Diskuze

Zpět na výpis diskuze

přítel ve vězení - co dělat

Diskuze

anonym
| 5. 3. 2016 17:08
Ahoj holky, tak jsem dnes ráno byla poprvé na návštěvě, když přišel, tak jsem se rozbrečela. Je pohublý a přijde mi i starší. Nemůže tam vůbec spát, navíc je v pokoji se samými kuřáky a on nekouří, takže mu to moc nesvědčí. Taky jsem se dozvěděla, že když jsem mu posílala rádio a zámek, tak to považovali za 5kg balík, takže mu teď nevydali balík s potravinami, který jsem mu posílala a musel mi ho poslat zpátky. Přitom jsem se na to telefonicky dotazovala vychovatele a on mi potvrdil, že rádio se nevztahuje na 5kg balík, že to poslat můžu. Takže jsme prostě takto přišli o jeden balík :( Manžel ale využije balíky dvou chlapů, co jsou s ním na patře. Za možnost si vzít jejich balík, jsem jim každému koupila za 500,- věci, které si napsali. Tak aspoň že tak. Zítra pošlu jeden a až se mi vrátí tamten, tak ho pošlu znovu na jméno toho "spolubydlícího". 180 min. uteklo jak voda, manžel říkal, že kdybych mohla přijít každý den na 180 min., tak by mu to utíkalo víc ten den :D Teď zase musíme čekat měsíc, než se uvidíme. Je to tak těžké :(
anonym
| 5. 3. 2016 17:41
TO lalala: no jako co ctu tak žádná sláva,radio se nevztahuje do 5 kg balíku, a oni můžou kouřit na pokoji? To nechapu už tuplem, jak je přítel tak mají kurarnu a zákaz kouření na pokoji, to vašeho přítele lituju
anonym
| 5. 3. 2016 17:48
TO lalala: a stema balika se to opravdu da takhle udelat,a vy si nemužete dat navštěvu každych 14 dni na 1,5 hod,to pak krasně utika :) to sou ty začatky ja ze začatku byla take uplne v ***i :( byl hubeny,smutny proste katastrofa ale cim tam je dele je to o mnoho lepši furt se mu moc styska,pochopil že nic jineho mu nezbyde :( takže naučil se tam jist,cviči,chodi na resa..ale ani prestodle co vsechno plni rika že to ubec neutika :( je moc težke :( už ho chceme mit doma !!!!!
anonym
| 5. 3. 2016 19:39
TO anonymka: A jak to vůbec vnímá a snáší váš syn?
anonym
| 5. 3. 2016 20:43
TO Katka: no u ze začátku to bylo hrozné furt se ptal kdy bude doma,a že chce tatu, tedka jednou za 14 dni nebo za měsíc ho beru sebou a skoro každý den nam vola, ale furt se mu stejska chybeji mu ty blbiny s tatou.
anonym
| 5. 3. 2016 20:47
TO Katka: a na jak dlouho to mate vy?jinak synoj říkáme ze tatínek je v práci,ale jednou se pravdu dozví.
anonym
| 6. 3. 2016 11:12
TO anonymka: No manžel žádal o návštěvu na 90 min, abychom se mohli vidět každých 14 dní, ale nevíme, proč nám to dali na 180 min. Vidět ho jedno za měsíc je strašně dlouhá doba. Jednou za 14h to jde. Zkusí teď o to zažádat , tak snad to půjde. I když Kačka říkala, že na Pankráci je to jen jednou za měsíc. Tak uvidíme. My moc doufáme v to dovolání, že to vyjde. Je to teď naše naděje. Musí to prostě vyjít. Také ho chci mít už doma.
anonym
| 6. 3. 2016 15:27
TO lalala: držím vám palce at vám ty návštěvi vyhoví je to o dost lepší a víc to utíká, a to dovolání snad taky vyjde!! A to by vas manžel šel domu? Nebo snížily trest? Už aby to bylo za nama.
anonym
| 5. 3. 2016 19:35
TO lalala: Ta první návštěva je opravdu nejhorší...uvidíš, že teď to bude už jen lepší a lepší. Měla jsem úplně stejný pocit, když jsem přišla na první návštěvu na Pankrác. Myslela jsem, že místo mého partnera tam mám vyhublého staříka a to bylo pár dní před Vánoci a můsím souhlasit s anonymkou, že teď ví, že z toho v rámci možností musí vytřískat maximum a tak na sobě maká, cvičí, čtě, učí se angličtinu a naštěstí má práci, takže říká, že mu to během týdne lépe utíká. Píše dopisy, chodí na vycházky, hrajou tam prý i pinčes...holt nedá se nic dělat, musí to tam dát. A my venku také..s tím kuřáckým pokojem je to opravdu opruz. Můj přítel byl chvilku na kuřáckém a také mu to jako nekuřákovi nedělalo dobře, ale pak si zařídil přestěhování. Na Pankráci jsou bohužel možné návštěvy jen 1x za měsíc...a s těmi balíky to tak opravdu funguje...lalalo, nevěš hlavu, přesně jak říká anonymka...bude to stále lepší a lepší....všem se nám stýská, ale časem člověk trochu otupí a zvykne si na tuto situaci...hlavně si udělej nějakou radost, vyraž ven, s někým si popovídej...držím palce.
anonym
| 6. 3. 2016 11:17
TO Katka: Manžel je zatím na tom oddělení, kde se ještě neví, kam jestli tam zůstane, nebo ho přestěhují jinam. Takže asi zatím nemá možnost zažádat o přestěhování do nekuřáckého pokoje. Také není pro něj žádná práce zatím, hodně lidí, málo práce. Nezbývá nám nic jiného, než si na to prostě zvyknout. Já jsem venku, já to zvládnu, ale myslím na manžela a nevím, jak mu usnadnit život tam uvnitř :(
