Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Léčitelé duše,těla,zkrátka všeho co bolí.....

Diskuze

reiki
angelwoman
| 15. 6. 2010 16:44
Nakously jste zajímavé téma...zajímám se o nejrůznější alternativní způsoby léčení a vůbec práce se sebou samým a reiki mi vždycky přišla svým způsobem zvláštní tím, že "mě do něj někdo zasvětí", otevře mi čakry, apod. Já osobně příliš nedůvěřuju takovým věcem, protože podvědomě cítím, že pokud chci pracovat sama na sobě a se svou energií a z něčeho se vyléčit, je přece třeba, abych to udělala sama svým usilím svou vůlí a tím jsem se někam posunula... Reiki mě odrazuje tím, že za peníze si "zasvěcení" může koupit kdokoli... Může tam přijít opravdu kdokoli - největší grázl, člověk plný nenávisti - kdo zaručí, že po zasvěcení tento člověk nebude negativně ovlivňovat energii ostatních lidí ve svém okolí...? Nejsou tam žádné morální pravidla pro přijmání lidí, prostě přijď, zaplať, zasvětíme tě... Trochu komerční....
Nemám s tím osobní zkušenost, akorát načtené informace, sama jsem zasvěcením neprošla..máte s tím vy zkušenost? A co si tom myslíte?
Jankajanka
amalka
| 15. 6. 2010 16:23
Říkám si, proč by ses měla nutit do hlubšího poznávání reiky, když Ti to nahání vlastně strach a nemáš takovou tu vnitřní potřebu "jít" dál..... Ano, je to "jenom" energie ( všechno je "jenom" energie, i my a vše ostatní ), ale v nevhodnou dobu a u dostatečně nepřipraveného člověka může i mnoho pokazit a zkomplikovat další cestu. Někdy mě ta lehkovážnost v tomto směru trochu děsí....

Je tolik možností poznávat život přirozenou cestou, je potřeba hodně moc vědět, než sáhnu po něčem, co nemusí být až tak nevinné a s čím si nemusím ještě dost dobře vědět rady... Poznávání a pochopení hlubších souvislostí života nemá nahánět strach a obavy, ale naopak osvobozovat nás od strachu a přinášet radost a také chuť dozvídat se více....

Přeji, ať se daří hledat i nacházet vše potřebné. Měj se krásně, ahoj
.
Jankajanka
| 15. 6. 2010 14:29
To nevím, já už takovéhle zprávy nemám. Jen vím, že má stále aktivní živnosťák a že občas pořádá kurzy, příští proběhne teď 19.6., jak uvádí na svých stránkách.
Každopádně léčí a vyučuje, ale s jakým úspěchem, to netuším. Ale asi mu za to lidi platí, myslím, že to je jediný zdroj jeho obživy. Zaměstnaný není oficiálně necelé tři roky.
Reiki
anonym
| 15. 6. 2010 14:16
reiki sama o sobě nebezpečná není. Ale dá se zneužít, jako všechno. je to jen energie.
Elektřina nám taky může sloužit nebo nás zabít.
Ty paranormální jevy, co popisuješ, že se děly v přítomnosti manžela, to nemá s reiki nic společného. Tam se zjevně stalo něco daleko horšího, otevřelo to kdovíco, a nabalilo se na něj kdovíco.
Neradno si s tímhle zahrávat.

Dneska si každej myslí, že je po pár seminářích hned odborník a tlačí bludy jinejm do hlavy.Doba tomu nahrává.

