Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 16. 7. 2012 17:21
Holky moje zlatý já jsem zdravá...nikde nic se nenašlo...všechno bylo diagnostikované jako prekanceroza...prý mám ze srdce poděkovat svému přepečlivému gynekologovi...kdyby na to nepřišel, tak by se to určitě zvrhlo v karcinom...mám tak krásný den.
anonym
| 16. 7. 2012 19:44
TO Natule: samé super zprávy, gratuluji k vítězství
anonym
| 16. 7. 2012 20:26
TO Natule: TAK HURÁ,I KDYŽ U TEBE TO BYLO CELKEM JASNÉ,MOC TI TO PŘEJU.

JE JINÉ JÍT ROVNOU S DIAGN.RAKOVINA,TO JSOU TROCHU VĚTŠÍ BOBKY.TAK UKÁZKA TOHO JAKÉ JSEM TRDLO,VĚČNÝ BOJ SE STOLICÍ,DNES TMAVÁ,JÁ VYDĚŠENÁ,PAK MI DOŠLO,ŽE JSEM JEDLA KAKAOVÉ SUŠ.+ MELOUN,NO NEJSEM NA RÁNU???????????
anonym
| 17. 7. 2012 08:47
TO chany: nejsi na ránu...prostě je to panická porucha a nemoc jako každá jiná...já zase takhle vyšilovala z červené řepy...to není jenom stolice, ale i moč do červena...
anonym
| 16. 7. 2012 11:56
TO Chany : , evidentně jsme všichni strašpytlíci, ale není se čemu divit, jde přece o zdraví. . Tak hlavně, že jsme to daly . Teď už bude jen líp. PS: já měla nervy, že když mi pan doktor začal vysvětlovat postup a co a jak, omdlela jsem a pak ho požádala, at mi to ani neříká, at si se mnou dělá co chce, hlavně, at už to mám za sebou.
anonym
| 16. 7. 2012 16:42
TO Hanik: Koukám, že jsme na tom byly podobně. Já sice neomdlévala, když došlo večer před operací k seznamování s tím co mi budou dělat, ale přesto jsem pana doktora zabrzdila ve čtení a podepsala souhlas se vším i bez podrobného vysvětlení. Bylo mi jasné, že operaci pdstoupit musím a od strachu, který jsem měla mi toto "čtení" rozhodně nepomáhalo. Stejně tak jsem se nevyptávala na podrobnosti ani anesteziologa, který přišel povědět co a jak nás čeká. Některé "kolegyňky", se kterými jsem šla příští den na operaci po něm chtěly ujištění, že je po narkóze opět probudí.
Zpětně ale mohu naprosto jistě říct, že pro mě byl právě ten strach před operací mnohem horší než všechno ostatní co portom následovalo. Takže moc přeji všem čekatelkám co nejméně strachu a co nejvíce odvahy.
anonym
| 16. 7. 2012 16:56
TO Anonym: já tedy přechod nezvládla,bylo mi fakt strašně,nespala jsem,návaly ,motání hlavy atd.tak jsem nakonec skončila na Oestrogelu a za 3dny jsem byla jako znovu na světě.

V září mě čeká zase kontrola.

Natule jak je?
July ty to zvládneš neboj.

