohle pacientům říkají!Je mi smutno!!!Navodila jsem blbé téma! už přestanu!Včera mě bouchla konvice,tak jsme si dnes koupili novou,ale už značkovou,protože mám za 5 let už 7konvic!Tak jsem zvědavá ,jak dlouho vydrží tady ta! Holky moje zlaté,mějte se moc pěkně a dobrou noc!pa,pa Zdenka
ahoj
Dorka
| 14. 7. 2008 21:24
všechny vás zdravím
Báro, už je líp? Ten vtip je dobrej taky mě ho někdo poslal v mejlu.

Ameli, to je supr, že jsi OK , ťuk ťuk na dřevo....Jsem ráda, že ti pomohlo, že tady na tebe všichni myslíme a držíme palce .

Zdeni, tak to gratuluju k novýmu PC . Já mám nový monitor a nemůžu si ho vynachválit páč je šetrnější na očička .

Rezamko, tak ať ti to v ten pátek dobře dopadne. Budem na tebe taky myslet snad to pomůže

Já byla dneska dědovi na pohřbu. To to utíká to není možný dyť tady nedávno byl. Je to tady teď bez babičky a dědy takový prázdný.

Příští týden se nám do rodiny narodí dětičky už se moc těším. Bude aspoň veseleji... Hlavně, aby byly zdraví. Švagrová musí na císařák, protože chlapeček neleží tak jak by měl a při porodu by byl ohrožen. Takhle to bude pro něj lepší.