Prosím Tě, a podařilo se mu krom těch průserů i někoho uzdravit?
reiki
Jankajanka
| 15. 6. 2010 13:44
Nux,
já se taky považuji za člověka přístupného mnoha věcem mezi nebem a zemí. Ale před reiki jsem se uvnitř nějak "uzavřela".
Přemýšlím, za čím vším je možné vidět reiki. Jestli je možné, že by to člověku tak zasáhlo do vědomí, možná podvědomí a nevědomí... Mluvila jsem s několika lidmi na tohle téma a zjistila jsem, že nejsem jediná, kdo ve svém okolí viděl takovou přeměnu osobnosti po zasvěcování do reiki. Někteří před reiki varují, jiní jsou zase zastánci tohoto způsobu práce s energií. Ale nikdo mi pořádně nevysvětlil, kam až do člověka má tahle síla moc vstoupit. Prý zesiluje v člověku to dobré a i to zlé. Mám doma pár knížek na toto téma a mám nechuť se do nich začíst, možná ze strachu, nevím.
Ne každému se spustí takováhle psychóza po zasvěcení do reiki. On viděl v meditacích třeba bytost, která učila reiki energie Ježíše Krista. Jak potom rozlišit, jestli to člověku ublíží nebo ne? Než zasvěcení dostal, tak prý ta jeho učitelka nějak testovala kyvadlem, jestli bude vše v pořádku. Podle něj to bylo a je v nejlepším pořádku, podle ní zřejmě taky.
Taky mě zajímá, čím se děly následující věci - např. proč se odemykala chata, otevíralo samo okno, zavíraly v noci dveře.... Nebyla jsem jediná, kdo byl svědkem takovýchto jevů. A nedokážu si to dodnes racionálně vysvětlit. Trvalo to rok před manželovým odchodem od nás a pak to zmizelo najednou - jakoby si to vzal s sebou a už to nebylo. Taky s jeho odchodem nám přestaly umírat rybky v akvárku. Tehdy to bylo 1 - 2 denně, pak tak jedna za měsíc. Co to měl v sobě za sílu? A kde ji vzal? A jak často ji měl nebo pod kontrolou? Mám velký respekt před něčím takovým, taky z toho mám strach.
Když přijde člověk k Reiki mistrovi, zasvětí každého, kdo o to požádá a zaplatí? Proběhne zasvěcení a pa se děj vůle Boží...
8-o
anonym
| 12. 6. 2010 16:45
Jankajanka,
až teď i čtu Tvůj dlouhý příběh, je mi z toho fakt divně.

