Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 13. 8. 2014 14:28
holky,diky....piju hodne,mozna i vic nez tri litry denne a polehavam,jak to jde...ale mam dve deti-6 a 10 let a to mladsi je holka,kliste,ktere chce byt se mnou doma,k babickam nechce....takze musim varit,prat,ale pradlo vesi manzel,uklizi rumba...na kontrolu jdu poprve az za tyden,jinak bych musela s potizemi do sousedniho mesta pul hodiny autem a tak vaham...nejhorsi je to ale vzdy vecer,i kdyz me trochu znepokojuje,ze se bolestmi budim i v noci...uz taky nevim,jak mam v posteli lezet a budim se s kazdym obratem vzdy cela ztuhla...rano je mi ale vzdy lip...i kdyz dnes ma m i takove divne paleni jakoby dole v pochvejakmile si zas lehnu, bolesti ustoupi,ale to paleni ne....
anonym
| 11. 8. 2014 18:19
Holky, co jste řezem, jak dlouho vám nešlo kvůli jizvě sedět?...já sedím chvilku a hrozně mě to tlačí a musím lehnout...a chodím shrbená jak stařena...už mě z toho bolí záda...tak nevím, jestli víc nemasírovat jizvu, aby se uvolnila a tolik netáhla nebo to přejde samo...jsem zatím 2 týdny po operaci, tak nevím, zda nechci zázraky...
anonym
| 11. 8. 2014 17:18
Dnes jsem byla na kontrole po operaci jsem 5 týdnu.Na dalši kontrolu jdu až 1.8,ale dělam těžši práci tak proto.A vaječniky mi vzla pry kvuli většimu riziku rakoviny vaječniku,tak jsem souhlasila,stejně bych za chvili byla v přechdu no a pak byly by mi k ničemu žadne navaly nemam.To že někoho boli břich dele je asi normalni mě poboliva take dr mi řekl že je ještě kratky čas na uplne zotaveni.Já se lečim byliným čajem to mi dost pomohlo.
anonym
| 11. 8. 2014 17:33
TO Elaně: muzu poprosit o nazev toho caje?ja zatim piju preventivne urologicky a zeleny kvuli celkovemu cisteni...
anonym
| 11. 8. 2014 17:45
TO pegggy: To je jedno já piji matovy,medunkovy,a dobry je feniklovy,ale to je jedno jaky jen ne kopřivovy ten .odvápnuje kosti. Ze začatku mi nejvice pomohl fenikl.
anonym
| 11. 8. 2014 18:11
TO Elaně: Fenyklový na prdíky, viď? Ale po mátovém mám většinou hlad, podporuje trávení a já jsem teď z nudy začala neustále jíst, tak to neeee....
Já myslela, že máš nějaký osvědčený ženský čajík...
anonym
| 12. 8. 2014 04:44
TO Elaně: to jsem o kopřivě fakt nevěděla a přitom se tak doporučuje kopřivová kůra
anonym
| 11. 8. 2014 18:14
TO Elaně: a co děláš, že ještě nemůžeš do práce?...já jdu na kontrolu příští středu, to budu 3 týdny po operaci a za další týden potřebuju nastoupit do práce...ale já to nemám těžké, jsem učitelka a můžu si při hodině sednout, když chci...ale právě to sezení mi ještě moc nejde...ale to se snad do té doby spraví...
anonym
| 12. 8. 2014 17:10
TO pegggy: Já sice v praci taky sedím,ale tahame dráty,tak je to namahave na břicho.Sezení mi teda taky moc nejde jak déle sedim a nebo si začnu nak vice mačkat břicho,tak to pocitim a trochu vždy i zakvácím,ale je to slabe .Nejhorší je prý dlouhé stání .
anonym
| 12. 8. 2014 20:59
TO Elaně: no ja mam jeste 3 tydny,nez nastoupim pred tridu,tak snad se stihnu dat do kupy....a ty jsi po laparo nebo rezem?...dneska jsem sedela u cisteni hub a trochu vic poletovala a varila a ted lezim s brufenem a pekne me boli bricho...kdyz me uz to lezeni tak nebavi
anonym
| 12. 8. 2014 22:03
TO pegggy: Myslim si, ze pokud neucite telocvik, zvladnete to
Nebojte se, kazdy tyden bude znat, bude tzo lepsi a lepsi. Neprepinejte se, poslouchejte svoje telo, odpocivejte. Vim, je to nuda, vemte knizku, krizovkx nebo si pustte neco pekneho k poslouchani. Nema cenu byt za kazdou cenu fit. Fakt. Vim, co rikam.
