Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 31. 8. 2012 18:21
Chany já jsem z Brna tak na Žlutém kopci v Brně. Já mám po operaci teprve 6.týdnů. Prohlíží mě zrcadlama(doufám, že víš jak to myslím)normální prohlídka + prohlídka rukou,prohmatání břicha + prohlídka ultrazvukem. Potom mě pošle Mudr. na krev . Byla jsem včera a nyní jdu 3.1.2013.K mému gynekologovi jdu 12.9. ( od operace už po třetí ) taky mě prohlíží zrcadly, pohmatem a ultrazvukem. Zatím jsem ještě na pracovní neschopnosti.
anonym
| 2. 9. 2012 17:08
TO July: July ty něco přírodního taky bereš ne? Už jsem se tě ptala, ale asi jsi to přehlédla.
anonym
| 2. 9. 2012 17:18
TO Natule: Ahoj jsem ráda,že si takhle užíváš. Já beru pupalkový olej + menopausal inovia vše od vitalandu a jsem moc spokojená, doufám, že jsem to nezakřikla.Jinak jsem každý den o moc lepší a nebýt toho, že mi brali ty uzliny ( to teda pořád dost cítím je to taková tupá, blbá bolest ) už by to bylo super. No doufám, že to taky pomine. Měj se pěkně v práci já se budu ještě válet na PN. Ahojky
anonym
| 2. 9. 2012 18:30
TO July: děkuji za odpověď...už jsem si to napsala a zeptám se na to...pokud jseš spokojená, třeba mi to taky pomůže. A ty nemáš vůbec návaly nebo měla jsi je a prášek zabral?
anonym
| 3. 9. 2012 11:36
TO Natule: Ahojky, měla jsem hrozné návaly hlavně v noci převlíkala jsem se i 4x. Byla jsem úplně durch slitá už jsempřemýšlela, že budu chodit spát na balkon(vážně). Mě to fakt pomohlo ale chvíli trvá než to zabere cca měsíc. Ale pozor existuje MENOPAUSAL( ten je taky dobrý), MENOPAUSAL PLUS ( ten mě nazabral vůbec ) a MENOPAUSAL INOVIA ten je super a ještě tomu baštím 1x pupalkový olej. Natule mám dotaz už vysáváš? Já zatím ne mě ten pohyb nějak vadí. Měj se krásně.
anonym
| 3. 9. 2012 15:19
TO July: já jsem se dívala na stránky Vitalandu a právě ten inovia jsem nikde nenašla...zkusím to přímo v prodejně, ale nejdřív doberu Menoflavon...ten mám na měsíc. Já se převlékat nemusím, tak asi nejsou ty návaly tak silné. Já už dělám všechno, ale nevysaju třeba celý barák najednou, doktor mi říkal, abych hlavně nedělala nic na bobku a v předklonu jenom chvíli, tak poslouchám...stejně se dost brzy unavím a zatím nezvládnu vše, tak jako před operací.
anonym
| 30. 8. 2012 15:09
Ahoj holky, děkuji za slova podpory...nevím, čím to je, ale nějak pořád nestíhám a na pc vůbec není čas...připadá mi, že jsem byla před operací nějaká výkonnější, ale snad se to časem poddá a a já zase najedu do starých kolejí. Už se těším, že se konečně ochladí a mně bude líp...ty návaly mi dávají zabrat, ale nic jiného mi není, tak se mi nechce pro hormony...ale zase pokud by to takhle trvalo dlouho, tak bych to asi zvážila. Měly jste i jiné přechodové potíže nebo jenom návaly?
anonym
| 29. 8. 2012 21:21
Ahoj ženy
Dovoluji si vstoupit mezi Vás a požádat Vás o radu . Sháním co se dá nedá, přesto se nemůžu dopátrat ničeho koudného, a narazila jsem na tuto diskusi. Prosím poraďte zkušené nezkušené
Věk : něco po 40, vaječník, pouze už poslední, nález , cysta vodová 6 cm na vaječeníku, děloha bez nálezu , okolí bez nálezu. Doporučení dr,? sebrat úúplně vše , proč?? Nevím. Prý prevence atd,,, velmi se bojím, hormony (jsem pro zachování i pro malou část vaječníku pokud to bude možno, dělohu ponechat, bojím se inkont, šoku z předčasného přechodu, ztráty libida bez vaj, atd atd, ) Poraďte ... dííky moc uvítám i sebemenší cokoli názor připomínku....
