Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Hysterektomie

Diskuze

anonym
| 11. 7. 2012 15:49
Ahoj všem, zítra to bude měsíc, co jsem podstoupila operaci odstranění dělohy LAVH s ponecháním vaječníků. Je mi 37. Než jsem na operaci šla, pročítala jsem tyhle stránky téměř od A až do Z a musím říct, že mi moc pomohly. Jsem opravdu velký strašpytel a tak přidávám příspěvek až teď s odstupem měsíce. Operace proběhla v pohodě, ani nic nekrvácelo, takže jsem neměla ani zavedený dren. Ihned po operaci na pokoji jsem se vyspinkala a druhý den pomalu začla fungovat. Dnes je mi báječně, jen se snažím nic netahat, ale příští týden si nechám ukončit neschopenku a pak vyrazím za odměnu k moři . Všem, které operace čeká přeji štěstí a hlavně optimismus, protože to je polovina úspěchu.
anonym
| 11. 7. 2012 17:54
TO Hanik: laparoskopie je asi lepší než břišní operace, alespoň podle info na netu...i rekonvalescence je kratší...a s tím optimismem máš určitě pravdu, akorát, že vždy to prostě nejde jenom pozitivně myslet...červíček hlodá, ale nesmí nás úplně sežrat
anonym
| 14. 7. 2012 11:29
TO Natule: tak to každopádně lapar je šetrnější, než břišní, o tom žádná. Jen jsem chtěla dodat ostatním sílu, protože já neznám ve svém okolí většího nerváka z lékařů, než jsem já. A tak jsem ted pyšná, jak jsem to zvládla. Ještě nejsem storpo v zápřahu, ale jinak v poho. Wobenzym jsem taky na doporučení papala a podle mého je to fakt zázrak.
anonym
| 14. 7. 2012 14:26
TO Hanik: můžeš mi prosím tě napsat, jak dlouho a v jakém dávkování si Wobenzym brala?
anonym
| 16. 7. 2012 11:48
TO Natule: brala jsem to podle doporučení lékaře, první 3 dny 3x7 tablet a pak každý další den o jednu méně, tzn. 3x6,3x5 atd až jsem se dostala na 3x3 a tímto zbůsobem dobrala až do vybrání krabičky. Měla jsem 200tbl cca za 950kč.
anonym
| 11. 7. 2012 15:10
Natule, to bude dobrý, tam nic nenajdou. Přišli na to včas měla jsi velké štěstí.Neznám tě ale z tvých příspěvků je poznat, že jsi silná a velká bojovnice jseš pro mě velkým příkladem. Drž se.
anonym
| 11. 7. 2012 17:52
TO July: já jsem si vždycky o sobě myslela, že bojovnice nejsem...ale tahle operace mi ukázala pravý opak...rvu se jako lvice a budu pokračovat...musím se pochlubit...byla jsem poprvé na velkém nákupu v supermarketu, samo s manžou a po téměř hoďce mi začalo být slabo, úplně až mdlo a tak jsme ujížděli domů...no a musela jsem do polohy ležmo...pořád to ještě není úplně oukej
anonym
| 11. 7. 2012 18:08
TO Natule:
No ty jsi šikula, velký nákup moc gratuluju. O tom, že se rveš jako lvice vůbec nepochybuji já tu tvoji energii cítím i přes net. Jo zeťák mi už posílá wobenzym takže tíky za typ. Holky díky za informace ohledně drénu alespoň to by mi udělalo radost.
anonym
| 11. 7. 2012 19:09
TO July: wobenzym mi udělal asi dobrou službu...možná kdybych o něm věděla dřív a brala ho hned po operaci, tak by to bylo ještě lepší...všechny ženské na pokoji ho měly s sebou a já to vůbec netušila.
anonym
| 12. 7. 2012 08:32
TO July: ještě jsem ti chtěla napsat, aby sis domů koupila fenyklový a urologický čaj...pily jsme ho i v nemocnici a říkaly nám, abychom doma ještě pokračovaly...dobré na močák a na střeva...
anonym
| 12. 7. 2012 10:02
TO Natule:
Díky za rady,už si píšu a jdu koupit.A kolik hrníčků se pije denně ( kolik urologického a kolik fenyklového ) abych to zas nepřehnala. Dnes jsem na tom dost špatně po psychické stránce. No jdu na internu a zítra za primářem na Žlutý kopec a domluvit ARO a je mě zase nějak na zvracení. Holky já Vám tak závidím, že to máte za sebou já se asi po.... strachy.
Pápápápápá
anonym
| 12. 7. 2012 11:12
TO July: v nemocnici jsem pila tu jejich bílou konvičku jednu fenyklového a druhou urolog....doma si dávám 1/2 litrový hrnek a už jenom urologu...střeva mi fungují v pohodě, ale občas mám menší pálení v pochvě, tak kvůli tomu...močák mám v pořádku, dělali mi vyšetření moče, protože mi to zlobilo už v nemocnici. To jsou nervy, zkus se zklidnit třeba přes den třezalkovým čajem a na noc meduňkovým...ten já teď piju taky...to čekání je opravdu hrozné...už jenom týden, vydrž
anonym
| 12. 7. 2012 17:02
Baby ja som zúfalá, každá píšete ako sa máte už skvele a ja som po celkovej hysterektomii + vaječníky už pomaly mesiac a mňa to stále bolí, nie som schopná nič poriadne robiť, tak akurát niečo jednoduchšie uvariť, 15 min prechádzka a kapem.Myslela som si že som neni žiadny upípaný človek, ale toto ma dostalo.Väčšinou mi každá baba vraví že už je v pohode....a čo ja?Som z toho zúfalá....
:-\
anonym
| 10. 7. 2012 20:15
No, kamarádky mi říkají to samé ale prostě znáš to.... Je fakt, že od té doby se můj život dost změnil bohužel k horšímu .... Tos tím autem znám já to tak mám teď ale naštěstí jsme hodně cestovali,když byli děcka ještě snáma vlastně od malička až do jejich dospělosti a potom to přišlo já myslím,že už tenkrát to souviselo s hormonama-takový předpřechod i když menzes byl .....No prosím, kam jsme se dostali od radikální operace.
anonym
| 10. 7. 2012 21:46
TO July: to nemá s hormonama bohužel nic společného ,mě to postihlo v 25po autonehodě,bohužel AD ještě nebyla,nenech si to schronizovat prosí,