Mějte se moc krásně, pa
pěkný podvečer
rezama
| 14. 7. 2008 18:23
Ameli tak to byla ta rána ,vidíš a já si říkala co to asi může být a on zatím ten balvan co ti spadl ze srdíčka.Ten teda byl pořádnej,holka nesmíš se ale tak nervovat,teď už bude vše jen lepší a lepší.
Tak holky místo odpočinku jsem zavřovala okurky a jsem taky ňáká utahaná,teda jen 20 kg asi 48 sklenic,taky trochu pomohli ostatní,ale dneska mě to nějak zmohlo.
Jinak výsledky budou až v pátek jak půjdu k panu doktorovi a pak rovnou kapačka.Já si myslím že to bude zase stejné,ale i tak je to dobré,aspoň nic nikde se nehorší a tenhle stav už je docela dobrej,tak uvidíme,já vám pak ještě dám vědět a taky se před dovčou rozloučím,vždyť vás 14 dní neuvidím,v neděli razíme,ale už se moc teším,člověk tak nějak vypne a odpočine si.
Zatím papapa
Jeden
anonym
| 14. 7. 2008 17:50
vtípek
Šéf sekretářce: "Příští týden bychom mohli zaletět do Paříže."
#
# Sekretářka manželovi: "Příští týden musím služebně do Francie."
#
# Manžel milence: "Manželka je příští týden na služebce."
#
# Milenka soukromému studentovi: "Příští týden odpadá hodina angličtiny."
#
# Student dědečkovi: "Příští týden mi odpadla anglina, mohli bychom zajet na
# ryby."
#
# Dědeček sekretářce: "Ta Paříž příští týden nepůjde, slíbil jsem vnukovi
# výlet."
#
# Sekretářka manželovi: "Ta služební cesta se přesouvá."
#
# Manžel milence: "Tak manželka nakonec nikam nejede."
#
# Milenka soukromému studentovi: "Návrat k původnímu rozvrhu, hodina bude."
#
# Student dědečkovi: "Tak ta angličtina bude, nikam nemůžu."
#
# Dědeček sekretářce: "Výlet s vnukem se ruší, můžeme do té Paříže."
#
# Sekretářka manželovi...
Ameli
anonym
| 14. 7. 2008 17:50
tak to je naprosto skvělý
Ahojky
Ameli
| 14. 7. 2008 16:18
Moc dekuju, ze jste na me myslely, opet to pomohlo. CT negativni, krev v poradku. Spadl mi obrovsky balvan ze srdce!!! Ale byla to hruza. Vcera vecer a dnes dopoledne v cekarne jsem mela nervy na dranc. A to jsem jeste cekala od 10 do pul 2. Mela jsem snad vetsi strach nez kdyz mi poprve rekli, ze jsem nemocna.
Marti, doufam, ze tvoje vysledky budou taky dobre!!!
Ja si jdu na chvilku lehnout, jsem z toho nejaka vycerpana.
Zatim ahoj.
rezama
anonym
| 14. 7. 2008 13:38
mě už se to všechno plete těch starostí je na jednu a ještě ke všemu bídnou hlavu moc tak mě omluvte když někde něco popletu
Ditiaden fakt uspává ale co zdřímneš si hlavně aby výsledky byli OK
Zdravím všechny ostatní
Ahojík
rezama
| 14. 7. 2008 10:07
Dorinko tak jakpak je,počasí nic moc tak snad je ti dobře.
Ameli tak dnes na tebe moc myslím a určitě to dobře dopadne.
Zdeničko tak ať PC dobře šlape.
Báro já jedu na dovču od 20.7.do 2.8,teda pokud bude moc pršet tak přijedeme spíš.
My jsme v sobotu karavan jen umývali,aby jsme nedělali vše na poslední chvíli,v pracovním týdnu manžel je utahanej a bez něj by jsme ho vytahovat nešli,tak jsme nachystali aspoň neco.
Tak holky zatím papapa,jsem z toho CT nějaká utahaná,to je tím ditiadenem,já bych po něm vždy spala.
Tak zatím papapap
Zdravím
anonym
| 13. 7. 2008 18:06
všechny
Ameli:ten doktor musel být děs běs nechtěla bych slyšet co by říkal kdyby hledal moje žilky no ale co člověk nadělá. Jednou mě radila sestřička v nem.nějaký přípravek na zpevnění žil (třeba před kapačkami)jenže má hlava dubová ač si ho napsala zapomněla kam
Dorinko:moc , moc zdravím a hodně síly přeji.Máš pravdu člověk nesmí nad nemocemi moc přemýšlet
Zdeni:ať nový pc fachčí k Tvé spokojenosti
Rezamko:krásnou dovču tedy jestli již na ní nejsi a těším se na Tebe a spol.
Ahoj holky!
Zdenicka
| 12. 7. 2008 14:29
Přeji Vám krásný víkend!Dlouho jsem tu nebyla,ale musím se pochlubit,mám novej počítač!Konečně to snad půjde líp!Tak si všechny užívejte a odpočívejte!AMELI - v pondělí na Tebe budu myslet,uvidíš bude to dobrý!Holky mějte se krásně pa,pa Zdenka
Krásný den
rezama
| 11. 7. 2008 13:15
přeju všem
Ameli tak to byl teda doktor,takový výroky,co pak maj říkat sestřičky když dávaj chemo a taky je nemůžou najít.Jinak si ten víkend krásně užij a odpočívej a hlavně se ničím nenervuj,nestojí to za to.
Dorinko přeju krásné setkání a pobav se.Teda ti zloději jsou dneska drzí,ale to bude ještě hůř,protože mezi lidma je čím dál míň peněz a je čím dál tím dráž.Nejhorší ale je že to odnesou zase ti chudí.No asi se nemá v té naší republice cenu vůbec rozčilovat.
Tak holky ostatní moc moc zdravím a přeju krásný víkend
Dorka
Ameli
| 11. 7. 2008 13:07
Vysetreni bylo celkem dobre, az na neschopneho doktora. Nepodarilo se mu napichnout zilu, aby mi mohli dat tu kontrastni latku, tak to nakonec udelal bez toho, takze aspon nejsem unavena a nemota se mi hlava. Za odmenu jsem si sla koupit nove sandaly. Ten doktor byl Arab, cesky poradne neumel, ale porad vykrikoval "pane boze, jezis marja" takove zily jsem jeste nevidel...
Rozhodla jsem se, ze si vikend poradne uziju a nenecham si ho zkazit myslenkama na nejhorsi.
Sraz s kamaradkou si poradne uzij, po tech vsech starostech a trapeni si to zaslouzis.
Tak papa
Ameli
Dorka
| 11. 7. 2008 12:21
jé, koukám, že svítíš jsi tady? Jak jsi zvládla vyšetření? Doufám, že to nebylo tak strašný a moc tě tam netrápili. Teď seber všechny síly a užívej si krásnýho počasíčka. Já mám dnes sraz s moji milou kamarádkou ze školy tak se moc těším. Příjdu aspoň na jiné myšlenky a pak budu večer zas pomáhat vyklízet byt po dědovi. Je tam práce jak na kostele. Byt je úplně zdevastovaný tak to chceme dát co nejdříve do pořádku. Měj se moc hezky, pa
dnes
Dorka
| 11. 7. 2008 12:16
je to přesně rok co mi umřela doma babička

