Diskuze

Zpět na výpis diskuze

přítel ve vězení - co dělat

Diskuze

anonym
| 7. 3. 2016 08:11
Můj partner má také B s dozorem a také dostal sílenou pálku 5 let. Dovolání nám bohužel neklaplo, ale stejné právníčce to klaplo s jiným klientem a hned ho pustili ven. Na mé narozeniny měl soud ohledně obnovy procesu, ale bohuže, z velmi nepochopitelných důvodů to soudce zamítl...takže to byla opravdu facka, oba jsme s tím počítali, celá kauza je opravdu paskvil...ale jak vždy píšu, to jsou myšlenky, které absolutně musíme vypouštět...bohužel svět je nespravedlivý a nic s tím momentálně nenaděláme. Od října máme podanou Ústavní stížnost a tomu naše právnička dává největší šanci...tak si také držíme palce, ale ještě to bude chvilku trvat. Na to dovolání mají opravdu 6 měsíců.
Život jde ale opravdu dál, snažím se soustředit na to pozitivní...i v tom všem zlém, co se nám stalo...myslela jsem, že to nebudu schopna zvládnout a je konec světa...ale opravdu není už je tam přes tři měsíce a zvládáme to všichni statečně. Vážím si mnohem více chvil, kdy mi je dobře a mám radost opravdu z maličkostí...ze začátku ty večery a víkendy byli těžké, ale už je to mnohem lepší....a tento víkend už byl opravdu moc fajn...takže jde to...a hlavně v tom nejsem sama. A někdo mi teď nedávno řekl, že ať se podívám na to, kolik je v rámci partnerského vztahu těch `pár` měsíců, když ti dva plánují být spolu celý život. Něco na tom asi je. Jsme spolu...i když se bohužel nemůžeme vidět často, ale není to konec světa..hlavu vzhůru a hezké pondělí všem. A pokud máte něco, co vám pomáhá se s tím vyrovnat, tak sem s tím
anonym
| 7. 3. 2016 08:20
TO Katka: je katul vy to mate také těžké já tady brecim nad 20 ti měsíci za tím co vy ostatní to mate o mnoho horší, líbí se my jak se k tomu stavite klobouk dolu. Ano také si dělám maličkostí vždy si něco s malim koupime a máme radost samozřejmě koupime i tatinkoj a ten si to vezme bohužel az bude snami doma,ale když koupim i jemu tak sem taková klidnější nevím proč my tedka budem zadat o půlku v dubnu tak v to moc doufám, ale může také přijít sklamani s čím se budu muset smířit ,to bych musela čekat 10 měsíců dalších ale jak pisete není konec světa zavřít můžou ale pustit musí vám také krásné pondělí a jak říkáte hlavu vzhůru
anonym
| 7. 3. 2016 01:25
TO anonymka: on je v B. a jo karty ma posilala sem mu jeste jak byl v hradci 3 a ted mu budu posilat dalsi. Prave ze v kdyz byl vo vazbe tak mohl volat jenom 1 za tyden :( tak snad taky nebudu nic potrebovat na navstevy ze bude stacit ze me tam zapise :)
anonym
| 7. 3. 2016 07:23
TO anicka: my sme také B s dozorem, no rádci si ten papír přípravte co tady ctu tak nějaká věznice to chce,ale my to nepotřebovali, ale náhoda je blbec radči bych to mela připravené
anonym
| 7. 3. 2016 08:12
TO anicka: jinak také furt chodim a kupují karty ten automat je šílený strašně žere
anonym
| 6. 3. 2016 19:51
Také děkuji Kačce a i vám ostatním za podporu, jsem moc ráda, že tato diskuse existuje a že tady můžu ze sebe všechno dostat :) Manžel to má na 5 let a o podmínečné propuštění z výkonu trestu by mohl v případě, že nevyjde dovolání, podat až po 2/3 trestu :( Celou dobu jsme žili v domnění, že po 1/2, ten rok a pár měsíců bychom to nějak vydrželi (započtení vazby jeden rok před mnoha lety, soud se táhl hodně dlouho), ale takhle je to strašně dlouhá doba. Moc doufáme, že vyjde dovolání, prostě musí.

