Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 30. 7. 2014 21:46
Ahojky holky, dnes jsem byla u doktora a termín operace mám na 27.8. Mám dvě děti,jsem po několika rekonizacích,mám i jiné problémy,endometriozu,bolestivost při ms,vodu u vaječníku atd. Doktor mi chce vzít vše jen ponechat vaječníky,ale já bych byla ráda a dát je také pryč .Babička umřela na to samé, také ji vzali pouze dělohu a pak to přešlo na vaječníky a bylo vymalováno. Je mi 31 a nevím jak se nejlépe rozhodnout. Doktor řekl,že je to na mě. Je pravda že budu muset brát xx let hormony než by přišel přirozený přechod? díky moc z rady,fakta a názory.váhám co by bylo nej řešení.
anonym
| 31. 7. 2014 13:58
TO Dáda: ahoj já bych vaječníky nechala, než brát hormony. Jinak já jsem to taky udělala. Pa
anonym
| 30. 7. 2014 19:20
.Ne vnitřni srehy jsem necitila jen mě troch jako by pnulo břiško.Ale jsem tři tydny po operaci a začalo mě vic bolet břicho a vic i špinim ,řikali mi že to muže přijit,tak doufam že to bude dobré.
anonym
| 29. 7. 2014 16:59
Ahoj holky,měla jste některá problémy se stehy-vnitřními,cítím jak mě nepříjemně píchají a řežou uvnitř,jsem 15 dní po celk.hysterektomii,jinak se cítím dobře vnější stehy po lapar.už mi krásně vypadly..vše ok,ale ty uvnitř jinak jen mírně špiním...
anonym
| 26. 7. 2014 11:29
Tak to jsem zvědava na operaci jsem byla 7.7, na kontrolu jdu až 11.8.jak budu dlouho doma.A dali vam už nake hormony,mě upozornil lekař že mi je musi napsat kvuli měknuti kosti a starnutí.Ja teda žadne navaly zatim nemam je mi docela dobře,ale řikala jsem si že si koupim ten jeřáb ptači,jako prevenci.
anonym
| 25. 7. 2014 16:19
Dobry den. Rada bych se zeptala jak dlouho po teto operaci se mužou zacit panevni cviky.Jsem tři tydny po operaci,zatim mam bolesti,ale ne už tak velke.Ani nevim jak se byva dlouho doma,jsem dělnice a tahame tešší věci.
anonym
| 25. 7. 2014 18:12
TO Elaně: Dobrý..tak nám v NNH řekli,po 3 nedělích pouze 1 kg až do 6 neděl.A jelikož já mám i plastiku poš.stěn, tak do půl roku maximálně 5 kg. Cvičit až povolí gynekolog. Jsem 6 neděl po operaci a budu doma ještě 14 dnů,potom se uvidí.A to sedím v kanclu.
anonym
| 26. 7. 2014 06:57
TO helča:
tak to jsem zvědavá, jak dopadnu já, když uklízím a kbelík má 15l , jdu na op. v srpnu a prac.smlouvu mám do konce roku (pak bych už měla dostat na neurčito-do háje
anonym
| 23. 7. 2014 11:01
holky, jak se to řeší, když bych měla nějak těsně kolem operace mít MS, zavolat dr, termín operace mám už více než dva měs.
anonym
| 23. 7. 2014 11:39
TO Anonym: ahoj,ja mela taky menses presne v den operace dost silny,volala jsem pred nastupem do spitalu svemu operujicimu a ten mi rekl ze je to v pohode a nevadi to.proste jeste naposled jsem si to musela uzit.takze snad bud bez obav
anonym
| 23. 7. 2014 13:53
TO clarica: i ja to mela podobne. Ale muj gynekolog a operater v jedne osobe, mi predepsal nejake leky na oddaleni menzesu. Rikal, ze spineni by nevadilo,ale primo krvaceni, pokud to jde, je lepsi se vyhnout. Je to na zvazeni kazdeho operatera. Primar, ktery mi delal prdoperacni vysetreni, byl rozhodne proti.
anonym
| 24. 7. 2014 08:27
TO Anna: no tak vidis,kazdy to ma jinak,takze je to na doktorovi a ne nejake pravidlo.no hlavne,ze je to uz za nami a ted uz bude jen lip a lip. Tak a ja vyrazim k doktorovi vyndat stehy,mam presne osmy den po operaci.tak zatim........
anonym
| 24. 7. 2014 19:00
TO clarica: Urcite to je na lekari,ktery operuje. On s tim rizikem do toho jde.Jsou tam urcita rizika. Nevim,ze by to nekdo nazyval pravidlem?
anonym
| 20. 7. 2014 14:49
Ahoj holky.
