Diskuze

Zpět na výpis diskuze

přítel ve vězení - co dělat

Diskuze

anonym
| 1. 3. 2016 15:23
Dobrý den, moc prosím někoho o radu. Zítra ráno musím odeslat soudkyni dopis,aby příteli neprodloužili podmínku. S takovým dopisem nemám žádné zkušenosti. Volala jsem právníkovi,ale ten stále na mě nemá čas.... Budu ráda za jakoukoli informaci zkušenost. Můj email 2005@seznam.cz Předem děkuji
anonym
| 1. 3. 2016 17:07
TO Adriana: dobrý den moc nechapu,vy chcete aby priteloj neprodlouzily ppodmínku? Myslím ze na todle to chce advokáta
anonym
| 28. 2. 2016 21:20
Kdyby se tam dalo přinést jídlo na návštěvu, tak by to bylo úplně úžasný, manžel tam to jídlo prostě nemůže vůbec jíst. Mám o něj obavy, že mi tam zhubne :( Ale na Pankráci se prý nosit nic nemůže, což je tedy hrozný.
anonym
| 28. 2. 2016 21:25
TO lalala: ty jídla tam jsou hrozny, přítel zhubl 10 kilo, ale začal cvičit a udál si vždycky nákup a pekl si tam buchtu a babovku, pudink takže ma tedka spatky svá kila a i navíc
anonym
| 28. 2. 2016 22:04
TO anonymka: Bojím se, až půjdu na návštěvu, že bude pohublý a já to psychicky neunesu. Furt píše, že mu tam nechutná a nemůže tam vůbec jíst. V tom bufetu asi taky nic světobornýho k nákupu nebude. Kdyby se aspoň dalo na ty návštěvy něco vzít.
anonym
| 29. 2. 2016 10:00
TO lalala: nebojte te se když to tak blbe řeknu ono mu nic jiného nezbyde, a naučí se časem ty jídla tam jist, přítel je hodně mlsny a také se to musel naučil, jinak by padal hlady
anonym
| 29. 2. 2016 10:02
TO lalala: ta kantýny je hodně dráha, a přítel si nakoupí suroviny a s toho si upece babovku atd,maji tam kuchyňku? Na Pankráci
anonym
| 29. 2. 2016 10:28
TO anonymka: Mám pocit, že na oddělení výkonu trestu kuchyňku mají. Schválně se zeptám a dám vědět...a napsala jste to velmi dobře...bohužel mu opravdu nic jiného nezbyde...ten začátek je pro ně jistě težký, ale pak když se začnou trochu orientovat a zjistí co a jak, tak je to lepší, když se chytnou normálních spoluvězňů...všude se najde někdo v pohodě...holt se nedá nic dělat a oni se musí naučit tam žít v rámci možností snesitelně. Můj přítel tam paradoxně nabral....cvičí, pravidelně jí (i když to není upná pochoutka), takže žádné obavy. Také si myslím, že je důležité myslet i na nás. Jsme venku a musíme se tady s tím také pořádně poprat. Je to težké, ale také se musíme snažit, aby to i pro nás bylo snesitelnější a zvládnutelnější.
anonym
| 29. 2. 2016 11:43
TO Katka: to mate pravdu, nejen oni se trápí ale i my tady venku,ano aspoň ze tam můžou cvičit přijdou na jiné myšlenky, přítel ze začátku byl na špatným oddílu kde mel tak trochu peklo
anonym
| 29. 2. 2016 11:45
TO Katka: nechal se přeřadit na jiný oddíl a je to bez problémů, se všema vychází, a já sem o dost klidnější.
anonym
| 27. 2. 2016 18:07
Zdravím všechny, zrovna jsem balila balíček pro manžela a na internetu hledala bližší informace a náhodou narazila na tuto diskuzi. Jsem moc ráda, že sem můžu i já napsat svůj příběh, svěřit se někomu a získat různá doporučení a i podporu. Můj manžel nastoupil před dvěma týdny. Soud se táhl 6 let, dvakrát ho zproštili a na potřetí ho odsoudili, i když nejsou žádné důkazy, a to jen proto, že se městský soud na potřetí obával vrácení případu od vrchního soudu. Vrchní soud, jelikož to 3x vrátil, ho samozřejmě odsoudil přes naše odvolání, to nám bylo jasné, chtěli ho odsoudit za každou cenu. Dostal trest na 5 let do věznice s dozorem. Nyní čekáme na dovolání k Nejvyššímu soudu. Manžel je momentálně na Pankráci a strašně se bojím, aby mi ho nepřeřadili mimo Prahu. Strašně se mi stýská a nevím, jak to zvládnu, psychicky je to náročné. Nikdo z rodiny ani přátel o tom neví a já mám strach jim to říct. Vůbec nevím, co mám dělat. Moc by mi pomohlo, kdybych čas od času si o tom mohla s někým popovídat.
