Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

všem
anonym
| 31. 8. 2008 09:08
děvčatům přeji příjemnou neděli. Je to již poslední prázdninový den pro naše školáky a vypadá to, že si jej oni, stejně jako my, budeme moci užít a že bude pěkné počasí.
Kde všechny jste, doufám, že jste si již začaly užívat dnešní den a že není některá z vás bolavá nebo nemocná.
Na 55+ jsem navrhla, že bychom se stejně jako děvčata ze čtyřicítek, mohly sejít. Určitě bychom mezi sebou rády uvítaly i vás, takže pokud byste měly zájem, jste vítány. Ještě ale musím promyslet místo a termín, ale brzy dám vědět.
Takže zatím papa a snad se nás více sejde večer.
průkazka
Dorka
| 30. 8. 2008 23:20
Vypravěčko, já mám jen průkazku TP. Řekli mi tenkrát na úřadě, že bych musela být bez ruky nebo bez nohy jinak nemám nárok. Četly mi nějaké zákony a tím to haslo.
Napadlo mě, že bych zkusila zavolat do Břeclavi a zařídit si povolenku, abych se mohla podívat na ten Janohrad. A nebo se na to taky můžu vykašlat a podívám se jen na obrázky na internetu .
Ještě Dorce
anonym
| 30. 8. 2008 23:02
nyní jsem četla Tvůj poslední dnešní příspěvěk ohledně výletu. Chi se Tě zeptat, doufám, že se neurazíš, jestli jsi se nepokoučšela si vyřídit průkaz ZTP, to bys pak mohla autem dojet na více míst. Jestli jej nemáš, tak se o to pokus. Nic za pokus nedáš, jen můžeš hodně získat.
Jen
anonym
| 30. 8. 2008 22:58
jsem se dnes (pozdě ale přece) přišla za Vámi za chvíli podívat.
Ta buchta Rafaelo měla u nás velký úspěch a vůbec se nikomu suchá (jak píše Zdenička) nezdá, dceři i jejímu příteli velmi chutná.
Dopoledne jsem pomáhala dceři s mytím jejich oken. Dcera je myla parním čističem (to dosáhne ze země, jinak má i při stoji na židli závratě) a jsem jí je leštila.
Odpoledne se tay na chvíli ukázal můj kmotr (po několika letech, jej k nám přivezl jeho syn. poseděli jsme a poklábosili a po jejich odjezdu jsme se byly s Dorkou projít.
Baruško - děkuji za přání, ale nyní jsem zatím bez bolesti, zatím mi od nich pomáhá katetr , který mám zavedený do páteře, ale nevím , jak dlouho jej ještě budu mít.
Zdeničko - Ty tu pekárnu opravdu využíváš. Už si Tě bez ní nedokáži představit.
Dorko - nyní jsem viděla za tisícovku pěknou pekárnu v Tescu. Věřím, že Tobě obzvláště hodně pomůže, hlavně tím zaděláváním kynutého těsta. Ten Tvůj chlebík je opravdu dobře vykynutý, to ji vidět i na fotce.
tak jsem tu
Dorka
| 30. 8. 2008 22:47
jdu vám popřát dobrou noc a pěkné sny . Já byla dneska odpoledne na výletě v Lednici a moc teplo tam nebylo i když je to víc na jihu. Měla jsem naštěstí s sebou teplé oblečení. Nikam daleko jsme nedošli, pořád jsme fotili a fotili . Já už to tam mám dávno celý projitý to jsem ještě mohla teď je to s tím chozením horší. Chtěla jsem tomu mýmu ukázat Janohrad je moc pěkný jenže se tam nesmí autem jen s povolením tak to zkusím obvolat a nějak to zařídit jestli to půjde, abych mohla autem až tam. Jinak se tam asi už nikdy nepodívám.

Zdeničko, jak se povedl chlebík? Pochlub se .

dobrou noc, pa
Ahojte děvčátka!
Zdenicka
| 30. 8. 2008 14:06
Tak jsem se přišla kouknout,mám upečenou buchetku Rafaelo a je výborná,pro mě suchá,ale manžílek si ji nemůže vynachválit.Pekárna peče,peču podmáslový chlebík 589 z Dámy.Uvidíme jaký bude!Dneska ráno jsem byla v Kauflandě,jejda tam bylo lidí!Nesnáším přeplněné obchody,ale musela jsem jít hned ráno!Holky všem přeji krásný víkend!!!Mějte se moc hezky ahojky Zdenka
zdravím
Dorka
| 30. 8. 2008 12:16
a přeji pěknou slunečnou sobotu .

