Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

Jaroslava Jaroušková
| 9. 2. 2014 13:57
Jaroslava Jaroušková
| 7. 2. 2014 18:50
anonym
| 7. 2. 2014 17:17
Zdravím všechny statečné, 16.12. jsem podstoupila totální hysterektomii pro dlaždicobuněčný karcinom děložního čípku. Byl to blesk z čistého nebe, ještě v roce 2011 jsem měla výsledky cytologického stěru bez jakýchkoliv změn. Operoval mě profesor Rob ve FN Motol, operace byla dostatečný výkon a vše se obešlo bez následné léčby (chemoterapie, radioterapie). Mám občasné noční návaly spojené s pocením, dnes jsem byla na kontrole po šesti týdnech a byl mi předepsán Estrofem 1 mg denně. Zatím užívám bylinkový čaj a volně dostupný lék Menomax - prý je to k ničemu, pokud nechci "zbabkovatět" hormonální subsitutce je nutná. Holky, co si o tom myslíte a jaké máte zkušenosti? Jinak operace se vážně nebojte, není to o bolesti, je to spíše o psychice.
anonym
| 8. 2. 2014 20:34
TO Janina:
Zdravím, já jsem na stejné operaci byla v červnu minulého roku, bohužel i s následnou zajišťovací chemoterapií. Také jsem trpěla návaly horka a hrůzným nočním pocením, hormonální léčbu jsem při chemu brát nemohla, tak jsem hledala v přírodních doplňcích a nakonec jsem našla přípravek GYNEX, který na mně skvěle zafungoval. Jsou to bylinné kapky firmy ENERGY, doporučuji podívat se na web. Po dvou dnech užívání denní návaly zmizely, noční pocení časem také zmizely. Na jejich webu je možná také porada s lékařem, což jsem také využila a po onkol.léčbě užívám ještě jejich další podpůrné bylinné výrobky a cítím se velmi dobře, i po psychické stránce. Na mě bylinky prostě zafungovaly, moje zkušenost s ENERGY jsou fakt jen pozitivní. Jsem ráda, že nemusím užívat už žádnou chemii. Zdravím
anonym
| 10. 2. 2014 19:01
TO Janina: já jsem totální hysterektomii podstoupila v červnu 2012...neberu žádnou hormonální substituci a že bych tedy babkovatěla se mi nezdá a ani mé okolí blízké či vzdálené nic takového nesleduje. Návaly jsem měla hodně časté, ale než do sebe prát chemii, tak jsem je vydržela...ještě teď se sem tam navalí, ale to je asi všechno. Názor, že je hormonální substituce nutná tedy nesdílím...je to určitě věc názoru a doporučení gynekologa.
anonym
| 10. 2. 2014 19:02
TO Janina: taky jsem byla operována v Motole, ale gynekologa mám jiinde
anonym
| 10. 2. 2014 22:27
TO Janina: Ahoj Janino já jsem před 3roky podstoupila také celk.hysterektomii,pro stejný nález,také jako z čistého nebe a to jsem chodila na kontroly pravidelně,vzali mi uplně vše + 21uzlin,naštěstí také bez chemo,ale byly komplikace s močákem,ale i tak se to dalo zvládnout,beru 3 roky Oestrogel,ale bez něj to fakt nešlo,návaly bych zvládla,ale nonstop bolest hlavy,motání a vůbec jsem nemohla spát.Vyzkoušela jsem snad vše co přírodního vyrábí,ale fakt to nešlo.Přibrala jsem,ale dr.mi říká ,že s tím nálezem co jsem měla,at jsem ráda,že to je takhle.Přeju všem odvahu a hlavně se nebojte vydržet se to dá.Pokud tam neni ten strašák rakovina,je to určitě lehčí i pro psychiku.

Janini já bych to bez Oestrogelu nedala
anonym
| 12. 2. 2014 16:09
TO chany: Ahoj Chany, už jsem moc nechodím vždyť od mojí LAVH uplynulo právě dva roky. Tenkrát jsi mi svými radami úplně nejvíc pomohla. Hlavně taky proto, že jsem byla u Apolináře a tam jsi byla taky. Já ale měla naštěští jinou zkušenost s personálem a pod. Nicméně u mě je všechno v pohodě, jsem moc spokojnená. Ještě jednou děkuji a holky ostatní, přečtěte si příspěvky od Hanky v historii, je to vyčerpávající a dokonalé. Všem hodně zdraví
anonym
| 12. 2. 2014 19:32
TO Didi: asi se tady moc nevyznám ale kde tu Hanku tak rychle najdu v těch 12000.přízpěvcích?
