Diskuze

Zpět na výpis diskuze

přítel ve vězení - co dělat

Diskuze

anonym
| 6. 1. 2016 19:49
Ahoj Heleno, já mám podobný zážitek jako ty...můj přítel je na Pankráci od listopadu. Máme za sebou první návštěvu, která byla pár dní před Vánocema. Musím se přiznat, že jsem měla z té navštevy nejdřív obavy, ale nakonec to nebylo tak hrozné, Asi jsem měla štěstí a personál se choval slušně. Máme spolu dceru (5 let) a tu jsem zatím nevzala (zatím jsme se dohodli, že jí řekneme, že je táta v lázních a také čekáme na další soud o obnově procesu). Stále řeším, co jí říct a jak a jestli jí tam mám brát, nebo ne. Jediné, co jsem na návštěvě obrečela bylo, když jsem tam viděla vedle u stolu holčičku ve věku mé dcery, jak tam celá šťastná běží za tatínkem. A pak to loučení nebylo moc příjemné. Vánoce a Silvestr byli velmi smutné...ke konci ledna máme opět návštěvu a telefonický kontakt funguje. Píšeme si dopisy, posílám mu, tak jak psala Nikeli, známky, karty na telefon, knížky, papíry, obálky, fotky a obrázky od dcery.
Jinak první měsíc byl opravdu očistec a ted je to o něco lepší, vždy si říkám, že musím den po dni zvládnout a hlavně snažit se myslet pozitivně. Moc mi pomáhá tato diskuze, vím, že v tom nejsem sama. Takže nám všem držím palce, ať jsme silné a zvládneme to všechno, co nás ještě čeká.
Ještě jsem se chtěla vás všech zeptat, jak to bere vaše okolí, když řeknete, že máte partnera ve vězení? díky a mějte se.
anonym
| 6. 1. 2016 22:32
TO Katka: Ahoj Kacko, muj pritel je tam take od listopadu...prijde mi, ze se cas zastavil...na jak dlouho to ma ten tvuj? Jinak jak jsi se ptala na to, co tomu rika okoli? Vdycky reknou ze je to hrozne, jak zvladam a tak..ale hodne lidi i mych zakaznic vi, jak se tam dostal a nikdi nemuze verit tomu, ze v tomto state lze nekoho bez primych dukazu dostat do vezeni, takze vetsina lidi je z toho spis v soku.. Sousedi to vedi jen nekteri..kazdy polituje, ale co si rikaj doma netusim..a je mi to v podstate jedno..
anonym
| 7. 1. 2016 19:41
TO Nikeli: Ahoj Nikeli, má to na 3 roky a bzla to pěkná facka. Nejdřív dostal zprošťující rozsudek, tak to Vrchní soud vrátil zpět, pak dostal podmínku a soudkyně na Vrchním mu dala tuhle pálka....bohužel i přes nedostatek důkazů...takže to je těžké se s tím vyrovnat....čekáme na tu obnovu a ještě Ústavní stížnost, tak si tady všechny musíme držet palce...v mém okolí to zatím nikdo neví, nechtěla jsem nikomu před Vánocema přidělávat starosti, tak jsem dělala, že je vše naprosto ok. Teď je mi lépe, jelikož jsou svátky pryč a začala zase práce, školka, kroužky a jak jsem na to sama, tak jsem večer opravdu vyřízená....jinak tvůj příběh je neskutečný, to je opravdu jako z knížky, narcisní porucha osobnosti je opravdu náročná pro okolí...a do toho duševně narušená bývalá přítelkyně je opravdu smrtelná kombinace.....a ještě jedna věc, která mne trochu utěšuje je, že zavřít můžou, ale pustit musí ......
anonym
| 7. 1. 2016 04:35
TO Katka: Je to stejně hrozné, jsme ve finále ty nejdůležitější co se týká psychické podpory, taky mám pocit jako kdyby se zastavil čas, nejhůř mi je při pomyšlení jak je jemu. Pokud to pro nás venku je hrozné, jak se asi cítí oni tam vevnitř. Chtěla jsem se zeptat, jaký je tam režim nebo co Váš přítel celý den dělá, nějak si to neumím představit. U mě to moc lidí z okolí neví. Ví to moje kamarádky a rodina. Většině lidem tvrdím, že odjel na rok pracovat do zahraničí, ještě zo ví teda můj zaměstnavatel. Ten je naprosto úžasný a řekl, že se rád se mnou za ním dojde podívat. Já jen doufám, že my všechny, které na své partnery čekáme, že to vsechno zvládneme a vydrzime. Jo a jeste jsem se chtela zeptat, jakou adresu pises, kdyz pises pritelovi na Pankrác.
