Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Klub třicátnic

Diskuze

Myšička
lenka
| 19. 3. 2007 09:38
AHoj Myško, mě na rakovinu umřel strýc, jenže to by silný kuřák a to si vždcyky říkám, že takový člověk s tím prostě počítat musí. Každý ví, že kouření zabíjí. Škoda, že vůbec někdo ty zatracené cigarety kdy vynalezl, mohlo být na světě líp bez toho blbého vynálezu. Před nedávnem jsem se taky dozvěděla, že můj spolužák ze střední má rakovinu v obou kolenou, nemůže skoro chodit a léčba moc nezabírá. Byl to třídní krasavec, chlap v plné síle, teď žije u rodičů, má invalidní důchod a nevychází z bytu. Kdy už najdou na ty rakoviny nějaký účinný lék?
Renu
lenka
| 19. 3. 2007 09:33
Ahoj Renu, nemáš ty bolesti břicha třeba ze stresu ohledně té vaší rekonstrukce? To je as blbost, no ale vyloučit se to musí. No a jak se to projevuje? Je to celý den, nebo třeba jen po jídle?
Rybo
anonym
| 19. 3. 2007 07:57
Děkuji i Tobě. Muselo to být těžké. Připadáme si ještě mladí na to, abychom byli bez rodičů, viď, ale ono nikdy není ten správný čas, kdy by měli odejít. Vždycky to moc bolí. Děkuji aspoň za to, že mě stačili vychovat.

Před 3 lety měl můj tatík taky namále, měl velký nádor na slinivce, zhubnul na 50 kg (měří 180 cm!). Ale prostě tomu hrobníkovi zase utekl z lopaty!Nebylo to poprvé, ale tehdy jsme si zažili muka při čekání na výsledky, protože maligní nádor v tomto případě rovnalo se pár měsíců života a hodně drsný konec, který právě teď čeká moji babičku....

Co se týče maminky, prohledala jsem internet, našla nemocnici v Jablonci nad Nisou, kde laparoskopicky odstraňují nádor z ledviny (Habibův nůž, nedávno o tom byla reportáž ve Střepinách). Je to naše poslední šance, operovali tam i starší lidi, než je mamka, a když jsem jí to včera řekla, bylo vidět, jak se toho chytla, jak se jí vlil nový optimismus a naděje do žli... I kdyby to nakonec nešlo, tak jsme vděčni za každou naději, každý pokus. Maminku zatím ledviny nebolí (ona má ale plno jiných nemocí, tak si vystačí s nimi), ale ještě neumírá, to jen ta zpráva a nulová perspektiva nás zdrtila. Uvidíme, také raději věřím, než se vzdávám.

A teď děvčátka zase vesele do nového dne.
pro Myšičku,
ryba
| 19. 3. 2007 07:24
Milá Myšičko, teď jsem si všechno pročetla. Je mi to líto,přeji Tobě a mamince hodně sil a buď statečná.

Dneska to jsou dva roky,co mi taťka umřel na rakovinu.Tak vím,co prožíváš.Drž se!
Pat a Mat
renu
| 18. 3. 2007 20:29
hlásí,že dílo ještě není dokonáno.Ale vypadá to docela slibně.
Jen mě štve Petr,protože si usmyslel,že pojede do Prahy a tak jsme skončili těsně před finišem.Mě fakt zlobí,vrrr!!
Takže vás všechny moc a moc zdravím.
Bolí mě nějak břuch,nevim,už skoro týden mám takový blbý potíže a zrovna mě čeká šichta v práci.K doktorovi se dostanu až ve čtvrtek.
TAk jo,jdu si uvařit teplý čajík a zabalim se do deky
Mějte se,holčičky a brzy pápá
dobré ráno
renu
| 17. 3. 2007 08:42
,to jsem ráda,že máš lepší náladu.Nemá cenu to balit,když nic není ztraceno.aděje přece umírá poslední .
Hlavně se neutop ty.Někam zalez do vířivky,ať přijdeš na jiný myšlenky.Jde i manžílek nebo role plavčice připadla na tebe?
My dneska,snad,budeme malovat-už se asi taky opakuju,ale teď jsme se snad konečně časově a hlavně psychicky připravili-Máťu ale asi odvezem na službu k Peťovo rodičům.Aby se nepletl,při jeho smůle by se za chvilku válel v barvách.
No a večer budem potřebovat vířivku my dva.
Tak teď se nasnídáme a hurá na to-budu vás všechny informovat,jak Mat a Pat dopadli.
Doufám,že bude o čem,protože ještě nedorazily barvy,má nám je dovézt Petrovo kámoš a asi ještě chrní.
dobré ráno
anonym
| 17. 3. 2007 06:54
Nový den, nová naděje.
Pročetla jsem si minulé příspěvky, zjistila jsem, že se tam opakuji, tak se omlouvám, včera jsem byla celkově dost vykolejená.
Večer jsme si po představení dali štamprli. A já jsem předtím skoro nejedla, a pak jsem si dala ten kalíšek, a ty nervy k tomu...no blinkala jsem hezky .