anonym
| 13. 2. 2014 19:11
TO kony: Hledej v příspěvcích kolem leden, únor 2012. To dávala rady mě, ale sama hodně psala celý rok 2011. Obě jsme byly U Apolináře. Opravdu byl popis vyčerpávající a šlo to za sebou, jak mě Hanka připravila. Sama jsem pak taky napsala příspěvek "krok za krokem. Byla jsem na LAVH kvůli myomu. Bez problému, v nemocnici 4 dny (den před a tři dny po). Potom doma týden a do práce. Absolutně bez problémů.
anonym
| 13. 2. 2014 19:30
TO Didi: Díky za povzbuzující slova,ty opravdu nás čekatelky potěší
anonym
| 14. 2. 2014 12:32
Ahoj chany celkovou hysterektomii jsem podstoupila vloni v říjnu. Taky mi brali 21 uzlin. Operace u Apolináře. Včera jsem byla po třech měsících na kontrole. Napiš jak probíhají další kontroly. Jsem z toho všeho dost vyklepaná. Bojím se co bude za tři měsíce. Přišlo to taky náhle. Na stěry jsem chodila pravidelně a najednou karcinom děložního čípku.
Jsem fyzicky celkem v pohodě, návaly moc neřeším, protože si říkám , že mohlo být ještě hůře(chemoterapie atd.). Po vybrání uzlin mě ale stále bolí v tříslech, záda a nohy. Přemýšlím o nějaké rehabilitaci. Měla si také podobné problémy. Děkuji za odpověď. Majka
anonym
| 14. 2. 2014 12:45
TO majka:
Majko, právě proto, že jsme chodily pravidelně na kontroly, dopadlo to "jen" operací. Znamená to, že nebyl zasažen lymfatický systém - mízní uzliny ani žádný jiný orgán. Majko kolik je ti let? Děkuji za odpověď.
anonym
| 14. 2. 2014 12:49
Letos budu mít kulatiny -50 . V květnu jedu na kontrolu a na vyšetření. Do práce chodím funguji normálně. Jenom mám někdy takovou úzkost jak to všechno bude dál, ale na druhé straně si říkám, že to vlastně neví nikdo.
Potřebuji trochu podpořit ale to jde jenom od toho kdo to sám zažil.
Děkuji
anonym
| 14. 2. 2014 12:55
Nahlížím na to tak, že už jsem a budu zdravá.
anonym
| 14. 2. 2014 12:47
TO majka:
Uvažuješ o lázních? Hodně ženských je po tomto zákroku doporučuje. Já jsem po operaci od prosince, brní mi pravé tříslo a občas mi oteče, doktor mi doporučil lymfomasáže. Nemáte některá zkušenost? Díky.
anonym
| 14. 2. 2014 14:08
TO majka: Majko uzliny v tříslech mě bolelo hodně dlouho,mimo to jsem jakoby necítila stehna naopak,to bylo z toho odstranění uzlin,brácha mi vysvětloval,že se vlastně jakoby přeruší nervová vlákna a vše se zase dostane do normy,to odeznělo asi po půl roce,jenže mně se ještě po operaci udělal hrozný edem a z nemocnice jsem šla s hadičkou přes břicho z močáku,ale nebylo to zlé,jsou horší věci,
Majko kdo Tě operoval,já byla odrovnaná už z toho kolečka tam,z toho ultrazvuku,celkově psychicky blbý,hrozně dlouho jsem čekala na operaci i na výsledky histologie.Co Tobě dělali na první kontrole?neboj to bude dobré,já jsem vyplašená ještě ted,když jdu na kontrolu.Ale žijeme a to je supr,ne?Tak neboj a hlavně opravdu rok nic netahat těžkého,,,,,,,,,,,,,záda ty mě bolí často.
anonym
| 6. 2. 2014 13:25
ahoj
22.1.2014 mi také byla odebrána děloha,vaječníky i vejcovody.Nyní hledám informace o pooperačních týdnech,popřípadě o obvyklých potížích po operaci-vím,že jsem po operaci krátkou dobu,jsem stále velmi unavená.Přičítám to i ztrátě krve při operaci,která byla u mne poněkud větší.
Je mi letos 50 roků,operaci mi můj lékař navrhl už v loni,ale váhala jsem.Nevím sama,na co jsem čekala,obtíže přece samy od sebe nezmizí.
Ale tu chvíli v ordinaci,kdy mi to řekl-tu si budu pamatovat hodně dlouho.Zůstala jsem jako zasažená bleskem,slzy se mi nahrnuly do očí.
Neměla jsem váhat a jít hned,ale to vím až dnes.
