Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

Ahojte děvčáka!
Zdenicka
| 1. 4. 2009 14:37
Moc Vás zdravím! zase se omlouvám,že jsem tu nebyla,ale dnes večer si Vás dočtu a odepíši!Jen Vám dávám vědět jsem OK až na ty bolesti,ale to už znáte!
Dneska jsem si převlékla postýlky a odpočívala jsem,mám toho až,až......! Včera jsem byla s malou u zubařky,tak ji jeden kazík vrtala(vůbec neplakala,šikulka).A samozřejmě jsem zapoměla papír z pojišťovny na potvrzení o preventivní prohlídce,tak jsem tam letěla dnes znovu a na pojišťovnu,dostala vitamíny a kartáček na zuby!Nic jim tam nenechám!!!!
Holky mějte se moc hezky a já pádím pro malou do školky!Zatím ahojky
Zdravím
anonym
| 1. 4. 2009 14:07
všechny, stavila jsem se jen na skok.
Dorinko, s tím spaním to není zas tak špatné, jen musím mít budík nachystaný na půlnos s pak na šestou ranní, léky si dávám do toho katetru co 6 hod. a nastavila jsem si tak proto, abych mohla dopoledne někam zajet bez toho abych musela aplikopvat dávku někde ve městě, tak mám prakticky celé dopoledne a pak zase celé odpoledne pokoj. Nejhorší je vydržet to do půlnoci, ale už si pomalu zvykám, včera jsem odpadla kolem 11 a o půlnoci jsem se vzbutila těsně před tím než mi zazvonil budík. Takže už to bude pomalu zase dobré, hlavně, že mi to zabírá a již druhý den jsem prakticky bez bolesti, je to senzační pocit.
Mě strašně dobíjely ty změny počasí, nyní jsem v pořádku, jen aby to vydrželo co nejdéle.
Marti, taky stále myslím na tebe a ze srdce ti přeji aby jsi léčbu snášela co nejlépe a aby ti po ní nebývalo tak špatně. Vím že jsi statečná, ale je mi vždy strašně líto, když někdo trpí a já mu nemohu nijak pomoci. Tak věřím, že tě alespoň vědomí naší podpory trochu dobije.
Radko, nic jiného ti nezbývá. Máš jen dvě možnosti a to, buď si řečí tchýně nevšímat a hodit je za hlavu nebo od přítele odejít. Jak jsem pochopila, tak on si to nechce s rodiči rozházet, ale musí se rozhodnout na čí straně vlastně je a pak podle toho jednat, tak se alespoň zachoval manžel, když mi kdysi tchýně vyčítala, že si jdu odpočinouit do nemocnice , nastupovala jsem tehdy na 2. operaci ledvin, a on se bude muset starat o dceru. Tehdy mi manžel dokázal, že stojí na mojí straně a že když je potřeba postavit se vlastní matce, tak se jí postaví. To ale, dle toho, jak to popisuješ ty, tvůj přítel udělat neumí a to je velká škoda.
Dorinko
anonym
| 1. 4. 2009 11:31
já už mám taky nervy pekně v pr.......,ona přesně ví,kam zaútočit,ten můj jim to sice řekne,ale nic si z něho nedělaj,vždycky to s ním nějak skoulí.On nechce válku ,jenže já už toho mám plný zuby,nechat se tady šikanovat kvůli energiím,přitom,když v léťě přijede tchýnino příbuzenstvo,dělaj tetičku a strejdu z Ameriky .Kam se hrabe Národní divadlo
ahojík
rezama
| 1. 4. 2009 10:56
holky
Jsem moc ráda,že sem zase za náma přišla Dorinka,no doufám že ti ten krček dá pokoj,už by jsi taky měla od těch nemocí mít chvíli klidek
