Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

Pěkný
anonym
| 2. 6. 2008 08:25
den přeji
Já mám v záložkách uložené obě adresy, dostanu se sem bez problémů (zatím)
Orlovanko, Majko: zdravím
holky
Dorka
| 1. 6. 2008 22:08
já jsem se sem nemohla teď večer nějakou dobu dostat, hlásilo mi to, že mám špatné heslo nebo že si mám počkat až mě zaregistrují což je pěkná blbost. Tak jsem si hned vzpoměla na chuderku Majulku, která se sem nemůže už takovou dobu dostat. Moc tě Majulko zdravím a doufám, že se ten problém brzo vyřeší. Už jsem myslela, že vás taky budu chodit jen číst . Tak jsem tu stránku celou zavřela a do lišty jsem zadala www.zeny.cz pak to své staré heslo a jsem tu. Majko, to musí přece jít, zkus to
Mě to nešlo asi proto, že mám ve složce ještě uloženo Victorka.cz, ale do teď s tím problém nebyl tak nevím.
Jdu si to uložit do složky pod jejich novým jménem snad to už zlobit nebude.
Mějte se všichni fajnově, papa a dobrou noc
Dorka
anonym
| 1. 6. 2008 18:40
U nás zatím ani nekáplo je vedro, velké dusno.Naštěstí nejsme alergici ale i tak by se po dešti lépe dýchalo.
Dík za přání pevných nervů snad to všechno nějak vyjde
a co
Dorka
| 1. 6. 2008 14:59
tu bublaninu už jste někdo zkoušeli dělat? Jak vám chutnala?
mňam
Dorka
| 1. 6. 2008 14:57
makový šátečky se mi povedly, byly skvělý . Byly hned pryč. Přišel brácha a škemral tak jsem mu dala po svolení jeho ženy s sebou domů?
...
Dorka
| 1. 6. 2008 14:54
Rezamko, s tím vařením to mám podobně. Někdy se mi taky nechce, ale to jen výjimečně když jsem třeba unavená nebo když mi není dobře. Ach jo, já jsem měla být cukrářkou. Pekla bych pořád nějaké dobroty od rána do večera .

Barunko, snad se to brzo všechno vyřeší a budeš užívat klidu. Přeji hodně síly a pevné nervy.
pa
ahoj
Dorka
| 1. 6. 2008 14:46
undefinedundefinedvšechny tady zdravím a děkuji za pěkné počteníčko

Ameli, jsi holka šikovná, umíš toho hodně . Nemůžeš se srovnávat s kuchařem ten se to učil ve škole a nás naučil život . S tou hokejovou helmou jsi mě pobavila . Ten tvůj to nakonec dotáhl daleko, přeji hodně štěstí vám oběma.

Reginko, Zdenko, Majulko
Vy alergici a astmatici to nemáte lehký. Dneska trochu sprchlo, vzdoušek se vyčistí a bude se vám snad líp dýchat