anonym
| 7. 1. 2016 19:46
TO Helena: a tady je Helčo ta adresa na Pankrác....napíšeš jméno a datum narození a pak. P.O.Box 5, Vazební věznice Pankrác-Praha, 140 57 Praha 4. A on ti pak ještě asi napíše, v jaké je budově. Hlavně mu pošli telefonní karty do automatu, mají je na poště za 180,- Kč. Až mu schválí tvoje číslo, což trvá tak 10-14 dní od nástupu, tak ti bude moci zavolat na 10 minut. My spolu teď mluvíme tak 2-3X za týdem, ale ne o svátcích a o víkendech.DOufám, že ti všechny informace pomůžou. A ještě, co se režimu týče, mají tam budíček ve 4:45, pak se sčítají, snídane...pak nějaké povinnosti, můžou myslím na hodinu ven, mají tam i TV místnost, můžou si číst....to je tedy vše nástupní B. Nějak to tam utíká, oni to tam jistě zvládnou, hlavně je důležité vědět, že mají podporu z venku....a i to, že i my venku to zvládáme.
anonym
| 7. 1. 2016 21:49
Ahojky holky,pomohla by mi nektera sepsat tu zadost o prerazeni do jine veznice?posilala jsem jim to tam uz 5x a pokazde pry meli plno..Uz me to celkem stve protoze tam uz je pul roku a jeste jsme se nevideli.Hlavne mi je to lito kvuli nasi dceri ma sice 10 mesicu ale chci aby si na nej zvykala..Pritel dostal 4 roky a 7 mesicu coz je mazec..Dekuji moc Katka
anonym
| 8. 1. 2016 18:46
TO Anonym: ahoj Kacko..tu zadost si u nas psal sam pritel plus pravnik..tim, ze pravnik nekolikrat v tydnu volal na generalni reditelstvi vezenske sluzby to klaplo hned na poprve a to rovnou na Ruzyn..vcera jsem pritele videla u soudu...byl strasne vyhubly, je tam dva mesice a ze svalnateho statneho chlapa je zizalka s propadlymi tvaremi, byli mi z toho do breku, deti tam byly se mnou, dcera hrozne brecela...dopadlo to spatne...podminku mu neprodlouzili, prodlouzili mu trest o 8 mesicu...je mi z toho zle..takze ted to nema na 3 roky, ale skoro na 4... Uz takhle to vubec neutika...nejvic me mrzi chovani soudcu..uz jsem zazila 2 soudce, kteri se zacali normalne smat, kdyz vyhlasovali rozsudek o trestu..me to pripada hodne nevhodne a arogantni..jako..ja mam tu moc a zalezi na me, tak si to uzij...pritel to nevydejchal, kdyz videl dceru a moji mamku brecet..takze si zase malem prihorsil tim, ze po vyneseni rozsudku cosi netaktniho na soudce pronesl...na jednu stranu vim, ze mu to nepomuze, naopak mu muzou dat vyssi trest, ale na druhou stranu videt vysmech soudce, placici dite a rodinu..takova beznadej..nedivim se mu..
anonym
| 8. 1. 2016 19:28
TO Nikeli: Ahoj Nikeli, je mi to tak moc líto. Musel to být otřesný zážitek a absolutně s tebou souhlasím nad arogancí soudců. Je to taková bezmoc a beznaděj...nejhoší je že s tím člověk absolutně nic nenadělá a to je neskutečně frustrující. Vím o čem mluvím, jak jsem již psala, zprošťující rozsudek a pak darda. A jak je tobě? A jak je na tom dcera? jak to všechno zvládáš? Zkoušíte i Ústavní stížnost?
anonym
| 8. 1. 2016 21:15
TO Nikeli: Tak to muselo byt opravdu hrozne..Vubec si to nedokazu predstavit.Pro me byli nejhorsi asi prvni 2 mesice.Ale za tu dobu co je pryc tak uz jsem se s malou 2x stehovala takze se vubec nenudim proto mi to asi i
celkem utika,protoze porad neco delam a navic je jeste mala nemocna takze je to celkem zahul.Jinak ja si pravnika bohuzel dovolit nemuzu,ale urcite to budem zkouset dal.Mam i docela strach jit za nim na navstevu a kdo vi kdy se tam vubec dostanu protoze mi pak bude zase hrozne jak by jsem od nej odchazela a ani nevim jak bude reagovat mala jestli ho jeste vubec pozna. Byli ji totiz 4 mesice jak si pro nej prisly.A jak to jinak zvladate?ja prave cekam na dopis a 21.12. jsem mu poslala prvni 5kg balik.Tak snad mu dali vse co jsem mu tam poslala. Katka
anonym
| 8. 1. 2016 10:27
TO Katka: Nooo tak to by mě zajímalo, kolik mu mám toho tabáku nabalit když jde "jen" na 6m. To mu tam nic ani neposlu a to budeme v půlce žádat o PP. A ještě taková blba otázka - ty peníze mu tam budu posílat normálně složenkou???