Já sama jsem nakloněna věcem "mezi nebem a zemí", vnímám leccos, nebojím se běžnému užívání reiki...ale tohle, co popisuješ, to je skutečná porucha osobnosti, a vzhledem k přítomným bludům bych se nebála říct, že je fakt paranoidní. Prostě nemocný.
To je šílené. Fakt.
Tragedie je, že může hodně lidem uškodit tímhle svým počínáním.
Tohle jde hrozně lehce zneužít.
možná to nedělá ze zlé vůle, nicméně jeho počínání je hodně nebezpečné.
Dobré výsledky
Janah1
| 12. 6. 2010 14:57
Velmi dobré jsou zkušenosti s péčí v některých lázních na deprese. Nabízejí rychlou pomoc, využívají postupy od tradičních - psychologické metody, po alternativní - shiatsu, kraniosakrální terapie a další.
velký léčitel
Jankajanka
| 25. 4. 2010 12:00
Ahoj, četla jsem začátek této diskuze a nedá mi, abych nenapsala něco ze svého života.
V 17 jsem poznala kluka o šest let staršího, začali jsme spolu chodit. Normální kluk, který rád šel s ostatníma na pivo, zahrát si tenis, fotbálek. Alkohol měl rád, a až prý od doby, co byl se mnou už se nevracel z hospody po čtyřech - to já o něm tehdy nevěděla. Byla jsem abstinent, sportovec a zastánce zdravého životního stylu. On se mi tehdy musel děsně přizpůsobit, to si říkám s odstupem let. Než jsem ho poznala, s kamarády si zahrávali s vyvoláváním duchů. Jednou ho prý zhypnotizovali a nemohli probudit. To jsem zjistila taky až po letech. Jen vím, že přečetl jednu knihu parapsychologie. Vzdělání měl - vyučen, ale ostatním lhal, že má strojní průmyslovku s maturitou.
Vzali jsme se v mých 20 a za dva roky jsme měli mimčo. On pak pracoval jako mistr ve strojírenské výrobě. Začal mít rád stále víc alkohol, denně pil. Začali jsme se odcizovat a v té době mi zemřel otec. On otce neměl, na toho mého se dost upnul, to pro něj byla autorita i vzor.
No a pak to začalo. Já bych řekla, že se prostě ZBLÁZNIL. Prý byl jedin, kdo mohl tátu zachránit.
Během jednoho roka se stal mistrem asi 15 druhů reiki, učil se číst z ruky, dělat EFT, irisdiagnostiku, SRT, koupil si taky křišťálovou kouli a po večerech do ní čučel. Jednou se nám ztratil pes a on šel točit s kyvadlem doma do pracovny, že ho najde. Nasedl do auta a vyjel ho někam hledat, tvářil se velmi důležitě a tajemně. Byl pryč asi hodinu a mezitím jsem pejsana pustila z technické místnosti, kam jsme ho omylem asi zavřeli. Když jsem si poťukala na čelo, byl vždycky obrovsky vzteklý. Kopal doma do zdi a řval, pak se opil. Pak následovala hádka. Pak se mi šel omluvit, že to se se mnou nepohádal on sám, že to byli jeho zlí našeptávači prostřednictvím jeho těla.
A pak přicházela jedna perla za druhou. Že moje duše měla na sobě dvě jiné parazitující duše přisáté, že moje duše je v osmi tělech - jedno z nich je jeden zpěvák, že v každém pokoji doma sídlí duch té místnosti a při příchodu a odchodu je potřeba ho pozdravit... Nebo taky že po velkém třesku jak vznikla Země tu byla na světě jediná duše (naše dcera), která se začala dělit a tak vznikl život. Já a můj manžel jsme vznikli ve třetím dělení, proto máme v sobě magické schopnosti. Ostatní, co vznikli ve stém dělení a dál, to už je jen takový plevel, odpad..V takovýchto věcech měl velmi jasno, věděl přesně, co jak vzniklo. Třeba zlo světa pochází od něj, protože když se jeho duše "narodila" a byla jen malá duše dítě, tak ji velká duše chůva neuhlídala a stalo se, že někomu ublížila. A teď se blíží (říkal přesné datum) den, kdy zlo světa zmizí. Prý na něj jsou napojené různé skupiny lidí, které ho hlídají, aby se nerozčílil. No, měla jsem tehdy dost strach, protože když jsem mu řekla, že je debil a následovala hádka, někdo mu zavolal, že cítí, že je rozrušen, čím prý to je..? Zeměkoule se bojí dne, kdy zanikne zlo světa a už předem pláče - to jsou ty záplavy v posledních letech, zvedání moří a tak podobně. Nemá smysl vypisovat ty bláboly všechny, už si některé snad ani nepamatuju.
Rozvedla jsem se. On o dceru moc zájmu nejeví, soudně máme dáno, že ji má vidět jednou za 14dní. Ale nevídá ji tak často. On ji vidí převážně tehdy, když se koná nějaká akce s jeho známými - např. výlet s dětmi do bazénu, Zoo a podobně. Ukáže se jako výborný taťka. A když nikdo nikam nejde, neozve se i čtyři týdny. Jeho matka malé volá, s tou kontakt udržujeme. Hodně mi vadí, že tak ze dvou třetin návštěv u tatínka (nepřeháním), se mi malá vrátí nějak v nepohodě, např. rýma a kašel, nebo teplota a pořádná nemoc na dva týdny, nebo ji prostě něco bolí a je jí špatně. Navíc on hodně hodně kouří a malá se vrací celá načichlá po cigaretách. Takže jde do vany a oblečení do pračky.

A teď vězte: ŽIVÍ SE JAKO LÉČITEL. Stále lže o svém vzdělání svému okolí. Má živnost na : "Mimoškolní výchova a vzdělávání, pořádání kurzů, školení, včetně lektorské činnosti. Poradenská a konzultační činnost, zpracování odborných studií a posudků".
Mimo jiné nabízí za 9000,-- aktivaci Božího světla a mnoho druhů reiki za různé ceny, max do 17000,--.
Jeví se jako velký kliďas, mírumilovný, chápající, příjemný, plný všeobjímající lásky (dle jeho slov). Mluví pomalu, stále se usmívá. Pár lidí se mi ptalo, jestli nebere drogy. No nevím, to si nemyslím. Ale něco se mu v hlavě pořádně hnulo. A to během jednoho roku. Dřív chodil do práce jako normální člověk, staral se o rodinu. Teď medituje (když zrovna nemá výbuch vzteku) a na svět se směje a každému nabízí svou pomoc. Jeho stránky na netu vypadají hezky, on působí na lidi asi taky dobře. ALe nikdo nevidí, co je to za blázna. Chová se klidně, sebevědomě, trochu pokorně (před Bohem).

