Diskuze

Zpět na výpis diskuze

přítel ve vězení - co dělat

Diskuze

anonym
| 4. 1. 2016 21:56
Můj email je: nevim.neviim@gmail.com děkuji všem :)
anonym
| 4. 1. 2016 21:37
Ahoj holky, dnes v 16hod jsem doprovodila přítele na Pankrác. Dostal 2 roky v B(dvojce). Vůbec nevím jak to chodí. Kdy je první návštěva, kdy přijde dopis, když ho odešle zítra. Jestli mu můžu v obálce poslat telefonní kartu. Jaká je pravděpodobnost, že dopis, který mu pošlu zítra, tak jestli mu dorazí a kdy. Jak fungují návštěvy, co mu můžu donést. Pokud by někdoz Vás byl ochotný mi ppradit, tak budu jen ráda.
anonym
| 5. 1. 2016 06:25
TO Helena: Ahoj Helco, urcite mu dopis posli..kdyz ho posles dnes, muze tam byt klidne zitra, pokud si s sebou nebral znamky, posli mu je v dopise, nebo je mozne zaslat " kilovku", do bublinkove obalky mu muzes dat obalky, papiry, znamky, kartu na telefon, kterou stejne prvni tyden az 3 nevyuzije, a psaci potreby...na obalku napis kilovka...jeste mu v ni muzes poslat noviny..nic vic, na dopisy pod jmeno pripis jeho datum narozeni a do leveho rohu nezapomen adresu... On ted bude nejspis cekat na rozrazeni a umisteni, takze se tak do dvou tri tydnu dozvis, jestli ho nechaji na Pankraci, nebo ho eskortuji jinam...navsteva by mela probehnout ze zakona do mesice, za mesic maji vezni narok na 3 hodiny navstevy, bud jednu trihodinovku, nebo hodku a pul po 14 ti dnech...to ti prijde postou navstivenka s datem a hodinou navstevy..vzdy tam bud o trictvrte hodky driv, trva dlouho, nez se do veznice dostanes...muj pritel je tam dva mesice, za tu dobu jsme meli jen jednu navstevu..diky jeho dvojimu eskortu...na navstevy nic nenos, stejne mu nic dat nemuzes...ale asi zalezi na veznici...kdybys neco potrebovala, klidne se ozvi...paa
anonym
| 5. 1. 2016 19:56
TO Nikeli: Děkuji za odpověď, na Pankráci by měl snad zůstat, když napíše dopis v úterý, kdy by nohl dorazit?
anonym
| 5. 1. 2016 23:23
TO Helena: tak hlavne aby ho tam nechali,my taky mysleli, ze pritele nechaji na Ruzyni, po 3 tydnech ho prevezli do Pribrami..kdyz ti napise v utery..ve stredu to odeslou...ve ctvrtek ho muzes mit doma, myslim dopis...nekdy se dopisy seknou...a pak prijdou tri naraz...my su piseme kazdy den...
anonym
| 6. 1. 2016 15:15
TO Nikeli: A na jak dlouho a kde ho mas? Taky jsem hned dneska posilala druhy dopis i s fotkou.
anonym
| 4. 1. 2016 10:53
Ahojky holky,mám přítele v Plzni na Borech už 6 měsíců a celou dobu se snažíme o přeřazení ale marně. Máme spolu 10 měsíční dceru a ještě jsme nebyli ani na návštěvě protože je to pro nás moc daleko.Bydlíme kousek od Opavy.Když tak mi napište na e-mail Sobolova.K@email.cz budu moc ráda
rena.novak...
