Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

Taky
anonym
| 16. 8. 2008 22:42
mi voni Zdeniččim chlebíček až tady, určitě Ti bude chutnat. Dobré zkušenosti mám i s chlebovou moukou, ať světlou nebo tmavou.
Dorko - vítám Tě nyní mezi námi, aspoň bude větší zábava a mi ten čas čekání rycjhleji uteče
holky moje zlaté
Zdenicka
| 16. 8. 2008 22:42
Vypravecko - mám č.inv.d. tak aspoň něco musím dělat,jinak půjdu na pracák,půjde to - nepůjde já to nechám osudu!Ale vím,že normální práci nedostanu,zkusit to můžu! Přestat můžu kdykoliv! A ta operace -čeká mě inplantát plotýnky,už mám jeden za sebou,ale ještě jedna potvůrka už dosloužila! Záda bolí jako čert a já potřebuji během dne polehávat a to mi v žádném zaměstnání neumožní,jinak jsem prodavačka!Baruško - tak šupej do postýlky ať už odpočíváš!Máš toho ještě moc na práci ,tak ať se nám nesedřeš!
jéé holky
Dorka
| 16. 8. 2008 22:38
vy jste se tady krásně sešly, jdu honem za váma, aby jste mě neutekli
Nevím,
anonym
| 16. 8. 2008 22:36
proč jsem zhasla, u pc ještě stále jsem.
Baruško - já jsem taky takový typ jako Ty, než bych se někoho o něco doprošovala, tak si to raději udělám sama.
chlebík
anonym
| 16. 8. 2008 22:36
vypadá výborně voní až sem Za Tipy neděkuj třeba Ti budou chutnat jiné až vyzkoušíš taky se ráda přiučím
Tak a teď hajdy do hajan zítra mě čeká další perný den a ještě pojedu za tatínkem je to děsný ale brácha ač to má 10km za ním ještě nebyl no chápe te to ?Já ne asi mám dlouhý vedení
Zdeničko,
anonym
| 16. 8. 2008 22:32
mohu se Tě zeptat, jakou tu operaci máš před sebou? A nemáš strach chodit ty půjčky vybírat, před časem to dělala kamarádka jedné mé znamé a musela toho nechat(bylo to pro jinou firmu) několikrát se jí stalo, že byla dlužníky napadena. Máš plný ID nebo částečný, při plném pozor, abys o něj nepřišla. Já jsem před tím, než mi ID přiznali, dělala jako vedlejšák na ŽL několika firmám účetnictví a musela jsem toho nechat. Nyní se souhlasem ošetřujícího lékaře to dělám jedné firmě na dohodu 150 hod. ročně. Na podmínky výdělěčné činnosti při plném ID jsem se ptala na MPSV, jejich odpověď mám ještě schovanou.
vypravecka
anonym
| 16. 8. 2008 22:28
holka zlatá Ty jsi toho tedy zkusila hlavně že je Ti teď lépe a aspoň něco pomáhá taky jsem taková noční můra ale já spíš nemohu spát tak než bych se převalovala v posteli.........
Se stěhováním nepřeháním ale udělat se to musí a když řeknu dětičkám že je potřeba udělat to a to třeba už po desátý šlak by mě trefil na všechno abych myslela a nejraději ještě udělala sama
Holky děkuji!
Zdenicka
| 16. 8. 2008 22:28
Hned si najedu na ty stránky a mrknu.Baruško - díky moc za tip!
Jé,
Zdenicka
| 16. 8. 2008 22:24
já hlava děravá!Zapoměla jsem tu fotečku!Ale teď se opravdu nechlubím,spíše čekám rady,děkuji!
Ahoj
anonym
| 16. 8. 2008 22:23
holky přišla jsem popřát krásné sníky
Zdeni:gratuliji k pekárně určitě budeš spokojená jak píše Vypravěčka i já jsem čerpala rady i recepty z Dámy u těch pekáren prý jsou špatný poměry
Nejraději máme tyhle:
napíši Ti to podle čísla aby se lépe hledalo:
569 Milčin
025.tmavý se semínky
282poupravená Šumava od bara54
014.tomášův chléb
009.chléb babičky Evy
023.chléb jemný grahamový
ale tam jich je tolik že si určitě vybereš podle chuti peču i bábovky a sekanou nemá chybu
Vypravecka
Zdenicka
| 16. 8. 2008 22:19
