Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

ještě k tomu důchodu
rezama
| 29. 5. 2008 14:04
Já mám teda plný inv.důchod,takže to nevím jestli něco musíš hlásit na zdravotní pojišťovně.Já teda nikde nic nehlásila.Jen vím že pokud máš plný ID a máš životní pojištění tak je za tebe bude platit stát,ale musíš požádat o zproštění placení.A s těma papírama máš pravdu,já byla od února v důchodě,od prosince jsem měla zažádáno a papíry mě přišly v květnu.No výpověď mě paní účetní musela udělat dohodou,protože jsem samozřejmě taky neměla nic v ruce,ale to jsou přece naše úřady,vše dělají pro lidi né.Nemá cenu se rozčilovat.
Tak zatím pá
Ahoj
Zdenicka
| 29. 5. 2008 13:16
přeji všem krásný sluneční den!Tak
to jsem zvědavá kdy to pošlou!Přiznanej ho mám od března a ještě nemám
žádnej papír!Mají čas!Musí se to hlásit na zdravotní pojišŤovně?mám
částečnej inv.důchod!Budu tam muset zavolat,ale mám ještě čas,protože
nemám nic v ruce co bych jim ukázala.Marti,ať to má synáček brzo
odoperovaný a má už klid! Mějte se všechny moc pěkně Zdenka
zdravím
rezama
| 29. 5. 2008 07:51
Všechny moc a moc zdravím a přeju krásný den.
Zdeničko mě taky přišlo který den mě ho budou vyplácet,ale taky mě přišel výměr a přiznání,byly to dvě lejstra.ten výměr jsem tam měla přesně rozepsanej a vypočítanej,takže by ti to mělo taky přijít.Jinak teda vítej mezi náma invalidníma důchodcama,já už jsu od loňského února.
Tak se všechny mějte,já jedu na řízení ohledně dědictví a taky se vrátí domů syn.Nemá to teda spravené,má utržený křížový sval v koleně,takže pujde pozděj na jeho plastiku.To prý ale musí nejprv tu nohu víc posílit a tak ho objednají,no až se vratí tak se dovím víc.
Tak zatím páček shledáček
Pěkný večer
Zdenicka
| 28. 5. 2008 20:25
Vám přeji!!!! MAJKO - jsem moc ráda že výsledky jsou dobré! Tak to je zase o jednu starost míň!!!! DORKO - jsi šikulka.
Holky chtěla jsem se zeptat,když Vám přiklepli ten inv.důchod,přišlo
Vám nějaké vyrozumění z Prahy?Mě dneska přišlo jen oznámení,že mi budou
posílat peníze vždy 24 a vše co se týče výplaty důchodu,ale žádné
rozhodnutí o přiznání inv.důchodu. Děkuji za odpověď,jdu na zahrádku
podívat se po slimácích,žerou mi salát! Mějte se moc krásně a pěkný
večer!!!!!!pa,pa Zdenka
a ostatní
Dorka
| 28. 5. 2008 13:06
zdravím taky a přeji krásný slunečný den. Je tam nádherně teploučko, konečně jsme se dočkali.
Já to popletla, nedělala jsem šťávu, ale bezový sirupek. Právě popíjím a je fakt skvělej. Sice mě to dalo hodně práce, ale výsledek stojí za to. pa
Ameli
Dorka
| 28. 5. 2008 12:59
moc tě zdravím a přeji krásný sluníčkový den. Fotka se mi taky líbila, pejsánek je moc milý, pa
Ahoj Majulko
Dorka
| 28. 5. 2008 12:57
to mám taky radost, že jsou výsledky v pořádku to je super moc jsem ti to přála. Šťáva se mi povedla to není možný poprvý v životě . Měj se krásně, pa