Manžel je sice teď na Pankráci, ale vůbec nevím, jestli tam bude moci zůstat, nebo jestli mi ho převezou jinam. Jestli bych musela dojíždět, tak nevím, jak to zvládnu. Jestli dojíždíš 300km, anonymko, tak to je fakt hrůza. Musí se s tím přece moct něco dělat. Já jsem hodně nervózní z toho, až se dozvím, jestli bude moci zůstat na Pankráci a nebo kam mi ho převezou. Snad to nebude další rána :(
anonym
| 6. 3. 2016 20:49
TO lalala: ahoj přítel uz je dávno převezeny k blízko bydliště, v ostrově byl asi měsíc a půl a když sme podávali žádost o převoz byla zamítnuta, pak přítel si napsal sam osobně dopis do věznice rediteloj a ten mu vyhověldo 5 dnu ho ppřevezli, ale bylo to šílené s malim jed 300 km já vám fandim já bych vůbec nevěděla co dělat 5 let je fakt dost dlouhá doba my to máme na 20 měsíců stim ze v dubnu zadáme o půlku taky se modlim at nám to vyjde,mám stojí strach, moc vám přeji at vám to dovolání vyjde. Já myslela ze také vy bude moc zadat o půlku, a ne az po 2/3 chjoo to je šílený stema zakonama.
anonym
| 6. 3. 2016 21:24
TO anonymka: Já s 5ti lety vůbec nepočítám, advokátka říkala, že když bude mít zázemí a slíbenou práci, tak není důvod, proč by ho neměli podmínečně propustit, což by bylo po 2 letech a 4 měsících, ale i to je hodně :( Kdyby bylo podmínečně propuštění po 1/2 trestu, tak to nějak uteče, ale přes dva roky je prostě hodně :( Musí vyjít to dovolání, opravdu musí
anonym
| 6. 3. 2016 21:32
TO lalala: jo my máme také příslib prace a bydlení no záleží na soudci jak rozhodne,mám stoho taky. Nervi na dranc
anonym
| 6. 3. 2016 21:34
TO lalala: také záleží jestli dobře pouštějí na Pankráci a jaký bude soudce a jaký mate režim? S dohledem, dozorem?a kdy se dozvíte to dovolání? Budu vám držet palce.
anonym
| 6. 3. 2016 22:55
TO anonymka: Má s dozorem. Odvolání podávala advokátka na začátku ledna a říkala, že to třeba může trvat i půl roku. Říkala ale, ať v to moc nedoufám :( Což mě dostalo :( Kdybych mohla cokoliv udělat, jakkoliv pomoct, taková bezmoc :( Nepřipouštím si vůbec, že by tam mohl manžel být déle než ty 2 roky a 4 měsíce. Už to, když jsem se dozvěděla, že tam musí být o rok déle, , než jsme si mysleli, aby mohl zažádat o podmínečné propuštění, už to jsem špatně snášela a trvalo mi hodně dlouho (vlastně pořád ještě trvá) se s tím vyrovnat.
anonym
| 7. 3. 2016 07:20
TO lalala: to je strašný vy to mate hodně těžké musíte mít nervi z ocele, já bych to asi nezvládla, ale třeba se usmeje štěstí na vas a všechno dobře dopadne, moc vám fandim a držím palce. Je to opravdu těžké my SME také s dozorem a az budem zadat o půlku mel by dostat první firencku což by mel velkou šanci jít domu mám také strach, jinak bych musela čekat dalších 10 měsíců je to nekonečný ale jak se říká když doopravdy milujestak se vvším všudy a já bych na něj čekala čelí život.
anonym
| 6. 3. 2016 16:26
Ahojte holky. Jdu k Vam s prozbou. Mam pocit ze sou tady skoro vsichni co maji svoje draze polovicky v Prahe ja sem s prahy take ale bohuzel mne milacka prevezli ve ctvrtek do Ostrov nad Ohri. Prosim nema nekdo s vas s tym skusenost? dnes mam hroznu chvilku. Strasne moc mi je za nim smutno strasne moc mi chybi a hlavne kdyz je tak daleko je to hrozny. Je tam mesic a videli jsme se jednou a to jenom 90minut. Kdyz byl ve vazbe mohl volat jenom jednoj za tyden a tento tyden nevolal vubec. Nevim jak to bude mit na lagre kolik krat bude moct volat. Holky drzte se a budu rada za kazdy pomoc.
anonym
| 6. 3. 2016 16:49
TO anicka: ahoj Aničko, přítel byl také v ostrově tedka už je jinde protože sme dojížděli 300 km,a do tedka přítel říká že mel zůstat v ostrově asi to tam není tak špatně a výhodou je ze dobře poušti na půlky ta věznice, mužů se optat na jak dlouho to mate? Volat určité bude moci az nebude na přibilu, tak zavolá nebojte.