Jsem 12 dnu po odebrani delohy vajecniku a vejcovodu,rada bych se zeptala,zda vam navrhl lekar uz nake hormony.Vy co jste dele urcite mate nake zkusenosti jake hormony.
anonym
| 20. 7. 2014 18:22
TO Anonym: Já se teď ptala obvoďáka jak je to s užíváním hormonů a bylo mi řečeno,do šesti neděl je to nežádoucí,pak pozorovat příznaky a teprve pokud nějaké jsou tak nasadit. Ale prý se vůbec brát nemusí. Asi není příznivcem,protože mi vysvětloval,že ten kdo je propaguje má nejspíš něco společného s jejich distribucí .Tak fakt nevím jak to je :-\
anonym
| 21. 7. 2014 10:41
TO Anonym: Ono také záleží dost na tom, kolik je vám let. Pod 50 let se většinou hormony předepisují z důvodu návalů horka a potu, bušení srdce, nespavosti, bolesti hlavy, závratě, možnost vzniku osteoporózy, sklony k nadváze, deprese atd. Někdo nemá příznaky žádné a někdo všechny. Také jsem si myslela, že se braní hormonů vyhnu ale již po 14 dnech po celkové Hy, jsem na sobě pozorovala vliv chybějících hormonů. Suchost kůže, plačtivost, střídání nálad, motání hlavy a hlavně návaly. Jsem věková kategorie 45-50 let.
anonym
| 21. 7. 2014 11:20
Jsem kategorie nad 50 let, vzali mně všechno, a mám taky asi všechny příznaky přechodu, které snad jsou. Jako bych byla bez přestání v premenstruační tenzi, je se mnou dost těžké vyjít(změny nálad, často brečím, často ječím) ,návaly v jednom kuse, mám problémy s usnutím, dr mně hormony ani nenabídla, beru už hormon na štítnou žlázu,prý už další radši ne.Prostě śtručně- jsem zpocená a psychicky labilní.A co teď s tím?Jak dlouho to trvá?
anonym
| 21. 7. 2014 12:34
Já si našla na netu že je dobrý Jeřáb Ptači,je to teda doplněk stravy,ale moc si ho chváli ti co jsou už naký čas po operaci.Cenově ja taky dostupný.Bylo mi řečemo že hormony musim brat kvuli stárnutí organismu,zatim jsem teda žadné nedostala.A tet jsem na važkach,jestli pilulky nebo naplasti.Co je lepši.Zatim na sobe žadne změny necitim.Je mi 49 let a mam dva tydny po po celkove HY.
anonym
| 21. 7. 2014 13:31
TO clarica ahojky no super, mam radost, ze ti je fajn! Ale neprehanej to! I kdyz ti bude dobre, tak polehavej, hodne spi, hodne pij a curat chod drive, nez budes potrebovat! To chci zduraznit! Jo a nikde dlouho nepostavej. Opravdu nic neuspechej!
Pa a zase se brzy ozvi a podej hlaseni
anonym
| 21. 7. 2014 15:49
To Anna÷Ahoj Anno,,diky moc za podporu a beru si tva slova k srdci opravdu,vim,ze to nesmim uspechat,myslim na to,ale je to tezke,chvilema je mi tak fajn a strhla bych se a vsechno delala,ale pak jsem zase polomrtva,neboj snazim se hodne odpocivat.Nejhorsi je to,ze nemuzu chodit s hafanem ven,ten by se mnou jednou skubnul a bylo by po vsem ,nojo ale jak mu to vysvetlit klukovi,ze je panicka marod. Ale jinak je vse zatim fajn a jen doufam,ze to tak vydrzi i dal.Tak devcata drzme se at jsme brzy zase fit
anonym
| 21. 7. 2014 19:32
TO Anonym: Tvůj obvoďák je rozumný člověk, važ si ho, a také toho, že ti to řekl takhle narovinu. Hormony jsou pěkné "svinstvo" a dokáží nadělat pořádnou paseku. Ano, někdy to možná bez nich opravdu nejde, ale pokud to není nezbytně nutné nebrala bych je. Jsem také už pár let po hysterektomii, ale mám vaječníky takže zatím celkem dobré. Držím ti palce ať vše zvládneš co nejlépe i bez hormonů, určitě jsou i jiné, šetrnější alternativy.
anonym
| 21. 7. 2014 23:25
TO Anonym: jj rozumný člověk a zvlášť jestli je to chlap bych ho chtěla vidět, jak se 5x za noc probouzí propocený tak, že je jako po koupeli. On je dost podstatný rozdíl zda vaječníky máte nebo ne. A přírodní preparáty jsou vhodné akorát tak na to, tahat z lidí peníze a bez účinku. Třeba taková osteoporoza, není vidět, nebolí a pak najednou, člověk je menší o pár cenťáků a kosti se lámou při sebemenší námaze. . Vlastní zkušenost.