A dnes jdeme s dětmi na bazén. Já to nemám ráda. Ale co, pro jednou to vydržím. Jiřík mi chce ukázat, co se naučil v plavání ve škole. Berem s sebou i Kikinu, mou neteř. To bude! Doufám, že se mi tam nikdo z nich neutopí. Mějte se krásně.

Pro posl. anonymní:
to je mi moc líto, žes tak brzy přišla o maminku. To je strašné, když maminka zemře v době, kdy dítko ještě není dospělé. Jsem vděčná za to, že tu je aspoň tak dlouho, aspoň doteď.
pro Myšičku
anonym
| 16. 3. 2007 23:51
Milá Myšičko,je mi líto,čím procházíš.Já jsem přišla o maminku v 16letech,zemřela na krvácení do mozku,bylo ji tolik jako mě teď 36let.O pár let později jsem přišla o sestru,zemřela na stejnou nemoc jako maminka,bylo jí 21let.Vyrůstala jsem u babičky,která ještě žije,ale paměť ji už tolik neslouží,museli jsme ji dát do domova důchodců.Maminka mi chybí stále,nevidí mé děti,nebyla na svatbě.....Proto říkám všem,kteří na své rodiče nadávají,je jedno proč,nebo se s nimi dokonce nebaví a nestýkají,aby vztah znovu navázali,protože nikdo nevíme,jak dlouho tady budeme a proč se pak zbytečně trápit výčitkami.Hodně zdaru....
holky
anonym
| 16. 3. 2007 21:55
jste moc hodné.
Ale ještě nikdo neumřel, tak teď trochu veseleji.
Přišla jsem z představení a jsem ráda mezi vámi. Pa, bude zase někdy líp...a zatím je fakt dobře. Takže nebudem smutnit, na to je čas, až bude fakt zle...
pro Myšičku
vendy
| 16. 3. 2007 20:48
Myšičko, celý den jsem se k netu nedoslala a až teď čtu ty smutné zprávy, až mě z toho mrazí. Je to moc těžké, když nemoc postihne ty nejbližší a člověk je bezmocný, nemůže nic udělat, kromě té psychické podpory, i když ta je také důležitá. Myslím, že by to maminka neměla vzdávat, ale zkusit bojovat, i když je to asi nesmírně těžké. Sama mám s maminkou moc pěkný vztah a nedovedu si vůbec představit, jak bych v takové situaci reagovala. Přeju mamince i tobě a celé rodině hodně síly !!!!!
Myšičko
lenka
| 16. 3. 2007 19:25
Tak tu pořád nakukuju, jestli tu nebude nějaký nový příspěvek od tebe. Je dobře, že maminka netrpí, ale asi nějaké problémy má, ne? Protože jak jinak by ji přišli na tu rakovinu? Myšičko, holka, nedá se nic dělat, ale musíme tě trochu dotlačit do naší diskuze o biopotravinách a zdravé výživě. Víš, prevence je důležitá a zdravé jídlo je hrozně potřebné a pokud máte v rodině takové problémy, bude lepší, když budete myslet na zdraví všichni. Chápu, že teď na to není nálada, ale třeba časem. Budu sem pořád nakukovat, tak piš, piš .
Milá děvčátka
anonym
| 16. 3. 2007 17:54
Než poběžím do práce (hrajem dnes opretu "Paganini"), tak jsem nahlédla. Jste hodné. Byla jsemu mamky, pobrečely jsme si, tím hůř, že babička (ač stará-letos jí bude 90 let)má taky rakovinu- slinivky.
Moje maminka tím netrpí, zatím bolí jen to sdělení.
Mám vás ráda a brzy přijdu popovídat. pa.
maminka
renu
| 16. 3. 2007 14:54
