Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 21. 3. 2014 19:48
Ahojky vespolek tak právě odťapal manžílek byly jsme se sprchovat. Cevku zatim mam sice byla jedna sestřička co by vyndavala, že mi budou pomáhat na wc ale nějak si neuvědomuje že něco vážím a musím se tahat. Takže přesun na vozík pak dojet ke dveřím úzký'm pomocí přesun na wc a pak to zopakovat zpět několikrát za den a noc je blbost. Jinak už nabídli prý jídlo slanou vodu fuj..... jinak to de už se těšim až zítra dojde mladá s jogurtem papa
anonym
| 21. 3. 2014 18:01
Ahojda, chci se zeptat jestli tu je někdo po totální hysterektomii řezem. Měla bych pár dotazů
anonym
| 21. 3. 2014 21:22
TO Bubli: jááááááááááá
anonym
| 22. 3. 2014 08:47
TO chany: Ahojda, napsala jsem odpověď Monče ale pokud mi můžeš s něčím poradit budu ráda. Dík.
anonym
| 21. 3. 2014 22:28
TO Bubli: Ahoj, i já mám vše pryč a řezem.
anonym
| 22. 3. 2014 08:44
TO Monca: Ahojky, jsem pátý týden po operaci, z původně cysty na vaječníku 18x15x14cm, se vyklubal borderline tumor vzali mi vše krom uzlin. Operací to skončilo, žádné chemo ani ozářky. Jizvu mám od pupku dolů asi 14 stehů. Asi do poloviny je měkká ale potom tam mám takové zatvrdliny, které i když denně masíruji zůstavají. Měla jsi po operaci bolest stehen? ....a bolel tě žaludek? (za měsíc jsem zhubla 10kg nemám chuť k jídlu), máš suchou kůži?.....ztráta chuti na ***?.....denní návaly a noční nespavost? (spím tak dvě hodiny) dostala jsem oestrogel ale nemám pocit, že by zabíral . Jak dlouho jsi po operaci? Jak dlouho budou tyto stavy trvat? Bojím se léta, až budou horka. Dík za odpověď.
anonym
| 22. 3. 2014 14:03
TO Bubli:Ahooj bolest stehen takové jako brnění jsem měla asi 2měsíce,2měsíce jsem si ještě píchala injekce do stehen a břicha na krev,ale vzali mi i uzliny,žaludek mě sice nebolel,ale nutili mě jíst,takže já nezhubla,dost jsem ležela ,měla jsem dlouho hadičku z břicha,kvůli močení,kůži mám suchou naprosto strašně,i mi padaly vlasy-pomohlo Vichy ampule.*** první tři měsíce jsem byla ráda ,že jsem, na jizvu jsem použivala Neutrogenu a takový malý kelímek od Or.je to s mateří kašičkou,mně totiž vytékala moč i spodníma stehama.Kolik bereš Oestrogelu a jak dlouho,mně tedy pomohl hrozně a beru ho stále.Jsi strašně krátkou dobu po operaci,po 5 týdech jsem byla totálně kaput,,,,,,,,,,,,,,,,,,takže neboj to se poddá
anonym
| 22. 3. 2014 19:55
TO chany: Oestrogel beru pátý den od operace co mě pustili domů...roztírám ho na předloktí a jen půlku dávky. Mám ale docela bobky z vedlejších účinků, někde jsem se dočetla, že by byly vhodné dvousložkové hormony progesteron+estrogen právě kvůli zvlhčení sliznic , suchosti kůže a prevence osteoporosy . V úterý jdu na sono na gyndu(měla jsem serom pod jizvou) tak se na to dr. zeptám. Taky mě začaly bolet dásně jsem protivná, vzteklá, občas zase bezdůvodně bulím. Manžel si se mnou fakt užívá. Jinak v létě mi bude 46 let.