Raduško ono je to vždy těžký,hlavně si to nesmíš tak brát,hlavně být spokojená sama se sebou a ostatní,no co se dá dělat,pokud tě nemaj rádi,tak to asi už nezměníš a tak se s tím zbytečně nenervuj
Vypravěčko doufám že ti tvá léčba bude dělat jen a jen dobře a bude ti líp.Neboj další pondělí mě zase nakrmí,jen mám teď týden volna navíc,no a aspoň to lépe vyjde na srazík,kapajda mě vyjde akorát po,v pondělí,tak ten poslední týden mě bývá už jakž takž,teda když to jde dobře,ale není to takové to že nemůžu ani vstát a to je hlavní,takže můžu si říct že to má aspoň jedno,teda dvě,když počítám i volno navíc,plus.To bych do toho brna mohla vzít i auto,jinak když mě není nic moc,tak raději moc neřídím,nebo spíš vůbec,ale to se ještě uvidí,plánovat sice můžu,ale vše se může změnit,že jo.
Tak holky všechny ostatní moc moc zdravím a přeju klidnej den
ahoj děvčátka
Dorka
| 1. 4. 2009 10:42
přeji vám krásný den, i když je venku pod mrakem.
Raduško, přeji pevný nervy s tchýnito vypadá, že si opravdu dala do hlavy tě od tam vyštvatjá bych to asi nevydrželazkus to nějak řešit přece se nenecháš psychicky vydírat? Doufám, že se tě aspoň přítel zastane .
Vypravěčko, tobě přeji, aby ti ten katetr pomohl a měla jsi zas po bolestechmusí to být opravdu hrozné když se nemůžeš v noci pořádně vyspat. Já mám taky blbý spaní, celou noc se budím a to nemám takové bolesti jako ty ach jo je to trápení. Přeji ti, aby se ti dalo zase všechno do kupy a mohla se radovat i z maličkostí .
Baruško, ať to dnes všechno zvládneš, jízdu vlakem, pracák a pejsánka... Držím pěstí pro štěstí, aby jsi dobře pochodila.
Jituško, z té brigády si nic nedělej, jsou to blbci! Já vím, že to člověka naštve a ty jejich keci zamrzí. Netrap se tímoni si potřebovali najít nějakou výmluvu, příště se určitě zadaří, moc ti to přeji a držím pěstí .
Rozálko, jak se daří?
Mě dneska nějak pobolívá v krku tak jsem honem nasadila kůru doufám, že to ustanu nerada bych zase omarodila .
Mějte se všichni fajnově, pa
Zdravím všechna
anonym
| 1. 4. 2009 09:46
děvčata a přeji hezký den. Ráno jsem byla s dcerou v optice pro nové brýle, budou hotové za týden.
Je mi zase o něco lépe, nejhorší je to přerušované spaní, ale i na to si zase zvyknu, ještě štěstí, že je to jen jednou za noc. Zatím do půlnoci nevydržím být vzhůru, kolem desíti již se spánku neurbráním. Ale za pár dní bude i to OK.
Radko, co se týká té nabídky na práci od Zuliky, tak nábor je již ukončen. Posílala jsem tam vyplněnou přihlášku, jeden den mi přišla odpověď, že přichystají smlouvu a druhý den, mi bylo sděleno, že právě ten druhý den již byl nábor ukončen a že pokud budou přijímat další pracovníky, tak že se mi ozvou.
Opravdu jinou radu, než se pokusít si něcfo sehnat, ti dát nemohu a když se ti to nepodaří, tak bych za takových podmínek dělala vše proto, aby jsme si od nich půjčovat nemuseli, co třeba vyřídit si kreditní kartu?Radši bych je přeplatila, než bych měla poslouchat tchýniny výčitky.
Tohle
Bara
| 1. 4. 2009 09:15
jsem dostala meilem
Petice týkající se bezplatného očkování proti rakovině děložního čípku

