Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 18. 12. 2012 23:28
Elo ještě dotaz máš děti,rodinu?
anonym
| 18. 12. 2012 23:26
Elo nezlob se,ale připadá mi to přehnané,já jsem také absolvovala celkovou hysterektomii rakovina dělož.čípku,vzali mi uplně vše co šlo,a jsem ráda,že výsledky zatím jsou v normě.Jsou i vysloveně mladé holčiny co toto musí absolvovat,pokud se s tím neumíš srovnat,nevím proč,to ti někdo něco vytýká,či ty sama sobě,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,tak se seber navštiv psychiatra a psychologa a bude to ok,,,,,,,,,,,,,,,,,,a hlavně se snaž myslet pozitivně,kdyby to byla rakovina tak takhle neuvažuješ
anonym
| 18. 12. 2012 17:10
Ahoj všem holčinámmmmmmmmmmmmmmmmmm,krásný adventní čas,a hlavně v klidu a pozor na zdraví ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
anonym
| 18. 12. 2012 13:49
Příjemné vánoční svátky všem autorkám ke shora uvedenému příspěvku. 15.10.2012 jsem v Brně-Bohunicích podstoupila výkon LAHV. Jsou to sice již 2 měsíce, ale po psychciké stránce i po tak dlouhé době nesu tento zásah do těla velmi těžce. Problém u mne vyvstal v momentu, kdy se mi na děloze vytvořil polyp.Následně jsem byla poslána na ul Orlí, kde jsem podstoupila kyretáž. Histologie ukázala, že mám vysoký stupeň edometria. Po konzultaci se svoji gynekoložkou mi byl doporučen tento výkon. Jak to jistě všechny znáte - indikační komise a poté do 14 dnů vlastní operace.4.10.2012, kdy jsem absolvovala pohovor u indikační komise a byl mi sdělen termín výkonu se mi zhroutil svět. Pořád pláču. Nejsem schopna si logicky odůvodnit to, že moje děloha byla nemocná a musela být odňata. Nevím kde jsem udělala pochybení, když jsem na prevence chodila 2x do roka. Od 15.10 t.r. jsem již jiná žena a čím dále více přemýšlím nad smyslem svého života. Na gynekologickou-porodnickou kliniku v Brně-Bohunicích musím napsat jen samé superlativy. Vysoká profesionální úroveň a velmi lidský přístup jak lékařů, tak i sester. Při svém čim dál větším smutku a nekončící lítosti jsem byla potěšena, že jsem objevila tento Váš blog. Všem těm úžasným a především statečným autorkám přeji do Nového roku hodně zdraví a štěstí v osobním životě. Ela
anonym
| 18. 12. 2012 14:24
TO ela: Jsem po hysterektomii 5 měsíců (vaginální) někdy ještě chodím na tyto stránky, abych zjistila jak se daří ostatním.
Tvůj příspěvek mne trochu překvapil, proč si tak zabíráš, že nemáš dělohu? Pokud nechceš děti, tak ji opravdu k ničemu nepotřebuješ. Vzali ti i vaječníky?
anonym
| 18. 12. 2012 17:58
TO ela: Co blbneš ? Jaká vina. Já jsem taky chodia 2x i víckrát na prevenci na gynkologii a naknec jsem byla v červenci ( přečti si starší příspěvky) na radikální hysterektomii ( rakovina vaječníků ) nejenom, že mě vzali dělohu ale i vaječníky,vejcovody, uzliny, stěnu břišní, slepé střevo a já nevím co všechno a to bych si jako už neměla připadat jako ženská ??? Proč jako ???? Já na to vůbec nemyslím a jsem naopak na sebe pyšná jak jsm to všechno zvládla ( hodně díky děvčatůmna těchto stránkách ). Tak Elo neblbni a hlavu vzhůru . Přeji ti krásné vánoce.
