Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 27. 2. 2015 09:40
Janina-taky mi připadá, že svaly někam odešli.Ale je brzo, psychika by chtěla fungovat, ale tělo odmítá. Nikdy bych nevěřila, kdybych to nezažila co to s tělem udělá.Jo a to břicho, myslela jsem furt, že mám nějaký problém, že mě to furt táhne a jedno místo je citlivé, ale uklidnila jste mě, že se to stává.Budu klidnější.Díky.
anonym
| 27. 2. 2015 07:52
Děkuji všem zpřízněným duším za povzbuzující reakce a informace.Máte asi všichni pravdu , že čekání na operaci, je na nervy děsný.Ale zvládly jste to všechny , musím i já.Ještě jednou díky.Všem přeji úspěšné hojení.
Hana.
anonym
| 27. 2. 2015 07:10
Anonym | 26.2.2015 20:40 - neboj, to bude dobré. Já byla vyklepaná jak ratlík, protože mne odmítla odoperovat okresní nemocnice, respektive můj gynekolog, který tam pracuje, protože se po konzultaci s primářem u mne obávali větších komplikací. Gynekolog mě poslal přímo do fakultky a tam to provedli tak úžasně, že jsem neměla jedinou pooperační komplikaci a můj gynekolog při kontrolách jen nevěřícně kroutil hlavou, jaký mám pohodový pooperační průběh. I sestra mi při odchodu z nemocnice říkala, že na mne hleděli jak na zjevení, když jsem jim tam navečer den po operaci už pobíhala ( no, pobíháním bych to nenazvala ) po chodbě. Věř doktorům a fakt neboj. Tyhle operace mají zmáknuté. I když si pročtěš tuto diskuzi, tak naprosto drtivá většina neměla žádné další problémy. Držím palce.
anonym
| 26. 2. 2015 20:40
Ahojte ženské. Tak už se slušně nervím a klepu, v pondělí nástup a v úterý to vypukne Opravdu děs. Ještě ke všem těm šíleným myšlemkám, strachu a obavám, jsem se dala na předoperačním vyšetření do řeči v nemocnici s paní, které po operaci museli dělat 2x "opravu", jelikož jí vše vypadlo ven. Tak to mě teda sesadilo totálně, jelikož jsem dost mladá a musím se dát po operaci co nejdříve dohromady abych se mohla starat o své prcky....a to že ten jeden má teprve 1,5 roku, to pobíhání kolem Ach jooo. Naštěstí jsem tady našla jednu milou dušičku, která mě velmi uklidňuje, také temeř ve stejné situaci, je už PO a je v pořádku a začla vše zvládat Neuvěřitelné, jak zde pomáháte. Cítíte s námi, co se tak bojí....děkuji moc za každičký pozitivní příspěvek!!!
anonym
| 26. 2. 2015 20:14
TO Jana můžu se zeptat, jak dlouho jste čípky užívala-já jsem začala druhé balení a dávám si ho každý den. A opravdu jsou ty stehy po vypadání viditelné? :-\ přece bych nepřehlédla modré provázky
anonym
| 26. 2. 2015 23:35
TO
vanda: já ty čípky brala 15 dní každý den, potom asi 5dní nic a pak 1den jo,protože jsem lehce špinila. Těch stehů bych si vůbec nevšimla. Ale když jsem šla na záchod,tak něco cinklo do misy a jedno spadlo i na prkýnko. Bylo to takový malý jakoby korálek barvy do hněda. Kdyby to necinklo,tak bych si toho vůbec nevšimla.
anonym
| 27. 2. 2015 07:51
TO Jana: tak nevim ,kolik vas sem pise s jmenem Jana, protoze nejdriv se pise,ze je ti 35let,potom ze jsi rodila pred 24lety a nakonec,ze mas male dite.Holky upresnete kdo je kdo
anonym
| 27. 2. 2015 09:01
TO Anonym: ok,asi jsme tu dvě.
anonym
| 26. 2. 2015 18:51
KIMI rychlá chůze, procházky - tím jsem začala cca 3 týdny po operaci. Cílené a intenzivní posilování břicha až po 10ti měsících, dřív jsem to prostě nedávala. Úplně se mi ztratily svaly a nebyla jsem schopna se přes břicho zvednout z lehu, no hrozný. Navíc ten řez s otazníkem až nad pupík mě docela tahnul a stejně i teď - rok po operaci - mám na břichu místečko, které prostě necítím. Hlavně zdraví, to je jasný, ale chci se znovu dostat na svou velikost 36 a nosit svý pouzdrový šaty, v čemž mi můj vak celkem brání
majkaK
| 26. 2. 2015 17:36
Hana: po operaci je kromě močové cévky vyveden i drén z břicha, ale opravdu žádné drama to není, nemusíte se bát.