Orlovanka
Ameli
| 28. 5. 2008 12:50
Tak to je super!!!
holky
Majka33
| 28. 5. 2008 08:50
pa pa výsledky mám v pořádku uf to jsem si oddechla.Tak mám na rok klid a v srpnu na gyn kontrolu.Já jsem tak strašně ráda .Přejí všem krásný den a DORKO ta št´áva se ti povedla??AMELI máš krásného pejska.Zatím ahojky Majka.
kytičky
Dorka
| 27. 5. 2008 19:21
rostou a sem tam vyrostly i nějaké bylinky, ale není jich mnoho. Budu je muset přihnojit kravskýma granulema jak mě radily holky z Bio vaření a vegetariánství jinak se asi nedočkám. Dneska je tam opravdu krásně, vyprala jsem prádlo, pověsila a nakrmila dědu. Mám doma starosti a práce až nad hlavu, někdy je toho na mě až moc to pak nemám na nic náladu. Hlavně, že už je mi líp. Dělám bezový med a ještě se chystám na bezovou šťávu tak jsem zvědavá jak to dopadne. Ten med mě potvora nechce zhoustnout , ale jinak je chuťově skvělý. Ještě mě chutná pampeliškový ten jsem nikdy nedělala. Mám to v plánu, letos jsem to zase nestihla. Tak snad někdy příště.
Mějte se sluníčkově, pa
ahoj
Dorka
| 27. 5. 2008 19:12
holky zdravím a přeji krásný zbytek večera.
Ahoj holky
Zdenicka
| 27. 5. 2008 13:58
moc Vás všechny zdravím,nebyla jsem tu 3 dny !!!Nějak nebyl čas!Venku
kytičky krásně kvetou,a plevel taky hezky roste.Jen mi je líto,že
nemůžu na tom našem kousíčku zeleninové zahrádky nic dělat.Už mi
začaly kvést papriky,tak jsem zvědavá co z toho bude! Mám krásně
rozkvetlou azalku,jsem ráda že mi přezimovala,už i na terásce to začíná
být veselejší.A orchideje mi kvetou jak o život,je to nádhera.
Jo,kytičky jsou kytičky,je to pastva pro oči a potěšení pro ty naše
dušičky.Holky moje zlaté mějte se včechny moc pěkně,užívejte sluníčka
pa,pa Zdenka
Ahoj holky
Ameli
| 27. 5. 2008 10:31
Rikala jsem si, ze vam sem musim dat fotku, jak se se mnou vecer uci nas pes.
Tak pekny den!
Majko drzim pesti, at jsou vysledky dobre!!!
Ahoj holky
Majka33
| 27. 5. 2008 09:52
přejí všem krásný teplý den.Půjdu odpoledne s dětma ven.Alergie mě už tolik netrápí když užívám léky .A dnes volám na výsledky z CT,rentgenu a ultrazvuku.Trochu se bojím.Jinač u mě nic nové a DORKO tu bublaninu taky zkusím i když mám trochu strach.V mikrovlnce jsem ještě nepekla,tak doufám že to dopadne dobře????? Zatím se mějte všechny moooooc fajna užijte si sluníčka pa pa Majka.
Rezama
Ameli
| 27. 5. 2008 09:05
Marti, vcera jsem na Bumbaris paris cetla tvuj vzkaz. Napsalas to tam moc hezky a jako vzdy optimisticky.
krásný den přeju
rezama
| 27. 5. 2008 07:47
tady holkám všem.
Ameli neboj za chvilku to bude za tebou a ty to vše zvládneš.Hlavně že jinak je ti Ok.
Holky já jsem asi nějaká nachlazená a od toho mě dva dny bolely záda,naštěstí už trochu povolily,ale začínám mít asi rýmu,no jo to abych se náhodou nenudila.neva ono to zase pžejde nebojte.