anonym
| 18. 12. 2012 18:43
TO ela: Soulasím názory July a Natule, i ženská bez dělohy je pořád ženská, já jsem taky po operaci bez dělohy a to kvůli onko nálezu a to ti povím, to jsou teprve nervy....Já jsem ráda, že mi výsledky dopadly dobře, že jsem zdravá a na to, že nemám dělohu už si ani nevzpomenu! Žije se mi dobře i bez ní. A to já nemám děti, musela jsem se s tím smířit, i když neříkám, že to bylo lehké, ale zdraví je přednější. Zažádali jsme si o adopci a žiju dál a těším se na to dětátko, které k nám jednou přijde. Já nevím, na tvém místě bych asi navštívila psychologa, to by ti mohlo pomoct. Jinak ti přeji klidný předvánoční čas a hlavu vzhůru, hlavně, že jsi zdravá, toho si opravdu važ, není nic důležitějšího, to my tady některé velmi dobře víme!
anonym
| 18. 12. 2012 21:48
TO ela: Milá Elo, chápu, co cítíš, já přišla o dělohu i o sedmi týdenní zárodek miminka, protože byl umístěn nešťastně v rohu děložním a bylo to velmi nebezpečné...není nijak lehké se smířit se ztrátou malinkatého miminka a dělohy a rozloučit se s možností další děťátko mít..naštěstí děti mám a s tím ostatním mně pomáhá se vyrovnat skvělá psycholožka, neboj se ji navštívit,není to žádná ostuda..moc Ti držím pěstě a jinak souhlasím s holkama, hlavně,že už si jinak zdravá,to je nejdůležitější.
anonym
| 19. 12. 2012 10:13
TO ela: Milá Elo,taky se přidávám k ostatním holkám a ve všem s nima souhlasím.Zdraví máš jen jedno a život bez dělohy je úplně normální.Manžel kdyby to nevěděl tak nic nepozná.Pokud máš děti,tak není proč se tím trápit.Nechápu proč si chceš něco logicky odůvodnovat,chybu jsi žádnou neudělala.Já jsem taky chodila co půl roku na kontroly a myomy rostly,krvácení bylo čím dál horší.Takže LAVH byla pro mně vysvobození,i když jsem měla po operaci spoutu komplikací a musely mi být odstraněny i oba vaječníky,jsem ráda že mám operaci za sebou.Je mi 37,mám naštěstí děti a děloha mi prostě nechybí,je mi bez ní možná i líp .Bud statečná a pokud tvůj smutek a lítost neodezní zajdi za psychologem nebo psychiatrem jak ti tady už děvčata radily.Není to žádná ostuda,sama k psychiatrovi chodím a kdybys viděla co je tam mladých žen nestačila by ses divit.Hodně štěstí a hlavně zdraví.
anonym
| 19. 12. 2012 11:35
TO ela: Ahoj Elo. Vůbec nechápu proč se zabýváš tím kde si udělala chybu. Proč řešíš proč byla děloha nemocná. Ber to prostě tak že to bylo dáno osudem. Mně bylo v srpnu 30 let a děti nemám. Dělohu mi odoperovali v listopadu a nepociťuji žádnou změnu nebo že bych se necítila jako žena. Navíc mě propustili z práce. Jsou tady holky které na tom byly mnohem hůř a taky to zvládly. A ještě zde máme jednu naprosto báječnou věc. A to je to, že holky umí strašně moc podpořit a dobře poradit. Byly chvíle kdy jsem byla skoro na dně a vždy mi pomohly. I když je neznám osobně tak jsem za ně strašně moc ráda a vážím si každé z nich za to jak jsme to společně zvládly. Tak hlavu vzhůru a jak už Ti tady holky psaly tak vyraž k psychologovi. Opravdu se nemáš za co stydět. Zatím papa.
anonym
| 19. 12. 2012 13:23
TO Lenka S: Leni napsala si to krásně..mně taky moc pomohla tahle diskuse,hlavně těsně po operaci,kdy jsem nevěděla takřka nic,co můžu dělat a co nemůžu,abych si nějak neublížila,jestli to,čím se trápím je normální,nebo už mám navštívit lékaře...prostě všem ženám,co tu píší svoje zkušenosti obrovský dík!!!Jsme tu taková velká rodina,ikdyž se vlastně osobně neznáme,ale máme k sobě moc blízko...