Ahoj a samozřejmě zdravím všechny sluníčka! Pěkný večer přeji, ta práce je,že budu chodit vybírat splátky.Budu obchodní zástupce providentu.Mě vyhovuje že to stačí pár hodin denně a je to,nemohla bych s těma zádama víc,proto to mám jako vedlejší. Je mi tě strašně líto,to teda s těma zádama zkusíš,brrr...,já si furt stěžuji a to jsem o proti tobě úplnej břídil,děkuji,děkuji že ty záda mám jak mám!Sice mě čeká taky ještě jedna operace,ale tak snad to zvládnu,tak jak teď! Holky,upekla jsem můj první výtvor!Dala jsem to na kilovku,a je to takovej velkej,nic moc hezkej patvar.Uvidím jak bude chutnat,ale já se to naučím teď budu stále péct a rozdávat sousedům ,abych mohla se učit! Mám ho docela světlej,no ,uvidíme,je pečenej ze světlé mouky,tak snad proto.Pošlu Vám fotečku,ale dopředu říkám ,že není tak hezkej jak ukazovala Doruška! Přeji Vám krásnou noc a pěkné sny a hlavně bezbolestnou pa,pa Zdenka
Dobrý večer,
anonym
| 16. 8. 2008 22:00
přeji těm děvčatům, které zde ještě nakouknou. Dnes jsem toho taky měla dost, dopoledne jsme byly s dcerou v kauflandu. koupila jsem nějaké slívy, něco na jídlo, něco na buchtu a ze 2 kg jsem dělala marmeládu. Odpoledne jsem ještě udělala do mrazáku květákové řízky a rumunské papriky (jsou plněné vaječinou s paprikami a já ještě přidávám kostičky salámu). Odpoledne jsem měla návštěvu, pak jsem si pustila televizi a u ní jsem na hodinku usla.
Od té doby, co mám ten katetr tak bývám u pc do půlnoci (aplikace dávky), když jsem si šla lehnout dříve, tak jsem nešlyšela budík a probudily mě silné bolesti, tak tomu předcházím a dávku si aplikuji, tak jak mám ( i když mi doktorka říkala, že pokud nejsou potíže, tak noční dávku mohu vynechat).
Před chvílí tady skončil ohňostroj, to je zase v hostinci asi nějaká svatba.(ty ohňostroje tu bývají často a stresují tím hlavně pejsky, kteří jsou venku. Naštěstí si Dorka už na to zvykla, zaleze si do kůlny a tam počká až to přejde. Než bych se oblékla, někdy jsem již bývala v posteli, tak je po všem a dopředu nikdy nevíme, jestli budou rachejtle střílet nebo ne. To bychom se museli chodit ptát.
Ameli - nemáš se zač stydět, ty žravé dny mě taky občas přepadnou a odolat je někdy tak těžké.
Dorko - tak už je Ti lépe? Přeji Ti brzké uzdravení.. Mám pračku zn. Amica a pokud vydrží (měla jsem indesit a odešla mi po 6-ti létech), tak budu navýsost spokojena.
Baruško - s tou praci spojenou se sttěhováním to nepřeháněj, zdraví je přednější
Zdeničko - k získání práce Ti blahopřeji. Mohu se zeptat, co budeš dělat? Stejně tak Ti blahopřeji k nové pekárně, mnoho zajímavých receptů na její využití najdeš na www. dama.cz. Já ji mám již delší dobu mám zn Professor a jsem s ní velmi spokojena. Hodně ji využívám taky k zadělání kynutého těsta na knedlíky, koláče apod. Co se týká počtu mých operací, tak tajemství to žádné není, celkem jich mám za sebou devět, z toho páteře čtyři během 2 let (2002 - 2004). Nyní mě v půli května probudily v noci tak silné bolesti, že jsem téměř nebyla schopna dojít několik kroků na WC, přes den jsem to nějak tehdy vydržela, ale když se dcera vrátila z práce, tak mi musela volat pohotovost, to už jsem nebyla schopna ani se postavit. Ale již je zatím vše v pořádku, myslím tím, že díky tomu katetru, necítím žádné bolestí. Hrozí mi další operace, ale doktoři už z toho mají strach, tak doufám, že to bez ní ještě nějakou dobu vydržím. Snažím se na to nemyslet a užívat si každého dne bez bolesti.