# # pro

# # # # # děvčata od 9 - 12 let. Pokud bude na petici 1 mil. podpisů, tak toto

# # # očkování

# # # # # zavede evropská unie bezplatně. Nic to nestojí, tak na to koukněte,

# # # podepište

# # # # se

# # # # # a pošlete dalším lidem.

# # # # #

# # # # # http://www.cervicalcancerpetition.eu/

# # # # #
Ahoj
Bara
| 1. 4. 2009 09:12
holky přeji pěkný den nevím kde svítí sluníčko u nás to není chci jen pozdravit jedu za chvíli okružní jízdu na pracák snad se mě podaří ,zadaří a neujede autobus vlakem mám stach asi bych s nezvládla otevřít dveře s mojí chromajznou nazpět pojedu s chlapečkama ,ještě se stavíme nakoupit v Kaufu a odpoledne zajedeme s hafákem k panu doktorovi
krásný den všem
anonym
| 1. 4. 2009 07:50
ták,kocour už je nacpannej,leží na svojí letní dece a bude chrupat. .Tady je zatím zataženo,tak se uvidí co z toho vyleze .já už chci sakra jaro.Včera měl kocourek maso z rajský,to on může .Dneska budu poračovat snad v tom žehlení,kde mám stále rezervy ,zdravím všecky doufám,že se připojí
Ahoj děvčata
rozalie224
| 31. 3. 2009 23:37
dneska už počasí bylo lepší,ale uleví se všem
až bude sluníčko pěkně hřát.
Všechny Vás moc zdravím a přeji klidnou noc
bez bolístek
a co zkusit
anonym
| 31. 3. 2009 21:49
tu práci přes net? jak o ní psala Zulika?

jinak jedinou obranou je si od nich nebrat žádné peníze
dous
anonym
| 31. 3. 2009 21:40
já také od nich nic nechci jsem soběstačná a to je štve nejvíc.Ono šlo spíš o to,že se hnali k tomu,že příteli pomohou,pak to všecko vyčetli.A když mi dnes řekla,že si mám někde sehnat prachy,třeba od mámy,nebo bráchy,bylo to opět to,že mu půjčili. .A řekla,to tím svým posměvačným tónem,že ona má,dotklo se mě to,protože i řekla,abysme bydleli každý zvlášť.,nechce mě v baráku,to je celé.Já jsem vyučenná prodavačka,obuvi,což s páteří dělat nemůžu,práce tady není,i přítel,který má maturitu skoro rok nemohl sehnat.
Radko,
anonym
| 31. 3. 2009 20:07
to nemůžeš takhle brát - že oni mají slušné důchody neznamená, že by ti měli nějak přispívat.
Já osobně ve tvé situaci bych se snažila být na nich pokud možno nezávislá. Jak to tu občas popisuješ, nedarují ti ani zbla.
Můžu se zeptat jaké je tvé původní povolání? Máš ČID, že? Opravu by se někde ve tvém okolí nedal sehnat nějaký kratší úvazek. Abys nemusela být závislá na druhých? Neměli by ti pak co vyčítat a určitě i ty by jsi z toho měla dobrý pocit
obrázek
anonym
| 31. 3. 2009 18:22
vypravecko
anonym
| 31. 3. 2009 17:10
ona mě hodně ponížila,že mi řekla,že si mám dojít,za mámou,aby mi dávala prachy,nebo prý za bráchou,ona brečí přitom mají dva slušné důchody,co bysme měli říkat my.Také si myslím,že rodiče by měli pomoct,jenže jsem tady já,že,kterou ona přece dotovat nebude..
zdravím
anonym
| 31. 3. 2009 16:39
všechna děvčata a všem vám přeji hezký zbytek dne. Já jsem měla dopoledne trochu rozchozené – kontrola na očním, převaz v amb. bolesti a nákup v Tescu. Odpoledne jsem si na chvíli lehla, přece jen toho bylo na mě dost a před chvílí jsme se s Lumpíkem vrátili z procházky. A již jsem zase unavena. Nová léčba začíná zabírat, ještě to ale den dva potrvá, než si tělo zase zvykne. Již mě zase bere spaní. Dorinko, jsem ráda, že jsi se opět ukázala a taky ti ze přeji, aby ti bylo co nejdříve lépe. U mě na ty bolesti měla velký vliv častá a prudká změna počasí. Jsem ráda, že ses odhodlala na srazík přijet. Raduško tvé obrázky jsou velmi pěkné aje mi velmi líto, že se nemůžeš srazu účastnit. Je to někdy opravdu velmi těžké a od tchýně není vůbec pěkné to její chování. Taky se snažím mladé podpořit a nikdy bych jim to nevyčítala. Když jednou někomu dám, tak tak dělám, protože chci, nikdo ji k tomu přece nenutil, to vážně nechápu. Jitulíku – taky tě na srazíku ráda uvidím, neboj bude nás tam poprve více a děvčata přece známe z této diskuze. Rezamko - je mi opravdu líto, že jsi tu kapajdu nedostala, ale doktoří ví proč ti ji nedali. Moc ti držím palečky, aby jsi mohla v léčbě co nejdříve pokračovat, tak se šetři a hodně odpočívej.
Dorinko
anonym
| 31. 3. 2009 16:12