anonym
| 18. 12. 2012 13:49
Příjemné vánoční svátky všem autorkám ke shora uvedenému příspěvku. 15.10.2012 jsem v Brně-Bohunicích podstoupila výkon LAHV. Jsou to sice již 2 měsíce, ale po psychciké stránce i po tak dlouhé době nesu tento zásah do těla velmi těžce. Problém u mne vyvstal v momentu, kdy se mi na děloze vytvořil polyp.Následně jsem byla poslána na ul Orlí, kde jsem podstoupila kyretáž. Histologie ukázala, že mám vysoký stupeň edometria. Po konzultaci se svoji gynekoložkou mi byl doporučen tento výkon. Jak to jistě všechny znáte - indikační komise a poté do 14 dnů vlastní operace.4.10.2012, kdy jsem absolvovala pohovor u indikační komise a byl mi sdělen termín výkonu se mi zhroutil svět. Pořád pláču. Nejsem schopna si logicky odůvodnit to, že moje děloha byla nemocná a musela být odňata. Nevím kde jsem udělala pochybení, když jsem na prevence chodila 2x do roka. Od 15.10 t.r. jsem již jiná žena a čím dále více přemýšlím nad smyslem svého života. Na gynekologickou-porodnickou kliniku v Brně-Bohunicích musím napsat jen samé superlativy. Vysoká profesionální úroveň a velmi lidský přístup jak lékařů, tak i sester. Při svém čim dál větším smutku a nekončící lítosti jsem byla potěšena, že jsem objevila tento Váš blog. Všem těm úžasným a především statečným autorkám přeji do Nového roku hodně zdraví a štěstí v osobním životě. Ela
anonym
| 18. 12. 2012 18:05
TO ela: Ahoj...já jsem měla úplně tu samou diagnozu jako ty...polyp, vysoké endometrium a k tomu ještě atypické buňky v děloze...operaci jsem měla řezem a byla jsem neskutečně šťastná, že to nebyla rakovina. Já jsem se nějakou dělohou tedy vůbec nezabývala, ale nevím, jestli ty máš děti a tedy neřešíš zásadní problém...pokud ano, tak to je jasné...pokud děti máš a nedokážeš se s odnětím srovnat, tak by to chtělo asi nějakou psychologickou nebo psychiatrickou pomoc. Pochybení nikde nebylo, myslím, že dneska většina žen na prevenci chodí a stejně onemocní a někdy je ta nemoc daleko krutější, než byla ta naše...zkus na to pohlédnout tady z toho úhlu. Sem můžeš kdykoliv cokoliv napsat, my ti napíšeme svoje názory, ale největší kus práce je na tobě. Žiješ, máš určitě kolem sebe plno lidiček, na kterých ti záleží a oproti nim je nějaká děloha jenom kus masa, bez kterého se dá docela dobře žít. Já si tedy strašně moc užívám život bez vložek a vším, co souviselo s menses. Měj se hezky a hlavu vzhůru...jsi zdravá a to je to nejdůležitější na světě.
anonym
| 18. 12. 2012 12:10
Ahojky všem, jsem tři týdny po hysterektomii, stále napnuté břicho, velké tvrdé jelito podél celé jizvy(ale jizva se hojí pěkně a je klidná). Jsem z toho nervozní,ale plašit hned k doktorovi se mi nechce. Povíte mi některá zda a jak dlouho jste měly podobné problémy? Děkuju Iva
anonym
| 18. 12. 2012 18:07
TO Ivka: to je ještě velice krátká doba, hodně si jizvu masíruj...nejlépe vepřovým sádlem...neboj ono se to srovná...taky jsem to tak měla a ještě k tomu mi to kolem jizvy bolelo a táhlo....velmi dobrou službu mi udělal Wobenzym.
anonym
| 17. 12. 2012 20:37
Taky Vám všem krásný advent..to jsem ráda, že je Květka v pořádku..Květuško, hodně sil!!!!!Ať se brzo uzdravíš!!!A Vám všem pevné zdraví!