A co se týká čtení před operací,to jsem vůbec nečetla,nic,podepsala a hotovo i tak jsem byla v háji
anonym
| 16. 7. 2012 17:04
TO chany: Já jsem v háji dneska a to totálně. Jsem na sebe naštvaná ale je to dneska nějaký špatný holky. Taky čekám o napíše Natule.
anonym
| 16. 7. 2012 17:30
TO July: já měla taky blbé ráno i dopoledne...nervíky pracovaly...ani jsem pomalu nemohla dojít do nemocnice, motala jsem se, srdce v krku, žaludek na vodě...pak, když mi řekli, že je vše negativní, sedla jsem si na židli a bulela tam jako želva...musím se s tím ještě srovnat, že je vše za mnou a já jsem zase zdravá...tohle 1,5 měsíční období strachu, nejistoty atd...bylo nejhorší v mém životě a já doufám, že už se nebude opakovat. Tobě ze srdce přeji, aby ti to dopadlo taky tak a moc na tebe budu nejen v pátek, ale i další dny myslet a čekat, že od tebe přijde stejná zpráva, jako dneska ode mne. Vím, že tě čekají 3 dny největšího strachu, ale věř, že za chvíli je sobota a ty budeš po operaci. A za dalších 5-6 dní budeš tady mezi námi
anonym
| 16. 7. 2012 18:14
TO Natule: Milá Natule, moc, moc a stašně moc ti blahopřeju myslela jsem na tebe moc. a úleva musí být krásná, nádherná......třeba si vyslechnu to stejné to by byla náááádhera. Přeji ti hodně štěstí.
anonym
| 17. 7. 2012 08:51
TO July: tak jak se dneska vynacházíš? Ještě jsi v práci viď? Už máš sbaleno? Vydrž kočko...jenom 3 dny a jdeš na to...posílám hodně pozitivní energie
anonym
| 17. 7. 2012 09:01
TO Natule: no jsem doma mám dovču, protože se strašně ochladilo a já jezdím přes celé Brno v MHD a každý kýchá, kašle a já bych nerada něco chytla . To by mě asi hráblo,kdyby se to odložilo. Jinak nic moc nervíky pracují na plmé obrátky, pořád to zde čtu dokola a nabírám odvahu. Večer si beru prášek abych se alespoň vyspala. Už chci aby to bylo za mnou ale zase každé ráno panika, že je to blíž. No musím si říkat, že je to pro moje dobro a že to dám a že to bude bobrý, MUSÍ!!!!
anonym
| 16. 7. 2012 19:32
TO Anonym: přesně s tebou souhlasím. Ten strach byl to nejhorší. Taky jsem si pak pěkně vynadala. A po14 dnech, kontrole a zjištění, že výsledky jsou všechny ok a jsem v podstatě zdravá jsem se sama sobě fakt zasmála. Jenže nám už se to teď říká co? Všem přeji co nejmíň strachu.
anonym
| 16. 7. 2012 22:05
TO Hanik: Máš pravdu, však ne nadarmo se říká, že po bitvě je každý generál. Před operací jsem říkala, že dřív umřu strachy než mě stihnout odooperovat. Proto moc dobře rozumím všem, které tohle mají před sebou a právě proto sem alespoň píšu, že právě ten strach je ze všeho nejhorší a ubírá nám sílu. Samotná operace sice není žádná velká legrace, ale určitě se dá zvládnout a pooperační bolesti docela dobře také. Tak se děvčata snažte bát co nejméně a uvidíte, že mi dáte za pravdu až sem budete psát vaše zkušenosti po operaci. Moc a moc držím palce každé z vás, která se na tento zákrok chystáte a přeji ať je všechno v pořádku.
anonym
| 17. 7. 2012 08:50
TO Hanik: já se tedy sobě nesměju...pro mě to bylo a ještě asi nějaký čas bude dost náročné období...pořád se mi to zpětně promítá jako špatný fil.a tím, že jsem psychicky labilnější, tak dozvuky ještě budou...musím se s tím srovnat sama...většinou po dobu stresu funguju a když stres pomine, tak mi to položí...ale to už je o jiné nemoci.
anonym
| 17. 7. 2012 12:07
TO Natule: ani v nejmenším jsem to nechtěla zlehčovat, samozřejmě jsme každá jiná a nervy a psychika jsou mnohem horší, než samotný zákrok. Mě brali "jen" dělohu. A navíc, jsem bezmezná optimistka, takže když mi paní doktorka oznámila výsledky OK, věděla jsem, že jsem "za vodou". Ty to určitě taky zvládneš, jen to bude asi séle trvat, ale určitě se všechno v dobré obrátí. Jsme přese bojovnice
anonym
| 17. 7. 2012 12:25
TO Hanik: jsme každá jiná a je to dobře...kdyby byli na světě stejní lidé, tak by to byla nuda ...já jsem to se svýma psych.problémama taky zvládla, ale ne asi tak, jako člověk, který je nemá....a optimistka moc nejsem, spíše naopak...a optimistům velice závidím.
anonym
| 15. 7. 2012 16:29
Ahoj, zdravím znovu po pár týdnech. Jsem sedm týdnů po operaci (děloha i vaječníky). Vše už přestává bolet, ale přestávám zvládat ty návaly horka. Každou půlhodinu se mi to nahrne do hlavy, spotím se a musím se převlíct do suchýho oblečení. Proro prosím, kdo má s tímto zkušenost po operaci , jestli mám čekat, že to přejde, nebo jestli mám začít brát ty prášky - náhrada hormonů. Ve stavu co jsem ted si nedovedu představit jít do práce a hlavně k tomu přibyly různé psychické problémy (ne že by mne něco konkrétního zvenčí trápilo), ale spíše třesy, vnitřní neklid, úzkost a hlavně dušnost.
Myslíte, že za to pomůžou taky hormony, které ted chybí?

Díky a všem přeju at má co nejmíň problémů.