anonym
| 8. 1. 2016 15:00
TO Kristýna: já jsem nekuřák, takže kolik tabáku bohužel neodhadnu. Můj přítel také nekouří, takže to měl opravdu čistě na výměnu. CO se těch peněz týče, tak já jsem mu to posílala na účet, který on mi poslal. Strhnou mu z toho ale asi půlku na vězeňský pobyt a pak ten zbytek mlže čerpat..tak to tedy je na Pankráci. Ale vím, že to jde i složenkou, ale to on si tam určitě zjistí.
anonym
| 15. 1. 2016 03:24
TO Kristýna: Penize mu muzes poslat tou slozenkou, posles fin. obnos na jeho jmeno a predevsim ke jmenu nezapomen napsat jeho datum narozeni ( jinak se ti slozenka vrati ) a tedy na adresu veznice kde vykonavy trest, oni mu nasledne prevedou penize na jeho ucet, ktery mu tam v teto souvislosti vytvorili. Jestlize tam vsak sel bez fin. prostredku, tak mu z tech dorucenych penez strhnou 500,- na cestovne ( aby se po propusteni mel jak dostat domu ) to delaji v zasade automaticky. Pak si za penize, ktere na uctu ma muze nakoupit ( co jsem se dozvedela, tak vezenska prodejna ma nadsazene ceny... ) Jinak preji, at to rychle utece a je brzy doma.
anonym
| 16. 1. 2016 14:58
TO Dowe: K penězům - polovinu zaslané částky zabaví vězeňská služba.Zašlete-li mu tedy 1000,-Kč - jemu zbyde na nákup 500,-Kč
anonym
| 6. 1. 2016 17:23
Jinak ja byla zatim na jedne navsteve. Ja to docela ustala, ale pritel plakal hned jak me s dcerou uvidel...mohli jsme se na zacatku a na konci polibit a obejmout...a kdyz si das pozor..muzes ho behem navstevy drzet za ruku...ale nesmi se to.. To vis clovek neodola...kdyz jsme odchazeli, dcera zacala silene brecet..rozbrecela polovinu zenskych co byly na navstevach..
anonym
| 6. 1. 2016 17:19
Helena: na 3 a pul roku...zitra ma soud kvuli porusene podmince,tak se modlim, aby mu ji prodlouzili a nepricetli k trestu...porad doufam, ze vyjde to dovolani u soudu v Brne..ale to budeme vedet az tak za pul roku, nebo ze ministerstvo spravedlnosti pripad vrati k prosetreni...porusili totiz zakon, pritel tam sedi kvuli memu exmanzelovi...dostal ho tam on..ma vsude zname a je dost zakerny..
anonym
| 7. 1. 2016 04:39
TO Nikeli: To je stejně dlouhá doba, tak Vám budu drzet palce, aby soud dopadl dobře a hned nám potom napiš. Stejně je ten zivot nespravedlivý a exmanzel ho tam dostal kvuli žárlivosti nebo kvůli čemu?