Vše přeji dobrou noc a hezké sny.
Ahoj holky!!!
Zdenicka
| 16. 8. 2008 20:12
Huráááááá ,já peču chleba!Koupila jsem si pekárnu(Moulinex),dala jsem tam ten základní program a přidala jsem tam slunečnicové semínka,tak jsem zvědavá jaké to bude! Už to kyne,už to hněte a zase kyne....tak jsem zvědavá,mám to místo telky!Doufám,že budu spokojená když jsem zato utratila takový peníze! Já Vám potom řeknu!Holky ,prosím, o nějaké dobré recepty děkuji!! Vy už máte zkušenosti ,tak poraďte začátečnici moc díky zatím pa,pa jdu sledovat pekárnu Zdenka
Amálko
anonym
| 16. 8. 2008 15:18
na Tebe jsem zapomněla teda ta má hlava dubová
ještě
anonym
| 16. 8. 2008 15:15
jsem zapomněla pozdravit všechny ostatní takže :Zdeničku, Vypravěčku, Rezamku, Majulíka,Haničku, Tofinku..........zapomněla jsem na někoho jestli ano moc se omlouvám
Holky zase mažu naložíme auto a jedeme ještě že to máme kousek
Jůůůůů
anonym
| 16. 8. 2008 15:00
já psala zeleně a ani o tom nevím kdybych chtěla tak se nepovede
Doruško:moč vezmu k doktorce až si půjdu pro prášky ona teď stejně měla dovolenou.......
V pondělí jdu na kontrolu na neurologii z toho už mám bobky teď.
Jo a jak holky píšete o té žravé před měsíčky u mě je to to samé a ke všemu jsem ještě bojovná protivná a já nevím co ještě
Dorka
anonym
| 16. 8. 2008 14:53
Doruško já si Tě nevšimla že svítíš to víš dělám opatrně ono to ani jinak nejde ale na druhou strnu chci tu po sobě zanechat jakýs takýs pořádek.
Můj receptík na Beilís:
1slaz.kondenzované mléko vařit ponořené ve vodě 1,5hod.na karamel
ze 7,5dcl mléka uvařit vanilkový pudink
vychladlé společně rozmixuji
přídám 4-5dcl rumu (já spíš míň)
No a podle chuti mandlová tresť 1lžička,nebo trochu granka může být i 1/2dcl silného nescafé
Krásný víkend!
Zdenicka
| 16. 8. 2008 12:38
přeji Vám všem! Vypravečko - kolikrát jsi byla na operaci?Teda jestli se můžu zeptat?Šetři se !!!! Doruško - už je lépe?Já také koukám po domácí pekárně ,vím že to bude moulinex,ale čekám až bude nějaká akce a bude levnější,a nebo si na ni vydělám,teď tím vedlejšákem,já tu práci mám jen vedlejší činnost,protože bych na plno nezvládla!To by mi moje zdraví nedovolilo!Ameli - mě to také chytne(žravé dny),a nejvíce to mám před menses,to bych žrala a žrala a hlavně sladký! Jednou za čas to naše tělíčko vydrží! Baruško - opatrně,ať se nestrháš!Já vím ,že se už těšíš až to budeš mít vše přestěhovaný,ale musíš se šetřit!Rezamko - dneska sice prší,ale Vám to určitě náladu nezkazí a Dášence přeji móóc štěstí a moře lásky!!!!!!!Mějte se moc hezky zatím pa,pa Zdenka
dotaz
Dorka
| 16. 8. 2008 12:14
ještě se chci zeptat jak děláte domácí Baylies? . Já zkoušela akorát domácí "vaječný" likér bez vajec a byl taky moc dobrý.
Zdravím
Dorka
| 16. 8. 2008 12:07
naší milou Vypravěčku . Děkuji za pěkné počteníčkopřeji, aby zádička moc nezlobily a bylo líp . Koukám, že jsi tu byla hodně pozdě . To jsem se akorát tou dobou pořád převalovala v posteli a ne a ne usnout . Jakou máte pračku? My máme Bosch a jsme s ní celkem spokojení. Včera jsem v obchodě pokukovala po pekárně, ale žádná mi zatím nepadla do okabudu muset ještě pohledat na netu...třeba tam něco zajímavýho objevím.
Přeji pěkný den bez bolestí, pa