HanaDV
anonym
| 15. 7. 2012 17:06
TO HanaDV: ahoj, já mám taky návaly, ale asi ne tak intenzivní jako ty...nemusím se převlíkat, to zase tak propocená nejsem....možná trošku pomáhá Sarapis, který jsem si nasadila hned, jak jsem přišla po operaci domů. Jinak psychika ok, protože beru antidepresiva.
anonym
| 15. 7. 2012 15:54
NATULE, to máš pavdu jsme holky šikovný. Na prsa myslím usilovně 14 dní taky chodím prvidelně ale teď nevím taky budu mít šílenej strach napsla jsi přesně to na co já myslím v duchu a prostě už mám strach úpně ze všeho....
Zítra zlom vaz a jak budeš mít náladu písni. Pokud bys chtěla můžeš kdykoliv na jolanadrtilova@seznam.cz KDYKOLIV
anonym
| 15. 7. 2012 17:08
TO July: ozvu se po příjezdu domů. Snad se nám ten strach zase srovná, já až do letošního května chodila k doktorům úplně v klidu, ale po téhle zkušenosti, to bude děs...hlavně ten mamograf...byla jsem v únoru a prý mám přijít, až za dva roky, ale já půjdu po roce a zaplatím si to...pro jistotu.
anonym
| 15. 7. 2012 10:46
Natule, však jsem na tebe mysela, že jsi asi přehnala alespoň víš, že se musíš pořád šetřit. Prostě všechno jen pomalinku, žádné vyvařování pro 6 lidí a nezapomeň, že jsi ještě den předtím pracovala.....
Zítra na tebe budu moc, strašně moc myslet. Věřím ti, že podvědomí pracuje to já znám moc dobře, prostě nás ničí. Natule bude to bobré, MUSÍ!!!!! Prosím tě, a řekli ti po operaci že uzliny byly v pořádku ?
DRŽ SE!!!! MYSLÍM NA TEBE PUSU!!!!
anonym
| 15. 7. 2012 11:13
TO July: ne nikdo mi nic neřekl...a já ani totiž nevím, jestli mi je brali...o uzlinách nebyla při indikacii vůbec řeč, ale myslím, že je asi brali ne? Ještě zítra dopoledne to bude nápor, mám tam být ve 13 hodin...už jsem strašně nervní, až jsme se doma poprvé od operace pohádali...bouchly saze. A moc moc děkuju za podporu
anonym
| 15. 7. 2012 11:32
TO Natule: Je to strašně psychicky náročné pro všechny...ale doma se to dá do pořádku to jsou prostě nervy. Všechny máme strach a velkej...no s těma uzlinama nevím, mě řekli, že je budou brát z břicha, pánve a nevím odkud, ale já jsem měla v tom vaječníku co mě ho bali adenokarcinom takže blbý. Teď se jenom budu modlit aby nebylo nikde nic aby to bylo jen v tom co už je pryč. Proto vlastně musí všechno pryč.....proto ta radikální operace. Zeťák říkal, že uzliny se berou vždy a ještě při operaci se posílají na rychlou histolku aby věděli, že tam nic není, nebo....ani to nebudu psát.Byla jsi na CT a brali ti markry? Před operací ?
anonym
| 15. 7. 2012 11:42
TO July: ne nic takového...nikde jsem nebyla a ani žádné markry...já jsem v histolce toho polypu neměla ani karcinom...ve zprávě bylo napsané, že nelze vyloučit přechod do adenokarcinomu...pak mi v nemocnici říkali, že nějaký malý nádor může být právě už v děloze a že se to zjistí při té velké histologii, kdy dělohu, vejcovody, vaječníky rozřezají na malé kousky a budou zkoumat...
anonym
| 15. 7. 2012 11:54
TO Natule:No vidíš, to máš dobré a já to budu mít také dobré. Prostě to bude O.K. Já ještě musím zvládnout tu operaci. CT i markry mám prý v pořádku. NATULE musíme věřit a držet si palce.
Dobrou chuť k nedělnímu obědu. A hlavně se hýčkej.
anonym
| 15. 7. 2012 12:39
TO July: operaci zvládneš...a skvělá zpráva, že CT i markry máš v pořádku...určitě se na to přišlo včas a to ošklivé je pryč...ostatní berou hlavně z důvodu prevence...my máme ještě v rodině karcinom prsu /letos mamka/, tak teď se budu bát chodit i na mamograf, což jsem se dosud nebála...stačí jedna blbá zkušenost a jak se to hned otočí...zvládneme to obě dvě...jsme holky šikovné
anonym
| 14. 7. 2012 11:03
Natle v pondělí na tebe budu moc,moc,moc myslet aby to bylo všechno v pořádku a měla jsi klid. Potom už se můžeš pomalinku začít chystat na dovolenou a krásně si ji užít.
anonym
| 14. 7. 2012 14:27
TO July: no můj muž tady včera začal spřádat teorii, jestli tu dovolenou nemáme zrušit, aby to prý pro nedopadlo blbě...hlavně letadlo...musím se na to ještě jednou vyptat doktorů.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
19. 6. 2025 13:20
14536
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
19. 6. 2025 00:23