Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 2. 2. 2014 20:54
Ahoj všem, stále pročítam Vaše příspěvky, něktré mne uklidní jiné rozhodí.
Za týden jsem objednaná na vag.hysterektomii. Důvodem je při menstruaci dvoudenní velmi silné krvácení, z toho chronická chudokrevnost ( obraz pod obraz) jak poznamenala lékařka. Prý jsem si na to již zvykla, jiní by nevstali. K tomu navíc se objevil vnější myom, který rychle roste, za 3 měsíce 2cm, nyní má asi 5,1 cm. Stále ale váhám o operaci. Jiné problémy nemám, akorát větší unavenost a občes bušení u srdce, prý od té anémie. Je mi 47 let, dvě děti. Bojím se narkózy a dalších komplikací. Gynekolog říká, že ten rychlý růst může být nebezpečný. Jezdím na homeopatii, příčina prý může být v trichomonióze. Byla přeléčená, ale prý jsou to pěkné potvůrky a mohou způsobovat i myomy. Nemáte s tí někdo zkušenosti? Peru se s rozhodnutím,jestli jsem se neunáhlila a nemám ještě počkat. Děkuji za názory. Miri
anonym
| 4. 2. 2014 12:52
TO Miri:
Ahojky Miri, je mi 50 let a to co prožívám od 9.1. nikomu nepřeji. Z domova mě odvezla rychlá záchranka a byla jsem ráda, že jsem ráda.Silně jsem krvácela a krvácení vůbec nešlo zastavit. Prodělala jsem 2 kiretáže, pak mi odstraňovali myomy u dělohy a nakonec provedli ablaci dělohy. Měla jsem 4 narkózy zasebou. Prostě si na mě zřejmě udělali body pro pojišťovnu. Propustili mě z nemocnice a bylo to všechno znovu. Děsné krvácení, nervy na pokraji zhroucení, silná anémie ... V Motole mě dali po 4 dnech do kupy a zítra nastupuji na kompletní hysterektomii. Bojím se, neříkám, že jsem nebojsa, ale tohle už fakt nikdy. Drží ti palce, ale určitě to zvládneme.
Měj se Yveta
anonym
| 28. 1. 2014 21:47
Holky ahoj ja jsem uplne v soku co se tady deje hledam Annu a neni na strankach zpet same smajliky nebo jedna veta porad dokola co se stalo co to bylo za husu co tady vse pokazila jen jsem chtela vzkazat Ivetce ze jsem po operaci 7tydnu a vajecniky me take nechaly bylo me spatne asi tyden ale navic od zaludku asi 14 dni nastesti fungoval Espumisan a pak Nobal neco jako Espumisan shodila jsem a ted jsem opet nabrala jen jsem nekdy nafoukla podle toho co snim jinak dole je to po kontrole vporadku cvicim panevni dno mocovy mechyr drzi a vse ostatni a je me o hodne lip uz jen kvuli tem vlozkam ktere jsem spotrebovala za tri zeny a pokus o *** docela legrace ale na podruhe krasne mela jsem obavy ale muz si to chvali jeste vic jen s tim opatrne my jsme se i zasmaly ale tak to ma byt Milena
anonym
| 31. 1. 2014 16:59
TO milča: Ahojky,zdravim z Frantiskových Lazni,dolecuji si zde komplikace.Na pokoji nechytnu vifi,takze pc si odvezl manzel domu a ja jsem na pc v infocentru.Tak až se vratim, vse si v klidu pisnem,jsem rada,ze jsi se ozvala! Doufam, ze jsi uz ok! Pa
milenabrzo...
| 14. 4. 2014 19:58
TO Anna: ahojky konecne jsem to tady nasla dlouho jsem tady nebyla co ty jsi vporadku?ja jsem po operaci aji ok ale trapi me zaludek byla jsem na vysetreni a mam tam nalez neco jako zanet slinivky a sleziny jatra mam hranicni velikosti asi diky tomu co papam za prasky ale jinak ok ozvi se Milča
anonym
| 15. 4. 2014 21:20
TO milenabrzobohata@seznam.cz: Ahojky to je fajn, ze jsi se ozvala. Tak ja chodim uz ctvrty tyden do prace( doma jsem byla ctyri mesice, z toho tri tydny v laznich). Jsem v podstate v dobra, jen mi obcas nekde pichne, nekde tahne. Brzo se unavim.V praci se snazim se hlidat, abycvh nic tezkeho netahala, pokud to jde, pozadam kolegyne.Doma mi pomaha rodina. Obcas me zazlobi moceni, hlavne v klidu, kdyz lezim, citim teplo v moc.trubici a musi m jit hned, dle lekaru a UZ jsem v poradku. Pak trfosku posevni vchod jakoby/mi natekal, ci napuchne..nevimjak to nazvat, pry take ne, je to pry ok. No, tak v podstate je to v ramci moznosti dobry.