Je teploučko tak to nám všechny rostlinky krásně porostou,že jo Dorko,taky Zdeničko,ty máš taky kytiček a krásnejch.neboj Ameli pokud bude rajčátek dost tak já ti nějaké přivezu,dyť jseš z brna a to je kousek.
Tak holky papapa a já mažu ještě do obchodu a na poštu.
Ahoj holky
Ameli
| 26. 5. 2008 21:10
Kde jste vsechny? Dnes bylo krasne, tak asi nekde venku, ne? Ja jsem byla zalezla doma a ucila se. Uz mi z toho hrabe a to jsem teprve v pulce...
Doufam, ze vas netrapi zadne bolistiky.
Ja jdu zase pokracovat v muceni, jeste mi dnes zbyvaji dve otazky, tak at to mam co nejdriv z krku.
pozdraveníčko
rezama
| 26. 5. 2008 12:49
Zdravím všechny holky tady.Tak máme zase nový týden a vypadá že bude slunečný.Tak všem přeju zdravíčko,klídek a pohodičku.Marta
Ahoj
Dorka
| 24. 5. 2008 21:39
zdravím ve spolek .
Dneska bylo opravdu krásně, jsem ještě nachlazená, ale nedalo mě to vyjít aspoň na balkón na sluníčko a načerpat energii.
S tou mikrovlnkou jsem to taky slyšela, že se nemá stát přímo u ní když je zaplá. To by znamenalo, že z ní něco může unikat a taky jsem slyšela, že se nemá moc často používat. Když se vypne tak máme 2minuty počkat než ji otevřem, abychom měli jistotu, že se neozařujem.
Ta naše mikrovlnka už tolik neohřívá, chvíli to trvá tak se bojím toho, že by mohli být špatný dvířka.
Chtělo by to se zeptat nějakýho odborníka.
Holky až budete dělat tu bublaninu tak dejte vědět jak dopadla. Měj te se krásně, papa
Krásný víkend
rezama
| 24. 5. 2008 15:10
Holky jdu vás jen pozdravit a nahlásit že jsem živá,zdravá a v pořádku,jen zase jako obvykle pořád ve shonu.už mám 3 buchty a oběd-maso v bramboráku a čekám návštěvu,tak jen vás všechny chci pozdravit a popřát krásnou sobotu.
Dorko receptík taky zkusím.
Papapapa Marta
Ahoj
Majka33
| 24. 5. 2008 13:54
holky to jsem já Majka-orlovanka.Musela jsem se znovu přihlasit.Vůbec jsem se sem nemohla dostat.Jako orlovanku mě to nechtělo pustit.
Ahoj
Zdenicka
| 23. 5. 2008 15:14
posílám sluníčkový pozdrav,teď vykouklo,to je hned veseleji.
REZAMKO - od malé jsem to nedostala a doufám,že ani nedostanu! U mě by
to bylo o hodně horší,to moje astma ! DORKO - mikrovlnka neškodí pokud
Ti dobře dovírají dvířka,nemá se ale stát přímo u ní když je
zaplá,nevím teda proč,ale slyšela jsem to!Buď ráda že ti tak dlouho
slouží,dneska mají výrobky maximální životnost 10 let. Jinak malé už je
o mnoho lépe,tak jsem ráda,ale manžílka začalo bolet v krku! Ha,ha my
jsme taková normální rodinka!!! Mějte se krásně a ať nám to sluníčko dodá pozitivní energii,čerpejte!!pa,pa Zdenka P.S. Bublaninu vyzkouším
jéé
Dorka
| 23. 5. 2008 12:56
holky, snad vám bude chutnat . Recept mám z kuchařky od Tupperware. Dělám to v té jejich silikonce hřbet nevím, jestli by to šlo v něčem jiným to nemám zkušenost. Každopádně formu pořádně vymazat a vysypat ***em nebo moukou.