je prostě jenom jedna jediná.S tím nic neuděláme.Taky si nedovedu představit,že někdy nebude.Když jsem byla malinká,tak jsem si vždycky říkala,že tu prostě takhle všichni budem pořád,že rodiče budou mladý,děda s babičkou taky,že já jen vyrostu a budu pak taky taková maminka,a pak přijde to rozčarování,že tak to prostě není a že všichni jednou odejdou.Najednou je i moje maminka babička a kruh se prostě jednou uzavře.Bojim se toho.
Holky,
anonym
| 16. 3. 2007 14:36
jste moc hodné. Děkuji. Hodně sil bude teď potřebovat především moje maminka. Právě za ní jdu a mám předsevzetí, že NEBUDU BREČET. Rakovina je ***. Prvních pár dní bude nejhorší, než se s tím srovnáme. Nevím, kolik měsíců má před sebou... Maminka je prostě maminka, je to člověk, který je nám dlouhou dobu nejbližší, navíc ta moje (naše, se sestrou) je tak přecitlivělá...
takže to bude zlé. Brečím už teď, a to jí jdu dělat podporu...:o(
Děvčátka díky a mějte se. Ještě nikdo neumřel, zatím jsou to "jen" zprávy od lékařů.
Někdy si říkám, co já si bez ní počnu?
Budu muset. Už jsem velká holka. Jednou tu nebude a já si budu muset poradit sama. To asi všichni. Jen teď se mi to zdá brzy. Ale nikdy nebude ten správný čas na smrt.
V konečném důsledku člověk myslí stejně na sebe, že ON zůstane sám, ...ten co umře, už je "za vodou", ten už se má pak dobře. A aby toho nebylo málo, babička má rakovinu slinivky, ale ta už má 90 let, tak se to bere jinak...
Letošní rok asi bude drsný...
Myšičko,
renu
| 16. 3. 2007 14:23
hodně síly pro vás všechny.Dovedu si představit,jak je ti.Nemoce jsou ***.
Myšičko
anonym
| 16. 3. 2007 14:18
Moc mě mrzí, čím procházíš.Přeju hodně sil.
Myšičko
anonym
| 16. 3. 2007 14:18
Moc mě mrzí, čím procházíš.Přeju hodně sil.
Myšička
lenka
| 16. 3. 2007 12:02
Myšičko, to je opravdu moc smutné, co potkalo maminku. Nevím, co napsat, abych tě utěšila, prootže je jasné, že tady asi žádná slova nepomůžou. Jinak tahle diskuze není jen o tom, že se tu bavíme o pozitivních věcech, takže nemůže být řeči o tom, že bys to tu kazila pohřebními řečmi....určitě bzry přijď, stejně všechny budeme myslet na to, jak se ti vede a jak to zvládáš.
Ahoj, holky
anonym
| 16. 3. 2007 11:11
Už jsem zase tu.
Jdu vás jen pozdravit.
Nemám teď moc náladu ani na ten internet, onemocněla mi maminka.
Má nádor na ledvině, druhá ledvina jí skoro nepracuje, na transplantaci je už stará (57 let), a je celkově hodně nemocná, tak by to už nepřežila, i kdyby se vhodná ledvina našla.
No co vám mám povídat, brečím tu jak želva a sbírám síly, abych ji dnes mohla navštívit a abych jí mohla být oporou aspoň duševně. Zatím to nezvládám a nechci vám kazit diskusi pohřebními řečmi. Proto se jen občas kouknu, než se dám trochu dohromady a zase se přidám.
Mějte se tu zatím krásně a važte si zdraví.
Ahojky
vendy
| 15. 3. 2007 18:45
Ahoj holky, přestože mám dnes dovolenou, tak jsem je k netu skoro nedostala. Dělala jsem jarní úklid na takové malé zahrádce co máme u domu a odpoledne jsme ještě s přítelem natírali plot, takže jsem utahaná ještě víc než kdyby jsem byla v práci ! Ale vynahradím si to zítra, to mám ještě také volno a plánujeme vyrazit na nějaký výlet - už se těším !