A co ty mas se zaludkem? Nemas to nejakou neurozu? A co to papasd za driaky, ze mas zvetsena jatra
Doufam, ze ti bude brzo lip
Tak zatim pa a zase napis
anonym
| 17. 2. 2014 09:47
TO milča: Ahojky,vcera jsem se vratila z lazni, tak jsem si to tady trochu procitala...Koukam,ze uz tady nikdo neotravuje
Dlouho jsi se neozvala,co u tebe noveho? Ja mam porad starosti s tim mocenim,hlavne v klidu,kdyz treba lezim,nebo v noci,to jdu dvakrat,trba vycuram malo,je tedy evidentni,ze nemam plny moc.mechyr a presdto musim jit.Citim takove teplo v moc.trubici a v tu chvili jit musim! Jinak bych to asi pustila Se bojím, co to muze byt TKy porad to paleni v pochve,uz nekolikrat prelecene...Ach jo.Zatim zadna pozitiva..snasd jen to,ze nemenstruuju.
Holky,kdo o tomhle neco vi?? Prosim poradte
sušinka
| 17. 2. 2014 10:40
TO Anna: tak toho se taky strašně bojim. Dost jsem vždycky trpěla na záněty. A po druhym porodu mam problémy s moč. měchýřem. A prý pokud se to po operaci nezlepší, tak mi ho prý nadzvednou. Tak nevim :-\ Snad to bude dobré. Ale jak tady tak čtu, hodně si na to stěžují
anonym
| 17. 2. 2014 11:41
TO sušinka: no bojim se , abych treba nezacala trpet inkontinenci,je mi 44 let, to by bylo dost brzy,ne? A o pohl.zivote ani nemluvim, fakt jsem z toho nestastna,mam pocit,jako by mi padala posevni stena.Uz jsem to tady jednou psala,ale nikdo se k tomu nevyjadril,tak to asi bude ojedinele.Ach jo,proc musim mit vsechno komplikovany
anonym
| 20. 2. 2014 09:19
TO Anna: té inkontinence bych se ani tak nebála,to se dá v pohodě spravit,ale s tou poševní stěnou je to horší,proč myslíš,že ti padá?Řekl Ti to doktor.....liv
anonym
| 20. 2. 2014 09:28
TO liv to mi nerekl, ale ja to proste tak citim.V poisevnim vchodu to mam jine,takove jako masite,nebo jak to rict.To posevni svalstvo jakoby tahne dolu a to okoli vchodu ja vetsi,muzu to "maso" (nevim jak to nazvat)nacpat dovnitr.
anonym
| 20. 2. 2014 09:33
TO liv: rozumím Ti....jsme na tom stejně.....
anonym
| 20. 2. 2014 09:59
TO Anna: jestli chceš,napiš mi na - LidaValenova@seznam.cz, reoperace je možná,ale složitá
anonym
| 20. 2. 2014 13:25
TO liv: Ahoj,diky za reakci.Ty s tim mas uz nejakou dlouhodobejsi zkusenost?Jsi take po LAHV ?A kdy ti to zacalo?
Me az asi po10 tydnech po operaci...nechapu,nic tezkeho jsem nedelala..
anonym
| 20. 2. 2014 14:32
TO Anna: Aničko ano tohle vše mám za sebou ,zkus si raději dojít na urologii dá se to ustát i lékama ,pálení v pochvě je hnusný a i já přeléčeno několikrát,hlavně ta kůže byla uplně suchá,tak jsem měla Gynopevaryl,atd,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ale žádný kvas.výtok,tak pak jsem od dr.dostala nějaký spec.gel,který doplnuje estr,v pochvě,hlavně se nemyj ničím jen vodou,čím jsem se víc myla tím to bylo horší.Takže u mě neni nic jako dřív,ale zase vzhledem,že to bylo rakov,nález jsem ráda,že jsem,a ta pochva může také tzv,vyhřeznout,s tím bych si došla určitě,nevím přesně co jsi měla za operaci,ale raději s tím zajdi,držím palce
anonym
| 20. 2. 2014 15:42
TO chany: Procitala jsem !si zpetne diskuzi, vim,ze jsi tasy dost devcatum radila,byla jste v jedne dobe celkem dobra parta
Me je letos 45, LAHV vzata deloha,vajecniky ponechany.Dlouze a castonjsem krvacela,cca 16-18 dni po dvou tydnech,uz tak dva roky.Nasli me myom v del.stene a lozisko endometria. To asi tak ve zkrtatce.A potize s mocenim jsem mela uz v nemocnici, domu jsem jela a s ATB, byltam streptokok, pak asi za 14 dni se to opet zopakovalo,opet ATB. A asi tek pred mexiicem jsem zacala mitv pocit,ze mi poklesla vcagina,proste ji citim dole,u vcvhodu posevnim.A jakoby vevnitr takova masita,zhustela...
Byla jsem ted ve Fr.Laznich,gyn.procedury,az na gyn.plyn,mi vadily.Byla jsem dnes u dr. .posila me k rehab.lekarce,pry mi nic nepada,tak at mi zkontroluje pan.dno.Jenze ja vim,ze to mam jine a citim ten pokles.