Mějte se krásně, pa
undefined
Ahoj
anonym
| 1. 6. 2008 09:26
všem krásnou neděli přeji
Ameli jakápak levá?To jsi se překlepla ne?Ten umí to a druhý zase ono .Nepodceňuj se jsi holka šikovná.Máš moc hezkého psa ten náš mě tady taky zrovna leží u noh a je spokojený.Za to já moc ne padají z něj chlupy a kdo to má pořád vysávat
Takových lidí jako je Tvůj přítel je víc .Držím oběma pěstičky
Dobrou noc všem -
Regina
| 31. 5. 2008 23:47
- zdravím všechny, myslím na vás, ale ještě prskám a vše mě dojímá ik slzám - no jo co nadělám když rozkvetly "Agáty bílé" - teď ještě lípy, ale to nebývá tak prudké- Po všech těch oblbovácích saí nezadám s Šípkovou Růženkou. - -Promiňte případné chyby píšu a slzím -
xy
Ameli
| 31. 5. 2008 22:24
Jo a jeste vam sem musim dat fotku Fidaka a jeho noveho mistecka. Docela mi tam zavazi, protoze si nemam kam dat nohy
...
Ameli
| 31. 5. 2008 22:22
Jeste dodatek, aby jste si nemyslely, ze jsem uplne leva , tak umim docela dobre pect buchty, kolace, dorty, ruzne rezy a taky to beru jako relax.
Ahoj holky.
Ameli
| 31. 5. 2008 22:20
Dneska byl zase peknej parak. Kdyz jsem se odpoledne ucila, vystrcila jsem si nohy na balkon, aby se mi trosku opalili, ale nedalo se to vydrzet, za chvilku to strasne palilo, tak jsem je zase radsi schovala . Tak budu mit dal nohy jak reditel vapenky...
Jak jste psaly o tom vareni, my jsme si dnes s pritelem zasli na obed, protoze se nikomu varit nechtelo. Ale zitra je rada na me, aby se mohl pritel ucit. On totiz na rozdil ode me musi chodit do prace a jeste k tomu stihat skolu. Jinak u nas vetsinou vari on, protoze me to nebavi a ani to moc neumim. Zvladam akorat polevky, pecene kure a file, ruzne smesice z kureciho masa a zeleniny na panvicce a pak vegetarianske speciality . Pritel umi vsechno, protoze je puvodne kuchar - cisnik.
Jeho mamka vzdycky vyklada takovou historku, ze kdyz byl maly psaval domaci ukoly v hokejove helme, protoze delal moc chyb a za kazdou chybu dostal pohlavek, tak aby ho to nebolelo. Byli radi, ze sel aspon na kuchare a ne na zednika. Pak byli jeste radsi, kdyz si udelal maturitu a ted se nestaci divit, ze uz je bakalar a zanedlouho bude i magistr.
No to byla jen takova odbocka...
Dorka
anonym
| 31. 5. 2008 19:59
Dorko:moc Ti děkuji víš já se divím sama sobě že jsem všechno vydržela a neskončila někde na psychiatrii ale možná je to tím že jsem brečela kudy jsem chodila (tedy potají)ale nedržela jsem všechno v sobě.Kdyby jedna slza jen desetník byla byl by ze mě už milionář . Už bych nejraději boj vzdala a odešla do nového ale nenechám chlapovi všechno už kvůli dětem Kluk chce jít na vysokou , holka jde na zdravku nevím jak bych to z důchodu a soc.dávek táhla .Ještě tedy chlap na děti platí No říkala jsem že snad ten dům pozlatím aby ho už někdo koupil a já měla klid
Ahoj
anonym
| 31. 5. 2008 19:51
Holky Mě to Rezamko právě taky udivilo že jsi tak dlouho čekala na vyjádření.Stejně je to pěknej binec lidi co v tom umí chodit si vyřídí všechno.Ono jak píšeš že mají průkazku a jezdí na ni do práce to je fakt kámoška mě říkala že mají i levnější autobus S Majkou Orlovankou je to divné chudinka malá .
sobotní pozdrav
rezama
| 31. 5. 2008 19:38
Holky zdravím do slunečného večera.Dorko já taky ráda vařím,ale když už je toho moc,tak mě to občas leze na nervy,zrovínka dneska,celé dopoledne a tak už mě to nebavilo.Ony ty sarančata sežerou za chvilku i nás,ale na druhou stranu zase jjim chutná a jsou zdraví.Báro ty se drž a vydrž,ono se to zlepší,to by bylo aby nebylo,myslím líp,už konečně.
Jinak tu průkazku taky přeju těm co ji potřebují víc,ale u nás ji mají právě ti co ji vůbec nepotřebují,chodí do práce a mají ji,a divili byste se ti co jsou na tom opravdu špatně ji někdy ani nedostanou,mě už je teď o mnoho líp,tak mě to tak nevadí,jen mě udivilo to dlouhé vyřizování,mít rok na vyjádření,teda skoro rok,to už by někdo mohl být dávno mrtvej.
Jinak vás všechny moc zdravím a koukám že Majka zase chybí,nevím asi jí tenhle magazín nemá rád,já nevím teda jak jí pomoct.Už jsem napsala Monice,je to šéfredaktorka a chodí za náma na 40,napsala jsem i do jejich diskuze a Majka mě psala že jim poslala email,no tak nevím proč jí to pořád nejde,prý na žádný nick.Snad jí pomůžou a zase za náma přijde.Určitě vás všechny pozdravuje a je jí po nás smutno.
Tak zatím holky moje papapa
...
Dorka
| 31. 5. 2008 15:02
jdu na chvíli na zahrádku a pak udělám makový šátečky
Vaření a pečení mě moc baví je to takový relax . Sice mě to s jednou rukou trvá déle, ale taky se to dá zvládnout i když někdy s obtížema
Ahoj
Dorka
| 31. 5. 2008 14:58
všechny moc zdravím a přeji krásný sluníčkový den .

