Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 2. 3. 2015 11:17
Janko 21 krutě ti závidím
anonym
| 2. 3. 2015 08:38
Holky jinak jak tady někdo píše,že přibírá.Já toho pohybu moc nemám a mám 5 týdnu po operaci o 4 kg mín
anonym
| 2. 3. 2015 08:16
Jani dík ,jsem zvědavá, co se dozvíš.
Evi, já neměla bolestivá nebo citlivá prsa ani před operací, ale pravda je, že nyní někdy změněný pocit mám, je to spíš takové, že si občas prsa najednou uvědomuji oproti dřívějšku.
anonym
| 2. 3. 2015 08:15
Prsa nebolí
anonym
| 2. 3. 2015 06:54
Zkusím se dnes na ty stehy zeptat.Já nenašla po těch 5 týdnech zatím ani jeden
anonym
| 2. 3. 2015 06:37
Dobré ráno, děvčata, tak jsem si po pěti týdnech konečně musela připustit, že mne asi opravdu operovali. Vzhledem k pooperačnímu průběhu bez jakýchkoliv bolestí či problémů a nezměněných pocitů jsem měla pocit, že mi jen nadělali čtyři dírky do břicha, aby se neřeklo, ale dnes ráno jsem na toaletním papíře našla jeden celý steh i uzlíkem a cancourek z dalšího. Je to tedy asi pravda :-\ Pokud si tedy nejste jisté, jak dlouho stehy drží v těle a mohou způsobovat např. špinění, tak vězte, že pětitýdenní trvanlivost rozhodně mají. Jsem teď zvědavá, jestli to jsou první odhojené stehy a další budou následovat nebo už jen jejich zbytek s tím, že předešlé vyšly nepozorovaně. Ani netuším, kolik bych jich mohlo být. Neřekl vám to někdo?
anonym
| 2. 3. 2015 07:40
TO Bado: zdravim,take koncim 6 tyden,ale zati m zadny steh jeste nevysel,zato prsa mam bolave jako bych mela dostat menzes.Take mas takove pocity v dobe,kdy jsi mela dostat menzes?
anonym
| 1. 3. 2015 20:32
Zítra ko po 5 týdnech.Je něce na co se ptát konkrétně?Nebo jen počkat až dr řekne dobrý
anonym
| 1. 3. 2015 19:39
Vehorko, tvůj příběh mi velice připomíná ten můj - jen místo zadní stěny mám tu přední . (LAVH plus přední plastika)
Jsem 3 týdny po operaci a musím se MOC kontrolovat, abych nenaskočila do svého obvyklého (vražedného ) tempa. Musím to zaklepat, ale od odpoledního probuzení po operaci zatím nic. Žádné "čištění", bolesti, nic. Nebýt těch už zahojených bodíků po laparo, ani bych nevěřila, že jsem někde byla. Doma dělám už všechno, ale snažím se zvolna. S vnoučaty a psy je to docela náročné . Jen nikoho z nich nezvedám. To mi opakují všichni - do 5 kg doživotně !!! Platí to hlavně pro ty plastiky (pokles dělohy, pánevního dna - jak prý jsou k tomu sklony... ) To si zatím nedovedu představit, ale rozhodně mám strach, že se mi "to utrhne" .
Na tvém místě bych s operací vůbec neváhala. Lepší už to nebude a já jsem viděla na internetu, kam až se ta děloha může dostat - brrr ! (jen nevím, kolik ti je let. Po šedesátce už si to člověk tak nebere )
Že žiješ sama je v tomto případě možná trošku plus. Podle mé zkušenosti je člověk po návratu z nemocnice schopen se o sebe postarat . V pohodě ! Hůř jsou na tom děvčata, která mají malé děti....
Jen z nemocnice člověk potřebuje odvoz. Po plastice se nesmí nějaký čas sedět. Mně napsali minimálně týden po propuštění z nemocnice - přiznávám, že je to 14 dní a já ještě nesedím. Pro jistotu. Jen do auta jsem si dala takový ten cestovní C polštářek, takže sedím na kostrči a "to" mám ve vzduchu . Na nákupy člověk prostě musí . V úterý jdu na první kontrolu po o, tak jsem zvědavá, co se dozvím. Pěkný večer všem.