| 24. 1. 2016 10:32
TO Anonym:
Ahojky, čtu, že máš potíže jezdit na návštěvy. Chápu. Nepíšeš JAK se snažíte za těch 6 měsíců o jeho přeřazení ? Měli jsme stejný problém, my v Brně a on zařazen do Plzně. Využila jsem porady a napsala na Generální ředitelství vězeňské služby ČR v Praze (GŘVS, adresu si najdi na netu) s žádostí o přeřazení do vězeňské služby (dále jen zkratka VS) toho místa, kam by jste chtěli ho přeřadit, kam by jste za ním mohli jezdit...tzn. z VS Plzeň do VS***, hm? Do té žádosti musíte napsat odůvodnění...ale že je to daleko to nestačí!!!, musíte uvést vážné důvody, které Vám brání odsouzené rod. příslušníka navštěvovat. My jsme uvedli, že maminka našeho odsouzeného špatně chodí a má 2 berle, že by se do vlaku nedostala po schodech nahoru (busem nemůže kvůli WC). U Vás je to maličké nemluvně, a by byl argument velmi vážný, s ním cestovat 4 hodiny tam a 4 hodiny zpět, pak 3 hodiny návštěva. Možná rodinný příslušník u Vás má podobné zdr. obtíže jako naše mamka, tak to by byl další argument. Ale co napíšeš, musí být pravda, nesmíš lhát! Dopis - žádost je velmi vhodné psát jednoduše, žádná šroubovaná souvětí, aby to bylo jednoduché, pochopielné, stručné, co nejstručnější...taková žádost se lépe posuzuje. Ke zvážení ji dostane osoba povolaná, nějaký pan rada, nebo dokonce pan vrchní rada, a ten člověk posoudí Tvoji žádost, obvykle se vůči ní nelze odvolat, tak je to důležité ji srozumitelně a pravdivě formulovat. Pokud jsi manželka, budou z GŘVS jednat přímo sTebou, pokud máte dítě a žijete bez svatby, bylo by lépe, kdyby žádost napsal některý z rodičů odsouzeného a Ty se k žádosti připojíš jako matka dítěte odsouzeného...s tímto nemám zkušenost (já s přítelem děti nemáme, žili jsme spolu, a proto GŘVS mi vůbec neodpovědělo, byla jsem pro ně cizí osoba...až jsme zformulovali s jeho mamkou žádost její i s mým podpisem, odpověděli jí do 14 dnů a vyhověli její žádosti, víš?, a do měsíce byl přeložený). S věznicí (VS) kam by jste ho chtěli přeřadit vůbec nejednej, nepiš, nikdo Vám neodpoví, jednat můžete jen s nadřazeným orgánem, a tím je GŘVS v Praze, to má Rozdělovnu, která toho či onoho odsouzeného přidělí do patřičné VS a nebo ho přeloží do patřičné VS. Musíš pochopit, že ve VS všeobecně se nespěchá, na všechno je tam čas. Proto musí i před přeložením si počkat na transport z místa A do místa B...nikdo nebude Tvojeho posílat extra z Plzně někam do Slezka, je to fůra kilometrů a to stojí moc peněz, na auto, pohonné hmoty, řidiče, vězeňskou ostrahu...oni musejí naplánovat koho kam povezou a je toho na jedno auto více odsouzených (převážejí je třeba k soudům a tak, takže se taky musejí zamýšlet, aby to nestálo zbytečné peníze, chápeš?, tak si Tvůj třeba pár dnů navíc počká než ho naložejí). Měj se hezky a zdravím rena
anonym
| 24. 1. 2016 23:07
TO rena.novakova@gmail.com: ahoj,na GŘVS jsem prave psala ale stejne to pak preposlali do veznice v Plzni a nevyresili tam vubec nic..Ale je pravda ze jsou ted dost preplnene veznice tak s tim premistenim to bude problem..Jinak dekuji za odpoved Katka
anonym
| 3. 1. 2016 10:58
Ahojte konecne jsem nasla nejakou diskuzi, kde jsou holky,ktere zazivaji to same co ja... Muj pritel je v Hermanicich,uz mesic a pred sebou minimalne jeste rok.Zacatky byly hrozne, taky jsem zustala sama s dcerou, po prvnim dopise se mi ulevilo a po prvni navsteve jeste vic.Pry to tam nema az tak hrozne,jenze ja to tady tezko zvladam.Ale samozrejmne ze chce byt doma s nama.Kdyby si chtel nekdo pokecat, nejlepe nekdo, kdo ma chlapa taky v Ostrave,piste na Jarskar@seznam.cz at v tom nejsme samy!
anonym
| 1. 1. 2016 21:00
Ahoj holky, nemáte prosím některá z vás přítele v Litoměřicích na vazbě? Prosím ozvěte se mi na můj e-mail petrakurovcova@seznam.cz. Děkuji.