Natule a že se ptám ty bereš co?To jsme tedy sestava,co holky?????????????
anonym
| 11. 7. 2012 09:22
TO chany:
chany mám na tebe dotaz, kolik jsi měla po operaci drénů ? Natule píše, že neměla žádný ale to je divné. Byla jsem 2 x na laparo a drén jsem měla vždycky Ta bolest když ho tahají ven trvá jen chvilku ale ještě teď mám husinu. Jinak mě vadí všechno já mám nervy i když jdu na vytažení stehů prostě jsem poděs.
Chany jsi moc šikovná a máš nádhernou práci a ještě s mlaďochama to se máš kam těšit, viď.
Děvčata přeji Vám krásné ráno
Ahojky
anonym
| 11. 7. 2012 09:48
TO July: opravdu jsem žádný dren neměla a ani paní, co se mnou byla na pokoji...jedině cévku do močáku 2 dny na jipce...to bylo všechno...
anonym
| 11. 7. 2012 10:23
TO Natule:
No to by bylo super alespoň nějaká dobrá zpráva ale moc tomu nevěřím jak by se to břicho čistilo ? No bylo by to bomba. Díky za zprávičku.
anonym
| 11. 7. 2012 10:24
TO July: asi spodem, ale já jsem po operaci vůbec nekrvácela...jenom asi 3 dny lehce špinila...nerozumím tomu, ale ty se můžeš zeptat zetě...jistě ti dá fundovanou odpověď...
anonym
| 13. 7. 2012 19:49
TO July: jsem po hysterektomii od ledna .ale od ty doby hubnu už od ledna mám o 12kg mín mám 160cm a 45kg. lekaři se mnou nic nedělaj ty ja jsem četla jsi z lekařské rodiny . moji jinak hlavní diagnozou je morbus recklinghausen. nevědli by kde se touto diagnozou zabyvaj mám postižené střeva kuži cns, a největší je ted v břiše 11cm na 9cm na 9cm. utlačuje cevy nohy nemužu chodit jím dost přesto hubnu. děkuji za odpověd
anonym
| 11. 7. 2012 09:47
TO chany: já beru Mirzaten a pak prášek první pomoci nebo-li sos Frontin...my to máme v rodině...mamka bere AD na endogenní depresi už 25 let...a mně to začalo po prvním porodu tedy před 27 lety...styděla jsem se jít k psychiatrovi a to byla velká chyba...jak jsem psala, život mohl být úplně v pohodě a já si ho svojí tupostí znepříjemňovala...
anonym
| 10. 7. 2012 16:22
Jo a ještě říkal pan doktor něco o odstranění stěny břišní. čauky....
anonym
| 10. 7. 2012 15:25
Díky za rady. Natule promiń, že se ptám ale tobě braly taky úplně všechno,dělohu,vaječníky,vejcovody,slepé střevo(to jsem pochopila,že už jsi neměla) i uzliny?Vím, že jsi to psala ale nějak tam něco vypadlo. Jinak já jsem byla už na 2 laparoskopiích poprvé to už je asi 12 let jsem měla endometriozu a teď jsme šla s blbou cystou a podívej jak to dopadlo. Pamatuji si, že pro mě je vždycky nejhorší po operaci poprvé, podruhé vstát z postele a jít třeba k umyvadlu to je jako výstup na Kilimanžáro a to jsem měla jen vpichy. Potom mě strašně vždy bolelo vytahován drénů jo kolik jsi jch měla já vždy jen jeden a to vytahování hrůza . Přeji pěkný zbytek dne. Ahojky
anonym
| 10. 7. 2012 16:36
TO July: ano brali mi úplně všechno...já jsem žádný dren neměla, nic mi nevytahovali...až 9. den jsem jela na stehy...udělali mi nějaký plastický a vytahovali to jako tkaničku u bot, tedy nahoře rozstříhl a pak celou nit vytáhl...to tedy bolelo, ale vydržela jsem. S tím vstáváním to je stejné, taky jsem byla slabá jako moucha.
anonym
| 10. 7. 2012 17:17
TO Natule:mně brali také uplně všechno+ nemám slepák+ žlučník,takže já mám v břiše jen ty srůsty ale žiju.Motol je určitě lepší,u Apolináře ano ale pokud tam někoho máš,podotýkám,že jsem tam šla s 20bonbonierama,sestrám nechala moje dcera poslat večer na sesternou jednou pizzu a pak chlebíčky.Takže tak,byla jsem ve stadiu,kdyby mi někdo řekl at dám dopředu peníze dala bych je,ale brácha se na mě rozčílil,vlastně od uplného složení mě zachránil mladý doktor co sloužil na Velikonoce,prostudoval moje léky a po mém řečení ,že jsem 5 dní nespala se postaral ,aby mi dali injekci přes den,nebudili mě na oběd,zlatý člověk.V den ,kdy jsem šla domů,jsem měla jít sedět před ambulanci na vytažení půlku stehů a hadičky na moč,jen jsem pípla,že tam nedojdu,mtala se mi hlava,doktor mě proprdl nahlas,tak jsem šla,samozřejmě se mi tam udělalo špatně,mladá žákynka mi donesla vodu,a pani co byly přede mnou mě pustily,asi se nemohly dívat,jak jsem zelená,milá sestra stehy doslova vyrvala,pak byl problém s močí,takže mi přes břicho naráželi hadičku,a to už mě vozila sestra v sedě.Doma jsem pak musela měřit moč,kolik zůstává a až to kleslo,tak jsem šla k nám na chirurgii vynadat druhou půlku stehů +hadičku,pan doktor byl precizní,ani jsem necítila nic,strašně hodný.