Vypravěčko, děkuji za vysvětlení. Také ti přeji, aby zádička moc nebolela. Jsi obdivuhodně statečná a šikovná kolik práce zvládneš . Pekárnička je dobrý pomocník, určitě si ji také pořídím (zatím ji mám půjčenou) hodně mi šetří ručičky a to je k nezaplacení.

Baruško, jakpak je? Doufám, že už je líp

Majulko, už jsi se aklimatizovala? Dlouho jsi tu nebyla...

Ještě vám pošlu fotečku toho "mého" chlebíku, musím se pochlubit . Žádný mi tak krásně nenakynul jako tenhle.
Pěkný
anonym
| 30. 8. 2008 08:58
den šup s postýlek ven
Vypravěčko:moc Ti přeji aby bolesti přestali
Ještě
anonym
| 29. 8. 2008 23:05
jsem Ti chtěla napsat, že jsem opravdu ráda, že Ti je už lépe.
Taky se chystám ten Tvůj recept na chleba vyzkoušet, úpslední dobou dávám pekárně dost často volno, tak ji musím opět zaměstnat, Ještě by si holka jedna na to lenošení zvykla a mám ji přece na pečení.
Dorko,
anonym
| 29. 8. 2008 23:00
6ehlení mě opravdu baví, již na základce jsem ráda žehlila a zůstalo mi to dosud. A co se týká toho epidurálního katetru, tak ten prý nemůže být déle než 3 měsíce. Ta léčivá látka do krve přijít nesmí, jde přímo do tekutiny, která omývá mozek. Musí se při tom katetru dodržovat přísná hygiena, jinak by mohlo dojít k zánětu mozkových blan, případně i ochrnutí. Zatím jej mám (od konce června, tak uvidím, jak dlouho. To víš, že to je mnohem lepší než se cpát práškama, které ,i již nezabíraly, měla jsem opiátové náplasti a jsem ráda, že jsem je mohla zrušit, prý jsou návykové.
omluva
Dorka
| 29. 8. 2008 22:39
to jsem tomu dala moc se omlouvám za ten formát
chlebík
Dorka
| 29. 8. 2008 22:36
undefined

003.chléb podmáslovýundefinedundefined

Autor:

Hodnocení: 97% undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined

Suroviny:

310g podmáslí

50g bílého jogurtu

2 lžíce oleje

1 lžíce octa

1ks vařené brambory nastrouhané

2 lžičky soli

380g hladké mouky

120g žitné mouky (chlebové nebo celozrnné)

2 lžičky cukru

1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

1 lžíce kmínu

Postup:

V uvedeném pořadí přidat do domácí pekárny. Část hladké mouky (až 280 g) je
možné nahradit moukou graham, pšeničnou chlebovou nebo špaldovou. Podle chuti
přidat semínka nebo oříšky, otruby, klíčky, ....