Re:
Uivatel_5554975
| 18. 11. 2021 01:00
Ahoj holky nemáte některá přítele
V Liberci ve vazební věznici na proti soudu chci jen vědět jak se chovají k obviněnému a chci se zeptat za jak dlouho mi může napsat dopiss a poslat nastivenku on nikdy neseděl
Má to za alimenty ... Ne za naše děti ale za jeho první co měl předtím.
Dostal 6mesu s ostrahou měl nastoupit 15.10 2021 a nastoupil 15.11 2021
Re:
Uivatel_5554975
| 18. 11. 2021 01:01
Že zvýšenou ostrahou to má
anonym
| 31. 12. 2015 04:25
Ahoj devcata,
zacetla jsem se do Vasich prispevku, mam manzela na vazbe bez jakychkoliv primych dukazu 19 mesicu, doma dve maly deti... Na zacatku to bylo opravdu, opravdu moc tezky a nemuzu rict, ze ted by to bylo lehci. Vazba je teror, kazdych 30 dni od rozhodnuti smi podat zadost o propusteni ( jinak musi byt duvodnost vazby projednana kazde 3 mesice od posledniho rozhodnuti, tj. z uredni povinnosti), ta nadeje a zklamani je balvan na psychiku. Z pocatku jsem nevedela o tomhle vubec nic, ale rozhodla jsem se s tim neco delat, tak jsem zacala studovat trestni rad a zakonik, ruzna narizeni, usneseni vc. tech z Ustavniho soudu atp. Dnes uz bych rekla, ze jsem usla sakra velky kus cesty, sepisovani stiznosti, pripojeni k propusteni, co je dobre a co uplne zbytecne vubec k veci pro soud uvadet....
Ja nevim co Vam napsat k te vazbe, ale kdyz by si nektera z vas nevedela s necim rady, napiste mi k memu nicku a ja se pokusim nejak poradit, pomoct.
Drzte se...
anonym
| 2. 1. 2016 22:26
TO Dowe: ahoj, prosiiiim posles email???
anonym
| 15. 1. 2016 03:29
TO Larra: Ahoj, promin mou prodlevu, nebyla jsem tu, nech mi tu tvuj, ozvu se ti
anonym
| 30. 12. 2015 22:09
Holky..to jsem byla ja...zapomnela jsem se podepsat..
anonym
| 30. 12. 2015 22:09
To Alena...nam se to podarilo, pritel by mel byt od vcerejska na Ruzyni...teda doufam...eskortovali ho vcera rano...odpoledne tam volal pravnik,chtel za nim dnes jet..ale nebyl tam,pouze mu potvrdili prevoz pritele z Pribrami na Ruzyn...pravnik mi pak psal,ze je mozne,ze ho dali nejdriv na Pankrac,tam je pry jakysi svoz...a pak eskorta rozvazi dal do dalsich veznic..jsem moc rada,ze
se na Ruzyn dostal, neni tam sice ted moznost prace...ale v Pribrami mu take stejne zadnou nedali. Nam se to povedlo asi diky vice faktorum..pritel si pidal zadost a pravnik telefonoval na generalni reditelstvi vezenske sluzby...