anonym
| 1. 3. 2015 16:28
holky, zatím jsem tady nepřečetla všechno, ale do 22 dubna to asi stihnu
aktuálně jsem na houpačce zda jít nebo nejít- já si šla na gyndu původně nechat napsat antiko nebo tělísko a to jen kvůli tomu, že mám těžce nepravidelný menzes a někdy spotřebuju za tři hodiny 15 vložek...až pak mi dr řekla, že mám hodně pokleslou dělohu a to co si nahmatám ve sprše není něco nádorovýho a že řešením je dát ji pryč. Udělala mi v polovině ledna ultrazvuk s tím, že jsem čistá, všechny stěry negativní a mám jít na konzultaci do nemocnice. Tam mi našli myom 2cm a to mě vyděsilo, pokud ve mně něco roste, mám sklon se toho zbavit, ale co když mi budou dělat nějakou plastiku, myslím zadní stěny...žiji sama, děti dospělé žijí mimo město a tak s es tím budu muset poprat sama. Jsem už asi 10 let sama, od loňského srpna mám přítele, ***ík je úžasný pro oba a teď jsem fakt zmatená- stojí to všechno za to? Asi ano, tátově mámě vybrali celý spodek a umřela, proč se toho nezbavit dřív než něco vyroste, ale potřebuju být samostatnou jednotkou co naskočí do práce(vedoucí v kanclu) a .... já nevím, bojím se...
tarbik
| 1. 3. 2015 15:38
Dádo, s tím sportem a prací na zahrádce bych to tak pesimisticky neviděla. Jsem 10 týdnů po řezu a dělám prakticky všechno co před operací. Snad kromě zvedání těžších věcí. 7 týdnů po operaci jsem začla s lehčím pohybem, od pana doktora schváleno. Samozřejmě je to asi hodně individuální, můžou nastat různé komplikace. U mě to bylo vše nějak naopak. Nečekala jsem, že ten první týden po operaci mi bude tak blbě (paradoxně spíš kvůli navíc odebranému slepáku a srůstech na střevech) a nečekala jsem, že mi pár týdnů po operaci bude tak dobře :). Vlastně kromě velké jizvy ani nevím, že nějaká operace proběhla. Asi jsem si to "vyžrala" na začátku. Z nemocnice mě pouštěli na Štědrý den a ten stál fakt za prd :)
anonym
| 1. 3. 2015 13:09
Marcela,tak to udělají laparo, oni se jenom sychrují kdyby to nešlo.Byli tam se mnou 3pani, a všem to šlo lapa. jenom já tam byla řezem.Na to že mám pryč vše jsem v poho.Spím 7 hodin akorát občas návaly,ale nic hroznýho.No je to 5 týden, uvidíme, spíš už bych potřebovala za začít hýbat, aby ze mě nebyla koule.Byla jsem hodně aktivní a tohle válení se určitě podepíše.Zítra jdu na kontrolu, tak doufám že už mi dovolí trochu víc pohybu.
anonym
| 1. 3. 2015 11:59
Všem, co tento týden čeká operace držím palce.Nebojte, TO DÁTE.Pak se ozvěte.
anonym
| 1. 3. 2015 11:49
Marcele,mě operaci řezem doporučil dr. Kříž jestli ho znáte, chodím k němu.Jelikož ke konci byla děloha velká a říkal že je to lepší ohledně kontrole orgánů i na čištění a nebyl jediný kdo mi to potvrdil.Pak jsem byla u primáře a ten řekl, že je též pro řez, že kdyby mě dělali laparo a nešlo to, tak by mi ten řez stejně udělali.Tak jsem se nerozmýšlela, je pravda že po o jsem do dneška nepotřebovala ani vložku, jediná nevýhoda je delší rekonvalescence a trošku náročnější. Operoval mě dr.Peterka a s ním byla Franková a Čech. Je tam spousta nových a mladých doktorů.Primář moc neoperoval.Ale všichni byli super, i sestřičky a hodně pomahali.Takže nemusíte mít strach.
anonym
| 1. 3. 2015 12:20
kimi,mně primář řekl, že bude operace laparoskopicky,ale když to nepůjde, tak řezem.
anonym
| 1. 3. 2015 12:41
TO kimi: dr.Kříže znám, já chodím k dr.Hirschovi, dr.Peterka mi dělal kyretáž. Taky jsem byla s personálem spokojená.