Bublanina v Micro plus Labužník
Suroviny:
2 celá vejce
1 pohárek polohrubé mouky
půl pohárku mletého cukru
1 vanilkový pudding
půl pohárku vody
půl pohárku oleje
půl prášku do pečiva

Příprava:
Vše
smícháme v Ručním šlehači, polovinu těsta vlijeme do nádoby Micro plus
Labužník vysypaného moukou. Poklademe ovocem a zalijeme zbytkem těsta.
Pečeme v mikrovlnné troubě 7 minut (700 W).

Dělala jsem jen poloviční dávku a ovoce jsem dala jak jinak než borůvky ty já miluju. Můžete tam dát jakýkoliv třeba višně jsou taky super. A mouku jsem dala půl na půl obyčejné polohrubé a jemně mleté celozrnné pšeničné. V mikrovlnce jsem to dělala asi 10minut. Dala jsem tam hodně ovoce tak jsem měla strach, aby to nebylo syrové. Až je bublanina hotová, doporučuji nechat 2 minuty ustálit.

Přeji ať se bublanina povede a dobrou chuť
ahojte
rezama
| 23. 5. 2008 11:53
Taky mě to zaujalo,ta bublanina v mikrovlnce.Já tam dělala jednou taky nějakou buchtu podle recptu co bylo k mikrovlnce a nebylo to nic moc.Občas jsem tam dělal i vejce,pro sebe,to když mě chtyla taková ta až moc zdravá vyžíva.
Dorko
Ameli
| 23. 5. 2008 11:48
Dorko, prosim napsala bys mi ten recept na bublaninu v mikrovlnce? Docela me to zaujalo. Dekuju.
ach jo
Dorka
| 23. 5. 2008 11:29
Rezamko, když slyším kremace tak je mi dost úzko. Mě nedávno umřela babička, mám to v živé paměti. Strašně těžko jsem to nesla, bylo to pro mě hrozný. Vím, že smrt patří k životu, ale já jsem se s ní ještě nesmířila.

K té mikrovlnce, moc děkuji za odpověď. Já jsem slyšela, že je to nezdraví v tom vařit tak nevím. Používám ji dost často tak jsem měla obavy, aby mě to nemohlo ublížit. Ty mikrovlny to je vlastně druh záření, ne? Nejsem odborník, ale někde jsem to četla a prý se má aspoň jednou za rok nechat seřídit. Máme obyčejnou LG a pořád jede .
Snad vykoukne sluníčko a bude líp na dušičce, měj se , pa
mňam
Dorka
| 23. 5. 2008 11:17
dělala jsem bublaninu s ovocem v mikrovlnce a byla raz dva hotová a moc dobrá Udělala jsem si zdravější verzi, můžu klidně poslat recept.
Dorko
rezama
| 23. 5. 2008 11:00
Mikrovlnka by záření propouštět neměla,ono to ani není záření,to jsou vlastně vlny,to je trošičku jiné.Pokud ti nejde otevřít puštěná tak ven záíření nemůže unikat.Životnost je různá,ale pokud ji máš 10 let tak to už je zasloužilá,teď ty výrobky vydrží daleko míň,to mě veř,my ji měnili před 2 lety,oprava by stála 2000 a nová stála 1800,takže bylo hnedka rozhodnuto,a to není ta nejlevnější.U nás teda bez ní si to neumím představit,dětičky občas jí jak se jim zachce,taky chodí každý jináč domů ze školy a tak na ohřívání,já teda i někdy na rozmrazování je to pomocník k nezaplacení.
Jinak já vás poctivě čtu a občas napíšu,jenže taky pořád někde lítám.Ono je pořád něco ,vždyť to znáš.Když nestíhám tak napíšu alespoň holkám na 40 a sem někdy nestihnu,no ale to jsem celá já,pořád v poklusu.Ale neboj odpočívat taky umím,to jsem se naučila a dodržuju to.
Začíní vylézyt sluníčko,jé tak to už bude líp.My jdem odpoledne s manželem na kremaci,jak jsem psala o té paní od dlouholetých kamarádů.Poslední dobou na mě ty kremace nějak hůř působí,možná i tím,že jsme měli umrtí doma,no jo patří to taky k životu.
Tak se holky mějte moc krásně a já zas písnu nebojte,já na vás nezapomínám.Papapa
dotaz
Dorka
| 23. 5. 2008 10:41
holky chci se zeptat, nevíte některá jakou životnost má mikrovlnka? Máme ji už hodně dlouho asi 10 let . Nemůže z ní unikat záření??
Ahoj
Dorka
| 23. 5. 2008 10:38
kde jste všichni? Jdu vás pozdravit a popřát vám pěkný den .
Rezamko, tebe jsem tady dlouho neviděla. Jsem ráda, že ses za náma stavila . Vždycky nám vleješ optimismus do duše.
Pár rajčátek už mám zasazených to jsem tady psala minule. Ještě jich pár zasadím. Nikdo nechce moje přebytky tak nevím co s tím budu dělat je mi líto to vyhodit . Ponožky ještě upléct neumím jsem teprve začátečník. Kdybys věděla o někom kdo má časopisy o pletení tak je to ještě aktuální. Stačí mě jen pár pěkných věciček ofotit a poslat mejlem. Byla bych moc ráda. Nechce se mi ty časopisy kupovat jsou moc drahý . Předem děkuji, měj se fajn, pa

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
12. 8. 2025 19:25
14852
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18