anonym
| 2. 3. 2016 17:17
Tak jsem dneska dostala dopis od manžela, ve kterém psal, že mi v pondělí volal 4x v poledne a 3x odpoledne a já mu to nezvedala. Měla jsem na telefonu zmeškané hovory, volala jsem i zpátky, ale nešlo to, na chvilku mě napadlo, že by to mohl být manžel, ale pak jsem si řekla, že ještě nemá kartu na volání. Říkal, že po tomhle se obává, že už nebude moct telefonovat :( Strašně mě mrzí, že jsem to promeškala a nemohla ho slyšet :( Myslíte, že bude moci znovu zavolat? Bude si moci i určit čas, kdy mi zavolá? Nebo je ten čas nějak daný? Já jsem totiž celý den v práci a telefon mám ve skříni, takže to neslyším :(
anonym
| 2. 3. 2016 18:49
TO Anonym: nebojte určité zavolá znovu, první telefonát bud ho nechali, nebo vykseftoval kartu na volání, jinak ty časi na volání si myslím ze jsou nako dané od kolika do kolika může volat protože přítel my vola každý den v jinou hodinu, a říkal ze fronty na volání sou dost velké.
anonym
| 2. 3. 2016 19:43
TO anonymka: Tak snad bude moci volat i večer nebo o víkendu, jinak jsem v práci a zvedat to nemůžu. Odteď se snažím mít nahlas vyzvánění a telefon co nejvíce u sebe, už nechci žádný jeho telefonát promeškat
anonym
| 2. 3. 2016 20:07
TO Anonym: tak vám držím pestičky také jedu v sobotu na návštěvu
anonym
| 2. 3. 2016 20:11
TO lalala: to je dobře ze ste mu to napsala, co mu posilate, já nestiham kupovat karty na volání, ta budka hodně žere, a držím palce na návštěvě uvidíte ze to bude dobry.
anonym
| 2. 3. 2016 21:08
TO anonymka: také doufám, děkuji za podporu :)
anonym
| 2. 3. 2016 21:39
TO lalala: dejte vědět jaké to bylo
anonym
| 3. 3. 2016 07:50
TO lalala: Ohledně volání na Pankráci a myslím, že i v jiných věznicích o víkendu se volat nemůže. My se teď dopředu domlouváme, kdy s dcerou budeme doma, aby nám mohl zavolat. Volá většinou kolem 19:00...takže určitě zavolá znovu a jak si zjistí možnosti, tak bude volat i ve smluvený čas...za tabák tam člověk dostane i karty na volání....V sobotu na návštěvě držím moc palce. Ta první návštěva je asi nejvíc emotivní, ale alespoň se můžete vidět. Ta nejistota z toho, když člověk nic neví a ten začátek je pekelný, ale jak jsem již psala, opravdu bude lépe a dělejte si i vy malé radosti.
anonym
| 3. 3. 2016 10:37
TO Katka: dobrej jak tak ctu tak každá věznice to ma doopravdy jiné, me přítel vola skoro každý den i o vykendu, a v každou jinou hodinu,někdy vola i po 20 hod což se někdy divim, ale spise to je tak do 18:00 ze zavolá prostě asi jak mu dovoleji nebo než se konečně dostane do budky zavolat fronty sou prý šílený.
anonym
| 2. 3. 2016 18:52
TO Anonym: a jak bude mít kartu na volání, tak volat může urco
anonym
| 2. 3. 2016 18:55
TO Anonym: kartu mu můžete zaslat i v dopise, raději mu vždy do dopisu napište ze mu posilate tolik karet či známek někdy se stává ze přijde mu jen holi dopis.
anonym
| 2. 3. 2016 19:41
TO anonymka: V dopise jsem mu napsala, že mu posílám jednu kartu, tak snad jí dostane, posílala jsem jí spolu s knihami a dopisem v jedné velké obálce. V sobotu jdu na první návštěvu, tak se ho na to zeptám.
anonym
| 1. 3. 2016 20:28
Chtěla bych se zeptat, kdo má někoho na Pankráci, jestli se musí nejprve zažádat, aby se mu mohlo poslat oblečení. Manžel by chtěl poslat prádlo, ponožky a tepláky na převlečení, dali mu totiž jen jeden oděv. Četla jsem, že ale musí mít nejdřív povolení. Jsem zrovna chtěla zítra mu to zaslat, takhle ještě počkám tedy. Máte také někdo zkušenosti se zasíláním hygienických potřeb? Chtěla bych to zkusit mu to tam zaslat a doufat, že mu to dají a nebudou to odesílat zpět.
anonym
| 1. 3. 2016 20:41
TO lalala: já mám partnera na Pankráci. Nejlepsí je, aby si on sám zjistil, jak to funguje a přesně ti řekl, co máš udělat. Já jsem mu vše nabalila na cestě tam, včetně hygieny a tabáků (jak jsem již psala, mají cenu zlata). Ale jeden oděv na převlečení mít může, víc bohužel ne. Ať se zeptá nějakého spoluvězně, který se tam již lépe orientuje. Je stále v nástupním oddělení?
anonym
| 1. 3. 2016 21:23
TO Katka: Jojo, je pořád v nástupním oddělení. Já mu taky nabalila něco už při nástupu, ale moc ne, protože jsme si mysleli, že nic u sebe při nástupu mít nesmí, z předvolání k nástupu to tak vyznělo, že nemá mít nic s sebou. Tak jsem mu nabalila jen základní věci. Ach jo, měla jsem mu toho nabalit více. Psala jsem ti email :)

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
7. 7. 2025 20:04
14644
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
7. 7. 2025 21:56