,ahoj,to je super,že jses stavila na kávičku .Holky moc ráda bych jela opravdu,jenže my to s platem máme na doraz,štve mě to,že nejste jihočešky aspoň..Tchýně nám musela vypomoct,tak je teď kvůli tomu na koni,,že na to nemá mladýho živit,že se bude prý muset s tím něco udělat,že mě tady mít,že to neutáhne.Řekla mi tolik ošklivých věcí,že to tady radši nebudu psát
ahoj berušky
Dorka
| 31. 3. 2009 14:00
všem přeji krásný den.
Jste hodné, že na mě myslíte já na vás také . Počasí se mnou pěkně cvičí a tak není nic moc nálada. Obrázky jsou moc pěknéRaduš, ty nás tak hezky zásobíš, moc děkuji i všem ostatním. Musím také pochválit ty vaše dobroty co jste napekly. Zdeničko, koláčky jsou jak na výstavku a hoodně plněné ty já můžu mňám.
Vítám mezi námi novou kamarádku Andynku ať se ti tu líbí holky jsou tady super když ti bude smutno, máš tady nás pofoukáme bolístky a hned je lípsdělená starost poloviční určitě se tu s námi i zasměješ. Posílám ti kytičku.
Marti, ať je jenom líp a líp, posílám ti hoodně energie. Jituško, jesti budeš chtít tak za námi můžeš taky dojet na srazbyla bych mooc ráda. Doufám, že ti to výjde a konečně se potkáme už se moc těším . Raduško, ty bys nemohla za námi přijet?? A co ostatní holky, bylo by to super .
Mějte se fajnově, pa
Ahoj
Bara
| 31. 3. 2009 11:08
Raduš berušky jsou pěknýu nás sluníčko nesvítí spíš to vypadá na déšt
to je berušek
anonym
| 31. 3. 2009 10:47
to je berušek
anonym
| 31. 3. 2009 10:47
Baruš
anonym
| 31. 3. 2009 10:42
i Tobě,tady zatím svítí sluníčko,tak uvidíme,co bude ,kocour leží na letní peřině,i jsem mu ,musela zatáhnout,že mu svítilo na ksicht. .Jinak zdravím všecky a doufám,že se staví
Ahoj
Bara
| 31. 3. 2009 10:03
sovičky jdu vás pozdravit popřát krásný den,pokud možno bez bolístek.Obrázky dáváte jedna lepší než druhá jste šikulky
pro všecky obrázek
anonym
| 31. 3. 2009 02:53
Jitulko
anonym
| 31. 3. 2009 02:46
neboj,to zvládneš,ono se otrkáš,pak to půjde samo ,když já nemehlo ,jsem se u zahradníka naučila sázet okurky cukety atd.Prostě získáš ten grif,jak na to,pak to půjde,budu držet pěstičky,aby to po druhý dopadlo líp
Dobrý večer
rozalie224
| 31. 3. 2009 00:03
vím ,že už všichni spinkáte ,přečetla jsem co píšete
Začne konečně teplé jaro ,snad.Na zahradě máme
ještě sníh a malinké sněženky.
Přeji Vám klidnou dobrou noc
Jituško
Bara
| 30. 3. 2009 22:35
to by asi mrzelo každou z nás.Příští týden se určitě zadaří,budu na Tebe myslet a držet všecho co se dá.
Nevím proč se Doruška nepíše
Moc
jituliiik
| 30. 3. 2009 22:21
vám děkuju za podporu
Štve mě to, to je pravda, ale zase je fakt, že jsem se z toho poučila, příští týden jdu totiž do dalšího call centra na pohovor, tak snad se mi to povede líp A taky doufám, že tam budou mít lepší přístup k lidem, i když to jsem asi hodně naivní, že..
nevíte, co je s Dorkou?? ona sem nějak přestala psát...
Pěkný
Bara
| 30. 3. 2009 22:08
večer
zdravím všechna
Jituško:tímhle se vůbec netrap oni museli něčím argumentovat no a asi je nic jiného nenapadlo
Pěkný
Bara
| 30. 3. 2009 22:06
večer
zdravím všechna
Jituško:tímhle se vůbec netrap oni museli něčím argumentovat no a asi je nic jiného nenapadlo

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
14. 8. 2025 20:40
14876
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18