Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 18. 3. 2014 16:12
pa.tji tak zítra držím moc palceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee a ve čtvrtek už bude vše za Tebou,ok neboj
anonym
| 18. 3. 2014 17:26
TO chany: No už aby to bylo za mnou. Dnes jsem byla ještě u internistky a vše vpohodě. Tak ještě uvařím a zítra na 13. hod. nástup.
anonym
| 18. 3. 2014 18:17
TO pa.tj: Tak držím palce moc a moc
sušinka
| 18. 3. 2014 18:53
TO pa.tj: Taky ti držim palečky. Všechno bude ok. Podívej, jak jsem se bála já a už jsem doma a je mi super. Naprosto bez problémů. Ty na tom budeš stejně a ještě se tomu zasmějem papa.
anonym
| 18. 3. 2014 18:54
TO pa.tj: Ahojky, tak dnes druhy den v praci, docela to jde, jen jsem se pristihla, ze v tom srumci se zapominam hlidat

Jinak, kocicko, opravdu se nestresuj, bude to vpohode, myslim na tebe a budu !!! Bude to ok
Ja taky varilq, svickovou, rajskou, vsevzamrazila, vcetne knedliku..a kdyz jsem se vratila, tak dirigovala z postele
Tak jeste jednou, klid, budes dobra
Pa a pak dej vedet
anonym
| 18. 3. 2014 08:57
Jinak zdravím vespolek hlásím že po mém včerejším fňukáním a vypsání jsem spala jak dřevo doufám tedy že jsem aj nechrápala . Ještě jednu noc doma a pak už budu spát v eráru za státní. Tak teď dumám co ještě udělat. Už jsem vymyslela že zítra uvařim zap.těstoviny ať jim tu něco zustane a neumřou hlady...nebo by mohli držet hladovku se mnou no to by asi neprošlo . Jinak dík holky za podporu
anonym
| 18. 3. 2014 10:09
TO pa.tj: Hodně štěstí!!!!!
anonym
| 18. 3. 2014 06:40
Dobrý den, jsem tady poprvé a chci se zeptat zda má některá z Vás stejné potíže jako já.
Před 5 lety na mé narozeniny jsem přišla o miminko. Moc to bolelo,ale řekli jsme si s manželem,že se pokusíme o miminko znova. Moc jsme chtěli mít holčičku. Po potratu jsem nastoupila léčbu ,alergii a astmatu která trval 5l. Letos v únoru mi léčba skončila.
Před 2 l. mi můj gynekolog řekl že se mám připravit na přechod. Já nechápala proč. Vždiť bylo vše v pořádku. Myslela jsem si že si mě spletl s jinou pacientkou. Řekla jsem to doma mamince a řekla,že se určitě spletl, že ona se dostala do přechodu až v 50l. A ne jak mi gynekolog řekl 37l.
Na další kontrole mi gynekolog řekl že mám údajně zvěčenou dělohu. Vždy jsem měla silné měsíčky,ale po půl roce byli silnější. Já to přidávala psychickým problémům kvůli práci, kterou né a né sehnat. V říjnu v roce 2013 jsem měla tak silné měsíčky že jsem malém vykrvácela a musela jsem do nemocnice na 4 transfúze. V nemocnici se primář se mnou ani nebavil a řekl rovnou na operaci - hysterektomii kterou mám podstoupit. Ptala jsem se proč a řekl mi primář že mám myom a cystu na vaječníku a prej už dlouho. Hysterektomii jsem měla podstoupit a zrovna na mé narozeniny v listopadu. Já řekla že ne že chceme mít miminko a primář řekl že už mám 2 kluky tak proč pokoušet čerta za ocas.
Řekla jsem to manželovi a ten z toho všeho také nadšen nebyl. Šla jsem za gynekologem a ten mi řekl co ještě chci vždyť mám 2 děti a jen se mi smál. Řekl že ušetřím že *** bude lepší a odpadne případné otěhotnění. Neřekl že se mi myomi můžou rozrůst do prsou nebo že mi hrozí 3x větší riziko infarktu nebo že se můžou dostavit deprese. Toto vše mi řekl i neřekl i když věděl že chceme holčičku.
V papírech které jsem dostala do nemocnice bylo napsáno že mám myom a cystu od 37l. Zjistil to gynekolog při kontrole a mě řekl jen ať se připravím na přechod. A nic o cystě ani myomech. Nechal mě s tím žít 2 roky.
