Diskuze

Zpět na výpis diskuze

přítel ve vězení - co dělat

Diskuze

anonym
| 30. 8. 2017 11:16
ted tu ctu ze by mohli na vanoce pustit domu k tomu musi ale mit pochvaly a co jeste jak to funguje?
anonym
| 30. 8. 2017 22:09
TO marcela: My možná budeme mít tátu na Vánoce doma. Mají systém vycházek, kdy si může po určité době zažádat o přerušení trestu n a 5 - 7 dnů. A protože by mu to vycházelo časově zrovna na prosinec, chce zkusit požádat na Vánoce. I se zdůvodněním, že máme ještě docela malé děti. Tento měsíc byl doma na 24 hod, prý není důvod, aby nepokračoval v nastaveném systému. Pokud teda věznice nenastaví jiná pravidla po listopadových změnách ve vězeňství..
Na ty vycházky je "u nás" v Rapoticích potřeba, aby chodil do práce mimo věznici, měl všechna plnění plánu na 100%, a požádal o tu vycházku. Diferenčka a pochvaly jsou samozřejmě taky k dobru, znamená to, že plní a snaží se. Schvaluje to komise, a od 24 hodinovek i ředitelka věznice. Ale všude to je jinak, a i u nich se to trochu liší na jednotlivých barácích.
anonym
| 30. 8. 2017 23:10
TO MP: my mame ted v zari osmicku, potom rijen na baraku, listopad snad ta 24 a prosinec vychazi nejspis na baraku,ale kdyby to povolili taky na ty vanoce pokud.nevyjde do te doby teda ta tretina tak.by to bylo super:)
anonym
| 31. 8. 2017 10:41
TO MP: aha a mohu vedet po jake dobe by si mohl zkusit zazadat a zaco sedi vas tata kdyztak?
anonym
| 1. 9. 2017 06:40
TO marcela: Dopravní nehoda, ale to není důležité. Jak jsem psala, je to všude jinak, tohle je v Rapoticích, tam ty vycházky celkem dobře fungují, ale taky nepustí domů všechny. Hlavně musí chodit do práce a vše plnit na 100%. (a do práce se tam dostal víc jak za půl roku. První 3 hodinovou vycházku měl po 9 měsících od nástupu, ale někdo třeba až po více jak roce. Na tu 24 se to posuzuje ještě přísněji, nevím, jestli neberou ohled i na malé děti.. Ale je to opravdu všude jinak a posuzuje se to individuálně.
anonym
| 1. 9. 2017 09:08
TO MP: dobre dekuji mi mame dote spolu prave 7mesicu a on je v jiricich tak nwm mno a ono pry nezalezi natom aby mel praci venku jen se choval slusne makal a mel pochvaly
anonym
| 29. 8. 2017 11:36
Ahoj holky tak zeď jsem úplně v prd....přítel má nástup 31.8 a dneska jsme se dozvěděli ze má ještě veřejné zasedání ze porušil podmínku jak jsem se zde dočetla tak na 99procent to proměňují tak ze dostal 2 roky a ještě mu hrozí 1 rok za to samé.Ale teď si nejsem jistá jestli je pořád brány jako prvotrestany nebo ne a jestli mužem žádá po 1/3
anonym
| 30. 8. 2017 06:48
TO Anonym: Podle mě se tresty sečtou, zvláště když je to za stejný TČ, a ve výkonu bude poprvé, tak by to mělo jít. A když bude mít trest 36 měsíců, může žádat po roce, a když to nevyjde, tak další žádost bude mít akorát po roce a půl, na půlku. Jen je ta šance na třetinu určitě menší, protože stejný čin spáchal dvakrát, ale nemožné to určitě není.
anonym
| 28. 8. 2017 20:08
Dobrý večer balim přítele ve čtvrtek má nástup můžete mi poradit jestli mu mam koupit velké tabaky nebo radši malé děkuji moc
anonym
| 28. 8. 2017 20:14
TO dracice: Pokud kouří, tak velké pro něj, malé se hodí jako "pozornost", třeba prý aby měl novější oblečení, nebo tak..