S vyprazdňováním já tedy osobně problém mám dodnes, jsem 15. den po operaci laparoskopicky. Jenže mám opačný problém. Ještě v nemocnici jsem nejspíš chytila střevní chřipku a dodnes mám jen průjem, kterému vždy předcházejí šílené křeče v břiše. Teď už ne tak častý, ale mám ho stále. Po večerech zvýšené teploty. Včera už jsem byla na kontrole u p. doktorky, doporučila mi obyčejné živočišné uhlí a hlavně trpělivost a odpočívat a odpočívat (já naivka chtěla jít už teď v pondělí 2.3. do práce) a musím říct, že se mi po něm výrazně ulevilo
Jinak si hrozně moc užívám toho, že jsem už od 7.1. bez menstruace, že nepotřebuju vložky, zatím ani žádné špinění, nic. Pro jistotu jsem si koupila také čípky cicatridina. Jsem šťastná, že to mám za sebou a už bude jen lépe a lépe
anonym
| 26. 2. 2015 14:46
Hana, zdravím, že máte strach je normální.Já když si vzpomenu zpátky, tak 3 měsíce včetně vánoc byli hrozné.Ale nebojte, ty nervy byli zbytečné.Jsem po op 5 týdnů řezem a taky jsem se bála vyprazdnování, ale uvidíte že to bude dobré, nic hrozného se nekonalo, akorát strach že mi prasknou stehy.Vše dobře dopadne, a pak už bude jenom líp a líp.
anonym
| 26. 2. 2015 13:56
Zdravím, dnes jsem byla přesně po šesti týdnech na kontrole,vyklepaná jako kukuřice vzhledem k tomu, že i po šesti týdnech špiním, jsem měla z prohlídky hrůzu, ale doktor říkal, že mám ještě nevypadané stehy,takže špinit prý můžu ještě měsíc a piřád to bude ok. Na otázku, jestli hrozí, že by mi museli stehy vyndavat říkal, že určitě ne, ať se nebojím. Co se týče pohybu, tak můžu dělat vše, co dovolí tělo aniž by bolelo cokoliv-ikdyž běh doporučil raději až po třech měsících po operaci. Zaptala jsem se na spoustu konin, ale jestli už můžu do práce, na to jsem si nezppmněla
anonym
| 26. 2. 2015 14:06
TO vanda: mě pomohly čípky cicatritina,vypadl po nich i poslední steh a vše je zhojene dobře.
anonym
| 26. 2. 2015 13:48
Ahoj všem , co máte histerektomii za sebou.Jsem ráda , že jsem objevila tyto stránky.Zákrok mě čeká v polovině března a mám opravdu velký strach co bude po operaci.Měla by proběhnout vaginální cestou.Zajímá mě , po operaci mimo močového katetru , budu mít ještě nějaký dren?A opravdu veškeré vyprazdnování je tak bolestivé a náročné?
Děkuji za odpovědi Hana.
anonym
| 26. 2. 2015 12:24
Jana, blahopřeji, že je vše v poho, mě čeká kontrola za nedlouho, tak doufám, že bude taky vše dobré.
anonym
| 26. 2. 2015 11:53
Ahoj holky,tak mám po kontrole po 6týdnech od operace. Vše je OK,už ani zbytky stehů neviděla. Můžu pomalu začít dělat vše. To už ale dělám víc jak týden neb s malým ditkem to jinak nejde(a to ma14kg). Je fakt,že doktorka říkala,že ta rychlá rekonvalescence bude věkem, není mi ještě 35. Na to,že je to velká operace se cítím už skvěle. Přeji všem rychlé uzdravování
anonym
| 26. 2. 2015 08:29
Janina,díky za odpověď, hned jsem klidnější, je to trošku šok, když celý život máte ploché břicho a najednou tohle.Ale jasný , zdraví je přednější,ale jestliže s tím půjde něco udělat , tak dotoho samozřejmě půjdu.Bála jsem se , jestli to třeba není jenom můj problém.Nemám v okolí nikoho kdo tohle zažil.Ale jsem necelých pět týdnů po operaci a to je prý ještě brzy na nějaký větší pohyb.