Hysterektomii jsem podstoupila. Bohužel jsem měla komplikace při operaci která měla trvat 1hodinu a trvala 4hodiny. Po operaci jsem zjistila že mám celé břicho rozřezané - císař. že to jinak nešlo. Musela jsem bít v nemocnici 10 dní. V nemocnici mi vyndali pár stehů ,ale jizva se mi rozjela a prý to sroste. Chodila jsem každé dva dni na kontrolu k obvodní doktorce a dávala si na to nějakou desinfekci 4x denně. 1 měsíc trvalo něž se vše zhojilo. Asi po 6 týdnech po operaci jsem začala trpět unikem moči tak musím stále používat vložky. A můj největší problém je. že v únoru jsem začala brečet je mi smutno, vidím prázdné ruce a žádní život, mám myšlenky na smrt. Bojím se že mi všichni odejdou a já tu zůstanu sama. Bojím se že mi odejde maminka pak kluci z domu a nakonec i manžel. Nedokážu se radovat i třeba z maličkostí. Je mi teď už 39l a nechce se mi žít. Tito potíže mívám i na ulici nebo v obchodě. Nesnesu kolem sebe hodně lidí. Také nesnesu jak se má má rodina k malým dětem všichni se nad nimi rozplývající a mě s toho je na brečení. Nejvíc mi dává má maminka najevo že nemá vnučku. Pořád mi předhazuje že u nás není už žádné malé dítě a ukazuje mi hračky doma po klukách co měla schované nebo v obchodě oblečení. Řekla jsem jí ať to nedělá že je mi z toho všeho zle, ale marně. Asi si to neuvědomuje. Neměla jsem k dispozici pc,aby jsem si zjistila více informací. Kdybych věděla co mě čeká tak hysterektomii nikdy nepodstoupím. Manžel o mích potížích ví, chce abych šla k doktorce. Už s mí i mluvil,ale já nedokážu jít k doktorům. Přestala jsem mít k doktorům důvěru. Má někdo stejné nebo podobné potíže? Díky za odpověď.
anonym
| 18. 3. 2014 07:58
TO Kateřina: Káťo tvůj příběh je smutný.Umím si představit jak se asi cítíš,vím co je to opravdová deprese.Ale napsala jsi svůj příběh na tyto stránky,kde třeba i mladé holky musely řešit radikální operace kvůli rakovině a nestihly mít děťátko třeba vůbec.A to je trprve smutné.A vůbec tím nechci zlehčit tvoje trápení.Je dobře že ses tady vypsala a vypisuj se dál,pomáhá to.Ale prosím tě nezůstávej jen u toho.Navštiv psychologa,neboj se,nestyď se,vždyť dnes už má toho svého skoro každý.A jednoduchá léčba tě určitě vrátí zpět do veselého života a zase se budeš radovat z maličkostí a i z těch velkých věcí jako je rodina,děti a zdraví které máš.Určitě se najde řešení i pro ten únik moči a taky je dost možné,že všechny tvoje smutné pocity by zmizely jen upravením hormonů.Určitě se na nějakého lékaře obrať a netrap se.Držím moc pěstičky.
anonym
| 18. 3. 2014 08:44
TO Kateřina: Ahojky chápu že se topíš bohužel ti mamka moc nepomáhá, když vytahuje věcičky na to je jediná odpověď řekni jí že je super že to má že se to bude klukom jistě hodit tak ať se o to pěkně stará jo a nejlépe ať je kouká vyprat že sou krapet zšedlí když nemá co dělat. Jinak vem to tak co kdyby ti ten zákrok neudělali a tys to nepřežila co by bylo s tvojí rodinou? Vždyť tě kluci potřebují určitě ještě tak velcí nesou. A věř tomu že i až budou starší budou tě potřebovat. Moje mamka umřela a mě bylo 17 a věř tomu že bych ji potřebovala i teď. Doktoři to je problém taky jsem jeden čas z nich měla fakt husí kuži a leckdy mam i teď. Ale zas když jsem byla vpytli tak se objevili i tací co mě podrželi i když ne vyléčili tak pomohli po psych. stránce protože ta je fakt hodně duležita a je pěkná mrcha. Poradila bych ti bojovat a nebat se říc si o antidepresiva fakt sama jsem je měla a když člověk už nemá sílu tak je to dobrá berlička, aby se člověk nastartoval. Dobrý psycholog pomuže protože ti pomuže porovnat tydle myšlenky a nakopne dál. A ikdyž je to cizý člověk nebo možná právě proto. Jen je nutné udělat prví krok a soustředit se jen na něj nic jiného neřeš jen ten jeden. Pa
anonym
| 18. 3. 2014 10:06
TO Kateřina: Ahoj Kačenko.Soucítím,poslechni manžela.Na nic nečekej a objednej se u psychiatra.Já chodím od doby ,kdy jsem se začala léčit z rakoviny.Není to žádná ostuda.Čím dříve ,tím lépe.Jakmile se psychicky srovnáš,srovná se ti celý život.Není človíčka ,který by neměl nějaké trable.Únik moči se dá taky řešit.Musíš si říci ,co všechno mám.Mám milujícího manžela,2 děti,bydlení,práci.....Kačenko toto každý nemá.Já každý den děkuji bohu,že zde mohu být,vidět moje děti jak rostou.Byla jsem s lidmi,kteří toto štěstí nemohli mít a udělali by cokoliv ,aby tu byli.Jsi mladá ženská,v nejlepších letech,tak vše překonej,seber manžela a běžte spolu tuto hnusnou potvoru vyhnat z hlavy.Uvidíš jak se ti uleví i tvé rodině.Pak budeš mít hodně síly,abys ses doléčila.
Když jsem onemocněla bylo mi 34.let,děti byly malé.Zhroutil se mi svět,manžel byl bezradný.Ze začátku jsem byla psych.také mimo,ale pak jsem si řekla dost,vždyt mě děti potřebují i manžel.A já jsem potřebovala je.Vrhla jsem se po hlavě do léčby a brala jsem to jako chřipku.Nebyl to žádný med,léčba zabrala a jsem tady.Ale díky psychice.Teď jsem 4. měs.po hysterek. a je mi 39.let.Ráda na tyto stránky chodím a přeji všem hodně štěstíčka,zdravíčka a božího požehnáníčka.Všichni se držte!!!!
anonym
| 18. 3. 2014 12:01
TO Kateřina: Kateřinko šupky dupky k psychiatrovi,chodím k němu také a moc mi pomohl,měla jsem také hysterektomii ale rakov.nález,znám přesně co popisuješ ,tak se zbytečně netrap,uvidíš bude líp mnohem líp.
anonym
| 17. 3. 2014 20:06
pa.tj neboj jsi šikula to dáš,mě zase čeká kontrola ,takže zase budu na bodu mrazu,mám alergii naprosto strašnou,takže nic moc a taky vidím nějak smutně,ale bude líp,a ty to zvládneš v pohodě,budeme tu na tebe moc myslet.A pak nám dáš zprávu a řekneš holky proč já se bála,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,hele víš jak jsem blbla já ,v předsálí kde jsem fakt byla psych.na dně jsem si v duchu říkala,no jo ale ,kdo za mě dodělá moji roubenku,kdo tam vše domaluje,,,,,,,,,,,,,,,prostě uplně mimo,dali mi totiž premedikaci v 0,5hod.ráno.a na sál jsem šla až ve 14hod,což se normálně nedělá,,,,,,,,,,,,,,,nikde,takže Ty SE vůbec neboj,největší bábovka jsem tady já,mně nevadí fyz.bolest,ale tu psychickou nic moc..,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
anonym
| 17. 3. 2014 20:16
TO chany: Jo na fyz. bol jsem celkem zvyklá, jenže mně zkrátka hrabe. Už jsem popsala i papíry na šanonech abych jim dala a napsala hesla k netu co se kde platí a pod...co kdyby. Doufala jsem že mne podrží kámoška a ta mně dorazila první bylo že když k ní jedu tak se rozloučit to byla její první reakce že du na operaci a podruhý když o tom sama začala tak prý zda sem napsala poslední vůli tak jsem jí seřvala. Pak že to tak nemyslela že to chtěla jak černý humor. To tady mně držíte výc a podstatně . Tak teď jsem si na ní vzpoměla a prozměnu jsem naštvaná no taky lepší
anonym
| 17. 3. 2014 20:26
TO pa.tj: no uz mi dr.ukoncil po 4 mesicich neschopenku, vis. Uz jsem to tady psala..rekl mi, ze muzu vse jako pred operaci. Dnes jsem nedelala nic tezkeho, zitra to bude horsi, musim to dat.Jo mas pravdu, zdravi je jen jedno. Prace neni, penize bohuzel potrebujeme, nikdo za nas nic nezaplati.