Nám totiž ještě u Apolináře umřela vnučka,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
nechci rozvádět.
A co ty máš za psych.problémy,že bereš AD?Já agarofobii + uzkostnou poruchu od autonehody.

July,,,,,,,,,,,,,,,ty se neboj v Brně jsou opravdu moc dobří a hodní.
anonym
| 10. 7. 2012 18:47
TO chany: já žlučník taky nemám...no to sis tedy užila...a ještě taková tragédie. Já jsem tedy taky nikomu, mimo jedné sestřičce kafe, nedala. Nikoho jsem tam neznala a ani toho, kdo mi operoval. Asi jsem měla štěstí, protože jizva vypadá krásně a je téměř zhojená, na malou i stolici chodím taky pěkně...ještě ta histologie.
Já mám taky uzkoustnou poruchu /panickou/ a s tím spojenou velkou nespavost, bušení srdce apod.
anonym
| 10. 7. 2012 18:58
TO chany:
Chany to je mě velice líto, že tě život tak zkouší moc na tebe myslím. Já mám taky úzkostnou poruchu panickou a bušení srdce. AD neberu zatím to zvládám (někdy si zobnu lexaurin ). Mám velkou výhodu, že můj anžel je super a drží mě nad vodou. Mám problém (někdy pořád, někdy málo,) jak je někde moc lidí má pocit, že nemůžu dýchat, že omdlím....vadí mi i jízda v MHD a když je vedro, tak počítám zastávky a mám pocit, že umřu. Moje kámošky na to berou AD a tvrdí, že dobrý já se tomu zatím bráním. Někdy je líp, někdy je hůř. Ale nemůžu třeba do letadla to mám pocit, že umřu(naposledy jsem byla letecky v Řecku) Naštěstí mám nacestováno a nikam mě to už moc neláká.V nemocnici to budu muse všechno prodýchat. No takže jsme se zde sešli taková dobrá společnost. Moc ráda jsem vás poznala.
anonym
| 10. 7. 2012 19:17
TO Jul:July tak to být tebou jdu do AD,aby ti to nesjelo do agorafobie,ty příznaky se mi nelíbí.......................

July klidně mi napiš jestli si chceš popvídat na hanyjanurova@seznam.cz,

papa a drž se
anonym
| 10. 7. 2012 19:50
TO Jul: no vidím, že máme i tohle společné...já jsem takhle trpěla 20 let a kdybych si pro AD došla dřív, tak jsem měla ten život jednodušší...taky jsem tyhle stavy mívala, kolikrát nemohla jít ani do obchodu, co beru léky, tak to nemám...do letadla jsem vlezla poprvé před nedávnem a teď si to tedy užívám...kvůli mně jsme museli jezdit jenom autem k moři a na dostřel. Opravdu zvaž ty léky, bude se ti žít mnohem líp a ten život je i kvalitnější.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
19. 6. 2025 07:53
14529
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
19. 6. 2025 00:23