anonym
| 6. 3. 2016 20:24
TO anonymka: dekuji... jo muj pritel taky psal o tem ze pusti hodne na pulku. on dostal 2 roky no urcite si o tu pulku bude zadat a kdyz mu to vide tak mame pred sebou 11 mesicu jeste takova doba no doufam ze zavola co nekdriv uz. A tebe jak casto volal?a jak to mate vy?
anonym
| 6. 3. 2016 20:42
TO anicka: ahoj tedka je asi 20 km od bydliště, tak se vidíme každých 14 dni a volá skoro každý den včetně víkendu, my to máme na 20 měsíců v dubnu budem zadat o půlku už tam 10 měsíců je doufám ze nám ta půlka vyjde uz kvůli malému v květnu nám bude 5 tak by to byl. Nejkrásnější dárek pro něho.
anonym
| 6. 3. 2016 21:07
TO anonymka: a prosim te jak casto ti volal s teho ostrova? mohl ti volat taky kazdy den?lebo kdyz byl v hradci tak mohl volat jenom jednou za tyden. nemuze to taky ovplivnit v jaky kategorii je?ja ted musim vybavit hlavne papir aby sem mohla k nemu na navstevu jelikos nejsme manzele :(
anonym
| 6. 3. 2016 21:28
TO anicka: my také nejsme manželé a žádný problém sme neměli, jen vas musí nechat zapsat do karty, co si pamatují tak my volal v úterý dopoledne a pak asi 2krat týdně, kategorie vtom nerozhoduje a v jaké ste kategorii? A ma vas přítel kartu na volání?
anonym
| 6. 3. 2016 20:56
TO anicka: a těch 11 měsíců do půlky uteče, jen ze začátku se to táhne ale pak už to je lepší a lepší... Chce to čas!!!
anonym
| 6. 3. 2016 15:49
Holky a na jak dlouho to mate?
anonym
| 6. 3. 2016 11:29
Ahojte holky...My mame za sebou prvni mesic a porad je to hodne tezke uz jsme meli i prvni navstevu...byl tak smutny,hubeny ustali jsme to ale ta litost pak byla jeste horsi.. .. Nikdo to nevi a kluci se porad ptaji kdy prijede....Dekuji za podporu Kačky,hodne mi poradila
anonym
| 6. 3. 2016 11:55
TO Anonym: U nás to budou teprve 3 týdny v pondělí :( Také jsem to ještě nikomu neřekla a hodně se toho obávám, nejsem na to vůbec psychicky připravená. Někdy mám pocit, že jsem zralá na psychiatra, že to prostě sama nezvládnu. Snažím se nějak zaměstnat, ale ne vždy to jde. V práci na to není čas myslet, ale večer a o víkendu je to nejhorší :(
anonym
| 6. 3. 2016 15:47
TO lalala: Taky mam obavu to nekomu rict,je to fakt tezka situace ...Snad jak pise Kačka,casem bude lip
anonym
| 6. 3. 2016 12:10
TO Anonym: Kdo to nezažil, tak absolutně neví, jaké to je. Je to velmi težká situace. Ten stres toho procesu, ten nástup, ten výkon trestu a pak i to, když jsou zase venku...Na druhou stranu záleží, jak se k tomu člověk postaví...to jsem říkala i příteli...můžeme se oba zhroutit, jak je to šíleně nespravedlivé, proč zrovna my, proč musím tahat svou 5ti letou dceru do vězení, proč nemůže být se svým tátou atd....a nebo, se tomu můžeme postavit čelem, brát to jak to je a snažit se žít dál...mám pocit, že druhá varianta funguje lépe, ale je to těžké...Když odešel, tak jsem myslela, že je konec světa a že to nebudu schopna sama zvládnout...dítě, práce, finance, domácnost atd...znáte to všechny...Vánoce byla hrůza, na své narozeniny jsem se dozvěděla, že nám nepovolili obnovu procesu...další rána, ale dneska musím říct, že to zvládám, život jde dál...rodina jsme, ale bohužel nemůžeme být teď každý den spolu, můžeme se vidět jednou za měsíc na 180 minut a slyšet se 2-3x týdně a psát si dopisy...holt takhle to je a já to neovlivním a můsím to brát tak jak to je....takže děvčata hlavu vzhůru i tak jsou ještě horší věci na světě a jednou bude konec...
anonym
| 6. 3. 2016 15:31
TO Katka: tyjo vy fakt vždycky napišete tak dobře, ze fakt člověka uklidnite

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
8. 7. 2025 09:48
14646
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18