Baruško, koukám, že svítíš . Prosím tě moc se nepřepínej ať nejsi zas nemocná. Kdy jdeš na kontrolu s tím močákem?
Jo a ještě jsem včera zapoměla poděkovat tobě a Ameli za dobré tipy na oběd . Děláte mi holky chutě...tak Hradní maso s cibulí to musí být mňamka a zapečené rajčata s brambůrkama no to já taky můžu .
Ahoj
anonym
| 16. 8. 2008 09:22
holky přeji všem pěkný i když deštivý den.Já jsem včera usnula u televize přesunula jsem se téměř po čtyřech do pelíšku a tak jsem vám ani dobrou noc nepopřála .
Ameli:špatně je mě z toho stěhování víš jak začnu víc dělat nebo dál chodit je to bohužel znát ale nedá se nic dělat musím zatnout všechny sílu a čásek vydržet
Příjemný nastávající den
anonym
| 16. 8. 2008 00:24
přeji všem děvčatům. Nějak jsem poslední dva dny nestihala. Včera mi dovezli v jedenáct večer novou pračku (měla jsem ji objednanou přes net). Hned jsme ji zapojili a vyzkoušeli a ráno jsem prala a odpoledne žehlila.
Taky jsem ještě několikrát byla s Dorkou (mou psí slečnou) na procházce ke kontejnerům s plasty (musela jsem vyhodit to přepravní polystyrenové obložení z té pračky a jelikož po oeracích páteře chodím o dvou berlích, tak jsem to musela nalámat tak, abych to mohla vzít do igelitek. Jsem již utahaná, za dnešek jsem asi 30 x vyšlápla do prvního patra a zpět.
Ještě mi bude chvilku trvat, neý si Vás všechny zapamatuji, tak raději (abych to nepopletla) nebudu dnes jednotlivě jmenovat.
Všem, které něco oslavuji přeji, aby se jim oslava vyvedla. Nemocným aby byly co nejdříve fit a všem ostatním hezký nadcházející víkend (snad nebude tak silně pršet, jak předpovídají).
Na dotaz na co si do toho epidurálního katetru aplikuji léky odpovídám, že to je od bolesti páteře (od půlky května jsem s ní byla téměř měsíc v nemocnici a jedině ten katetr mi od bolesti pomáhá, nyní s ním necitím žádné. Ještě si aplikuji dávku a jdu do hajan.
dobrou noc
Dorka
| 15. 8. 2008 23:46
Jdu vám popřát dobrou noc. Byla jsem na chvíli venku jen něco pokoupit. Sháněla jsem chlebovou mouku a slehla se po ní zem... .