anonym
| 13. 8. 2014 09:19
TO Anna: Učím angličtinu, ale jsem zvyklá lítat neustále po tříde mezi studenty, protože jak si sednu, tak nic nedělají...a musím vážně víc ležet, protože dnes v noci jsem se vzbudila bolestí v břiše a musela si vzít další prášek, abych usnula...už jsem si říkala, že dnes vyrazím do nemocnice, ale ráno jsme byla zase v pohodě...prostě to chce ještě klid, ale když já tak neumím odpočívat... ...a můžeme si tu tykat, ne?
anonym
| 13. 8. 2014 11:22
TO pegggy: Já jsem po laparo,ale jak říkaš jakmile se dyl sedi ,jak mačkáš břicho pak to boli,no já ještě ke všemu potom začnu krváce neni to nic velkyho vložku nemusim nosit.Taky se nudim už mě pomalu nebaví číst ani televize.Akorat si spestřím den když jdu vyvenčit psa.Ale je lepší polehavat než sedět,chodit čurat spiš než kdy už to tlačí.Já to mám horší jsem dělnice,tak žádná ulejvárna v práci,tak doufejme že se nám povede lépe a lépe.Ještě je dobré co nejvíce pít.
anonym
| 13. 8. 2014 14:37
TO Elaně: a co rika doktor na to tvoje krvaceni?ja uz ani nespinim,jen mam normalni zluty vytok jako predtim,ale jsem zvykla na slipovku,jedna denne staci...a je pravda,ze ja se ulejvat v praci zas muzu a ti kluci,co je ucim,jsou jeste radi...ale ucim i maturitni obory a tam je chci neco naucit
anonym
| 13. 8. 2014 11:40
TO pegggy: Jasne, muzeme si tykat
Pokud Te to prejde jen po prasku, doporucuji kontrolu. Vis, nesmis se namahat, vevnitr se to hoji opravdu dlouho, nekdy i pul roku, ikdyz muj lekar rika, ze po 3 mesicich by melo byt vse ok.A jak tady nekdo radil, hodne pit, tak fakt ano. Vevnitr se to usporadava, je tam vice mista, jakoby se roztahuji streva,mocovy mechyr..ten se musi vyprazdnit driv, nez budes potrebovat curat. Takze pit hodne, aspon 2-3 litry a chodit curat co nejcasteji. A hodne spat, dva tydny po operaci necekej zazraky. Telo musi nabrat silu
anonym
| 13. 8. 2014 15:11
TO Anna: Tak to mě snad sestup moč.měchýře nehrozí,mám udělanou i plastiku poševní stěny, ale stejně prý půl roku se bude oprevdu hojit.
pegggy
| 11. 8. 2014 15:51
Trošku mi teď zpětně vrtá hlavou, proč mi operaci neudělali jen vaginálně, dělohu jsem prý měla nezvětšenou a také bez myomů...ale asi to o to udělali lépe, že na to pořádně viděli. Prostě musím doufat...
pegggy
| 11. 8. 2014 15:38
Ahoj kolegyně,
jsem 13. den po hysterektomii kvůli silnému mensesu. Původně jsem měla jít jen na sterilizaci řezem a vyndání tělíska, ale lékaře jsem uprosila, aby vzali i dělohu, když už budou řezat, protože laparoskopicky se mi do bříška díky mému zvláštnímu položení aorty už letos v únoru neodstali Je mi 40 let, tak mi nechali vaječníky, ale vzali preventivně i vejcovody. Ani se moc nezdráhali. Tuto diskuzi jsem si začala číst už v nemocnici v Kadani, ze které mě po 8 dnech pustili. Mám plavkový řez, který mi provedli do jizvy po císaři a musím říct, že po něm mi bylo tedy lépe. Teď sotva sedím, spíš polehávám a jen co uvařím nebo naplním pračku, už si musím jít zas lehnout, jak mě bříško šponuje a bolí. Ale to je asi normální, jak to tu čtu. Ještě jsem se chtěla zeptat, kdy jste začaly mazat jizvu a masírovat tu pneumatičku nad ní. Já už opatrně začala, ale nevím, abych si tam něco ještě nepoškodila.