anonym
| 29. 8. 2012 22:04
TO Žabka: Žabko,a máš ok cytologii?To je dost divoké,pokud by bylo jen to co píšeš určitě by Ti nebrali vše,nebo máte v rodině či ty sklony k rakovinám?A to ti řekla tvoje dr?Je lepší mít vždy dva názory,můžeš přece zajít i k jinému lékaři,jako jsem to udělala já,i když já jsem měla jasno od začátku rakov.dělož.čípku a přesto jsem šla ještě i jinam,ano vzali mi uplně vše ,včetně uzlin,také nemuseli dělohu,ale vzali,přechod nastal divoký,a to jsem starší než ty,pigmentové skvrny mám od operace,a jiné a jiné,ale jsem ráda ,že jsem,že zatím ok,ted v září mě čeká další kontrola a zase nervíky,takže já na tvém místě určitě volím,ještě jiný názor a hlavně určitě máš jen toto?
anonym
| 29. 8. 2012 22:46
TO chany: no chany děkuji Ti za odezvu, držím Ti palce moc, bohužel u mě markery OK, cytolka OK , rak nemáme v rodině, četla jsem si zprávu z ulrt prostě jen cysta .. no budu bojovat... asi koukáš viď?? Víš pro doktory je to jednodušší vzít vše než se s tím cicmat atd ... no a jak ty jsi to zvládala myslím psychycky ten šok z um. přechodu chany,?
anonym
| 30. 8. 2012 15:11
TO žabka: já ti vůbec neporadím, protože než jsem se nadála, tak jsem byla na operačním stole a pak cysty jsem nikdy neměla...tahle problematika je mi neznámá.
anonym
| 30. 8. 2012 20:10
TO žabka: já špatně,3 měsíce to šlo,to dojížděly hormony pak strašný propad,,,,,,,,,,,,,,tak po vyzkoušení všeho přírodního jsem šla do Oestrogelu
anonym
| 30. 8. 2012 23:56
TO chany: hm... no z toho mám největší strach. Psychika. To je pěkný svinstvo... ale ty hormony ti to vyřešili?? Cítíš se po nich jak chany?? Co třeba bolesti hlavy atd??? Já vím je to individuální asi u každé jiné... přesto se ptám díky Ti...
anonym
| 31. 8. 2012 16:38
TO žabka: po třech měsících po operaci jsem začala mít návaly,to by ještě šlo,ale pak nonstopové bolení hlavy,nemohla jsem spát,začala se motat,přír.preparáty nic,tak jsem šla za dr.a dostala Oestrogel po 5 dnech jsem byla jako znovu na světě
anonym
| 30. 8. 2012 08:30
TO Žabka: Ahoj Žabko,no to je teda síla vzít kvůli vodové cystě všechno.Já na cysty trpěla hodně dlouho,ale většinou s menzes praskly nebo se vstřebaly,taky byly vodové.Před sedmi lety jsem byla na operaci cysty 7cm,ale byla s krví a ta musela ven.Vzali mi jen vaječník,protože byla špatně přirostlá.V listopadu 2011 jsem byla na hysterektomii,protože jsem měla myomy na děloze a pořád jsem krvácela.14 dnů po této operaci se mi udělala další cysta 6 cm opět s krví,měla jsem velké bolesti takže následovala operace,ale nechali mi kousek vaječníku kvůli hormonům.Bohužel se mi v únoru zase udělala cysta s krví,ale tentokrát byla velká přes 10 cm na tom zbytku vaječníku a musela jít ven i s vejcovodem.Přechodu jsem se snažila odolávat až do června,ale už to pak dál nešlo tak jsem na Estrofemu a hodně se mi ulevilo.Proto nechápu,proč ti chtějí vzít všechno jen kvůli vodové cyste,která se může vstřebat,jak dlouho ji máš.Mě vždycky nějakou dobu sledovali pokud byla cysta vodová.Určitě si zajdi ještě k jinému dr.Jsi ještě mladá a pokud nemáš jiné potíže příjde mi to trošku kruté.Je to hodně velký zákrok a chce to ještě jiný lékařský názor. :-\ :-\ :-\ :-\ Mně je 37.Budu ti držet palečky at vše dobře dopadne
anonym
| 30. 8. 2012 15:10
TO Martina: no já jsem se divila, protože ještě vnoučka nemám, ale pochopila jsem.
