Diskuze

Zpět na výpis diskuze

přítel ve vězení - co dělat

Diskuze

anonym
| 9. 1. 2016 20:33
Milé dámy, momentálně to máme všechny opravdu složité...na druhou stranu, já se snažím být optimista a myslet pozitivně a říkám si, že tohle všechno, co nás potkalo, je jenom nepříjemná životní zkouška a překážka a pokud budeme zdravé, tak snad už další rána přijít nemůže a vše ostatní, co nás ještě čeka, bude díky domu procházka růžovým sadem....takže teˇse tomu musíme postavit čelem a opravdu věřit, že bude lépe a ono opravdu bude a já tomu ze srdce věřím....a tím bych nás chtěla všechny psychicky podpořit a povzbudit do dalších dnů...mnoho sil
anonym
| 11. 1. 2016 15:38
TO Katka: Taky se snazim to brat jako zkousku ale ze zacatku jsem to mela hodne tezke i kdyz jsem vedela ze to prijde.Vzdycky jsem si rikala ze uz nic horsiho se stat snad uz nemuze a vzdycky se neco stalo a to me srazilo znova na kolena.Byla jsem na tom hodne spatne hlavne po te psichycke strance,jen mala me drzela a drzi nad vodou.Ale uz je to mnohem lepsi tak doufam ze uz bude jen lip a ze to nejhorsi uz je za nama. Katka
anonym
| 11. 1. 2016 22:31
TO Anonym: tohle vsechno te posili a kdyz budes myslet, ze uz nemuze byt hur...ver ze muze a ze toho vydrzis daleko vic....je to zkouska, ktera te zoceli..
anonym
| 19. 4. 2018 13:06
TO Katka: moc krásně jsi to napsala...
anonym
| 9. 1. 2016 17:43
Ahoj
Nemáte některá z vás zkušenost s svatbou ve vězení? Pokud ano na koho se mám popřípadě obratit a na kolik vas to přišlo?
anonym
| 9. 1. 2016 19:31
TO terka: ja o ni taky uvazovala, ale pritel rekl, ze by to byla ostuda...hi..ze pocka radeji az bude venku..ale svatba ve veznici mozna je...ale opet..ve veznici se asi pekne zadluzi..pritel ma jeste nejake dluhy i tak..takze stejne to budem muset resit pres pravnika....abychom pak neprisli o domek atd.
anonym
| 9. 1. 2016 10:28
Dobrého právníka si bohužel dovolit nemůžu, na vše jsem zůstala sama jak platit nájem atd teď kupovat na miminko veci občas už přemýšlím kde ty peníze budu brát. Napadlo mě i ze by jsme žádali o domácí vězení po polovině trestu
anonym
| 9. 1. 2016 14:39
TO viki: to znam..mam dve deti a dve hypoteky na domek a tri psy a kocku..nebyt mamky, ktera mi pomaha ikdyz sama ma kulovy...byly bychom s detma na ulici...pravnika platim po castech...a budeme z splacet jeste hooodne dlouho...ale financne je vse hrozny stres..a vzdy se modlim, abych to dala..
anonym
| 9. 1. 2016 17:50
TO Nikeli: tak to já bohužel na vše jsem sama. Ale říkám si jednou už jsem to zvládla tak po druhý to musím taky dát. Ale půlku zkoušet budeme ve dvou se to přeci lépe táhne :)
anonym
| 9. 1. 2016 19:27
TO viki: to je prece jasny...cim driv doma tim lip...
anonym
| 9. 1. 2016 00:43
Zdravím holky
Čtu si vaši diskuzi už delší dobu, také má přítele ve výkonu trestu nyní v kynsperku nad ohří. Už je to podruhé co vykonává trest první byl na 9 měsíců které si odseděl celé bez zkoušky zda ho pustí na půlku. Nyní je tam necelé 2 měsíce za promeneni podminky. A také by to mělo být na 9 měsíců jenže nenastoupil dobrovolne. myslíte že dostane u soudu něco na víc když ho chytli až po dvou měsících ? Je to pro me těžké bez něj a teď do toho čekáme i miminko nedokážu si představit ze by tu semnou nebyl aspoň na narození což by nám hezky vycházelo když by nedostal nic navíc.
anonym
| 9. 1. 2016 06:54
TO viki: Tak to vazne nevim, za to, na to, ze nenastoupil dobrovolne asu prihlizet budou, ale na druhou stranu ti muze pomoc to, ze cekate mimco, financni situace..ale bez pravnika bych do toho nesla... Drzim moc palecky.
anonym
| 9. 1. 2016 08:37
TO viki: Ahoj Viki,muj nastoupil taky nedobrovolne a to o 5 mesicu pozdeji jinak by totiz nebyl ani u porodu.Dostal navic 3 mesice.Katka
anonym
| 8. 1. 2016 21:53
Jinak pravnik rikal, ze hned na miste podal stiznost..tak mala nadeje existuje..ja uz ale nicemu radeji neverim..taky si pravnika nemuzem dovolit..splacim mu postupne a budem splacet jeste az pritele pusti...ale podle me nam pomohl a clovek si aspon rekne, ze pro to udelal maximum..