anonym
| 27. 2. 2016 18:15
Dobrý den také mám zavřeného přítele, tak vim jak se citite, nojo soudy to taky moc dobře znam,
anonym
| 27. 2. 2016 18:19
TO lalala: zvládnout se to da, ale je to moc těžké, hlavně ty začátky, kdybi cokoli, tak napište rada odpovim.
anonym
| 27. 2. 2016 20:12
TO anonymka: jeden dotaz bych už asi měla. Můžu manželovi poslat hygienické potřeby i mimo ten povolený balík 5kg? Chci mu toho tolik poslat a těch 5kg je hrozně málo, takže jsem musela vyndat nějaké hygienické potřeby, aby se mi tam vešlo víc jídla.
anonym
| 27. 2. 2016 20:28
TO Anonym: no já sem priteloj posílala v balíku v 5kg higienu, pak sem ji poslala zvlášť a přítel říkal at uz to neposilam ze se to nesmí ale dali mu to,opravdu záleží jaká to je věznice,a někde na internetu sem četla ze jim stát dává každý měsíc 100 Kč na hygienické potřeby,ale to je asi kec přítel neviděl ani Kč .Ale za zkoušku nic nedate, ano 5 kg je hodně malo pokud přítel kouří tak doporučují co nejvíc tabáku .
anonym
| 27. 2. 2016 21:28
TO anonymka: Manžel nekouří, ale chtěl poslat cigarety a tabák asi kvůli výměně. Tak já to možná taky zkusím poslat mu hygienické potřeby zvlášť a přinejhorším mi to pošlou zpátky. A nevíte, jestli mi pošta veme balík, i když není zabalený v balícím papíře? Je to krabice od nějakých nápojů a je ze stran popsaná, tak aby mi na poště neřekli, že to musím zabalit. Jdu na poštu ráno před prací, tak kdyby mi balík nevzali, musela bych ho táhnout do práce :(
anonym
| 27. 2. 2016 21:56
TO lalala: jo tabák na výměnu se mu rozhodne hodí, já sem nalepila jen bili papír na vrch balíku tam sem napsala adresy a vzali ho na poste bez problémů.
anonym
| 28. 2. 2016 18:52
TO lalala: Když čtu tvůj příběh, tak mám pocit, jako bych četla i náš příběh jako přes kopírák. Nejdřív sprošťující rozsudek a pak mu Vrchní soud napařil také takovou šílenou ránu a také bez jasných důkazů. Absolutně chápu, jak se cítíš a co se ti honí hlavou. Můj partner také nastoupil na Pankrác a to na konci listopadu. Pokud bych ti mohla nějak pomoci, nebo poradit jak to tam chodí, určitě mi dej vědět. Ten začátek je opravdu velmi náročný, je to šok, člověk se musí naučit žít s touto velkou nespravedlností, naučit se žít sama, říkat dceři, proč s náma táta není, první návštěva....ale nejsi v tom sama....je nás víc a to hodně pomáhá....určitě napiš.
anonym
| 28. 2. 2016 19:44
TO Katka: Nikdy jsem s nikým o tom nemluvila, až teď poprvé tady v diskuzi a jsem opravdu ráda, že to konečně všechno ze sebe můžu dostat a že můžu u vás všech tady najít pochopení.Mám teď obavy, aby manžela nepřemístili jinam, nevím, jak bych zvládla dojíždění daleko, také by to bylo finančně náročnější a hlavně už by nebyl tak blízko mě, teď jsme od sebe jen kousek a já mám prostě pocit, že jsme vlastně kousek od sebe. Tvůj partner byl odsouzen na jak dlouho? U trestu mého manžela lze zažádat o podmínečné propuštění až po 2/3 :( A hodně by mě zajímalo, kdy a za jakých okolností lze zažádat o návštěvu mimo věznici. Četla jsem na stránkách věznice, že u typu věznice s dozorem lze jednou za měsíc zažádat o návštěvu mimo věznici. Jenže manžel psal, že se jich na to ptal a říkali, že to lze jen u typu A (s dohledem). Máš s tím nějaké zkušenosti?
anonym
| 28. 2. 2016 20:00
TO lalala: nevím jak to je na Pankráci my sme úplně na druhy straně, ale mate pravdu musí mít jen dohled
anonym
| 28. 2. 2016 20:01
TO **lalala:a diferenčku.
anonym
| 28. 2. 2016 20:29
TO anonymka: Právě, že na stránkách věznice psali, že když je dohled, tak návštěva mimo věznici je jednou za dva týdny a když je dozor, tak jednou za měsíc. Člověk si nemůže fakt na nic spolehnout :( Moc jsme v to doufali, kdyby mohl jednou za měsíc domů.