anonym
| 30. 8. 2012 15:29
TO Martina: Děkuji Ti Martinko. No víš já to také nechápu. určitě si ještě nějaké názory od dr seženu. Ale jde mi hlavně o to , jak se vy ženy cítíme, co intimní život, inkontinece ano či ne, výtoky, jaké to je , pocity , kdyby bylo nejhůře a kdybyb nááááhodou opravdu ten vaječník musel ven, tak nechat samotnou dělohu či nenechat...všechno si vyslechnu moooc ráda moooc děkuji Vám holky.. jo a mám jí asi 2 měsíce ,. bolesti na 0,ale nemenstruuju. No ale to je pochopitelný, někdy se to může zastavit. jen po Agolutinu.. děkuji Vám piště pište a držím palce všem zde
anonym
| 30. 8. 2012 15:39
TO žabka: ahojky,jsem ráda,že jsem ti alespon trošku poradila v rozhodování.Já jsem navíc ještě po operaci inkontinence,ale tou jsem trpěla už dlouho před hysterektomii.Mám zavedenou TOT pásku od června a musím říct,že je to perfektní.Pokud nemáš na děloze žádný nález tak bych ji ven nedávala,ale to je jen můj názor.
anonym
| 30. 8. 2012 15:56
TO Martina: No viď?? No to jsem ani nevěděla , že se dá i příp inkontinece takhle zbavit, tedy je to šílený na tohle myslet v tomto věku ale je to tedy moc dobrá zpráva pro mě děkuji.. no jo je bez nálezu. Já si myslím stejně jako ty že každý orgán má v těle své místo a proč ho dávat pryč když nepřekáží....
anonym
| 30. 8. 2012 16:32
TO žabka: já jsem 10 týdnů po operaci, výtoky žádné nemám ani inkontinenci, ale s klasickým intimním životem jsem ještě neměla odvahu začít...je to už jenom ale v mé hlavě, protože doktor už povolil. Moje kamarádka /42 let/ byla před 3 lety taky na operaci, vzali jí dělohu, jeden vaječník a z druhého jí kousek nechali...říkala, že někdy jí pracuje a někdy ne a od toho se odvíjí i prý to, jak se cítí.
anonym
| 29. 8. 2012 13:15
Ahoj, děkuji moc za gratulace k malému . Dneska jsem dostala tablety na zavádění na noc mám nějakou bakterii, tak na přeléčení doufám, že to pomůže. Potíže nemám. Zítra velká kontrola na Žuťáku. Držte mě palce ať je všechno v pořádku. .Natule jinak s opatruju neboj ale je fakt, že pokud člověku nic není udělá něco co by neměl ale bříško se hned ozve.Natule ty se opatruj v práci a nepřeháněj to .
anonym
| 30. 8. 2012 15:12
TO July: July máš prosím tě taky návaly nebo jiné přechodové potíže? Vyměnila jsem Sarapis za Menoflavon, beru 3. den a zatím tedy ani náznak zlepšení.
anonym
| 29. 8. 2012 13:15
Ahoj, děkuji moc za gratulace k malému . Dneska jsem dostala tablety na zavádění na noc mám nějakou bakterii, tak na přeléčení doufám, že to pomůže. Potíže nemám. Zítra velká kontrola na Žuťáku. Držte mě palce ať je všechno v pořádku. .Natule jinak s opatruju neboj ale je fakt, že pokud člověku nic není udělá něco co by neměl ale bříško se hned ozve.Natule ty se opatruj v práci a nepřeháněj to .
anonym
| 29. 8. 2012 17:24
TO July: ahoj July,to mělo být pro tebe to přání,nějak jsem se překlikla.jsem to ale popleta
anonym
| 30. 8. 2012 18:03
TO Martina: Martinko děkuji za blahopřání. Dcera má ještě 2 letou holčičku ale moc si je neužiji bydlí v Banské Bystrici, tak jsem malého viděla jen přes skype ale je nádherný .

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
Slavka2
17. 7. 2025 07:04
14686
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
16. 7. 2025 20:08