anonym
| 22. 3. 2014 23:01
TO Bubli: Oestrogel je šetrný,ale mažu si ho na noc na stehna,moje gynekoložka ho užívá také,ale já brala plnou dávku a teprve ted snižuju na půl.Ale vedlejší učinky má kde co,víš já snědla x věcí z lékárny přírodních a fakt jsem trpěla.Nechtěla jsem nic takového,ale pak už jsem nemohla dál.Bud v klidu,tyhle stavy znám,to se vše urovná,já jsem byla ten případ,že jsem fakt měla samý malér,včetně obr edemu atd.,ale brácha dr,si užil chudák,vlastně díky němu jsem nebyla tak ob 3 dny u doktorů.Tak se neboj to se urovná,o jizvě nemluvím,když mi vyndaval stehy u nás dr,kroutil hlavou,,,,,,,,,,,,,já mám ještě žlučník,oni přeřízli pupek a jeli dolů,takže paráda,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,a ještě půl stehů vyndavala sestra v nemocnici a zbytek jsem si měla dojít na chirurgii,Jenže sestra mi to vyrvala takže jizva to ani neřším.............................hlavně,aby kontroly byly ok.tak se neboj chce to čas,každý jsme jiný,no a já jedla až bůhví kdy ,tři dny jen kapačky,pak jen vývar,no hrozně pomalu
anonym
| 22. 3. 2014 21:19
TO Bubli: Je mi 39 a po operaci jsem rok a půl - endometrióza, ale měla jsem hodně zvýšené onkomarkry a tak se nevědělo, co tam najdou jizvu mám bohužel stejnou, jak ji popisuješ, nahoře jen čárka, dole rozšířená, vyvýšená a tvrdá a myslím, že už to tak zůstane. Ale zase lepší tak, než obráceně, schová se to do kalhotek (a manžel je úžasnej, jemu to nevadí Stehna mě po o nebolela, žaludek taky ne, jedla jsem normálně. Suchou kůži mám odjakživa, tak to nemůžu porovnat. Chuť na *** u mě kolísá běžně, jsem vdaná 18 let a je to jak kdy U mě začaly návaly a špatné nálady asi po 6 týdnech, dostala jsem Estrofem, beru ho obden a jsem v pohodě. A je pravda, že zabral okamžitě. Se spánkem mám opačný problém, jak se dostanu do vodorovné polohy, spím ale to je taky dlouhodobá záležitost. Držím palce, aby se ti taky ulevilo, jsi krátce po operaci, chce to asi čas. Hlavně, že to podchytili včas a jsi v pořádku.
anonym
| 31. 3. 2014 19:15
TO Bubli: tiež som po totálnej hysterektomii rezom , vertikalne aj horizontálne.Rovnako ,ako ty kvôli borderline tumoru
anonym
| 1. 4. 2014 12:35
TO abetka: Ahojda, jak dlouho jsi po operaci? Minulý čtvrtek jsem byla na mamografu kvůli hormonům co teď beru a snad je to v pořádku. Dr. mi také dělal kontrolní onkomarkery měsíc po operaci....měla jsem je před op na 80 a teď 21. Měla si je také zvýšené? Řez T ti teda nezávidím.....ten můj vypadá jako ***ka ale už se mi to začíná pomalu ztrácet. Jinak včera to bylo přesně 6. týdnů od operace a je mi celkem fajn, až na ty návaly horka a pocení v noci.
anonym
| 2. 4. 2014 17:48
TO Bubli: Po operácii som dva roky,hormony neberiem,lebo mi ich zakázali.Onkomarkery som mala vždy pod 10 .Nočného potenia som sa nezbavila doteraz , je to unavujúce , lebo niekedy sa musím prezliekať aj 3-krát za noc.Ako ti zistili nádor?Mala si napadnuté oba vaječníky? Ten rez mám preto taký,lebo mi brali aj brušnú stenu a lymfatické uzliny
anonym
| 2. 4. 2014 20:14
TO Anonym: Přišla mi na to úplnou náhodou moje dr......na gyndě jsem nebyla opravdu velmi dlouho. Trpím fobii z lékařů, hlavně zubař, ORL a pochopitelně gynda . Z ničeho nic mi začalo růst břicho i když jsem jedla furt stejně a tak jsem se stavila u své obvoďačky(zná moje fobie a má velice empatický přístup) ta mě prohmatala a zhrozila se, prý mi něco roste v břiše. Poslala mě na sono a tam mi našli "cystu". Pak už to šlo rychle, během 14 dní jsem zvládla předoperák a hned operace u Apolináře. Napadený byl jen ten jeden vaječník ale už byl prý pohlcený a tak mi vzali pro jistotu i druhý +dělohu+slepák. Měla jsem tam super doktorku udělal mi i fotku tý obludy, mám ji doma zarámovanou . V květnu jdu na první KO a pak budu chodit snad každé tři měsíce první rok. To pocení mě zabije si nedovedu představit až budou v létě teploty kolem 40st, to pojede ventilátor celej den.