Tohle je i pro Kerinku....vim ze to mas moc tezke...ale drz se...oni jsou na tom psychicky hur... Pokuste se ho z Pribrami dostat...ted tam pritel byl...za mesic to tam nedali 4 vezni...uff.. 20 kluku si minuly tyden zadalo o pulku..nedostal to ani jeden...takze z Bytizu rychle pryc...
anonym
| 29. 12. 2015 18:27
Ahoj holky, napadlo mě že, se taky podělím o svůj příběh, a že mi možná někdo tady trošku pomůže.. (dá pár rad).. Mě zavřeli snoubence před 7 měsíci.. Byla jsem těhoná, a teď už mám měsíčního chlapečka... Je to moje druhé dítě, jednoho chlapečka mám ve střídvé péči s bývalým přítelem, ten má 2 roky.. :) Přítel dostal 20měsíců, a 10 měsíců, prvně dostal 10 měsícu, a to už má za tři měsíce za sebou, a pak ještě 20. Počítáme že ho na půlku pustí.. Moc ho miluju, každý den si píšem, ale bohužel nevím jak to bude s náštěvama, do teď dojížděl na vazebku do Ostravy, protože až teď ten druhý soud rozsoudili.. Nejhorší na tom je, že ho dali do Příbrami, Co tři měsíce posíla žádost o přijetí do Ostravy, ale pořád nic.. Bude mi teprve 19 let, a já nevím jak to mám zvládnout.. Budu ráda, za každou radu.. Každý den, je pro mě těžký, a já na to musím pořád myslet--.. Hodně se bojím že to ten rok nezvládnu, bojím se že mu nějak ublížím nebo tak... Nikdy jsem s nikým nebyla šťastnější, dal mi všechno... Co jsem potřebovala, jak lásku, věrnost tak finance, rodinu.. Pořád jsem ale nepřišla na to, jak urychlit čas, toho trápení,,.. Každá taková žena, to musí mít těžké, a tak mi poradili, ať se pobavím i s někým, kdo si něco takového prožívá nebo prožíval taky.. Děkuji za pochopení, porozumění... po případě za odpověď..
anonym
| 26. 12. 2015 23:49
Ahoj holky, moc Vam dekuju za podporu...nikdo to tady nema jednoduche...pravda je, ze tohle spatne odlouceni nas vztah hodne posililo a opravdu se nezapomina... spis naopak...a ikdyz je vam hrozne, musite si uvedomit, ze ti vasi jsou porad s Vami, nejste samy...my meli mit pristi nedeli 3.1. navstevu....na nase vyroci...bohuzel navsteva se konat nebude, ale zase dobra zprava je, ze nam schvalili prevoz z Pribrami na Ruzyn...mam obrovskou radost... moc Vam vsem dekuju a drzte se...zvladnem to a oni taky...
anonym
| 28. 12. 2015 20:13
TO Nikeli:
taky budeme zadat o prevoz na Ruzyn,jak se vam to povedlo,pry neni jednoduche dostat se tam
anonym
| 26. 12. 2015 21:01
Ahoj hoky, má přítele ve vězení už asi měsíc. Máme spolu malou dceru a musím se přiznat, že tyto Vánoce byl opravdu očistec a jsem ráda, že to mám za sebou. Těžko se mi říkalo, že s náma tatínek na Vánoce nebude a bohužel ani nevím, jak dlouho to ještě bude trvat. Mám za sebou již i první návštěvu a musím říct, že mi hodně pomohlo, že v tom opravdu nejsem sama. Člověk se hodně potácí v tom, jak to vůbec přijme okolí, co mám říct dítěti atd...jistě to všechny znáte.....Začínám se pomalu vzpamatovávat a opět nadechovat, ale je to těžké...jsem moc ráda za všechny povzbudivé příspěvky...
erin.a
| 22. 12. 2015 15:10
Ahoj, je tu někdo kdo by si chtěl se mnou popovídat? Cca měsíc mám přítele v Ostrově, zatím to vypadá na rok a půl, ještě ho čeká jeden soud. Je na tom někdo podobně? Klidně napište na email erin.a@seznam.cz
anonym
| 21. 12. 2015 13:08
ahoj
anonym
| 19. 12. 2015 07:09
Kajo, vim jak ti ted je..klidne napis..Nikeli@ post.cz

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
7. 7. 2025 15:49