Diskuze

Zpět na výpis diskuze

PLÁNOVÁNÍ SVATBY

Diskuze

anonym
| 20. 7. 2012 12:19
Dobrý den, chtěla bych Vám vřele doporučit Sport hotel Praha, moje sestra zde poradala svatebni hostinu a nejenom, ze hodne usetrila, ale moc si to uzila. Doslechla jsem se, ze je tam nove i restaurace Řízkárna. Na hostine jsme si mohli prinest vlastni piti, usmevave cisnice nam poskytovaly sklenicky, led a ostatni a my si sami nalevali a vsechno jen za 12 000, nic jineho neplatili. v cene bylo svatebni apartma, ktere si sestra moc pochvalovala. O krasnou vyzdobu a vse ostatni bylo postarano, usetrili jsme si hodne zarizovani. K dispozici nam byla venkovni zahradka a dve mistnosti restaurace. Postarali se o slavnostni tabuli, uchovani dortu, DJ vybaveni, zajistili dopravu na svatbu i z ni. to vse s 30% slevou na ubytovani rpo svatebcany. takze vrele doporucuji, moc jsme si to uzili a usetrili.
anonym
| 20. 7. 2012 10:47
Dobrý den, chtěla bych Vám vřele doporučit Sport hotel Praha, moje sestra zde poradala svatebni hostinu a nejenom, ze hodne usetrila, ale moc si to uzila. Doslechla jsem se, ze je tam nove i restaurace Řízkárna. Na hostine jsme si mohli prinest vlastni piti, usmevave cisnice nam poskytovaly sklenicky, led a ostatni a my si sami nalevali a vsechno jen za 12 000, nic jineho neplatili. v cene bylo svatebni apartma, ktere si sestra moc pochvalovala. O krasnou vyzdobu a vse ostatni bylo postarano, usetrili jsme si hodne zarizovani. K dispozici nam byla venkovni zahradka a dve mistnosti restaurace. Postarali se o slavnostni tabuli, uchovani dortu, DJ vybaveni, zajistili dopravu na svatbu i z ni. to vse s 30% slevou na ubytovani rpo svatebcany. takze vrele doporucuji, moc jsme si to uzili a usetrili.
anonym
| 25. 6. 2012 20:45
Nabízím domácí poctivé svatební cukroví okolo 30ti druhů, svatební dorty s cenou od 800 - 2500 kč záleží podle velikosti a pracnosti, svatební moravské koláče, rolády, řezy, potahované rolády a svatební perničky. Více info na www.sladkustky.webnode.cz
anonym
| 18. 4. 2012 11:16
Ahoj . Nemáte někdo zkušenosti se svatební hostinou v tomto hotelu v Brně? http://brno-hotel.hotelavanti.cz/
Kamarádka mi to doporučila, ale vůbec to neznám, tak jsem se chtěla zeptat
anonym
| 25. 4. 2012 09:35
TO Tamarka:
Ahoj Tamarko. No sice nemám zkušenosti od tamtud se svatební hostinou, ale byla jsem tam na dvou velkých oslavách jednom firemním večírku. A bylo to tam fakt super. Myslím, že i na svatební hostinu by se to tam hodilo. Určitě by ste si udělali nějakou krásnou výzdobu a bylo by to krásný.
anonym
| 9. 5. 2012 13:46
TO Petra:
:) jo? No tak to by snad na svatební hostinu taky šlo. Doufám, na těch stránkách to vypadá moc pěkně. Vymyslet výzdobu bych si chtěla sama. Tak s tím snad budou souhlasit. Obsluha se tam snad bude moc zařídit. No rozhodně se tam stavím. :) Tak děkuji :)
anonym
| 6. 6. 2012 09:39
TO Tamarka:
Jo tak to nevím, jak to mají s výzdobou. To bych kecala...ale podle mě si to budeš moct domluvit, jak budeš chtít. Proti vlastní výzdobě určitě nic mít nebudou, pokud jim tam nebudeš "čmárat" po zdi :D
anonym
| 22. 6. 2012 11:01
TO Petra:
No tak čmárat jim po zdi teda v plánu nemám :D
Ale nějakou tu vyzdobu, jako květiny, mašle, stuhy., mít to sladěné atd bych chtěla :)
anonym
| 27. 6. 2012 10:27
TO Tamarka:
Tak pak by to mělo být naprosto v pohodě :D Když jim tam nebudes nic ničit a udělás si vlastní vyzdobu budou jen rádi, ze se o to nemusí starat, alespon podle mě :). Tak uvidíš :) zeptej se a pak dej treba vědět jak jsi dopadla :)
anonym
| 7. 6. 2012 13:46
TO Tamarka:
Čau Tamarisko. Moje sestra tam měla svatební hostinu. A bylo to tam fakt moc pěkné. Super místo. Všem se tam líbilo. Tak tvoje kamarádka ví o čem mluví.
anonym
| 2. 4. 2012 12:00
Ahoj všichni,
prosím o vyplnění kraťoučkého dotazníku pro účely mé seminární práce. Zabere Vám to opravdu jen chviličku a mně to moc pomůže. Děkuji Arabela