Byla strašně hodná, vzpomínám na ní s láskou a úctou. Moc mi chybí.
Ameli
Dorka
| 10. 7. 2008 22:17
hlavně se nestraš předem! To ti neprospěje. Musíš být silná a říkat si, že jsi zdravá. Věř, že to trochu pomůže . Říká se, že si člověk spoustů nemocí vyvolá sám když jim podléhá. Občas mám taky chvíle kdy se pozoruji a pak se celá zbytečně vystraším, ale to není dobrý . Ta uzlina může být od štítné žlázy. Mě se taky trochu zvětšila, ale naštěstí doktorka řekla, že to není tak hrozný. Zítra na tebe budu taky myslet ať to zvládneš.

Přeji pěkný sluníčkový víkend , pa
Ahoj holky
Ameli
| 10. 7. 2008 17:25
Ja jsem se pred chvilkou vzbudila. Vzdycky se mi po te kontrastni latce mota hlava a jsem jak prastena... Uz jsem pekne nervozni a moc se bojim pondelka az tam budu sedet naproti doktorovi a cekat, co mi rekne. Navic mam spatne tuseni, ze to bude blbe... Nasla jsem si na krku zvetsenou uzlinu a navic me cely krk svedi, coz je jeden z vedlejsich priznaku.

Jeste k tem zlodejum. Stalo se nam neco podobneho jako s tema kamnama. Vyhazovali jsme stary perinac, planovali jsme ho odvezt do sberneho dvora, ale nemeli jsme k dispozici auto, tak jsme ho postavili v baraku pred nas sklep. No a kdyz jsme pro nej za par dni sli, byl fuc. Musel ho vzit nekdo z baraku. Aspon jsme si usetrili cestu
Majko, tak to mas doma pekne veselo, ze? My si se sestrou taky vyborne rozumime a kdyz se vidime probereme vsechno od A do Z.
Tak se holky mejte. Ja jdu vysavat a balit si veci. Zitra, az se vzpamatuju z dalsiho vysetreni jedeme k pritelovym rodicum a vratime se az v nedeli. Kdybych se uz neozvala, tak preji i pekny vikend.
zdravím holky moje
rezama
| 10. 7. 2008 12:27
Tak to jsem ráda Majko že jsi se ozvala,už jsem ti chtěla poslat SMS.Hlavně že jsi v pořádku a pěkně si se setrou a vůbec s rodinou pěkně užívej.Srandičky jsou vždy potřeba.mě moje děti občas říkají že jsu pěkně trhlá a nebo že mě někdy pěkně hrabe,ono co povídat manželovi taky občas.Tůdle ho nejmladší v kuchyni polila trochu vodou a utekla na záchod a zamčela se.On ale nelenil a vzal brčko a stříkl na ní vodu klíčovou dírkou,ta se pěkně lekla.Taky jsme se násmali.No tak vidíš blbý nápady musí mít každý,to je pak ten život veselejší a taky si pak s dětma lépe rozumíš.
Tak budeme myslet na Ameli aby ji dobře dopadlo to vyšetření a taky na Dorinku,aby to vyřizování měla brzo za sebou,znám to ,to je pořád něco.
Tak papapa

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
16. 8. 2025 23:12
14887
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl