Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 12. 3. 2014 08:25
Ahojky všichni, po delší pauze opět zde. Jsem po operaci /vzetí jen dělohy/ již 20 dní. Vše by bylo v pořádku, nic nebolí atd., ale bohužel hned 9 den po operaci jmi nastal svévolný nekontrolovatelný únik moči z pochvy. Úplně mě to vyvedlo z míry a začal kolotoč vyšetření, které dále bude prováděno. Pravděpodobně vznikl mezi močovým měchýřem a pochvou píštěl a tudy ta moč uniká z močového měchýře do pochvy a pak svévolně kdykoliv odtéká. Prý jsou to vyjímečné případy, kdy se tohle stane. Je to velice nepříjemné, v sedě, v leže, při chůzi...nevím vůbec zda jít do práce či ne, neboť operace připadá v úvahu až se vše komplet uvnitř zahojí a to je tak 6-9 měsíců dle lékařů. Neskutečný. Nedokáži si představit jak budu fungovat v práci a ani být skoro 3/4 roku doma do další operace/nemocenská,prachy žádné, dovolená vniveč atd. .../ a ještě pak po další operaci. Má někdo s tím zkušenosti? Slyšela jsem že v Plzenské nemocnice prý to operují již po 4 měsících a co Praha neví někdo? Sháním info kde se dá. Jsem psychicky úplně vyřízená. To se může stát fakt jenom mě .....prosím ozvěte se
anonym
| 19. 3. 2014 10:38
TO Marcí: Dobrý den. Ráda čtu diskuse. Je mi 55 let. V září 2013 jsem byla na radikální hysterektomii. Brali úplně všechno. Bylo to provedeno řezem. Asi tak po deseti dnech, co jsem byla už doma jsem měla strašný únik moči. Musela jsem nosit ty veliký tena vložky. Doktor na onkologii mě poslal před ozařováním na urogynekologii. Pan doktor mě vyšetřil, řekl, že to na únik nevypadá, ale napsal mi Vesicare / 100 tablet/. Do 10 dnů jsem měla pokoj. Při kontrole napsal ještě jedno balení, potom pauzu a uvidíme. Jak píšete, bylo to na psychiku strašný.
anonym
| 11. 3. 2014 12:00
Dobrý den,už nějaký čas hledám na netu nějaké informace a narazila jsem na vaší diskuzi,a ráda bych vás poprosila o radu,jsem rok po hysteroskopii, z důvodu silné menstruace.Výsledek byl negativní a myomy co jsem měla se prý ztratily ale silné krvácení mám pořád,můj gynekolog mě cpe jen norethisteronem,nedělá mě dobře a stejně 0 od 0 pošla trápí mě to už skoro 2 roky,je mě 47 let,když jsem jednou byla na kontrole zastupoval ho jiný doktor a ten mě řekl že už to lepší nebude.spíš horší a doporučil mě odstranění dělohy.Uvažuji i o tom,že změním doktora tomu mému je už poměrně dost,vlastně je už v důchodu.Naposledy jsem měla skoro 1,5 měsíce menzes která jsem si opravdu vychutnala,před tím měsíc nic,dostala jsem na to opět norethisteron.ted´ jsem to měsíc opět neměla a od 4 března krvácím,sice slabě než před tím,ale místo aby to končilo,tak mě připadá že to zase bude na dlouho.Nejvíce mě to štve na dovolené ani super tampony neudřží krev a kusy které ze mě padají.Byla bych moc ráda kdybyste mě mohli poradit.
anonym
| 11. 3. 2014 15:58
TO megous: Ahojky, nejdrive bych ti poradila konzultaci s jinym lekarem. Ja mela tyto problemy kazdych 14 dni, a to az 16,18 dni krvaceni se spinenim.Trvalo to pres dva roky, byla jserm uz vysilena, amnezie, neskutecna otrava a bolesti pri menzes.Porad jsem cekala, ze se to upravi, dr.uz pak byl nekompromisni a rekl, ze to uz musi ven( nejdrive se priklanel k endometrioze), pak uz k dysfunkci delohy. No, nechtelo se mi do toho, hrozne jsem se bala narkozy. Nakonec tam byl myom, lozisko endometria. Ja tady priznavam, ze bych se uz rozmyslela jit do toho znovu, protoze mam urcite komplikace a necitim se jako driv. Ale jsou ve vetsine pripadfu devcata, co si to nemuzou vynachvalit. Takze pokud se ti na tomto postupu shodnou dva lekari nezavisle, premyslela bych o tom.To krvaceni mas opravdu dlouhe, urcite musis byt hrozne unavena..a 47 jeste neni zas takovy vek.
anonym
| 12. 3. 2014 17:30
TO Anna: Ahojky jestli by ti tedy nevadilo chtěla bych se optat jaké komplikace ti nastali? Protože jaks napsala že bys do toho znova nešla?
anonym
| 13. 3. 2014 15:12
TO pa.tj: Ahojky,tak ja mam pocit povelenych posevnich svalu, problemy s mocenim. Cekam, ze se to upravi, to moceni je porad na houpacce, nekdy to nejde, nekdy chodim porad..a ty posevni svaly jsou nekdy vic venku, nekdy vubec.
anonym
| 13. 3. 2014 16:33
TO Anna: jeje nic příjemného, no koukám že jsi tři měsíce po zákroku, tak snad se to ještě vylepší prý je hojení pořádně až 6-9 měsícu. Ty svaly asi jen cvičit cvičit. Jak se mi to blíží tak bojim bojim. Mam nástup příští středu.
anonym
| 13. 3. 2014 18:35
TO pa.tj: taky jsem se bala, hlavne narkozy, ze se nevzbudim..paradoxne bolesti ne, hlavne, abych se vzbudila.Bolest byla, to jo, nejvic den po operaci, selmi tlak hodne dolu, tak se mi bali pichat vic injekce na bolest.Ale pak to bylo lepsi a lepsi. Jak vyndaji dren a cevku,slo i lip chodit.Zvladnes to taky, uvidis, ze jo! Budu na tebe myslet
anonym
| 25. 3. 2014 14:10
TO Anna:po 10 dnech jsem to opět dostala,už to budu muset řešit radikálně je to už únavné a obtěžující nejvíce se bojím komplikací a přibrání na váze
anonym
| 25. 3. 2014 18:47
TO megou: Měla jsem úplně stejný problém,vůbec jsem neváhala a na komplikace nemyslela.Ted jsem ráda ,že jsem do toho šla.Jsem 4. měs po operaci,nepřibrala jsem ani kg a užívám si svobodnějšího života.Žádné vložky,žadné praní postelí,kalhotek,žádné křečové bolesti,žádné brufeny i 6x denně,*** je super a nemám žádné omezování -kolo,dovolená ,hory lyžování-dříve jsem ani nevyjela lanovku a už bylo pozdě.Mám dvě mladé děti a konečně se jim mohu věnovat a sportovat s nimi i s manželem.
anonym
| 28. 3. 2014 14:53
TO dagmar: Tak příští týden (3.4.)jdu k nové doktorce,jsem zvědavá co mě řekne a hlavně jestli se mnou bude už konečně něco dělat.Je to únavné,je mě 47 let,mám 2 dospělé syny,žádné děti už s manželem léta neplánujeme tak v tomhle není u mě žádný problém,navíc si nedovedu v mém věku představit mít mimčo :-\ ,už jsem babičkou tak malé v rodině máme.
anonym
| 28. 3. 2014 18:03
TO megous: mě je 38.let,na začátku taky domě cpali hormonální léčbu,kterou jsem nesnesla.Pak jsem byla jště na vyčištění,ale po té ještě vše horší.Anemie 100 hemog..Jsem po léčbě chemoterapii,tak si nemohli dovolit další ztráty krvinek a raději mě vzali.Jsem opravdu ráda,že konečně žiju.Mám děti 15.-12. let. a užíváme si. Dnes ko na onko a mám hemog.125,pěkně mi naskakují.
anonym
| 12. 3. 2014 09:20
TO megous: Taky jsem na tom stejně jako Vy.Jen já už se trápím 4 roky.Je mi 38 let.Doktor vyzkoušel vše,i tu hysteroskopii.Nic nenašli.O vyndání dělohy začal uvažovat před 2 lety.Ale vzhledem k mému věku pořád váhal.Tak jsem přešla k jinému gynek.Jsem tam 2 roky,a nic se nezměnilo.Já mám momentálně menstr.23den.Je to sice jen takové špinění,ale je.S tím Norest.jsem se taky cpala,až jsem skončila na pohotovosti.Jak jsem dobrala dávku a začala menst.rozkrvácela jsem se tak,že na záchod jsem musela každých 10min.a to už bylo tak,tak.Momentálně bych šla na operaci hned.Už toho mám dost,a o manželovi ani nemluvit Jen mám děsný strach.Ne z operace,ale z těch možných komplikací po tom.
anonym
| 25. 3. 2014 12:52
TO mišpule: Děkuji za odpověd´,tento měsíc jsem měla menstruasi na začátku měsíce jak jsem psala,po 10 dnech mám menstruaci znova a tentokrát si ji vychutnávám,v noci nespím budí mě krvácení spím s dekou pod sebou abych nemusela pořád převkékat postel,bojím se někam chodit na delší čas a o dovolené ani nemluvě.Loni mě to postihlo poslední den a byl to děsný pocit když jsem seděla na kraji bazénu a najednou kolem mě růžová voda,protože ani ten největší tampon co existuje mi nepomohl a to jsem ho tam měla několik minut.Doktor mě řekl až budu krvácet mám přijít,ale to se řekne když jsem v práci a nemůžu se sebrat a odejít nehledě na tu ježibabu co má v předpokoji.Jak píšete šla bych taky hned na operaci, ale mám stejně jako Vy strach z komplikací.Ale na druhé straně neustálé krvácení strach někam jet nebo jít, pořád myslet abych měla zásobu vložek jak v práci tak doma, být tímto vším omezovaná mě už taky nebaví.Psala jsem sestře má novou doktorku jaká je tak prubnu jestli mě vezme,jinak manžel z toho taky není nějak odvázaný.
anonym
| 26. 3. 2014 12:35
TO megous: Úplně jako by jste psala o mě.Já taky změnila mudr.ale stejně to nepomohlo.Je to super doktorka.ale nakonec výsledek je stejný jako u předchozího doktora.Žádný zázrak nenastel,v který jsem doufala změnou mudr.a problémy mám dál.Už zkoušela kde co,a nic.
anonym
| 28. 3. 2014 15:07
TO mišpule: Jak jsem psala už dagmar tak příští týden jdu k nové doktorce,doufám že se už konečně něco bude dít,jen už nechci žádnou chemii.Dokonce jsem zjistila při pokecu se známou která k té mojí budoucí doktorce také chodí,že mě můj doktor cpal tím svinstvem a ani jednou mě neudělal jaterní testy,dala jsem si jeho jméno do vyhledávače a nejsem sama kdo od něho odešel.Uvažuji o tom říct jí o radikální řešení.Ptala jsem se mojí mamky jaký měla přechod, byla bez návalů a jednou to prostě skončilo žádné problémy jako já.Tak jsem zvědavá určitě dám vědět jak jsem dopadla je to mladá doktorka ročník 1979,ne jako ten můj ten už měl být dívno v důchodu,což mě potvrdila i máma.
anonym
| 29. 3. 2014 04:45
TO megous: prosím mužeš mi napsat ke které doktorce jsi přešla a od kut jsi.
anonym
| 3. 4. 2014 14:19
TO mišpule: Tak po dnešní návštěve u nové mudr jsem vyfasovala superželezo forte,utrogestan a dala mě brožurku o mireně,(mám prý o ni pouvažovat)na ultrazvuku zjistila že mám sliznici dost zvětšenou,řekla jsem jí že ze mne padají kusy jak když mě odkrajují játra a to taky není prý nic dobrého.Tak jsem zvědavá co bude dál,mám přijít za půl roku na tak dlouho jsem vyfasovala ty prášky a dál zapisovat menzes.
anonym
| 11. 3. 2014 09:07
Ahojky ženy, tak jsem konečně doma. Operace proběhla 5.3.2014 s drobnými komplikace - na sále jsem byla cca 2,5 hodiny. Nyní již vše OK. Čekala jsem to horší. první 2 dny na bolesti léky v kapačkách, pak čípky. Od čtvrtého dne jsem si ho brala čípek na bolest už jen večer. Samozřejmě jsem unavena a zatím jen polehávám. Často chodím na malou, ale to je prý běžné a časem se to srovná. Zatím pouze drobný tlak v břiše. Čekatelky nebojte se
anonym
| 11. 3. 2014 09:28
TO Jeanna: ahojky supr že je ti dobře, tak teď jak všichni radí odpočívat , dělali tito tedy laparo? Jaký komplikace se ti vyskytli? Jinak mě to čeká příští týden. Pa
anonym
| 11. 3. 2014 13:52
TO pa.tj: ahojky, podařilo se to LAVH, nemuselo se abdomino. Pan primář byl moc šikovný. Nakonec i emdometrióza na děloze. No a kupa srůstů (předchozí operace), takže rozrušit. Povedlo se . Neboj se ničeho, určitě to dáš. Budu držet pěstičky. I když je mi 43, přesto jsem pořád nějak nebrala, že už děti mít nebudu. Ale teprve po probuzení mi to došlo v plné míře. Pár slziček ukáplo. Život jde dál a já se těším na lepší zítřky.
anonym
| 11. 3. 2014 16:13
TO Jeanna: jo jo už abych to měla za sebou. Jinak mě je 41 mam dceru a upřímě si vubec nyní neumim představit ještě mimčo. Neměla bych na to. Pak duležité je aby se povedlo tak to se bojim. Jinak buď na sebe opatrná po
anonym
| 11. 4. 2014 16:24
TO Jeanna:
anonym
| 10. 3. 2014 18:45
Jdu 1.4. břišní cestu kvůli myomům, chtěla bych se zeptat, máte zkušenosti s aplikací gelů proti srůstům Hyalobarrier gel na závěr operace, primářka říkala, že to příliš nepoužívají, ale použití se nebrání, prý záleží na mně. A zkušenosti s Wobenzymem ?? O tom mi řekla, že mu příliš nevěří, ale když už, tak prý začít užívat rozhodně až po operaci. Díyi
anonym
| 10. 3. 2014 20:17
TO aby: ahoj za mě wobenzym super,rychleji jsem se hojila.Brala jsem ho 6.týdnů.Gel neznám.Já jsem ted 3.měs.po operaci a úplně ok.Dávám pozor co tahám, jinak si začínám užívat života.Všem co vás to teprv čeká brzké uzdravování,trpělivosti a hlavně zdraví.
anonym
| 7. 3. 2014 20:49
Sušinko a pa.tj,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,všechno bude dobrý,o žádných špatných variantách nedumat,když na Vás rovnou vysypou rakovina a to je sakra o čem dumat,nejhorší bylo čekání na operaci 3 měsíce,na histologii,ale jsem tu.

A musím být,sice kontrola ted už po půl roce ,ale mé nervy jsou vždy na vandru.Ale kdysi mi jedna cikánka jen tak čapla na ulici,vyvěštila mi dceru v pozdějším věku,stalo se a to ,že prý umřu v pozdním věku nepřrozenou smrtí...........tak to mě asi děti praští,,,,,,,,,,,,,

Holky moc a moc Vám držím palce,obě to zvládnete ,uvidíte,pak si budete říkat ten strach za to nestál

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
29. 7. 2025 15:05
14759
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
28. 7. 2025 20:45