Nastavení pekárny: Program Základní /
velikost Střední / kůrka Střední
Holky
anonym
| 29. 8. 2008 22:36
dobrou nocenku taky bych brala paní na žehlení nebaví mě to a prý je to na páteř tedy aspoň krční nejhorší práce fuj tajbl podívám se do leva a vidím jak se mě zaplňuje koš
Doruško:dík za tip na chleba taky dělávám nějaký jogurtový a je moc dobrý A výlet supr viď?Je to fajn když se občas někam vyrazí Já letos ani nevím že nějaké léto bylo
Dneska holka pekla Milčin no a ten teda nakynul jak nikdy nevím co tam páchala ale musela jsem hodně dohušťovat.Uvidím ráno jaký bude
Zdenka
Dorka
| 29. 8. 2008 22:30
k tomu chlebíku, je hodně jemný jak vata a chuťově mi spíš připomínal vánočku . Kdybych tam dala víc cukru a rozinky možná by to nebylo špatný.... Já ho zkusím příště udělat z celozrnné mouky snad mě taky tak krásně nakyne.
Dobrou noc!
Zdenicka
| 29. 8. 2008 22:20
Všem ostatním kočenkám,nebojte nezapoměla jsem na Vás! Zítra chci upéct chlebík ,tak asi vyzkouším ten podmáslový,ale musím si koupit podmáslí!Beztak musím hned ráno do obchodu,protože se mi přihodila taková děsná věc až hrůza!Ani to tu nemůžu napsat,teda ono to není zase tak strašné ,ale to téma tady nebudu rozepisovat! Ale se mi to ještě nikdy nestalo,ale jak se říká všechno je jednou poprvé,že?! Byla jsem v tom městě ,ale tepláky jsem nekoupila.Koupila jsem malé pyžamo a riflové kalhoty(opětovně růžové).Já nakupuji skoro všechno růžové a pak se zlobím ,že je jak prasátko!Ale když ta růžová je tak krásná!Tak se holky mějte moc pěkně dobrou noc a bezbolestnou ,pěkné sny pa,pa Zdenka
Vypravecko
Zdenicka
| 29. 8. 2008 22:12
téda to jsi snad první ženská která ráda žehlí! Škoda že nejsi moje sousedka ,to by byla paráda! Tak ta hora prádla na sušáku bude zase na mě! To rafeelo voní až sem,taky se to chystám udělat! Dobrou noc a pěkné sny!!!!!!
ahoj
Dorka
| 29. 8. 2008 22:10
a moc vás všechny zdravím . Je mě trochu líp tak jdu honem za vámi. Dnes jsme byly na chvíli venku na přehradě, ale počasí nic moc. I když se mračilo a každou chvíli to vypadalo na déšť náladu nám to nepokazilo . Byla jsem ráda, že jsem po dlouhý době vypadla ven.
Se švagrovkou se to snad nějak uklidní a třeba si ještě vzpomene, že nás má. Já pomůžu ráda, ale nenechám se od nikoho sekyrovat. Hádat se s ní taky nechci tak je nejlepší se jí obloukem vyhnout.

Vypravěčko, tebe opravdu baví žehlení?? Moje mamka taky říká, že jí to baví, ale jen ze srandy . Vypravěčko, ještě se chci zeptat proč ti chtějí vyndat ten epidurál? Není to lepší než baštit léky? To ničí žaludek a takhle to jde hned do krve a je pokoj.

Baruško, já pekla moc dobrý chlebík v DP. Ještě 3 den je měkký a vláčný a vůbec se nedrolí . Recept je z Dámy na podmáslový s vařenou bramborou a jogurtem. Jsou tam na něj dobrý ohlasy. Taky doporučuju vyzkoušet .
Tak holky moje zlaté, přeji dobrou a bezbolestnou noc, pa
Zdeničko,
anonym
| 29. 8. 2008 14:24
nemáš nějakého skřítka, který by to vyžehlil za Tebe? Asi ne, viď , Takže to zase bude na Tobě, ale Ty jsi šikulka a pomalu zvládneš i to. Kdybychom bydlely vedle sebe, tak Ti řeknu, ať mi to doneseš, já totiž žehlím velmi ráda. Ale takhle to asi nepůjde. Takže Ti do žehlení přeji hodně elánu.
Zdravím
anonym
| 29. 8. 2008 14:19
všechna děvčata. Jak je u vás? Tady je zamračeno, chvíli to vypadá, že začne pršet a za chvíli se zase vyjasní. Dopoledne jsem byla v Tescu, potřebovala jsem nechat orazítkovat záruční listy od televizorů. Pak jsme šla s Dorkou s plasty a na procházku. Před chvíli jsem dopekla buchtu - recept na ni jsem našla tady - pečené rafaelo. Vypadá to velmi pěkně a taky velmi pěkně voní, ráda bych vám tu vůni poslala, kdyby to šlo. Za chvíli se chystáme dodělat ten chodník, rozhrabat hlínu a zasít trávu.
Rezamo - pokud to jen trochu půjde, tak ráda přijedu, ale jak jsem již jednou psala, vše záleží na tom, jak mi bude, těžko dopředu předpovídat. Taky bych se s vámi ráda poznala osobně.
Ahojte!
Zdenicka
| 29. 8. 2008 14:14
Už jsme po obědě,tak můžu zase chvíli zasednout k PC,ještě chci jet do města se podívat na nějaké slabší tepláky pro malou do školky!Dneska jsem volala do školky a už to zase začne,ach ta školka!Doufám,že už malá nebude plakat,snad né!to se pozná !Opětovně peru jak o život,to teda nevím kdo to zase bude žehlit! Venku je jaksi zataženo,tak snad nezačne pršet! Tak já pádím do toho města tak zatím pa,pa
holky
rezama
| 29. 8. 2008 12:19
zkuste to ještě promyslet,Vypravěčka vím nemůže a Zdenička souhlasí,tak ještě Dorinka a Ameli a pokud se chce přidat může i nová RadkaS