anonym
| 7. 1. 2016 07:20
TO Helena: urcite dam vedet, s ex jsem byla 20 let..od svych 16 ti...bohuzel mi doslo az moc pozde, ze trpi narcistickou dusevni poruchou, psychicky likvidoval me a pak i deti, hlavne syna, ktery ma Adhd...az ted zjistuji, kolik mel vsude milenek, pritom byl a je extremne zarlivy..muj odchod byl dost dramaticky...mesic jsem hledala podnajem a neverila, ze to vubec udelam, ale uz kvuli synovi, ktery i s dcerou diky ex skoncil na 3 tydeni hospitalizaci na psychiatrii..a to detem bylo 6 a 7... Ex me porad tajne nahraval, synovi rikal, ze je hajzl a ze az mu bude 18 tak nekoho zabije, podreze a ja ho budu branit...byl tak zarlivy..ze kdyz jsem se pred nim zamkla v koupelne, vyrazil dvere a celou koupelnu rozmlatil, pak mi porad rikal veci, ze se nedivi, ze lidi konci rozrezany v lese na kousky..ze mel na me najateho najemneho vraha, pak se rozbrecel a stahnul to...proste psycho...navic byl vyborny manipulant,...muj odchod byl dost dramaticky...po napadeni pred detmi jsem skoncila tyden v nemocnici s otresem mozku a podlitinami po celem tele...nic z toho nebylo..nejak zahadne se vse ututlalo..asi ma dobre zname...jsem od nej 5 let... S pritelem jsem dva roky, predloni jsme si poridili dome na hypoteku...teda dve hypoteky..coz asi ex psychicky neunesl...po me odchodu zacalo teprve peklo...a to uz mel doma nastehovanou novou pritelkyni...no a kdyz jsem poznala pritele..zacaly deti chodit od taty s tim, ze pritel pujde do vezeni, ze uz to tata zaridil...my se tomu smali, pritel nel sice podminku, coz si ex zjistil, ale nemel za co jit... Do roka a pul ho zavreli...zacalo to podavanim smyslenych trestnich oznameni ex na meho pritele...ex se pak spojil s byvalou pritelkyni meho pritele a asi spolu vymysleli plan...protoze po roce, co jsme byli spolu, prislo trestni oznameni od te byvale pritelkyne..a ted se podrzte...udajne psychicke tyrani...ona se leci nekolik let na psychiatrii od puberty se sebeposkozuje, ma invalidni duchod na " hlavu" a podminkou tohoto duchodu je to, ze se musi nechat hospitalizovat na 7 tydnu na psychiatrii, kazdy rok, aby ji ho nesebrali..coz take dela...rok po tom, co se s pritelem nevidela, sla znovu jako kazdorocne na svuj sedmitydenni pobyt..kde udala posttraumaticky syndrom...z pritele..coz bylo prehodnoceno jako zlocin tezkeho ublizeni na zdravi...a pritele zavreli..ex u soudu tvrdil, ze se s jeho byvalou nezna, ze ji nikdy nevidel...oba lhali..byli celou dobu v kontaktu..pres net a to ex za ni byl i osobne..ona zije ve vesnicu, kde moji rodice..videl ho u ni muj bracha s mym synem...syn pak u taty v pc objevil jejich komunikaci..soud vubec nepredvolal svedky, kteri je spolu videli, v podstate nezjistoval nic, co by priteli pomohlo, vse vysetrovala kriminalni pracovnice, ktera je byvalou spoluzackou a kamaradkou pritelovo byvale. Je to dokonale vymysleny..mezitim si ex poridil mimco s novou pritelkyni, kapitankou celni zpravy...ta uz se take od nej odstehovala i s pulrocnim mimcem...navic nemocnym...nebot ji delal to same co me a mel uz dalsi pritelkyni..kterou si opet nastehoval k sobe domu,hi..do toho se snazi dostat deti do sve pece..uz mu to nevyslo 2 krat..tak pry bude zadat soud znovu, zmanipuloval mistni socialni slecnu pracovnici..atd atd. Tak asi tak nejak u nas..holky vyrazim...pa,pa
anonym
| 7. 1. 2016 14:22
TO Nikeli: Na to neni snad co rict, jen, ze Vam drzim palce, aby Vam to dobre dopadlo, zvladli jste to spolu a vyhralo jste a meli klid. Me dnes prisel prvni dopis, kde pise, ze veci dostal, az dalsi den vecer. Ze musim napsat prohlaseni, ze jsem jeho druzka, coz jsem.si myslela. Pak ze je novy zakon a ze by mohl jit na tretinu. Tak uvidime.
anonym
| 6. 1. 2016 15:33
A jak holky u Vas probihaly navstevy, myslim tim, co se tyka sezeni, obejmuti, pusy. Jak jste to psychicky zvladly?