https://docs.google.com/…adsheet/viewform?…
ali555
| 14. 2. 2012 10:12
já jsem u nich měla půjčené tyhle http://www.studiochi c.cz/ SVATEBNI_SATY-13/CLE MENTINE-170 a super, spokojenost.
matyasova....
| 13. 2. 2012 22:08
Nemáte náhodou někdo zkušenost s tímto salonem?
http://www.studiochic.cz/…LECENSKE_SATY-14
Mají tam akci na doplňky a některé ty šaty se mi hrozně líbí.
ali555
| 16. 2. 2012 09:21
TO matyasova.lucka@seznam.cz:
Kokala jsem že mají ve studiu chic akci na doplňky. Jukněte. http://www.studiochic.cz/AKCE-418
anonym
| 17. 2. 2012 21:39
TO matyasova.lucka@seznam.cz: ahojky, u studia CHic jsem měla vloni půjčené úžasné šaty na ples, letos jsem zase koukala co bych si půjčila. Zajímavá akce co tam teď mají. Já zatím radši šaty na ples než na svatbu, ale kdo ví??? :))))
anonym
| 10. 3. 2012 21:12
TO hledám kameramana:
viz. na www.primavideo.cz
anonym
| 18. 12. 2011 18:33
Nechte si natočit svatbu za přijatelnou cenu v nejvyšší HD kvalitě.
Profesionální kameraman s více než 10lety zkušeností. Nově zřízené internetové stránky viz. www.dvideo.ic.cz
Nezapomeňte si rezervovat termín než bude obsazen...
Prstýnky
misacek
| 1. 6. 2011 16:43
Ahoj,
myslím, že je lepší si prstýnky předem vyzkoušet.Budete ho nosit "celý život".Vdávám se v září a už máme prsteny doma .Jestli ti můžu poradit,tak běžte na svatební veletrh,tam je hromada vystavovatelů a můžeš dostat až 40% slevu a to i při pozdějším nákupu. My jsme si je nechali dělat na zakázku a dopadlo to super a ještě jsme ušetřili dost peněz.
Svatební šaty
misacek
| 1. 6. 2011 16:35
http://www.sanverita.cz/

http://aksame.cz/

Oba salony znám,a mohu jen doporučit .
Církevní svatba
misacek
| 1. 6. 2011 16:29
Ahoj,
církevní obřad je super,ale přítel z toho nadšený moc není,a já zase nechci říct jen "ano" na úřadě.Vyřešili jsme to následovně:obřad máme v kapli Sacre Coeur a oddá nás paní farářka Petra Šáchová.Bude to vypadat jako církevní obřad se čtením veršů z Bible,pitím ze zlatého kalichu atd. ,ale protože je i zastupitelkou pro Prahu 5 tak to to bude jako na úřadě.
obřad
applik
| 1. 6. 2011 12:12
Taky se mi víc zamlouvá církevní obřad. Vím, že je to hlavně problém pro ty, co nejsou pokřtění. Moji kamarádi se brali v kostele, holka pokřtěná, kluk ne a musel se naučit nějaké srandy aby ho vysvětili, nebo jak se tomu říká:) Zkrátka svatba v kostele má své kouzlo ale taky se mi líbí svatby venku:) Je to na každém. Hlavně aby se vám celý den povedl a byli jste šťastní:)
svatební šaty
terkav
| 1. 5. 2011 21:41
Mám tip na
svatební salon http://www.studiochic.cz/ mají opravdu nejlepší šaty co jsem
zatím viděla. Tip jsem dostala od kámošky, která si tam již půjčovala
společenské šaty na plesovou sezonu. Taky plánuju svatbu a líbí se mi že si
tam můžu půjčit opravdu vše. Doplňky, šperky, lodičky prostě komplet.Mají
velikosti šatů až do č. 56. A hlavně umí dobře poradit.
obřad
angelwoman
| 29. 4. 2011 18:22
Že musíte být oba pokřtěni je samozřejmé, pak jsou, myslím, nutné právě ty schůzky s farářem. Ale v tom se nevyznám, snad tu budou povolanější.

Chci jen napsat, že jsem byla nedávno na církevním obřadu své kamarádky a ... no, nenadchlo mě to. Oni nejsou příliš věřící, zkrátka chtěla jen tu "honosnou svatbu" v kostele. Jenže pokud si říkáte věci jako "co bůh spojil člověk nerozděluj" měli byste to myslet vážně. Pak je to jen obyčejná fraška, nic víc. Mi osobně vadily řeči typu: "budu tě milovat láskou, jakou nás miluje pán Ježíš Kristus", apod Také farářova promluva o manželství typu: "muži zabezpeč a chraň svou ženu, ženo buď poslušná svému muži" to je vážně jako před 200 lety a nelíbí se mi to ani trochu Hodně záleží na tom faráři, můžeš mít církevní svatbu bez mše, takže to je o dost kratší (já byla na té bez mše a i tak to bylo dlouhé jak 14 dnů ).
Průběh byl jednoduchý - přijdeš v doprovodu otce do kostela, kleknete si s přítelem, pak farář předčítá z Bible o manželství, modlíte se otčenáš (to byl na té svatbě trapas, protože většina byla nevěřích v kostele a nemodlila se), potom skládáte slib, žehná vám, další modlitba a hotovo
Asi je dobré vybrat si faráře, kterého znáš nejlíp osobně, protože kamarádka měla neznámého (také nechodili do kostele) a on nedodržel některé její požadavky - třeba že tam nechtěla tolik těch náboženských cirátů kolem, apod.