Jo a vloni mi přijel oznámit, že moje duše přiletěla z radioaktivní planety a že si mám dát pozor na rakovinu. Protože zakladatelé té planety se rozhodli ji zrušit a založit novou, tak s sebou vezmou i duše, které jsou rozeseté různě po galaxiích. Tak prý pozor na to. ALe už tohle beru jako srandu. Dřív jsem z něj bývala dost na nervy, to přiznám. Hodně takových věcí "věděl" dopředu, třeba i to, že přijde na mě pán temnot a on mě bude muset bránit a přijde přitom o svůj život nynější i o ty budoucí životy. Stále doma řešil, jestli Satana vyhnat zlem nebo dobrem.

Ufff, jsem ráda, že je pryč. Naštěstí tím malou nekrmí. Uvažovala jsem, jestli je dobré, aby měl k ní přístup a mohl na ni mít vliv. Nakonec jsem došla k tomu, že ho malá potřebuje ať je jaký chce. Má zakázáno ji jakkoli léčit a snad to nedělá. Spolu vycházíme docela dobře (až na občasné spory) a já se bavím, jak vypadá stále šťastně, prostě happy.

Takže kdo si tento dlouhý příspěvek dočte celý, uvidí, že vybrat dobrého léčitele není sranda. Je potřeba si o něm zjistit víc. Pravdou je, že bývalý nějakou silou vládne, poslal mi párkrát energii na dálku a já do natažených rukou dostala něco jako elektrickou ránu. Otázkou však zůstává, nakolik lidi léčí nebo je dokáže rozhodit tak, jak pomohl možná rozhodit někdo jeho.
Kdysi mi jeden léčitel pomohl od problému, se kterým nepomohli lékaři. Ale teď už se bojím se někomu svěřit do péče, když vidím, co za člověka se v léčiteli může ukrýt.
Já osobně věřím bylinkám, homeopatii, kineziologii.. a neodsuzuji některé metody, které bývalý dělá. Ale podle mě za uměním léčit stojí mnoho let zkušeností a studia, a moudrosti člověka v neposlední řadě. Také akupunktura je skvělá, čínská medicína a její léčiva. Člověk si musí vybrat to své. A velmi pečlivě vybírat terapeuta.
nepomohla by psycholožka? :)
Bramburek
| 27. 8. 2009 21:54
undefined

undefined

Dobrý
den!

Někdy je
fakt těžký, zvládat věci sama.

Kamarádka
mi poslala link na stránky, kde radí každý den 9-18 psycholožka online! A
zadarmo.

Nechcete
to zkusit? Přijde mi to zajímavé.

Hodně
úspěchů :)