anonym
| 17. 12. 2012 19:15
Ahoj holky,nějak jsem ted neměla o čem psát.Mám už taky napečeno,s uklízením to nepřeháním,nějak mi chybí energie a jsem hned unavená.S pečením mi hodně pomáhá dcerka a kluci taky přidali ruce k dílu.Květka je po operaci,ale je ještě hodně slabá.Až jí bude líp tak určitě napíše.Všechny moc pozdravuje.Zlatíčka moje,moc mně to potěšilo,když jsem četla,že se o nás někdo zajímá. .Ve středu mám Holter a ve čtvrtek výsledky.Po novém roce mám ještě CT mozku kvůli hypofýze.Když jsem se ptala dr. jak dlouho to vypadá ještě na nemocenskou tak mi nikdo neřekl nic bližšího.Holky všem Vám přeji krásné a spokojené vánoce.
anonym
| 18. 12. 2012 17:51
TO Martina: Ahoj Martinko, jsem moc ráda, že jsi v pořádku a že jsi nám dala zprávu o Květce. Krásný advent.
anonym
| 18. 12. 2012 17:59
TO Martina: Marti jsem moc ráda, že jsi se ozvala a hlavně předala moc moc radostnou zprávu o Květušce...hlavně, že operace dopadla a zbavila se svého velkého problému...moc jí pozdravuj a vyřiď, že se tady na ní všechny těšíme a přejeme jí klidné a spokojené Vánoce.
anonym
| 17. 12. 2012 17:26
Já tu sice moc nepíšu, jen občas, ale už rok tu chodím číst, taky mě zrovna napadlo, jestli nemáte některé z vás tady nějaké zprávy o Květce???
anonym
| 17. 12. 2012 15:14
Ahoj holky, tak máme doma nové psí miminko a hned je u nás veselo. Jinak máme už napečeno 10 druhů cukroví, trošku jsme poklidili, už jenom stromek, rybku a volno může začít. Tady moc nemluvíte...asi makáte a přípravy vrcholí...Martinka se dlouho neozvala.
anonym
| 17. 12. 2012 17:01
TO Natule: jé to móóóć gratuluju. Taky peču a tak.......i když jsem říkala, že nic ale baví mě to. Jo a dneska jsem byla na mamografu a všechno dobrý, tak jsem moc ráda. Měla jsem takový blbý pocit asi po tom co mám za sebou....tak mám fakt velkou radost, že je to za mnou. Holky krásný advent. Natule co je to za rasu ? Holky nevíte co Martinka a Květa ??? Moc na ně myslím. Mějte se moc fajn - jo a já mám už dovolenou, musím vybrat, co jsem v létě promarodila
anonym
| 17. 12. 2012 17:23
TO July: July to je skvělé, že ti dopadlo dobře mamograf...mne to čeká někdy únor březen spolu s gynprohlídkou. Pejska máme bišonka...je to takové plyšové malé klubíčko.
anonym
| 18. 12. 2012 17:49
TO Natule: no to musí být nádhera. Budeš mít krásné a hlavně veselé vánoce.No já jdu na kontrolu 3.1. krev, gynekologie ( v nemocnici u pana doktora co mě operoval ). Měj se krásně
anonym
| 14. 12. 2012 22:17
Ahoj jsem 26 den po zákroku a začala jsem krvácet, je to normální?
anonym
| 15. 12. 2012 11:19
TO Anonym: záleží na tom, jakou barvu má krev...pokud jasně červenou, tak šup k doktorovi...je-li krev dohněda /spíš špinění/, tak se nic neděje. Můj gynekolog mne upozorňoval, že do 3 měsíců od operace je to v důsledku vnitřních stehů a celkového hojení.
screppycoc...
| 14. 12. 2012 22:15
Ahojky holky jak se daří???Tak konečně jsem ,už v naprostem pořadku.To co jsem si prožila a vytrpěla po hysterektomii dělohy byla opravdu katastrofa a to nekonečne litaní po chyrurgii,už je taky konečne zamnou.Byla jsem na kontrole u sveho ginekologa a ten mi řekl,že vše je v naprostem poradku,ale předepsla mi estrofen 1mg,že mam malo hormonu a musim říct,že se citim opravdu lepe,žadny stres ani žadne navali a dokonce spim i celou noc.Zatim to mam na 1 měsíc a potom kontrola a uvidime co dal.Mejte se moc krasne a jestě jednou vam všem děkuji za velkou podporu Vladuška.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
29. 7. 2025 15:05
14759
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
28. 7. 2025 20:45