A jen tak na závěr - rozhodně si nemyslím, že slib před bohem znamená něco víc, než před matrikářem Církevní obřad ještě nikomu šťastné manželství nezajistil, možná spíše naopak, jak můžeme vidět v dějinách. A ať už se to slibujeme před kýmkoliv, slibujeme si to hlavně sami před sebou a jen na nás bude, zda to manželství bude šťastné
sheeanna
| 12. 12. 2011 13:01
TO angelwoman: Oba pokřtění být nemusí, nevím, odkud tuto samozřejmost máš. Jsem katolička a znám hodně manželů, kde je jeden věřící (pokřený) a druhý nevěřící (nepokřtěný). Já sama mám taky přítele nevěřícího a chceme se brát v kostele. Jedinou věcí, která se musí vyřídit je dispens (žádost o výjimku), uděluje ji biskup a nejsou s tím žádné problémy.
Souhlasím s tím, že v kostele by se měli brát jen lidi, kteří to tak cítí (víru, Boha), pokud to dělají jen kvůli prostředí a jsou nevěřící, tak to už si myslím, že je lepší někde na zámku, třeba v nevysvěcené kapli (oddává úředník) atd.
Církevní svatba
Natty
| 29. 4. 2011 12:58
Ahojky,
mám takový dotaz. Moc se mi líbí církevní svatební obřady . Přijde mi to takové honosnější, pravdivější, nebo jak bych to nazvala. Taky mi přijde, že slib před Bohem, znamená mnohem víc, nežli někde před matrikářem. Byla jsem na pár svatbách kamarádek, které měli civilní obřady, kde si řekli každý své ,,ano,, a během 15 minut bylo po všem. To při církevním obřadu, si snoubenci vzájemně říkají slib a to mi přijde krásné. Proto by jsem do budoucna určitě upřednostňovala církevní sňatek ( myslím církev římskokatolickou ). Jen nevím, co vše zahrnují přípravy na něj ( vím, že se předtím musí uskutečnit přípravná setkání s farářem - ale nevím přesně co vše to zahrnuje - jsme sice s přítelem oba pokřtění a stejného vyznání, ale jinak kostel a různé mše nenavštěvujeme ). Tak zda by jsme to zvládli. A taky jak probíhá samotný obřad? Budu moc ráda za každou Vaši zkušenost, názory, připomínkami,.....
Moc děkuji. Anča
sheeanna
| 12. 12. 2011 13:07
TO Anabel: Určitě byste to zvládli:) Doporučuju obejít si nějaké mše a vybrat si kněze, který vám bude vyhovovat a u kterého budete chtít chodit na přípravu a být oddáni. Taky tak líp poznáte jak obřad probíhá. V přípravě na manželství se dozvíte, jak bude obřad vypadat a co máte říkat, plus si s knězem můžete ujasnit, jestli chcete např. svatbu beze mše a nebo při mši.
svatba
applik
| 28. 4. 2011 14:04
Ahojte,
sestra plánuje svatbu a rozhodla se každého hosta podarovat. Teda jenom nejbližší rodinu, co bude na obřadu. Chce každému dát dobré víno, hezky zabalené.. A jelikož ji mám pomoct a na balení takových vecí nejsem opravdu zručná, chci si práci ulehčit a koupit prostě takovéto obaly na láhve: Myslíte, že je to vhodné?
prstýnky
fagi
| 17. 3. 2011 16:38
Ahoj, kupovali jste si někdo snubáky přes net? Já jsem si vyhlédla snubní prstýnky v tomhle eshopu, ale trochu mám strach - přece jenom třeba bude prstýnek vypadat jinak nebo něco Máte s tím někdo zkušenosti, třeba zrovna konkrétně s tímhle eshopem? Dííík
Prodávám šatky, kdo by měl zájem?
Sosek
| 9. 12. 2009 22:56
Ahojky, prodávám svoje šaty z maturáku, měla jsem je na sobě jen jednou a vypadají suprově. Kdyby se pod ně dala ještě spodnice, jsou ideální na svatbu :o) http://aukro.cz/…ova_nadhera.html
Svatební šaty
VeraSS
| 6. 11. 2009 14:08
undefined

undefined

O víkendu jsem byla na svatbě mého kamaráda a líbily se mi
velice šaty jeho nastávající . Tak jsem si řekla, že pokud se budu vdávat, tak jedině
v podobných šatech. Pak jsem zjistila , že je má půjčené ze salonu Venesis
www.venesis.cz , takže žádný problém jen
musím počkat, až mě požádá přítel o ruku:). Verča

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
4. 7. 2025 08:29
14613
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18