Rezamko, přeji pěknou zítřejší zábavu a nevěstě všechno nejlepší do života ať jí provází jen samé štěstí.

Ameli, to se nemůžeš takhle cpátco tě to holka zlatá napadlo? Tady se koukni jak na bolavý žaludek:http://www.zeny.cz/…nevolnosti-.aspx
snad ti to pomůže. Mě když není dobře od žaludku tak si vařím mátový čajíček a je mi hned líp .

Baruš, ty to všechno zvládneš jsi holka šikovná. Přeji hodně síly a brzké uzdravení. Moc se nepřepínej a hodně odpočívej.

Zdeničko, moc děkuji za ten recept na skvělou makovou nádivku. Už mám nakoupenou zásobu maku mňam mňam tak určitě vyzkouším.
Gratuluji k práci tak ať se daří hodně štěstí.

pa
Stydím
Ameli
| 15. 8. 2008 20:01
se stydím. Dnes jsem měla žravou. Ani vám nemůžu napsat, co jsem všechno spořádala. Teď je mi trošku těžko.

Mamka taky dělá domácí baileys, je to mňamka.

Marti, přeju pěknou oslavu a ať vám vyjde počasí.

Báro, z čeho se ti udělalo zle? Z toho stěhování? Snad už ti je líp.
Tak
anonym
| 15. 8. 2008 17:53
holky já pomalu hnízdím do příštího týdne bych chtěla být odsud pryč pak jen poklidit.Ale udělalo se mě tááááák zle fujnení fakt nad to když je člověk zdraví
Zdeni :velká gratulace
Rezamko:hezky si užij oslavu domácí beilís taky dělávám nemá chybu
ahojík
rezama
| 15. 8. 2008 14:54
Téda Ameli doufám že už ti bude jen líp a líp.Ono je to asi počasím,mě taky předevčerejškem bolelo v krku,jenže já to přisuzovala tomu,jak peču,že se zpotím a pak zchladnu na průvanu a už to je.
Zdeničko gratuluju k práci a hlavně aby se ti tam moc líbilo.
Dorinko za básničku vůbec děkovat nemusíš,vždyť mě přece znáš jak mě to někdy drží ,tak místo příspěvku pýšu veršovánky.Jo a to marmošku jsem dělala,ale už jsem tady psala že takovej mišmaš,přidala jsem k těm bezinkám pár broskviček a nějakou hrušku a je moc dobrá.
Báro tak teď už budeš mít dušičku v klídku,moc ti to přejeme.
Ták holky já ještě dodělala dneska domácí beilis(no nevím jak se to správně píše,je to takové to sladké pití) a ještě ze zbytků kuličky a mám nachystáno,můžeme jít slavit,tak jen doufám že nebude celej den lít,pod mrakem ať klidně je,ale lít teda nemusí.
Jé ještě jsem nepozdravila Vypravěčku,tak ji moc zdravím a doufám že ji taky nic moc nebolí,tedy aspoň v mezích normy,však se tady známe.
Nevím holky ale zítra asi nepřijdu,budeme celý den a možná i večer na zahradě slavit,tak prosím mě omluvte a nestrachujte se o mě.
Zatím papapapa
Zdenička
Ameli
| 15. 8. 2008 14:42
Jééé, to je super, gratuluju. Určitě to zvládneš
Jé,já zapoměla
Zdenicka
| 15. 8. 2008 13:49
dnes jsem měla telefonát a práci jsem dostala,tak uvidím jak to půjde! V pondělí si jdu obnovit živnostňák! pa,pa Zdenka
Ahoj holky!
Zdenicka
| 15. 8. 2008 13:47
tak se tady ukazuji,včera jsem tu nebyla musela jsem jet pro tu moji drndu,už ji mám doma ,tak jsem toho klídku zase nějak moc neměla! No,ale než by tam u babičky brečela,tak ať je raději doma! Usla mi po cestě domů,a z auta ji manžílek rovnou dal do postele a spinkala až do rána.Asi byla utahaná! Ameli - už je lépe? Doruško - a co ty ?Antibiotika už zabrala,že?Tak musí být lépe! Jinak tu makovou nádivku dělám tak jak jsi psala,uvařím mák s mlékem a nekonec přidám 2lžíce nějaké marmelády a trochu másla!Ale nevím přesně kolik čeho,bo to dělám od oka! Baruško - gratuluji a nezapomeň vykročit pravou nohou!!!Přeji mnoho štěstí!!!!!!(konečně)Oslava byla super!!!!Holky tak já pádím zase něco dělat,doprala mi pračka ,tak tam dát další a pověsit!pa,pa Zdenka
Ameli
anonym
| 15. 8. 2008 12:03
nebylo to špatný mě vždy něco přijde meilem nebo najdu na netu tak testuji něco se ujme......... ale vařit pro moje mlsouny no děs běs

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
20. 8. 2025 11:22
14907
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18