Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dukanová dieta - Hubněme společně

Diskuze

JItka369
| 15. 4. 2012 16:37
očvachtnu nádobí, ať mám prostor, pro další vaření zkusím tvarohové lívance a taky chci tu bábovku, páč sousedka přijede z Moravy, tak aby měla něco ke kafíčku a na zítra
JItka369
| 15. 4. 2012 16:22
udělala jsem na zkoušku vanilkovou zmrzlinu, už je v mrazáku, pak písnu, jaká je. Zatím chutná bájó
Flora
| 15. 4. 2012 16:29
TO JItka369: hlavne co 15 minut promichej, at se neudelaji krystalky, ale zustane kremova.
JItka369
| 15. 4. 2012 16:34
TO Flora: díky za radu
Flora
| 15. 4. 2012 15:39
Tak ..nikde jsem nelitala, jen jsme obedvali az o pul treti. Papinak je skvely, maso za 20 minut mekkoucke, predtim jsem ho dusila 2.5 hodky. Akorat tedy kdyz se dusil v hrnci, tak se tak hezky vydusila voda, ze ani nebylo treba zahustovat, v papinaku jsem pak zahustila jednou lzici maizeny. Trosku jsem to prehnala s feferonkama, ja mam rada ostre, ale zbyvajici dva stravnici lapali po dechu a mluvili neco o draci puse .
JItka369
| 15. 4. 2012 15:43
TO Flora: no vidíš, jaká jsi šikulka......aspoň se budou po těch feferonkách dobře spalovat tuky
JItka369
| 15. 4. 2012 15:28
posílám na mejl další receptíky na čas si dám voraz inspirace máme dost, doufám. Honí mě z toho mlsná, jdu si něco uklohnit. Venku zima, zahrada se nekoná a poprchává.
Někde jsem recepty upravila, něco - hlavně cukr - zaměňte za sladidlo. A jsou tam taky recepty na zavařováni.
stistko12
| 15. 4. 2012 15:34
TO JItka369: Usuzovala jsem z tohohle: Bambusové výhonky jsou zdrojem bílkovin, vitamínů (především C a B), minerálů a sacharidů. Kyselina křemičitá, nazývaná též bambusový cukr, je důležitým lékem na astma. Kořeny bambusu jsou zase využívány k léčbě rakoviny. .... Ty sacharidy mě tam taky matou. Mám je v konzervě na čínu, tak asi je vypustím, ony se nezkazí
JItka369
| 15. 4. 2012 15:41
TO stistko12: myslím, že pro jednou.....přece to nebudeš vybírat
stistko12
| 15. 4. 2012 14:53
Prosím o váš názor, jestli smíme bambusové výhonky :-\
http://clanky.vareni.cz/…mbusove-vyhonky/
JItka369
| 15. 4. 2012 15:07
TO stistko12: ty máš doma bambus? :-\
JItka369
| 15. 4. 2012 15:09
TO stistko12:
cituji: . Bambusové výhonky obsahují dost bílkovin, dále sacharidy, hlavně ve formě škrobu, malé množství tuků a kolem l% minerálních látek. Obsah vitamínů není příliš vysoký, zvláště ve sterilovaném výrobku jich není mnoho. Obsahují menší množství vitamínu C, dále vitaminy B a ostatní ve stopách.