Já se zatím tak ani nebojím operace, jako co bude potom s mým tělem, jestli mi vezmou i vaječníky. Jestli budu mít návaly, tloustnutí a hlavně chuti na ***!
anonym
| 1. 3. 2015 11:42
Ahoj dámy
...před měsícem a něco jsem prodělala kyretáž a vzhledem k mé zvětšené děloze a 8 cm myomu mám 3.3.nástup do nemocnice a 4.3. operaci....snad vše zvládnu a po operaci podám informace
Do nemocnice si beru práci (notebook a šití) protože podnikatel nikdy neodpočívá
Jak bude vše za mnou, ozvu se
anonym
| 1. 3. 2015 11:26
Dádo, většina z nás, které se v současnosti aktivně zúčastňujeme diskuze, má příliš krátce po operaci na to, aby se mohly aktivně hýbat. Postupně, jak nám co doktoři povolí, budeme určitě informovat. Snad se ozvou i ty, které již normálně sportují. Občas zde lze takový příspěvek najít. Zkus jít více do historie.
Já osobně jsem velmi vděčná za tuto plodnou a aktivní diskuzi. Hodně mi pomohla a spoustu jsem se toho dozvěděla. Našla jsem zde snad vše o průběhu celé "hysterektomické akce", o pocitech a prožívání i co se děje po operaci a také, že v tom zdaleka nejsem sama. Nejbližší okolí mně může být stokrát nápomocno a snažit se sebevíc mi situaci ulehčit, ale co cítím, pochopí jen ten, kdo to prožil. Díky všem
anonym
| 1. 3. 2015 10:35
marcela,to je správné že jste se přidala. Všichni potřebují inf. a popovídat si.Mě osobně tahle diskuze hodně pomohla před operací, a denně se sem vracím i po o.Koukám,že taky máte podobné problémy co jsem měla já.Tady v diskusi se dozvíte vše co potřebujete , je to fakt dobré.
anonym
| 1. 3. 2015 11:01
kimi,vy jste byla na operaci v Benešově? Já jdu taky do Benešova. Operoval vás primář? A operaci řezem rozhodli předem nebo až při operaci?
anonym
| 1. 3. 2015 10:29
Marcelo, já měla úplně stejný důvod operace jako ty s tím, že jsem měla opravdu velké krvácení při menses, až jsem byla silně chudokrevná. V době, kdy lékaři tlačili na operaci jsem ale byla bez problémů, proto jsem, jak jsi zde jistě četla, měla dost těžkou hlavu, zda jít. Vzhledem k tomu, že mi bylo padesát, rozhodla jsem pro operaci a když už tam budu, tak šly ven i vaječníky. Být v tvém věku, vaječníky budu bránit s tím, ať si je při operaci prohlédnou a třeba vezmou vzorek na histologii.
anonym
| 1. 3. 2015 09:37
Ahoj děvčata, moc děkuji za všechny příspěvky, přečetla jsem celou historii, každý den čtu, co je zde nového. Je mi 42 let a 24.3. jdu na hysterektomii. Mně můj gynekolog před dvěma lety na preventivní prohlídce našel na děloze myom asi 2,5cm a říkal, že jsem ještě mladá, že by mi dělohu nechal a že mě pošle do Prahy pouze na odstranění myomu. Jenže bylo před prázdninami,
říkal, že mi nebude kazit dovolenou, ať přijdu na podzim.A divil se, že nemám silné krvácení ani bolesti. Jelikož na podzim byl na operaci syn, tak jsem sebe neřešila a šla jsem na prohlídku až další podzim (říjen 2014).Myom povyrostl na 4,5cm.A protože si nepamatoval,co mi říkal minule,tak říkal, že "v mém věku to odstraníme komplet"a ať přijdu v lednu a domluvíme operci. Tak jsem od října četla na netu vše, co jsem našla, včetně této diskuze, která mi moc pomohla. V lednu mě gynekolog poslal nejdříve na hysteroskopii a kyretáž. Výsledky mám v pořádku, pak mě poslal na konsiliarni vyšetření do nemocnice,kde mi na ultrazvuku našli 4 myomy (2 na přední a 2 na zadní straně dělohy) a hodně zvětšenou dělohu. Primář říkal, že děloha musí ven a vaječníky, pokud budou zdravé, že je ponechají. Toho jsem se nejvíc obávala,zda vaječníky ponechat nebo ne.Protože můj gynekolog by odstranil preventivně i vaječníky, že prý kvůli rakovině, na kterou se přijde často pozdě. Ale já ještě nechci být v přechodu, tak doufám, že mi je ponechají. Tak si začnu vyjednávat předoperační vyšetření a 23.3.nastupuji do nemocnice.