anonym
| 5. 1. 2016 23:34
Kristyna: ten balicek do 5 kg muzes poslat az tehdy, az ti z veznice prijde papirek..tvz.balicenka..jen se mrkni, co na ni pisou, kdyz je tam Cv, muzes mu poslat civilni obleceni, teplaky, triko, mikcu a boty..ten mi uz dorazil, ale pritel mi psal, at obleceni neposilam, je ti jen proto, aby se mohl prevleci, kdyz jsou navstevy..jinak maj klasickej mundur. V tom chodi vsichni...vetsina i na navstevy..vzdycky je tam napsane, na co balicenka je.. A ty navstevy..prijde ti postou listek s terminem navstevy, budou na nem vypsane osoby, ktere ho mohou navstivit...hlavne ho nezapomen doma az pojedes na navstevu..a taky obcanku, bez toho te tam nepusti..budou te prohlizet..dokonce rentgenovat i boty, takze trva tak hodku, nez se do veznice vubec dostanes..kluci to tam maj horsi..ty pred i po navsteve musi do naha..na prohlidku a koukam jim az buh vi kam, ufff..jinak ty navstevy si sam rozlozit nemuze, ze zakona maji pravo na 3 hodky, to by mela veznice dodrzet, i kdyz kvuli prevozum se to obcas posune, nektere veznice maji jednou za 14 dni hodku a pul, to je lepsi, pokud neni daleki, ale v Pribrami mely navstevy jen jednou za mesic..3 hodinove, je tam moc veznu, tak aby se stihli vystridat...tak paaa
anonym
| 5. 1. 2016 11:02
Ahoj holky. Dlouho jsem hledala nějakou diskuzi na toto téma bohužel i my se to týká v pondělí jdeme se synem(2roky) doprovodit tatínka do věznice v Brně (na 6m).uz jsem to orvala, ale připravená na to nejsem - asi se to ani nedá. Je tady některá která měla nebo má přítele v Brně??? Zajímalo by mě co si tam může vzít??? Ve výzvě k nástupu má jen napsáno že oblečení dostane tam a sebou si má vzít jen hygienické potřeby. Ale zajímalo by mě zda si tam může vzít třeba i nějaké peníze pro začátek než mu je pošlu, známky na dopisy, psací potřeby a tak??? A zda si tam může vzít cigarety (silný kuřák)??Balicku, dutinky a tabák mu tam asi nedovolí, že??? Vím blbý otázky ale potrebuju se od něčeho odpichnout abych se v tom vyzvala na netu jsem si něco přečetla a vlastní zkušenosti jsou vlastní zkušenosti děkuji
anonym
| 5. 1. 2016 11:33
TO Kristýna: ahoj...neboj 6 mesicu utece rychle..vzit s sebou si muze tabak, kolik chce..balicku atd,cigarety,znamky,psaci potreby,papiry atd..penize si vzit s sebou nemuze...ty mu tam muzes akorat poslat, ale daji mu je na ucet a polovinu z toho,co mu das mu strhnou, na placeni veznice, soudnich vyloh atd.. Pokud mu nechces posilat penize, posilej mu casteji znamky, za to si tam koupi vse, sampon, tabak..cokoli...drzim palecky at to zvladnete, ten prvni tyden byva nejhorsi..ale pokud je tam na 6 mesicu, tak se ani nenadejes a bude doma...muj pritel dostal 3 a pul roku a ve ctvrtek bude soud, kde mu nejspis prictou podminku, tak z toho muze byt az 4 a pul roku...to je docela beznadej, ty dva mesice co tam je se silene tahnou....
anonym
| 5. 1. 2016 11:35
Zase jsem se zapomnela podepsat...hi..
anonym
| 5. 1. 2016 13:41
TO Nikeli: děkuji jen sem nepochopila ty známky (omlouvám se, hlava v pejru) jako klasický poštovní známky???? A když mu budu posílat peníze, tak klasicky složenkou???? Bude to těžký, ale mám malého, kus chlapa mi doma zůstane horší budou noci, to se asi zblaznim :1 /
anonym
| 5. 1. 2016 14:11
TO Kristýna: jo,jo..klasicke postovni znamky...je to vezenske platidlo,hi...penize se udajne posilaji slozenkou na jmeno...ja mu je neposilala, zatim je nepotrebuje, vse poridi za znamky..joo ty noci jsou zly..to znam..nevim pric, ale pro me byvalo nejhorsi rano..vzbudit se, uvedomit si vubec, ze je to pravda..
anonym
| 5. 1. 2016 14:53
TO Nikeli: děkuji... A ještě mám dvě otázky a bude to snad zatím všechno - nepochopila jsem to s těma balickama 5kg - to si vypíše do zadanky o návštěvu že chce balíček s oblečením a hygienou nebo mu to můžu poslat až za ty 3 měsíce??? A má dovoleno 3hodiny návštěv za měsíc - to si může nějak pulit???
anonym
| 6. 1. 2016 19:53
TO Kristýna: určitě mu nabal hodně tabáku a cigaret, mému příteli to zůstalo a mnoho věcí tam za to pořídil - čisté prádlo atd. Také jsem mu dala umělohmotné talíře a příbor, toaletní papír, nějaké sladkosti, knížky, šedivá trička a šedivé ponožky a tepláky. Sladkosti, papír, obálky, propisky.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
7. 7. 2025 15:49
14641
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
7. 7. 2025 15:08