U nás se dají nahradit celerem, brukví, bílým zelím, paprikovými plody aj.
JItka369
| 15. 4. 2012 15:18
TO stistko12: jo - nevím, co ten škrob....ale jíst každý den je asi nebudeš, co?
JItka369
| 15. 4. 2012 13:46
jééééé tak tohle udělám sousedce, až začne 3.fázi. Místo toustovéno chleba jí to nakrojím z toho placého, co peču, pomažu tvarohovo-čenekovou pomazánkou, na to šunku, noooo ten sýr taky, ať si holka pro jednou užije, a nazdobím okurkou a chééérry rajčátky
http://www.toprecepty.cz/…8863-slana-vaha/
Jajina
| 15. 4. 2012 13:49
TO JItka369: jééé, to je super a to čísilko, no jen nerealné tedy na váze, jinak už je za dveřma
Anaj1
| 15. 4. 2012 13:50
TO JItka369: jééééééééé,co to lidi nevymyslí
stistko12
| 15. 4. 2012 14:06
TO JItka369: Výborný nápad - váha
Jajina
| 15. 4. 2012 13:36
stistko12
| 15. 4. 2012 13:47
TO Jajina: Tak tenhle hrnec je parádní! A cena taky. Ale když ho budeš používat, vyplatí se zainvestovat.... Nechala bych se takovým dárkrm urazit
stistko12
| 15. 4. 2012 13:49
TO stistko12: oprava....dárkem
Jajina
| 15. 4. 2012 13:51
TO stistko12: že jo, manžel mi vždy dává na vánoce peníze, abych si koupila co chci, tak uvažuji.
stistko12
| 15. 4. 2012 14:01
TO Jajina: No, myslím, že by hrnec mohl být vážným kandidátem na dárek. Poznamenej si to, třeba bude do tý doby prioritní úplně něco jinýho - osobního
Jajina
| 15. 4. 2012 14:08
TO stistko12: no, to už by byl seznam lákal mne pomalý hrnec, už ne, myslím že tohle ho nahradí, no uvidíme, nejlepší by bylo něco, kam můžu všechno vrazit najednou a vytáhnout hotové jídlo i s přílohou
JItka369
| 15. 4. 2012 14:12
TO Jajina: na to by byl dobrý, myslím, parní hrnec nee?
Jajina
| 15. 4. 2012 14:30
TO Jajina: Jity, pro nás asi jo, ale rodinka by to asi neocenila, z toho to bude asi všechno na jedno brdo :-\ Můj chlap má rád pořádnou českou kuchyni, omajdy a maso hezky pečené na cibuli, kachýnku do zlatova až mu sádlo teče po bradě a je jak lunt, tak on dietně vážně, ne. Ale dcera, ta by to potřebovala, jak koza drbání, ale tu zase nepřemluvím.
Jajina
| 15. 4. 2012 13:33
a v nějakém časáku jsem viděla tlakový hrnec s časovačem a několika pojistkami a myslím že tam psali, že pára vůbec neuniká :-\ odloženým startem a už nevím co to všechno mělo, ten by se mi asi líbil.
Jajina
| 15. 4. 2012 13:30
já mám papiňák,ale už jsem ho asi 10 let nepoužila, nějak nemám důvěru. Teď mám v troubě kuř. pršíčka naložená v jogurtu s česnekem, to je vůůůůně. Umyla jsem si vlasy a až manža bude mít čas, pojedeme na nákup, včera mi byl v lese pro maso, tak porcuje
stistko12
| 15. 4. 2012 13:42
TO Jajina: Doporučuji omést pavučinky a papiňák začít používat. Respekt člověk musí mít ze všeho, ale bát se nemusíš. Zrovna na tu zvěřinu by byl ideální. Mńam, miluju divočinu. Já jsem si dneska udělala krůtí (mají v Penny-su mražené za 99Kč) kari na pórku, přihodila několik rozpůlených cherry rajčátek, asi půlku cottage, trošku česneku a pár ka***k tabasca. Moc dobrý.
Jajina
| 15. 4. 2012 13:47
TO stistko12: jen polykám sliny jak to čtu

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
21. 9. 2025 13:30
15105
Anna Vodičková
15. 9. 2025 07:55
36
Alena Davidová
13. 9. 2025 17:29
100
Míránek Černohous
7. 9. 2025 08:49
48
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
21. 9. 2025 15:18
73881
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55
441
vlasta kandracova
5. 5. 2025 23:48
8780
ajax4502
19. 10. 2012 16:28
5
Dana Zummerová
15. 4. 2025 19:30
279
Zuki1
20. 3. 2025 06:40
440
Uivatel_5412851
16. 3. 2020 18:38
24
Killinka
28. 5. 2010 17:33
217
thatsme
25. 2. 2014 16:07
59
Pavol Szentivanyi
21. 2. 2025 09:48
21
DaTu
19. 2. 2025 19:56
100
Ka hov
7. 1. 2025 15:24
20
Libuse Pavlisova
1. 1. 2025 17:07
16832