Omlouvám se, že jsem se tak dlouze rozepsala, ale potřebuji se vykecat a ráda bych se přidala do vaší diskuze.
anonym
| 1. 3. 2015 09:29
Děvčátka ještě by mne zajímalo, za jak dlouho po operaci vám doktoři povolili vrátit se do takového toho normálního aktivního života - žádná divočina a olympijské výkony, ale trošku pohybu, aby tělo nebolelo... Od začátku zimy se těším, až zase budu moct jít kutat něco do zahrádky nebo vytáhnu kolo či brusle, chodím s kamarádkou na spining, s malým na cvičeníčko atd. Pár měsíců po "o" si o něčem podobném asi můžu nechat jen zdát, co?
anonym
| 1. 3. 2015 09:02
Agi, zdravím, čtu že máte stejný problém cio jsem měla já.Jsem 5 týdnů po operaci řezem, vzali mi dělohu a i vaječníky.je mi též 45 a proto i ty vaječníky, pan primář říkal že to závisí na mě , ale že spousta žen se mu časem vrátí a stejně je musí odstranit, a takhle že už budu mít klid na furt.Ta k jsem to odsouhlasila. Měla jsem stejné problémy.10let jsem chodila každé 3 měsíce na kontrolu.Měla jsem myom, za pár let další a pak jich tak bylo víc, a cystu na vaječníku, ta chvíli byla , pak zmizela a dokola.Žádné problémy,krvácení, menstruace pravidelně.Ke konci mě ale začaly bolet záda a to trvalo až do operace.Nabrali mi krev zjistily změny a už mě objednávali na operaci.Dneska jsem už v pohodě, histologie v pořádku, a ráda že to mám za sebou.Ničeho se nebojte.Není to jednoduché rozhodnutí, ale nechala jsem to na doktorech.Snad vědí co dělají.
anonym
| 2. 3. 2015 00:09
TO kimi: no ta záda mě po pravdě bolí taky, navíc nabírám na váze a cítím že to není moc v pohodě zmátlo mě, když jsem šla na vyšetření tak vlastně bylo vše v pořádku, ale hned mě objednali na operaci, bojím se té rekonvalescence nejsem ležící typ jsem zvyklá stále v pohybu ...no máte pravdu, nechám to na doktorech moc Vám děkuji
anonym
| 1. 3. 2015 00:49
6,4,mám nástup na odstranění dělohy a když to tady čtu tak já jdu asi zbytečně začínám uvažovat jestli tu operaci nemám zrušit...mám opakované cysty na děloze ,ale jednou jsou pak za půl roku zase nejsou, pání doktorka doporučila všechno ven i vaječníky (i na nich jsou občas cysty myomy), na vyšetření v nemocnici souhlasí odstranit dělohu a nechat vaječníky....nemám žádné problémy, nekrvácím, nemám bolesti... po vyšetření krve zjistěn nastupující přechod je mi 45let a jediné co registruji je přibývání na váze...poradíte prosím a začíná mě napadat strach a obavy...děkuji
anonym
| 28. 2. 2015 23:45
Tak to je přesně ono, jak píše Bado - část těchto hormonů je produkována z tělesného tuku. To znamená, že pokud není estrogen dodáván "uměle" (formou substituce), tělo tvoří tukové zásoby a to vysvětluje nárůst hmotnosti v menopauze. Pro mě další důvod proto, abych užívala hormonální substituci.
anonym
| 28. 2. 2015 20:21
Tak, že se chuť snížila (hormony zatím neberu), to je pravda, ale jelikož muž ví,co na mne platí, tak je to pořád OK.
Brumlo, tvůj příspěvek mne taky potěšil.
anonym
| 28. 2. 2015 19:25
Brumlo, mám za tebe taaaaaaaaaakovou radost
Anonyme, rozzlobil jsi mne, plácáš nesmysly. Je nás tady dost bez vaječníků a prožitek zůstal nezměněn i před podpůrným podáváním hormonů. Je to jak u koho, kdo jak si to v hlavě srovná. Chuť se snížit může, ale nezmizí, pokud se nejšprajcneš v hlavě. Mně se chuť za dva dny po operaci ještě zvýšila, protože jsem věděla, že nesmím. Potřebné hormony nejsou produkovány pouze a jen vaječníky. Přečti si o tom něco a nestraš ostatní. Jak jinak vysvětlíš, že i muži produkují ženské hormony? Část těchto hormonů je produkována z tělesného tuku, v játrech, nadledvinách a v prsech, což je významné u žen po menopauze, tím pádem i po odebrání vaječníků.
anonym
| 28. 2. 2015 19:13
Anonyme, to snad ne! Myslíš, že po "normálním" přechodu už si žena nic neužije? Tak proč by proboha tyhle mladé ženy neměly mít "touhu a prožitek?"

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
16. 6. 2025 11:01
14513
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Remi - Mirka
16. 6. 2025 09:47