Příští týden jdu na první kontrolu,doufám,že bude vše v pořádku,jsem zvědavá,zda dostanu nějaké léky.
anonym
| 7. 2. 2014 11:47
TO Anonym: Máte pravdu,taky pořád čekám že se stane nějaký zázrak, a problém zmizí.A tak už čekám 3 roky a zázrak nikde :-\
anonym
| 9. 2. 2014 13:35
TO žabka: Ahojky Žabko,jen se nebojte a hurá na to. Mě operovali teď 29.1.14 a čekala jsem hrůzu,něco jako operace žlučníku,která byla pro mě hooodně bolestivá. Ale k mému úžasu jsem měla bolesti jen první a druhý den a to se řeší injekcema. Příjem v úterý,ve středu laparo operace a v sobotu domů. Průběh bez komplikací a dnes už nemám ani stehy na břiše. Ranky se hojí dobře. Nejdéle trvá,než se zahojí vnitřek,tak se šetřím a doma za mě funguje manžel. *** zatím ani nezvažuju a i delší procházka unaví,ale jinak vše ok . Písnu další průběh,ať podpořím ty,které to teprve čeká. Také jsem se bála,ale jsem ráda,že to mám za sebou a teď se těším na výhody s tím spojené. Žádná menstruace ani antikoncepce. Jo a špiním taky,docela dost,ale to je asi taky tím,že se vstřebávají vnitřní stehy a rána se hojí.Držím palce všem
anonym
| 5. 2. 2014 17:53
Díky všem za povzbuzení, opravdu mi to pomáhá. V pátek předoperační vyšetření a v neděli nastupuji. Tak mi držte pěsti.
Zdravím.
anonym
| 5. 2. 2014 19:18
TO Miri: Dejte vědět jak jste to prožila ,a zda strach má velké oči.Já tady už dlouho nakukuji,a také zvažuji operaci.Nemám žádné problémy,až na 22denní menstruaci.U dr.jsem každý druhý měsíc.Už jsem vyzkoušela kde co,kde jaké vyšetření,zákrok,přírodní medicína,a nic.Je to šílené.Ty co tu píší to znají,těch vložek,a o intim,životě ani nemluvit.Je mi 39 a tady sbírám informace,a taky odvahu.Držím Vám palce.
anonym
| 4. 2. 2014 16:36
Nakukuji a jdu vás všechny čekatelky i ty nerozhodné pozdravit a podpořit,...
je tomu přesně rok co jsem podstoupila Hysterektomii s ponecháním vaječníků, ven šla děloha a vejcovody a operace byla provedena spodem.
Než k operaci došlo prodělala jsem různé léčby hormony, kyretáž i ablaci endometria,... výsledek nulový až vše vyřešila právě tato operace.
Před ní jsem neustále krvácela, bez vložek jsem nikam nešla, bylo to na nervy, to nebyl život,.... to byl stres,... a ani *** nebyl to pravé ořechové(tedy když už na něj třeba i došlo ),...
Operace sama o sobě nic co by jsem chtěla podstoupit každý den, ale nejhorší stejně byly ty nervy před tím, pak jak už vás uspí, tak to už se nedá nic dělat a vše se odvíjí a jede dál a dál,... probuzení nic moc, ale zase že by se to nedalo vydržet? To ne, navíc vás neustále něčím tlumí a když jsem šla pátý den domů, tak to už bylo v pohodě. Poležela jsem si ještě nějakou dobu, to jo, ale ono si tělo samo říkalo, co už je moc,... byly i nějaké komplikace s močákem, střeva nedělala co měla, navíc mě dvakrát seškrabávali granulaci z jizvy, ale vše se dalo vydržet,....... a teď??? Hlídám si co zvedám a jinak si už jen a jen užívám,... život bez vložek, plánování a omezování je skvělý,... navíc i ten *** ,... jo jo jako za mlada,....
Takže když už k té operaci má dojít a věřím, že nikdo tuto operaci bezdůvodně nedoporučí, tak to chce co nejvíce klidu a ono je to pak vše mnohem lehčí a lépe se vše hojí,.... důležité je se pak opatrovat a šetřit a pak, ... pak už jen užívat života,...
Všem přeji at vše proběhne v pohodě a případné komplikace a bolístky at přebolí co nejdříve a vše je v pořádku.
anonym
| 3. 2. 2014 16:49
Ahoj Miri, myslím, že ses pro operaci rozhodla dobře.Je mi přes 50 let a vag.hyster. jsem podstoupila před rokem.Jsem ráda, že jsem se tenkrát pro ni rozhodla.Měla jsem sestouplou dělohu, tvořily se mi polypy, stále krvácela a dnes jsem v naprosté pohodě bez problému a s větší chutí na ***.Čím je člověk starší tím hůř vše snáší takže jsem dlouho neváhala a těch pár nepříjemných dní po operaci trpělivě přežila a pak už se to jen lepšilo a dnes to nemá chybu.