!!!!!!!! SRAZ VIKTOREK !!!!!!!!

plánuje se na 15.a16.11.2008

místo Havlíčkův Brod,penzion Kotlina

dodávám vše zatím je jen v plánu a záleží na všech zůčastněných jak to nakonec dopadne.
Tak
anonym
| 29. 8. 2008 11:45
jsem Zdeni receptík na ty rohlíky jsem našla je tam samá chvála na ně psaná Jak bude víc času vyzkouším.KM asi bude Kroměříž
Doruško :švagrová by měla být vděčná že jí pomůžeš vždyť taková mrňata dají práce........a ne ještě brblat nevděčnice jedna nevděčná
Krásné ráno!
Zdenicka
| 29. 8. 2008 10:10
Moje zlatíčka! Baruško - Km je asi Kroměříž,jinak ten recept na rohlíky mám z dámy! Jsou moc dobré,jak moje nejmenší dceruška nepapá rohlíky a chleby, tak si včera jeden vzala a snědla ho!To je největší pochvala pro mě! Doruško - ať si trhne nohou,však ona ještě zavolá o pomoc!Teď se jich nemůže nabažit,ale až začnou takové ty starosti nemoci,zoubky ....o jó,to bude volat! Vypravecka- já si myslím ,že mi ty záda už nepřestanou nikdy bolet!tak napůl už jsem se smířila s bolestí,ale někdy hodně zatínám zuby!!! Možná po druhé operaci bude líp,ale kdo ví????Holky já musím jít něco dělat nebo rodinka bude hladová,žádnej oběd!Tak se zatím mějte moc pěkně ahojky Zdenka
Ahoj
anonym
| 29. 8. 2008 08:02
holčiny přeji krásný den
Koukám jste tu šikovné všechny kdepak já se na vás hrabu ale náhodou dnes už mám prádlo v pračce , vyvenčenýho pejsana a chystám se vařit špenát.
Vypravěčko:to s tím jazykem je moc dobrý nápad já měla na netu kámošku psali jsme si meily každý den a pak jednou jela k doktorovi a už neodepsala moc toho o ní nevím a bohužel jsem neměla ani její tel.č. asi už ji nenajdu
Eviku:asi jsem blbá ale co je to KM?
Zdeni:receptík na péřový rohlíky neznám máš ho z Dámy?
No a zdravím všechny co přijdou Rezamku Dorušku Amálka je na dovolené tak ještě Majulíka a Hanku
Výlet
Evulka21
| 29. 8. 2008 07:14
Dneska je v KM na náměstí veliký ohňostroj jako každý rok, udělejte si výlet.E
holky
Dorka
| 28. 8. 2008 23:32
hlavně Zdenička a Vypravěčka vy se tady předháníte, která toho zvládne víc u mě jste šikulky obě. Kdybych měla klobouk tak smekám.

dobrou
Vypravěčko
Dorka
| 28. 8. 2008 23:29
jé tak to jsem se s těma jazykama vůbec netrefila Esperanto neznám, zní mě to jak španělština. Teď jsem si našla na netu, že je to umělý jazyk tak jsem zas o něco chytřejší .
Zdeničko,
anonym
| 28. 8. 2008 23:22
jak tak sleduji, tak Ty toho uděláš mnohem více. Dříve jsem toho udělala daleko více, ale nyní mi to má záda nedovolí. Zatím jsem bez bolesti, díky tomu epidurálu. Co bude, až mi jej vytáhnou, to se uvidí.
přeji
Dorka
| 28. 8. 2008 23:21
dobrou noc. Zdeni, já pomáhala jen dva dny s miminkama a mám dost . Teď už tam nechodím, pořád se jí něco nelíbilo a já se vnucovat nebudu to teda ne. Až bude holka potřebovat tak ať mě zavolá.
Jak já bych ráda měla svojeach jo.
Ještě ti musím pochválit ty krásný rohlíčkyty teda jsou .
Mějte se všechny krásně a žádné bolístky, pa
Dorko,
anonym
| 28. 8. 2008 23:19
opakuji si esperanto. Ještě na základce jsem si jím dopisovala s dětmi z různých končin světa. Pak jsem s tím pomalu přestala a nyní mě naadlo, že bych se mohla pokusit se s bývalými kamarády opět spojit. Jenže jsem toho již mnoho zapoměla a proto jsem si na netu našla písemný kurz.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
20. 8. 2025 12:49
14908
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18