anonym
| 8. 1. 2016 22:59
TO Nikeli: Tak to je mazec,beha mi s toho mraz po zadech uplne to vidim pred ocima..Ja jsem byla jednou u bezplatneho pravnika aby mi pomohl sepsat zadost o alimenty a stakcilo mi..Nakonec jsem si to sepsala sama a ty jeho papiry jsem spalila protoze to tam napsal jak by byl pritel nevim co a ja jako bych ho chtela uplne potopit a jeste mel blbe reci ze na nej nemam cekat ze to nema cenu atd.. a ze se nikdy nezmeni.Ja jsem jsem na rodicaku a jeste splacim nejake dluhy tak jsem rada ze s toho vyzijeme.Katka
anonym
| 9. 1. 2016 07:02
TO Anonym: My mame dobreho pravnika az ted..bohuzel, kdybychom ho meli od zacatku, pritel by nebyl tam kde je..mela jsem pred tim sveho, na sve veci..deti, majetkove atd a pritel take sveho na jeho veci...bohuzel ten muj mi porad rikal at se s pritelem okamzite rozejdu, ze nam to jen komplikuje..do haje..proti jsem si pravnika brala, kdybych nemela pritele nepotrebovala bych ani pravnika. A priteluv pravnik podelal co mohl, stal nas hrozne penez, kdyz to dopadlo vse spatne, nechal si pritel dat na odvolani ex offo, uz jsme na nej fakt nemeli penize. Jenze u odvolacky uz toho moc nezmuze...nakonec se mu alespon podarilo snizit trest ze 4,5 roku do veznice s ostrahou..na 3 roky do dozoru...samozrejme to vse musime zaplatit, ale postupne..
anonym
| 9. 1. 2016 08:52
TO Nikeli: Aha,no muj je recidivista tak si myslim ze to dopadlo jeste docela dobre,mohl dostat az 8 let.Ale o polovinu si zadat urcide budem a to bych mozna uz toho pravnika nejakeho sehnala.Jinak mel dostat 5 let ale nechal se odvolat tak dostal 4 roky a 4 mesice akorat nastoupil nedobrovolne tak dostal 3 mesice navic.Je ve veznici s ostrahnu.
anonym
| 9. 1. 2016 08:54
TO Anonym: zapomela jsem se podepsat Katka
anonym
| 9. 1. 2016 14:36
TO Anonym: tak to mas taky hodne narocne...pritel taky dostal nejdriv ostrahu...u odvolacky mu nastesti priklepli dozor...
anonym
| 9. 1. 2016 09:58
TO Nikeli: Ahoj Nikeli a jak se vlbec držíš ty? Jak je tobě? Máš i nějakou oporu od okolí, rodiny, přátel atd? A co takhle zkusit obnovu procesu? Nová svědectví atd. důkazy, že bývalá přítelkyně a bývalý manžel jsou neřádi. Já vím, je to jako skok proti zdi, ale třeba by to mohlo vyjít. Vždyť on i ona jsou psychiatričtí pacienti....to přeci také o něčem svědčí, ne? Já jsem si myslela, že jsem v téhle absurdní situaci sama, ale je to opravdu mazec, dělají si na soudě opravdu co chtějí a otázka pana soudce, jeslti je to biologický otec? TO jako proč? Přeci záleží na tom, kdo se o děti stará a dává jim lásku a bezpečí...opravdu nechápu. Drž se.
anonym
| 9. 1. 2016 14:33
TO Katka: to jsi.. napsala moc hezky...obnovu procesu budeme zkouset nekdy v lednu, nebo unoru...ale svedci maji strach vypovidat..je to sileny...
anonym
| 7. 5. 2017 11:38
TO Nikeli: dobrý den, takže myslíte že je rozhodně lepší mít právníka zaplaceného než toho přiděleného soudem? A je někde jistota že zaplaceny právník ho z toho vyseká nebo alespoň dokáže snížit délku trestu. Zavřeli mi přítele před pěti dny, nyní je ve vazbě a čeká na soud, nikdo nevíme jak to dopadne ale nejvyšší hranice jeho trestu je prý deset let. Měl podmínku do roku 2018 za distribuci drog s ještě k tomu řídil pod vlivem omamných látek plus bez řidičského oprávnění, a teď ho sebrali za to to stejné kvůli čemu měl podmínku...nevíte někdo nebo nemáte zkušenosti s tím jak tato situace dopadla? Znamená to u něj že když dostane výši trestu muze si pak půlce zažádat o propuštění? Vůbec nevím....jsem h toho už naprosto vyrizena
anonym
| 7. 5. 2017 16:13