http://www.mojetoma.cz/cz/diskuse/?…
ZKušenost
Katrin74
| 26. 3. 2009 13:50
Ahojky jsem tu sice nová takže ani netuším zda se ti tyto písmenka dostanou,ale pokud ano tak věz,že jednu či dvě zkušenosti mám.Jeden pán z Chomutova nebudu ho jmenovat si pletl Léčitelství s ero službou a druhá léčitelka léčila mou přítelkyni natolik úspěšně že skočila z 8patra.Má rada je prostá pokud nemáš sílu postavit se svým problémům sama,tak se obrat na odborníka psychoterapeuta nebo na psychiatra,ale tam je to jen o jednom nadopujou tě antidepresivama a bude z tebe závislá troska.Psycholog s tebou probere probléma pomůže ti spíš podívat se na tvůj problém ze všech stran a prehodnotit tvůj postoj k dané situaci.Pokud by jsi mněla zájem tak mi napiš a já ti dám nějaké kontakty.Zatím ahoj a hlavu vzhůru
Děvčata,
Mira
| 17. 3. 2009 15:09
tak jsem dnes přečetla všechny stránky od 1-až po 11. Bylo to velice zajímavé. Škoda, že už nepokračujete. Zkusila jsem i některé odkazy, které jste sem umístili. A tak jsem se dostala na krásné povídání pí. Manolevské (šéfredaktorka časopisu Meduňka) s malířkou-léčitelkou
http://www.alicevegr.cz/…ozhovor0405.html
možná vás to bude také zajímat.
léčitelé
marsy
| 4. 11. 2008 21:31
ahoj všem, četla jsem začátek diskuse a tak chci také přispět .Já a můj manžel jezdíme už asi 15 let k panu
Kohelovi do Kouta na Šumavě, máme s ním dobré zkušenosti, manžel měl jít na lumbálku páteře,už to vypadalo na operaci,ale Kohel ho vyléčil,a nic za to nevzal, a od té doby za ním jezdíme, když nás něco trápí, já se zablokovanou ploténkou,když mě bolel žaludek,dcera,když měla herpes virus,vždy pomohl.On se učil u nějakého Ferdy,a toho taky
dost lidí znalo.
Dnes si tedy bere tak 150 Kč.
Nico
Hana
| 20. 10. 2008 09:03
asi to pro tebe nebyla ta věc, co by pro tebe byla dobrá, stalo se ti obráceně? Přála jsi si to opravdu ty a nebo to bylo pro tebe vhodné v rámci okolí, co se od tebe očekávalo?
ahojky
Hana
| 20. 10. 2008 08:58
Jak psala Nux afirmace nemusí fungovat, tak jak očekáváš, nemusí to dopadnout , tak jak ty si myslíš, ale tak ,co je pro tebe dobré a co ti přeje Tvoje spolehlivé já. Já si myslím, že už máme hrozně zkreslený pohled na svět. Co a jak musí být a co je pro nás dobré. Co je dobré a štěstím pro jednoho, nemusí být pro nás dobré a naopak. Někdy chci co mají druzí , ale vím, že to vlastně nechci já, ale jen jak se to posuzuje davem. sousedy.
Takže když se něčeho obávám ,tak si tu větičku řeknu - že všechno dobře dopadne k mému největšímu prospěchu a ono se dost brzy ukáže, že je to tak zprávně. Píšeš, že kdy se to ukáže? Mně dost často ihned, jen změním úhel pohledu.
Hm
nica
| 18. 10. 2008 20:48
teď koukám, jak blbě jsem to napsala ....
Aha,
anonym
| 18. 10. 2008 20:30
promiň, já jsem to pochopila tak, že to píšeš Hance, a Tys Hanku citovala...
NUX
nica
| 18. 10. 2008 20:22
Ta první větička je myslím od Hanky.

NUX - ano, to je i můj názor, navíc na každého působí něco jiného a jinak, Ono asi každý musím vyzkoušet, co je pro něj nejlepší a také si myslím, že některé situace nelze ovlivnit, možná zmírnit následky.
Ale tuhle afirmaci (výše psaná) si opravdu vyzkouším, já používala pouze jednu dlouhodobě, asi to nebylo to pravé.
Přeji Vám krásný večer.
Nico
anonym
| 18. 10. 2008 19:58
Píšeš:
nejvíce používám větu - všechno dobře dopadne k mému největšímu prospěchu.

Pokud se nedějí věci, které očekáváš, neznamená to, že afirmace nefunguje. Protože Ty vědomě nemusíš vědět, co je pro Tvůj vývoj nejlepší. Co je úkolem Tvé duše.
Mám zkušenost, že je lepší nechat věci plynout, a nedělat nic na sílu. Tak jako s tou REIKI, napsala jsem něco, co Tě možná zviklalo, ale to je prostě můj názor, můj pohled, tak to funguje u mně. Pro Tebe můžou platit jiná pravidla. Dělej vždy to, jak to vyhovuje Tobě. Zodpovědná za svůj život budeš vždycky jen sobě.
Andílek
nica
| 18. 10. 2008 19:07
Proběhla tady velice zajímavá debata a andílcích.
Chtěla bych se zeptat, zda někdo pracuje (pracoval) s andílky.
A pokud je vidíte tak v jaké podobě?
Ptám se, protože jsem "údajně" viděla svého ochránce (prý to mohl být anděl strážný) nevím jaký je v tom rozdíl , ovšem jako anděl nevypadal, ale vypadal jako mnich, tmavohnědý hábit, kapuce a pas převázaný bílou šňůrou. A přišel za mnou k mé posteli, když jsem byla velice vážně nemocná.
Přestože je to cca 17 roků dodnes tu osůbku vidím a nikdy na to nezapomenu....
Odehrávalo se toho malino více, ale to by bylo na delší popsání.
afirmace - Hanka
nica
| 18. 10. 2008 18:16
Afirmace - nejvíce používám větu - všechno dobře dopadne k mému největšímu prospěchu.