Jinak se tu cítím spíš nedopatřením, jak pročítám vaše příčiny operace, tak jste to skoro všechny měly závažnější. Já jsem spíš jak Angelina Jolie, která do toho šla spíš preventivně. Možná se to moje velké krvácení dalo zmírnit jen vyndáním tělíska, ale co potom?...hormony nesnáším a co kdyby krvácení bylo pořád velké?...prostě jsem chtěla mít jistotu vzhledem i k mé rodinné anamnéze, kdy babička zemřela na rakovinu dělohy...
anonym
| 11. 8. 2014 15:18
tak den D se mi blíží, zítra nástup, ve středu operace, nejvíce se bojím, jak mi bude po narkóze . Prý si to nemám připouštět, tak uvidím.
anonym
| 11. 8. 2014 17:06
TO Kessie1968: drzim palecky,narkozy se neboj,ja po ni zbytek dne prospala a rano si jen jednou lehce ublinkla a uz jsem vstavala
Majdavy
| 11. 8. 2014 10:10
Ahojky, jsem po hysterektomii už rok a půl, byla jsem celkově fit, jen mi za půl roku děsně rychle sestoupila děloha a chodila jsem každou chvilku na WC....s doktorem jsem se dohodla, že při operaci podle nálezu buď o vaječníky přijdu nebo mi je ponechá - já sama jsem preferovala ponechání než zobat do konce života hormony. Zůstaly mi. Je mi letos 50, jsem v pohodě, nic mě nebolí, ....občas zvednu i těžší věci než 10kg..... Spíše jsem víc namožená např. při dlouhodobější zátěži než z jednorázovky....ale podotýkám, práci mám sedavou :o)...nestojím ....
anonym
| 11. 8. 2014 09:02
Zdravím vás všechny,
za měsíc mám podstoupit LAVH ve voj.nemocnici ve Střešovicích a chci se zeptat, jestli nemáte některá nějaké zkušenosti s touto nemocnicí. Operovat by mě měl MUDr. Lev Kliment. Dál bych ráda věděla, jak skutečně dlouho trvá hospitalizace....mě řekli, že když půjdu v pondělí na operaci, tak v neděli by mě pustili. Zdá se mi to ale dost dlouho, tak bych ráda věděla, jak jste byly dlouho v nemocnici vy. A ještě jedna věc. Po operaci je nějaké krvácení nebo jen špinění? Díky všem za odpovědi. Jsem z toho už teď úplně vyklepaná
anonym
| 11. 8. 2014 10:35
TO Soňa: Já nastoupila do nemocnice v pondělí v druhý den jsem šla na sál a v pátek mě pustili domu.Po zákroku jsem nekrvácela a nešpinila.Mě vzali uplě všechno jsem měsis po operaci zatim jsem doma.Nemam žadne problemy jako navaly a podobně.Bude mi přišti rok padesat,zatim jsem rada že jsem to podstopila,tak nemějte strach a co nejmin na to myslete,já vim že je to těšké,ja si tym taky prošla.
anonym
| 11. 8. 2014 11:40
TO Anonym: Díky moc za povzbuzení Mě bude taky příští rok 50 a vaječníky by mi snad měli nechat...podle toho, jak se to bude doktorovi jevit při zákroku. Dost mě ale děsí ta dlouhá doba rekonvalescence....měsíc i déle. Jsem účetní, takže celý den sedím, tak snad by mě mohli uschopnit co nejdřív. Snažím se na to nemyslet, pochopitelně, ale předoperační vyšetření se kvapem blíží, tak mi to nějak moc nejde Přeji ti, ať jsi co nejdřív fit
anonym
| 11. 8. 2014 12:50
TO Soňa: Ahoj, ja byla v nemocnici tyden. V pondeli nastup, v utery operace a za tyden v pondeli me pustili domu.mV PN jsem byla 4 mesice, praci mam namahavou, tak proto. Tebe by mohli uschopnit po sstinedeli, vzhledem k tomu, co delas, neboj Spinila jsm asi deset dni, pokud si jeste dobre pamatuji. Jsempo operwaci 9 mesicu, LAHV ,vajecniky ponechany.
Bohuzel, problemy mam ted jsem opet doma, jiz 3 mesice. Ne tedy s gyn.potizemi , ale souvisi to uzce s tim. Nechci te desit, jen ti dobre radim, setri se!

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
28. 5. 2025 08:14
14370
Alka...
28. 5. 2025 07:57
73395
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55