anonym
| 28. 8. 2017 20:50
TO MP: ty vado ani nemám potuchu kolik mu mam koupi říkal ze balík bude chtít až tak někdy v lednu jenom doufám ze mu nevýhodu všechny ty polévky atd az nastoupí
anonym
| 28. 8. 2017 22:41
TO dracice: před pár dny jsem tu psala. Jestli kouří ať si veme pro sebe velké, a malé určitě taky. Na polévky se vyprdni, raději ať veme ty malé tabáky. Za ně tam bude mít víc než instantní polévku. Tu si muže koupit tam až bude mít nárok na nákup. Hlady neumře neboj. K nástupu mu dej i pár krabiček cigaret. Buď podaruje nebo si je nechá na horší čas. Nikdo mu nic nevyhodí, to oni jen tak straší. To si nemůžou dovolit. Když to nemaj komu dát, kdo by to odvezl musí mu to nechat. Jsou to jeho osobní věci a nic nelegálního na tom není. Budeš se divit, ale za tabák dostane lepší postel nebo i hloupé pyžamo. Ale jestli mu nevadí že vršek mu bude o dvě čísla menší a gaťe zas o tři čísla větší ....a není to jen o hadrech. Ve finále je to jedno, když to veme teď a zbyde mu, pak do balíku o to víc dáš zas jiných věcí. A věř, ze si jich nadiktuje i když teď si mysli že né.
anonym
| 28. 8. 2017 16:42
Tak vidíte, když se soudce nebo státní rozhodne nepustit, tak nepustí i kdyby měl cokoliv. Nepomůže zřejmě nic. No nic spoléhat nato nelze tak sílu do dalších dnů.
anonym
| 28. 8. 2017 14:54
PP na půlku bohužel zamítnuta. Soudkyně prý se tvářila, že by i pustila, četla si papíry od vychovatelů, ode mě, z práce, ptala se, proč si žádost dával, a tvářila se celkem dobře. Ale státní zástupce v závěrečné řeči řekl, že podle něj je předpoklad, že bude znovu páchat trestnou činnost, že je ještě krátká doba k nápravě. Má 2 roky za dopravní nehodu, nedělal dlouhodobě úmyslné TČ, tak jak tohle může říct.. Od vychovatelů měl hodnocení dobré, příslib práce, připojení rodiny, a nepomohlo. Tak buď únor, nebo až pevný v červenci.
anonym
| 28. 8. 2017 15:54
TO MP: ty blaho.....vy jste kde, v rapoticich? To je masak....nestačím čumět,ale vrahy a tak by pustili to je jasne prece.
anonym
| 28. 8. 2017 22:18
TO MP: je mi to líto. Buď statečná. Tak nás vypekl státní zástupce u soudu. Soudkyně mu chtěla dát podmínku a on že je to málo a navrhoval tři roky. Soudkyně mu pak dala dva. A naopak státní zástupkyně u PP byla úžasná a hned řekla pustit, naštěstí soudce proti tomu nic neměl a šupal domů.
anonym
| 28. 8. 2017 22:30
TO Naděje: My jsme sice doufali a věřili, ale moc jsme s tím nepočítali, po zkušennostech ostatních tam. Takže pro mě je teď nejhorší, že to budu muset říct dětem, a pro něj, že nemůže 14 dnů do práce, a musí se válet na cimře nebo ***t po chodbě. (prý nařízení ředitelky, jak má někdo PP, nejde 2 týdny do práce, asi aby ze zoufalství neutíkali, nebo nevím proč, on by neutíkal, jen ho nebaví nic nedělat). Líto nám to samozřejmě je, ale pořád říkám, že jsou na tom lidi ještě hůř a musí to vydržet, a hlavně že jsme zdraví že.. Hlavně jsem doufala, že už nebudeme muset tam na návštěvy, vadí mi to tam čím dál víc. Snad bude aspoň každý druhý měsíc mít 24 hodinovku, sice je to 100 km navíc, ale nemusíme být tam.
anonym
| 28. 8. 2017 22:53
TO MP: proto jsem dětem říkala ze je malá šance ať nad tím raději vůbec nepřemýšlej. Jinak té úplně chápu, posledních par návštěv jsem byla podrážděná, někdy i na nej nepříjemná, pak mi to zas bylo strašně líto, a jak volal tak se omlouvala. Ale to už asi bylo nervama jak se schylovalo k PP. On byl na nerva taky, pořad něčím úkoloval, 100 x se přeptával zda jsem udělala co bylo potřeba takže to bylo oboustranné. O té dovolené po PP nic nevím, ale asi je to tak jak píšeš, aby měli čas uspořádat si myšlenky a tak. Ale neboj, když se bude chtít zabavit, práci si najde i na oddíle.