Je to smutny, ja vim....
A opravdu se te operace neboj!!!!!Bude to dobry
anonym
| 17. 3. 2014 20:38
TO Anna: Jo jo složenky se neptaj, já vím. Na todle je fakt blbá doba. Tak ti budu taky držet palečky ať má tvuj dr. pravdu
A díky
anonym
| 17. 3. 2014 21:09
TO pa.tj: Ty jo tak to je kamoška dílo,já tedy černý humor moc nezvládám ,to já bych se rozbulela,já celou dobu na pokoji esemeskovala s kamoškou a svým lékařem a bráchou,a Ti mě fakt drželi,nikdy jim to nezapomenu a pak s jednou mladou holčinou ,kterou znám pár let a ta mě snad držela nejvíc.Vydržela se mnou až do té doby než mě vezli na sál.Ale ty jsi holka statečná.

Aničko no zase to nepřeháněj,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
anonym
| 17. 3. 2014 21:25
TO chany: Jo jo pekně mne naštvala, hlavně když ona měla problém tak jsem jí vždy podpořila a vyslechla a i to když si stěžovala jak reaguje její mamka ale mam pocit že ona se bohužel chová stejně . Ta se tu zatím mějte a držte se pádím skusit spát papa
anonym
| 17. 3. 2014 22:59
pa.tji tak se dobře vyspi,nemysli na nic zlého ,a kdybys potřebovala nějak pomoci klidně mi písni kam Ti můžu napsat,plně chápu Tvé pocity,ale třeba půjdeš hned první a to je nejlepší..................
anonym
| 17. 3. 2014 20:19
TO chany: kontrolu na zvířátko? jo to já budu pak čekat taky. S toudle potvorou jsem se seznámila už dřív na ruce a zatím dobrý. a tak to bude i dál. Uvidíš že u tebe taky
anonym
| 17. 3. 2014 18:39
Ahojky vespolek tak se mi to přibližuje a nějak to na mne doléhá. Po pěkném postelovém zážitku smutek a slzičky, co když to už tak nebude? Jo nějak blbnu. Co budu dělat do středy do nástupu?
anonym
| 17. 3. 2014 18:52
TO pa.tj: neboj,bude zase dobře.A všechno jak před operací plus výhody,žádné bolesti,krvácení...určitě všichni tu na tebe budeme myslet a držet ti palečky.Ve středu máš nàstup a operaci ve čtvrtek?
anonym
| 17. 3. 2014 19:00
TO kony: Přesně tak nástup ve středu, operace čtvrtek. Ještě jsem tam volala ať mi rezervují elektr. postel na normální nevylezu je moc vysoká. Jen jak se to blíží tak mi začíná nějak ouzko. Jsem srab
anonym
| 17. 3. 2014 19:16
TO pa.tj: tak ja dnes prvni den v praci.Nic moc, jsem docela utahana, po delsim stani jsem citila bricho
Neboj se, zvladnes to jako vsichni
anonym
| 17. 3. 2014 19:37
TO Anna: ahojky tak nakonec jsi do práce pádila? Psalas pokuď se tedy nepletu že taháš lidi? To tedy nic moc. Já vím práce je málo ale zdraví jen jedno :-\
anonym
| 17. 3. 2014 15:13
Aha
sušinka
| 17. 3. 2014 08:20
KONY JÁ JDU TENTO TÝDEN NA VYNDÁNÍ STEHŮ PO LAPARO . A PO ŠESTI TÝDNECH NA GYNDU. JEN MÁM PROBLÉM, PROTOŽE MI MOKVÁ ŠITÍ V PUPÍKU. STAČILA BY DUBOVÁ KŮRA? POTŘEBUJI ABY TO VYSCHLO.
anonym
| 17. 3. 2014 14:55
TO sušinka: to nevím co na to.Zkus se zeptat v lékárně nebo zavolat gyndařovi.
anonym
| 17. 3. 2014 18:44
TO sušinka: na rány je super řebříček, to vím i z proleženin,dekubitu, pěkně vytahuje hnis a pak i zavírá. Mam s tím dobrou zkušenost. Udělat nálev a gázu namočit přiložit.
sušinka
| 15. 3. 2014 16:40
Doporučili mi wobenzim. Takže ho papkám. 3x3 prášky 1/2 hodiny před jídlem.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
29. 7. 2025 15:05
14759
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
28. 7. 2025 20:45