abetka
| 2. 4. 2014 22:28
TO Bubli: To som si už užila minulé leto ,ale čudujem sa,že ti nepomáhajú hormóny na to potenie.Ja beriem prírodný estrogén , ale mám pocit ,že sú to zbytočne vyhodené peniaze.Ja som si už veľa zistila z netu o tomto type nádorov , a zistila som ,že ani doktori v tom nemajú celkom jasno.Ináč ty si prvá ,z Čiech alebo zo Slovenska , ktorá je v nejakej diskussi a má borderline.Prajem ti skoré zotavenie.
anonym
| 3. 4. 2014 08:19
TO Bubli:
chtěla bych se zeptat jaké máš zkušenosti s nemocnicí (Apolynář), čekám na výsledky z biopsie a rozhoduji se pro nemocnici.
Díky
anonym
| 21. 3. 2014 12:54
Dnes jsem byla na kontrole,v pondělí budu pět týdnů po....stehy ještě mám nevstřebané,ale *** prý můžu,ale můžu po něm trochu zakrvácet,nemám se leknout.Takže do toho ještě nejdu Na bazén zaplavat taky můžu a po dvou měsících prý můžu vše.Prý i zvednout pytel brambor.13 kilovou malou nosit prý v pohodě můžu.Tak co na to říkáte holky?
anonym
| 21. 3. 2014 18:52
TO kony: Nesouhlasím, já jsem 4.měs.po a určitě nic tahat nebudu.Max tahám do 5.kg.Jsem ráda na světě a nic pokoušet nebudu.*** byl po 2.měs a ještě lepší a s žádným rizikem.Jsem mladá a nechci mít později problémy a reoperace.Dávejte na sebe všichni pozor .Já si to užívám,konečně mám pokoj!!!!!!!
anonym
| 21. 3. 2014 19:03
TO dagmar: já taky určitě rok budu váhat co zvednu.Napsala jsem co mi řekl doktor.Zajímá mne co říkají doktoři vám ostatním.A každá si z těch všech informací vezmeme co se nám bude zdát ideální Udivuje mne jak podstatně se odborníci v názorech liší.
anonym
| 24. 3. 2014 20:43
Ja som 7 tyzdnov po a v sobotu som pracovala trosku v zahrade s rylom a terazmam nervy. Akurat mam brucho tvrdsie no dufam ze nic horsie sa mi nnestane. Tu kocky pisu o takom setreni sa, ze ja si to neviem predstavit. S mopom som behala uz 3 tyzdne po operacii. Dakujem za vsetky vase skusenosti. Mozno ma nastrasi niekto a dam si pohov.
anonym
| 30. 3. 2014 18:13
TO ivet:
Ahoj, ja som bola operovana v auguste 2012 (totalna hysterektomia) a ked som sa lekara niekedy v oktobri pytala, ci mozem rylovat v zahrade, tak som dostala vynadane. Potom som mu tuto otazku polozila na jar - to mi odpovedal, ze mozem akurat tak niekomu ukazovat, kde ma porylovat... A ked som nedavno niesla 2 tazsie tasky s nakupom, potom som citila pobolievanie v bruchu, takze radsej opatrne...

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
28. 7. 2025 15:32
14754
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
28. 7. 2025 20:45