Neboj se narkózy a věř, že vše bude v pořádku a Ty se zbavíš problémů, které Ti ztrpčují život.

Držím pěsti ať vše zvládneš bez problémů.Opatruj se a řiď radami lékařů - hodně odpočívat, netahat těžké tašky a nestresovat se! Nika
anonym
| 3. 2. 2014 18:06
TO Nika: Zdravím Niki a moc děkuji. Tohle potřebuji slyšet. Povzbudit. Pokud člověk tzv.neleze po 4, myslí si, že to zvládne a není to tak hrozné. Právě proto, že nemám tak velké problémy si myslím, že to třeba počká. Že by se ještě něco dalo vymyslet . Mám obyvy, abych potom nelitovala, že po té operaci teprve přišly problémy. Čím více o tom čtu, tím více pak váhám. Když mi minulý týdem doktor oznámil, že se myom zvětšuje, řekla jsem si, že to rázně vyřeším. Ale to čekání, pročítání diskusí, komplikací, mne naprosto rozhodilo, připadám si jako rozdvojená osobnost, obrovský strach a nejistota. Tohle jem ještě nezažila. Chci se dát do kupy, abych takto vystresovaná nešla do nemocnice. Není mi to příjemné, jsem sama na sebe naštvaná. Manžel mi zakázal už se dívat na net, .... ale nedá mi to. Tak ještě jednou díky.
anonym
| 4. 2. 2014 12:18
TO Anonym: Holka to zvládneš,já jsem šla před 2.měsíci a jsem ok.Měla jsem myom 3cm,anemii jsem trpěla od prvního men.cyklu.Byla jsem stále unavená,bledá a stále s vložky mezi nohama.Plně souhlasím s Mirkou,vše se upravilo po operaci k lepšímu.žádné nákupy vložek(já jsem spotřeb.kolem 8.balíků silných)*** je opravdu lepší a nemá to chybu.Opatruj se a vše vydržíš jako my všechny před tebou.
anonym
| 4. 2. 2014 19:09
TO Anonym
Všem, které čeká v nejbližší době hysterektomie vzkazuji-holky nebojte se, to dáte jako my co to máme za sebou a věřte, že ten kvalitní život bez vložek, lítání po doktorech a s pěkným milováním stojí za pár nepříjemných dnů jako jsou po každé operaci.Nestresujte se, berte to tak že se vám změní život k lepšímu a věřte, že vše dobře dopadne a za pár měsíců tady na diskuzi budete sami radit ostatním čekatelkám jak to v pohodě přežít.
Držím všem pěsti ať vám operace dopadnou co nejlépe!!!
sušinka
| 10. 2. 2014 08:42
Ahojky, taky se k vám přidávám 10.3. podstoupím hysterektomii. Vaječníky mi nechají. Je mi 31 let a mám dvě malé děti. Honzík 4 roky a Eliška 1,5 roku. Dopadla mi špatně několikrát po sobě cytologie. Poslali mě na konizaci a vysledky z histologie CIN III. V lednu jsem si nechala dělat čerstvé stěry a cytologie v pořádku. Doktorka ale i tak řekla že je to správné rozhodnutí.Ale kde mam tu jistotu, že za rok to tam nebude zpátky.Když jsem si byla vyjednat termín, samozřejmě mě v nemocnici lámali, že jsem mladá, že to bude dobré, ale já už děti nechci doma jsme to řešili od léta minulého roku a prostě všichni jsou se mnou. Potřebuji tu být pro děti a né za pár let zjistit,že je to v háji. Chtěla jsem se vás zeptat, jak jste dlouho byli na jipce a jak dlouho trvá operace. Budou mu ji dělat laparoskopicky. Děkuji
anonym
| 10. 2. 2014 11:07
TO sušinka: Ahojky,tak to máš průběh jako já,jen jsem si ještě před konizací nechala udělat test na papylomaviry. Vyšly mi ty nejagresivnější typy a proto preventivně odebrat dělohu. Je mi 33 a dvě děti mám,tak jsem šla. Na JIPu jsem vůbec nebyla,jen na pooperačním pokoji,kde jsme ležely 3 a jedné paní bylo 65 let. Měla to řezem,ne laparo a snášela to hůře,ale rekonvalescence se jí posunovala jen o pár hodin. Například já vstala z postele ještě týž den po operaci,ona až ráno. Jinak super a pak už to bylo jen lepší i pro mě i pro ni. Operace trvá kolem hodiny,ale to stejně prospíš až do večera. Jediná komplikace,která u mě byla,že jsem přišla asi na 4dny o hlas,pak přišel chrapot a po týdnu se vrátil hlas ;) .Takže doma mám už zase pré

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
6. 8. 2025 20:10
14802
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
VeDuLi
6. 8. 2025 20:10