anonym
| 25. 2. 2015 22:14
ne mě nakoplo to jméno.Bohužel si nepamatuu jméno dr která porod vedla ,ale Dr Chmel byl jednička.Fakt mě držel za ruku a povídal si se mnou.Už jako mladas ukázal že umí.A přeju mu dnešní post.Pro mě Chmel jednička,ale on už si na mě ani nezpomene
tarbik
| 25. 2. 2015 21:34
Jestli měl přes dva metry, tak je to stopro on
anonym
| 25. 2. 2015 21:20
Já to tušila.Tak ten mě před 24 lety rodil a byl moc fajn.Ona mě teda rodila doktorka tenkrát,ale byl to komplikovanej porod a dr.Chmel byl u toho jako mladík a držel mě za ruku a povídal mi něco.Je fajn,že i po těch letech je v Motole.Mám na něj moc hezký vzpomínky
tarbik
| 25. 2. 2015 20:59
Dr.Chmel je primář z Motola, zástupce přednosty dr.Roba.
anonym
| 25. 2. 2015 20:39
odkud je dr Chmel prosím?
Chci se zeptat jak dlouho po operaci by jste sedly na koně?
tarbik
| 25. 2. 2015 20:37
Janina - už jsem se lekla, že jsme tu dva tarbíci . Mně pan profesor Rob neoperoval, jen mi sděloval tu blbou diagnozu. Operoval mě jeho zástupce dr.Chmel. Oba jsou skvělí odborně i lidsky. Je mi taky 42 a Estrogem 1mg beru třetí den, tak uvidím.
anonym
| 25. 2. 2015 19:32
Dotaz - je tady některá současně s radikální hysterektomií i po odstranění lymfatických uzlin a má problémy s otoky? Nohy, třísla.... Trápí mě lymfedém v pravém třísle, není nějak výrazný, ale cítím ho tam. Nemá někdo zkušenost? Děkuji
anonym
| 25. 2. 2015 19:29
KIMI - mám ten samý problém s břichem. Mám ho prostě hnusný. Jakoby rozpůlené a visící dolů. Tedy ne nějak extrémně, ale vždycky jsem měla pevný plochý břicho, a to i po porodu, ale teď, jak uvnitř nic není, si moje břicho žije svým životem. Ale paní docentka mě uklidnila, údajně to jde "ucvičit", takže se do toho pustím. Nabrala jsem 3 kg, a i s těmi chci zatočit.
anonym
| 25. 2. 2015 19:26
omlouvám se - předchozí příspěvek byl můj, nejsem tarbik, ale zpráva byla určena pro tarbika.
anonym
| 25. 2. 2015 19:25
I mě operoval pan profesor Rob, i mně říkal o babovatění V prosinci jsem rok po radikální hysterektomii řezem z důvodu karcinomu děložního čípku. Je mi 42, zhruba 3 měsíce po operaci jsem to zkoušela bez hormonů, ale prostě to nešlo Nasadila jsem Estrofem nejprve 1 mg, ale i to bylo málo, beru tedy 2 mg a jsem zpátky na světě. Přestala jsem nabírat na váze, jsem bez návalů horka, prospím celou noc a fakt znovu žiju. Kdyby mi bylo 50 a výš, možná to už neřeším, ale jsme (na klimakterium) mladé, a estrogen fakt ještě potřebujeme.
anonym
| 24. 2. 2015 08:43
Zdravím všechny.Pročítám vaše zkušenosti se cvičením a musím se přidat.Jsem měsíc po operaci řezem. Žádné špinění ani problémy jsem neměla, kromě tlaku, nebo bodání břicha na levé straně.Je to takové zvláštní, spíše pocit že mám neustále hadičku v břiše.Jsem člověk akční, takže to ležení se na mě taky podepsalo. Ale ještě se taky bojím začít nějak víc s pohybem, hlavně i kvůli tomu břichu.Doktor říkal, že je vše v pořádku,a to co mě trápí je normální, prý se to časem usadí.2.3 jdu na kontrolu, tak se na to cvičení zeptám a dám vědět jak jsem dopadla.Hlavně to břicho po tom řezu je uvolněné, citlivé a absolutně změnilo tvar.Máte někdo stejný problém?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
15. 6. 2025 20:05
14509
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
milica
15. 6. 2025 22:26