anonym
| 28. 2. 2016 20:46
TO lalala: my máme s dozorem, a ještě nebyl ani na návštěvě mimo hlidanou návštěvu
anonym
| 28. 2. 2016 20:48
TO lalala: pokaždé sme v místnosti kde jsou 4 stoly a místnost je pod kamerou. Ale výhodou je ze tam maji povoleny jídlo cokoliv mu dovezu k jídlu může si to sníst.
anonym
| 28. 2. 2016 20:05
TO lalala: Naprosto tě chápu, jak se cítíš..je šílené to v sobě držet a dělat, že je vlastně všechno naprosto v pořádku, ale musím říct, že když jsem to řekla pravdu i v mém okolí, tak jsem zatím natrefila na velkou podporu a empatii...ale asi záleží, jaké lidi má člověk kolem sebe. Nejhorší to bylo o Vánocích....ale to už máme za sebou a to jsem ráda....mám pouze pár měsíců `náskok`, ale to co se píše na internetu, není vždy pravda...vždy záleží, v jakém vězení je. Co určitě může je ti volat, ale musíš mu poslat telefonní kartu, kterou koupíš na poště za 180,- Kč. Můžeš mu psát klidně každý den a posílat mu kilové balíčky, do kterých můžeš dát knížky, obálky, tiskoviny, známky atd... na 5kg má nárok pouze 2x za rok...můžeš mu také posílat peníze a on si tam pak může 2x týdně nakoupit v předražené kantýně...ale z těch peněz mu odečtou půlku za vězeňský pobyt. Na návštěvu můžeš jednou za měsíc na 3 hodiny...Na vycházku se dá chodit až po nějakém čase, ale záleží to, jak spolupracuje, jestli má práci a plusové body za chování....ten tabák je tam velmi důležitý, je to tam víc než zlato...na Pankráci je teď na nástupním oddělení a pak si asi bude muset zažádat, kam by chtěl jít. Pokud je z Prahy a ty jsi také v Praze, je velká šance, že ho v Praze nechají, ale nic není bohužel záruka...pokud budeš chtít víc podrobností, nebo jen napsat, určitě napiš na katerinka2010@post.cz
anonym
| 28. 2. 2016 20:27
TO Katka: Už mám pro něj připravený balíček a pozítří ho půjdu odeslat. Pak mám pro něj knihy, ale asi je musím poslat na dvakrát, protože to je víc než 1kg. Telefonní kartu mu koupím na poště a pošlu s těmi knihami, těším se, až ho aspoň uslyším. Poslala jsem mu teď na zkoušku 1000,-, ale psal, že zatím nic ještě neobdržel, tak asi mu to všechno odečetli, to jsem vůbec netušila. My už jsme zažádali, aby mohl zůstat na Pankráci, popř. přemístili na Ruzyň, tak moc doufám, že to vyjde. Já si také myslím, že jakmile to řeknu rodině a přátelům, tak se mi uleví a bude mi o trochu lépe, jen se k tomu musím odhodlat. Je to u nás takové komplikovanější. Určitě ti na mail napíšu, budu ráda, když se budu moct s někým o tom pobavit.
anonym
| 28. 2. 2016 20:35
TO lalala: všechno mu odečíst nemůžou, ale trvá to déle a hlavně ti on musí napsat přesné číslo a variabilní symbol atd...a jak píšeš bohužel na internetu píšou jednu věc a pak je to stejně jinak ....a vřele ti doporučuji to někomu říct, ať v tom nejsi sama...někoho, u koho najdeš podporu a pochopení...a určitě napiš
anonym
| 28. 2. 2016 20:55
TO Katka: to mate na prostou pravdu internetu se nedá věřit, je to úplně všechno jinak, přítel sedí uz skoro 9 měsíců, a vůbec nebyl doma a aby dostal svoji první pochvalu tak musel vše plnit na 100% každá věznice to ma úplně jinak.
anonym
| 28. 2. 2016 21:02
TO anonymka: Na Pankráci se nemůže nosit na návštěvu nic. Jsme všichni ve velké společenské místnosti (tělocvična) chodí se tam na etapy a hlídají tam asi 2 policajti a bachaři...někdy jsou příjemní a někdy ne...někdy mám pocit, že netrestají jen vězně, ale i celou rodinu...
anonym
| 28. 2. 2016 21:05
Katka:Tak to je teda hrozny, to my jen tu kameru to musí bejt strašný ta věznice :(

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
7. 7. 2025 20:04
14644
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
7. 7. 2025 21:56