Ahojky Hanko, jak často si tuhle větu říkáš a kdy poznáš, že Ti pomohla (za jakou dobu).
??
NUX
nica
| 18. 10. 2008 18:07
Také jsem si myslela, že pokud něco budu neustále opakovat, tak to "něco" nastartuje, ovšem nestalo se tak.
Já si myslím, že afirmace jsou dost záludné, že musím vědět, jakou afirmaci, kdy použít, ale pouze to asi nestačí, možná soustředit se meditovat, nevím...ale možná se to tady dočtu
afirmace
nica
| 18. 10. 2008 17:53
jituliiik - ahojky, zkoušela jsem afirmace dost dlouho, možná i dva roky - jednu a tu stejnou, bylo to něco jako básnička a mělo se to opakovat pořád dokola, i s tím, že se na ni člověk nemusel extra soustředit, já si to opakovala i 10x denně a naopak jsem měla pocit, že se děl přesný opak.

Jsem tu pár dní nebyla a krááásně se nám to tu rozjelo, což je příjemné, takže dočítám a odepisuji až nyní.
Mně je jasné,
anonym
| 15. 10. 2008 23:03
jak jsi to myslela.
Ortodoxně věřící často nevěří...mají "svou víru", a těžko přijímají cokoliv jiného.
To je pravda.
mandragora
| 15. 10. 2008 18:39
Zní to zvláštně, ale pravdivě, přesně tak to je.Má svou víru v boha a mě je hloupé o tom před ním mluvit.
andílek
anonym
| 15. 10. 2008 16:07
Docela mě zaujala tato Tvá věta:

Se zetěm o tom mluvit nemůžu, je věřící, asi by mi nevěřil.

To jsou paradoxy...
Když se bavíme
mandragora
| 15. 10. 2008 15:52
o andílcích a tak,moje dvouapůl letá vnučka nás překvapila.Hrála si a povídala si s nějakou Jančou. Když jsem ji pozorovala, vypadalo to skutečně, že se s někým vykládá.Když jsem se jí ptala jak Janča vypadá, řekla mi, že má zástěrku a dlouhé vlasy.Je mi jasné, že ji navštěvuje pravděpodobně nějaká zbloudilá dušička.Se zetěm o tom mluvit nemůžu, je věřící, asi by mi nevěřil.A tak si povídáme s malou Kačenkou a Jančou samy.Jen mě mrzí, že se neukáže i mě.
Děvčata,
Mira
| 15. 10. 2008 15:08
moc pěkná a zajímavá diskuze. Určitě vás budu chodit číst.
teda
Hana
| 15. 10. 2008 12:24
myslím když ti někdo pomůže a stoupne si k té zdi a ty se na něj díváš, tak je to dobře vidět. Viděla jsem, jak se nádechem aura rozpíná.
Naučit vidět
Hana
| 15. 10. 2008 12:21
auru se dá. Já už jí viděla předtím, ale spíš jsem to vidět nechtěla, bála jsem se že mám něco s očima, ale když si někdo stoupne k bílý zdi a začne hluboce dýchat, tak teprve se to hodně vidí a myslím, že ji může vidět každý. zkuste to
diskuze
anonym
| 15. 10. 2008 12:17
Moc pěkná diskuze. To je to, že u dětí se všechno potlačuje, přitom dělají všechno přirozeně a všechno i přirozeně vnímají. Moje kolegyně má dceru a ta ještě v předškolním věku, jí řekla, že u ní vidí červené světlo. A pak i u jiných lidí. Nijak ji v tom nepodporovali, ale ani neodporovali. je to asi pět let, musím se jí zeptat, jak to pokračuje, jestli ještě něco vidí. A jednou řekla, že kolem jednoho domu, je černo. A tam za války bylo gestapo. Prý se dá i vidět auru naučit. Ale nevím, moc toho také o auře nevím.Jenom jsme si ve cvičení pěti tibeťanů před cvičením uhlazovali. A to je také více způsobů. Když objevíte nějaké informace, dejte vědět.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
13. 6. 2025 19:03
14496
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Elsa
13. 6. 2025 21:05