,
anonym
| 20. 2. 2014 16:01
TO Anna:byla jsi u gynekologa?na urologiii to poznají,zda se močový měchýř sesedá,neboj to bude dobré,cviky na pánevní dno to chce,to je fakt,já jsem už z nemocnice šla také s hadičkou z břicha,nevyprazdnoval se mi dobře moč měchýř,také ATB

Ještě jsem Ti chtěla napsat,že ATB likvidují poševní floru a jestli to nemáš po ATB,já to měla po Nitrofurantoinu.Ale gynekolog by to určitě poznat měl.Já bych zašla na urologii at se Ti podívá sonem na moč.měchýř.Je to otrava,vid,ale neboj to se srovná.
anonym
| 20. 2. 2014 16:16
TO chany: byla,Haničko.Ten me prohlednul, pry mi nic neklesa.Tak to nechapu,proc mam ty/pocity.Ukazovala jsem mu i primo kde mi to klesa,ze si to tam i vmackavam zpatky.Nechapal,pry tam nic nevidi,neciti.No a jeste me tedy posila,krom te reh.lekarky, na UZ bricha.Tak tedy uvidim,pripadam si jako hypochondr
anonym
| 21. 2. 2014 07:26
TO Anna: Aničko,přesně jak to popisuješ,to mám i já,Jsem 4 roky po odebrání dělohy a půl roku po operaci jsem ošklivě spadla a bylo.Doktor mi řekl,že čím dýl s tím takhle vydržím,tím líp.Ten tlak dole mám taky,až i cítím v tříslech jak to tam je vevnitř přišitý.Zatím to drží beze změny,potom holt reoperace.Stačí že nesu něco těžšího a jsem na půl dne vyřízená.Chany má pravdu,mýt jen vodou.Dřív jsem s tím měla taky velké potíže,po dvou letech,kdy jsem z toho byla zoufalá jsem utekla k jinému gynekologovi,ten mi doporučil Citrovital kapky na výplach a měla jsem po problémech.
anonym
| 21. 2. 2014 09:05
TO liv: Ahojky,ten Citrovital,neni to neco podobneho jako Grepove kapky od Pohorne?Vis,ty ja beru na imunitu,2×denne 15kapek.
Jak to redis?A nepali te to ?
anonym
| 22. 2. 2014 10:56
TO liv: Pročítám diskuzi a zjišťuji, že mnohé z vás mají stejné problémy jako já. Jsem rok po operaci a není to žádná sláva. Připadá mi, že poklesla pochva,nevydržím dlouho stát, to pak cítím , jak mi všechno otéká, to sucho je také hodně nepříjemné. Nespadla jsem, nezvedla nic těžkého, gynekolog mi stále tvrdí, že vrchol pochvy je vysoko.*** teď nestojí za nic, ale první týdny po operaci to bylo fajn. Tak nevím. Mám opakovaně výtoky, teď zrovna dobírám ATB, vyplachuju Rosalginem, jinak mám Ovestin a Riselle. Na suchou sliznici jsem zkoušela Cikatridinu, jenže jsem měla na ni alergii. Zkusím ještě tebou chválený Citrovital. Jestli jsem dobře pochopila, tobě povolil závěs pochvy a na reoperaci jsi nebyla. Jak to zvládáš?
anonym
| 26. 1. 2014 10:19
Děkuji za napsání. Jen jsem se chtěla zeptat,jak jste bojovaly z nevolnosti? Ke všemu mám v žaludku heliobakterie a beru dvoje antibiotika. Mám 2 malé dětia nejsem schopna se sama o ně postarat. Už jsem z toho fakt nešťastná. Představovala jsem si to snadněji. Zítra jdu k doktorovi,tak jsem zvědavá. Držte se všechny,máme to těžké.
anonym
| 27. 1. 2014 15:44
TO Iveta: Ahoj všem,ještě tě jdu podpořit.Zítra budu 8.týden po.Zánět moč.měchýře jsem měla asi 10 den po operaci.Hodně jsem pila ,až 4.litry čaje i vodu.Takový zvláštní tlak moč. měchýře pokračoval,měla jsem i pocit nedočůrání.Dostala jsem léky na otoky a pooperační stavy.Trochu lepší to bylo.Celkem dobře mě začalo být po 6.týdnu.Ale ted to je super,nekrvácím,žádné vlozky,zadné praní po vyspání,už se těším na dovolenou.Vždy jsem krvácela.A *** je lepší,pěkně posiluji pánevní dno a stravuji se taky normálně a nic jsem nepřibrala.Všem přeji brzké uzdravování
Rebarbora
| 24. 1. 2014 21:09
Ještě jsem zapomněla napsat,že mi brali pouze dělohu, vaječníky ponechány. Pooperační potíže skoro žádné,ani jsem moc nešpinila.Jen chvilku po operaci, doma vůbec.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
9. 8. 2025 18:53
14816
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
8. 8. 2025 17:47