anonym
| 28. 8. 2017 23:04
TO MP: spis teď musíš myslet na sebe. Jak zamestnas sebe. Co nevidět začne být venku hnusne, podzimní deprese, Vánoce na krku a čas se bude táhnout. Ach jo, upřímně je mi to opravdu tak líto. Ještě ze mas aspoň nějaké růžové vyhlídky v těch opušťácích a můžeš si třeba plánovat co podniknete, budeš gruntovat, vařit, péct a těšit se aspoň na těch pár hodin co budete kompletní. Hlavně ať ty děti jsou aspoň v klidu a netrápí si hlavičky. Taky to pro ne nebude lehké, když taťka na par hodin přijede, jednou se doma vyspí a zas odjede. To si nedokážu vůbec představit.
anonym
| 28. 8. 2017 10:31
Holky třetina vychází na 8 měsíců a půlka na 12 měsíců Tak chceme zkusit třetinu kdyžtak by tam byl o 2 měsíce dál nebo ja nevím dostal dva roky
anonym
| 28. 8. 2017 14:51
TO Anonym: Je trestaný popvré? A za co? A kde je ve výkonu? To jsou dost důležité otázky, protože s PP je to všude jinak. A celkově se na PP pouští především prvotrestaní, to i na půlku. Třetiny vyjdou vyjímečně, tady za rok vím o dvou, které pustili. A ti měli neúmyslné činy - neplacení alimentů a tak. Manžel má taky 2 roky, a třetinu ani nezkoušel, protože od spoluvězňů i vychovatelů slyšel "tady třetina nemá smysl dávat, nepouští se". Na propuštění je potřeba mít pochvaly, diferenčku, a to za těch 8 měsíců těžko stíhá. A navíc žádat tak, aby jednání vyšlo co nejblíž těm 8 měsícům, blbě se to odhadne. A pak může žádat znovu až půl roku po zamítajícím rozsudku, ne kdy žádatl poprvé. Takže když požádá, na řadu přijde za měsíc a půl (což je běžná lhůta od žádosti k soudu), tak už má třeba 9 měsíců za sebou. Nepustí ho, a znovu může podat žádost až po dalších 6 měsících, a ze 12 na půlku máte 15. A než se dostane znovu na řadu, je to skoro 18. Ať se poptá tam, kde je, jak to tam bývá.
anonym
| 28. 8. 2017 16:44
TO MP: hezký den je prvotrestany.dostal to za podvod pujcil si peníze a nevrátil je ty o sobě jinak doufám ze zůstane v Litomericich
anonym
| 28. 8. 2017 22:24
TO Anonym: tak to bylo u nás. Dostal dva roky. Diferenčku dostal po 8 měsících a zažádal o třetinu. Ven se dostal po 10 měsících od nástupu na třetinu než na nej přišla řada u soudu. Je to prostě buď a nebo. Ale ať se rozhodne on sám, on ví jak tam pouští nebo nepouští a hlavně co mu říká vychovatel jaký šance má. Případně ještě jaké šance dává advokát. Je to individuální a musí si to každý pořádně promyslet.
anonym
| 27. 8. 2017 21:23
Děkuju holky jaký vy máte názor přítel bude mít po 8 měsících možnost podat žádost na PP je dobrý do pořád nebo počkat na půlku nechceme nic uspěchat prosím poraďte dekuji
anonym
| 27. 8. 2017 21:58
TO Anonym: záleží po jaké době od třetiny vám vychází půlka. Kdyby třetina nevyšla, další žádost můžete podat po 6 měsících.
anonym
| 27. 8. 2017 20:00
ahoj holky prosim vas musi mit muj pritel nejake potvrzeni aby mi mohl volaj jsem jenom jako druzka dekuji moc
anonym
| 27. 8. 2017 20:43
TO Anonym: neměl by. Stačí ať si podá žádost, pak čeká na schválení. Někdy z věznice prý volají a ověřují, mě třeba nevolal nikdo, a zavolal mi rovnou on.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
13. 8. 2025 00:04
14853
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18