TO Hanka: Teď by měl být odsouzen za ten nynější čin, a pak by měl být další soud o přeměně podmínky. Aspoň to tak bývá. Tresty by se měly sloučit, takže po polovině toho, co dostane celkově. by si požádat o PP mohl. U právníka je to těžko říct, ten kterého si vyberete a zaplatíte přímo, se může snažit víc, ale nemusí. A pokud jde o toho přiděleného, tak když soud prohraje (jako že prohraje), tak ho stejně musí zaplatit. Nám právník řekl, že s tím něco udělat zkusí, ale ať nečekáme zázraky. A zázrak se nestal. Ale pořád to bylo lepší, než aby tam stál sám a nevěděl co říct. Aspoň jsme měli pocit, že jsme udělali co se dalo. Jin ak by si člověk říkal, co kdyby tam právník byl, jestli by to nebylo lepší..
anonym
| 7. 5. 2017 20:02
TO MP: a nesetkal se někdo z vás s takovou situaci? Kdy byl někdo blízký zavřený za prodej drog +ta podmínka k tomu, kolik dostal trest? Já si totiž neumím představit že by dostal například víc než pět let...to bych asi psychicky nezvladla
anonym
| 7. 5. 2017 20:09
TO Hanka: právník je určitě k soudu dobrý. Bude se snažit o to, aby dostal aspoň tu nejnižší sazbu. Když už nic lepšího. Taky mu poradí co má vypovídat, aby mu to ještě víc nepřitížilo. A když se mu něco nebude zdát přiměřené, podá odvolání atd.Ty ale počítej že odsouzen bude. Šanci už dostal, a tu šanci promarnil. Až bude pravomocně odsouzený, bude se ještě proměňovat podmínka. U některých trestu lze tresty sloučit, u některých ne a to pak znamená, ze si musí nejdříve odsedět ten první trest a pak z druhého muže žádat o PP. V tom mu ale pořadí právník.
anonym
| 9. 5. 2017 19:21
TO Naděje: a myslíte, že když ta podmínka byla za pěstování marihuany, byla na tři roky, myslím že do roku 2018 a teď by měl být odsouzený za distribuci drog tak že by se ty tresty daly sloučit? Nevím jak takovou situaci zvládnout. Jsem psychicky úplně na dně.
anonym
| 9. 7. 2017 08:21
TO Naděje:
Poruseni podminky -paragraf od 2-10let. Zalezi kolik dukazu na nej maji.. pocet udavacu, v kolika pripadech atd.. Muj pritel dostal nejnizsi sazbu 2 roky plus rok podminka.. Prvotresty vetsinou pustej na pulku.
anonym
| 8. 1. 2016 21:50
Holky moc diky za podporu, jsem moc rada ze tu jste..mala je z toho spatna..ten den po soudu byly deti dost labil..dcera se bala hlavne o pritele, on se otocil na me a chtel mi neco poseptat..nemohli jsme spolu vubec mluvit..jeden kluk z vezensky sluzby byl ok...druhy si vychutnaval svoji funkci...kdyz jsme na sebe u soudu promluvili dost neprimerene nas okriknul...v tom zacala dcera strasne brecet..pry se o nej hrozne bala, pak mi rekla, ze proto, ze si vsimla jak pri okrikovani pritele saha na cosi, co vypada jako paralyzer.. Byla z toho dost mimo, pak probrecela zbytek soudu, dokonce soudce pripustil muh vyslech, vse vypadalo, ze podminku prodlouzi, rikala jsem mu, ze jsme v tezke situaci, ze platim 2 hypoteky a ze to sama neutahnu, ze se bojim, ze prijdeme o domek, ze detem i me pritel moc chybi, jak vychovne pro deti, tak proto, ze ho maji moc radi..ze za dobu co je se mnou se nikdy niceho nedopustil, ze je to dric, ktery nam obetoval vse...a ze se za nej zarucuji ze po skonceni trestu dohlednu na to, aby vedl radny zivot, coz se mnou vedl vzdy a nedovedu si predstavit, ze by to bylo jinak...soudce se me zepatl na jedine..jestli je biologickym otcem deti, bohuzel neni..celou dobu se tvaril neutralne..na konci se uz jen usmival..beznadej..holky moc diky ze tu jste...
anonym
| 8. 1. 2016 15:24
Dámy moc Vás prosím, protože když pročítám různé příspěvky, zjišťuji, že některé z nás to mají skutečně velmi těžké, potom co muže zavřou. Některé zůstanou nemocné samy s dětmi, třeba i nemocnými, bez financí apod. Zkoušela někdy některá z Vás psát na ministerstvo a žádat z těchto a dalších důvodů o amnestii pro svého muže, popřípadě o propuštění do domácího vězení??? Dřív než dovoluje zákon, dřív než po uplynutí 1/3 nebo 1/5???
anonym
| 8. 1. 2016 18:48
TO Anonym: my o amnestii nezadali..skusim se poptat pravnika...

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
7. 7. 2025 18:50
14643
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
7. 7. 2025 15:08