Leni, šaty už mám - protože je to druhá svatba, nechtěla jsem být v bílém a také jsem nechtěla dát hromadu peněz na půjčovné na pár hodin. Šaty mám tedy bledě modré, korzetové a myslím, že je pak můžu ještě na nějaké slavností příležitosti využít. Přítel je ještě neviděl, ukážu se mu v nich až na svatební den, tak jsem zvědavá co bude říkat na bledě modrou nevěstu :
lenka
natyna
| 15. 3. 2007 14:17
Tak dneska je úplně výstavní počasí a ten můj chlap má pořádnou chřipku.A znáte to když onemocní chlap je to horší než dvacet dětí!!Jsem kuchtička a vařím v takové docela pro turisty známé restauraci.Když je takové počasí tak se turisti jen hrnou.No jo každá práce má něco aspoň se ten můj pořádně vyleží a nemusím poslouchat to naříkání.
Brokolice
anonym
| 15. 3. 2007 10:37
Leni, já ji taky nejčastěji zapékám buď samotnou nebo s těstovinami. Ty manžel taky zbožňuje.
Wendy
lenka
| 15. 3. 2007 09:26
Vendy, probrali jsme hostinu a svatební oznámení, ale co šaty? Budou z půjčovny?
Naty
lenka
| 15. 3. 2007 09:24
S pracovním víkendem tě lituju....i když já budu mít taky pravocní víkend - s hráběma na zahradě . Kde vlastně pracuješ? Možná jsi to tu už psala, ale uniklo mi to a v profilu to nemáš.
Petka
lenka
| 15. 3. 2007 09:20
A jak tu brokolici vaříš nejčatěji? Já ji mám taky ráda,ale nějak už nevím, jak ji připravit - nejčastěji ji zapékám, nebo ji dávám do zeleninových směsí s rýží.
Renu
lenka
| 15. 3. 2007 09:19
Ahoj Renu, jak dlouho vám bude ještě trvat ta přestavba? Když vám dělali koupelnu, měli jste taky dva dny odpojený záchod? My jo, ještě že máme kousek do lesa . A dělá vám to nějaká firma? Tak doufám, že s ní budete spokojeni, my jsme moc nebyli. Ten prach při přestavbě byl naprosto šílený a nešel vůbec sundat, ten úklid pak ti nezávidím.
kombucha
natyna
| 15. 3. 2007 07:42
Ahoj holky,četla jsem tady o kombuše.Už jsem o ní něco zaslechla a nevím na co je všechno dobrá.Asi bych jí sehnala ve zdravé výživě,že jo?A jakou to má chuť?Dneska to vypadá na úžasný den i víkend a já od pátka až do neděle budu v práci.Krásný den.
ahoj všechny
renu
| 14. 3. 2007 17:34
Jak se máte? Dneska nebyl tak slunečný den jako včera,nicméně bylo fajn.
Taky už jsem si užila vyšetření srdce,dokonce jsem se léčila.Dneska jsem byla i nějaká malátná,ale snad to bylo jen tou změnou počasí.
Ale domácí stravu jsme za úplně zdravou nevyměnili.Jíme všechno,já prostě na ten řízek někdy chuť mam,jsem ostuda,že jo.Vy tady všechny tak zdravě jíte,no jo.Teď jdu dělat tousty,ty máme rádi.
Provizorní kuchyň máme v obýváku-nic moc.
Tak papa musim jít kuchtit
Jinak všem přeju hodně zdravíčka a jarního sluníčka
Vendy
anonym
| 14. 3. 2007 13:40
Určitě prskat nebude. Naštěstí není ten typ chlapa pan "Já chci řízek". Dokonce je jendím z jeho nejoblíbenějších jídel brokolice, tak s ním snad tolik práce nebude. To spíš já jsem větší darebák.
pro Petkav
vendy
| 14. 3. 2007 13:34
Tak to s manželem mě mrzí, ale neboj určitě se z toho zase dostane !!! Vidíš, kombuchu už jsem dlouho nepila, dříve jsem si ji občas koupila a teď jsem na ni nějak pozapomněla. to jsi s manželem vyřešila dobře, ono je někdy lepší je postavit před hotovou věc, a oni se pak nestihnou ani moc vykrucovat . A co jinak - manžel a zdravá výživa - prskal by hodně ?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
21. 12. 2025 09:40
15795
kacenkaj
11. 12. 2025 12:24
280
Anna Vodičková
7. 12. 2025 17:26