anonym
| 22. 7. 2014 00:53
No jo, ale bez uměl.hormonů, bez přírodních horm., jak se bránit osteoporoze?
anonym
| 22. 7. 2014 06:46
TO Anonym: Ten anonym jsem byla já. Zatím skoro šest týdnů po operaci nepociťuju žádné výrazné změny,návaly mám na stejné úrovni jako před tím,nálada se mi zlepšila,všechno ze mě spadlo,takže celkově to zatím jde.Uvidíme dál.Pokud něco přijde,tak určitě nejdřív vyzkouším ty někým odsuzované přírodní preparáty
anonym
| 26. 7. 2014 12:24
TO Anonym: Neřekla bych, že vše ostatní kromě hormonů je nanic a jde jenom o kšeft. I farmaceutický průmysl a tzv."klasika" je ohromný byznys a ne všechno o čem tvrdí jak je skvělé a účinné je opravdu k našemu prospěchu. :-\................................... Z těch méně běžných variant mě napadá například homeopatie, která kromě jiného také nabízí pomoc na nejrůznější "ženské problémy" aniž by ubližovala tělu jinde jako je tomu v případě zmiňovaných hormonů. Samozřejmě záleží na každém co si vybere a čemu dá přednost. Ale myslím si, že je rozumné začít s těmi nejšetrnějšími variantami a teprve pokud nepomohou zkusit další. Někdy to chce trochu trpělivosti, protože ne vše zabere okamžitě, ale to neznamená, že vůbec a že musíme hned vše zatratit. Přeji, ať se kosti už nelámou a zdravíčko slouží co nejlépe ať už si vyberete jakýkoliv způsob léčby a pomoci.
anonym
| 21. 7. 2014 10:22
TO Anonym: Recept na Oestrogel jsem dostala do ruky již při propuštění z nemocnice. Mazat jsem se začala asi třetí týden po operaci. Návaly horka a nespavost . Nyní, jsem pátý měsíc po zákroku, nespavost přetrvává a návaly horka mám jen v noci.
anonym
| 20. 7. 2014 12:29
dobry den co potiže
anonym
| 20. 7. 2014 12:57
TO ***x:
jaké máte na mysli?
anonym
| 19. 7. 2014 12:26
pa.tj tak zdravím,ano šetřit se,odpočívat,kdesi jsem tu četla že si o to tělo řekne samo a je to tak,po těch všech letech ,co pěstuji mátu jsem až nyní na plno ocenila její účinky,zelené větvičky zalité horkou vodou.piji vlažné,studené..co jsem se vrátila z nemocnice a věřím že právě ty mi tolik pomáhají od těch proklatých větrů o těch tu už také bylo mnohde psáno..,ale vše se doopravdy dá zvládnout,mám pryč dělohu,vejcovody,vaječníky,plastiku stěn poševních a pásku urolog.,jsem ráda že mám vše již za sebou a věřím že hojit se budu dobře,ne však že bych měla v úmyslu uspěchat to a jít do práce brzy-kuchařka šk.jídelna-830 dětí a je nás tam pouze 6..Doopravdy to holky za to nestojí a na tu pooperační gyn se už fakt nechci nikdy podívat,nemohu si ovšem stěžovat na přístup všech lékařů,sestřiček naprosto super a Pardubickou gyn.jen chválím.!!Jsem hodně unavená,břicho celé zbarvené duhou s prominutím když jdu na velkou tak pokaždé tak trochu porod za chládku večer procházím zahradu už jsem i trochu kropila a kochám se..snažím se si to prostě užít..,vlastně se cítím fakt dobře,na to ,jakou operaci mám za sebou a snažím se být opatrná,,nesmí Vás prostě holky rozházet melounová semínka po celém stole-bytě rozsypané tyčky na čištění uší...nechte to ležééét-neřešte,vše bude dobré,holkám co čekají na tuto operaci chci vskázat-nebojte se fakt se to dá..rodili jste??dle mě bolesti po operaci na jip.,byly naprosto stejné ale tlumí je nenechají vás se trápit prostě tato diskuze mi moc pomohla,byla jsem klidná a jsem dál,zdravím a držím všem palce,potom také děkuji všem kteří si na mě vzpomněli a mysleli na mě pa Jana
anonym
| 19. 7. 2014 09:03
Dobrý den, nevíte někdo jak je to s lázněma po hysterektomii,celkové odebrání všeho, ale bez komplikací.vím že křížkové určitě ne, ale příspěvkové? Pojišťovna mi řekla, ať to zkusím...má někdo zkušenost?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Dana51
29. 5. 2025 08:25
14377
Remi - Mirka
29. 5. 2025 14:27
73416
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55