Barunko, taky ti moc přeju hodně toho klídečku zasloužíš si ho. Nemáš to lehký, ale stejně tě obdivuji jak se s tím osudem pereš. Musíš mít v sobě hodně síly, já bych to nezvládla. Měj se co nejlíp, hodně štěstí, pa
Holky
anonym
| 31. 5. 2008 09:17
moc zdravím byla jsem v lesíku je tam krásně po ránu.
Mažu vařit moc se mě nechce
Byteček mám ale potřebuji abychom prodali tady ten domek ono je to složitý snad se vytouženého klidu dočkám
Přeji krásný sluníčkový den
Ameliii
Dorka
| 30. 5. 2008 22:46
holky ti radí dobře ten důchod můžeš zrušit vždycky a neboj v práci by jim to vadit nemělo a ještě budou mít na tebe úlevy na daních jak už Bára naznačovala. Měj se moooc krásně, ať se daří, pa
ahojky
Dorka
| 30. 5. 2008 22:42
všechny moc zdravím . Nějak nestíhám se sem dostat, jsem pořád v jednom kole a večer už sotva lezu. No, vůbec se nenudím a ještě si mamka dotáhla práci domů tak jsem ji s těma papírama pomáhala. Jde to pak rychleji a nestráví nad tím půl dne sama.
Rezamko, průkazku TP mám taky. Máš pravdu je v podstatě na nic, protože si nemůžeš zaparkovat na místě pro invalidy. Vím, že nechtějí tu průkazku dávat, ale když jsi ji tolik potřebovala to nechápu. Snad už je ti líp a nepotřebuješ ji.
Zdenko, částěčný invalidní mám taky a musela jsem donést papír na VZP, jelikož jsem byla víc jak půl roku na pracáku. Ale ty jsi asi v jiné situaci, máš malý dítě. Předpokládám, že jsi ještě na mateřské, ne?
Orlovanko, to je divný, že ti nejde se sem připojit. Snad se to brzo vyřeší. Nebuď smutná brzo příjdeš mezi nás a bude vše jako při starým.
Barunko, taky tě moc zdravím a jsem ráda, že jsi zas zavítala mezi nás . Doufám, že už se to s tím bydlením trochu zklidnilo. Mějte se všechny holky fajnově, pa
Bara
Ameli
| 30. 5. 2008 22:03
Diky!
důchod
anonym
| 30. 5. 2008 21:59
já myslím Ameli že neodradí zaměstnavatelé mají nějaké výhody když zaměstnají postižené lidi.Jak je to přesně nevím
A ten důchod můžeš zrušit vždy neunáhli se
duchod
Ameli
| 30. 5. 2008 21:50
Tak jsem patrala na internetu a zjistila, ze pri plnem inv. duchodu se muze pracovat bez omezeni. Jen nevim, jestli to zamestnavatele neodradi a nekam me vezmou...
Dorko, uz ses tady dlouho neukazala. Doufam, ze jsi v pohode...!?
Orlovanko, s tim tvym pripojenim je to nejaky divny. Jaktoze to nejde, kdyz uz mas novou prezdivku?
Rezama
anonym
| 30. 5. 2008 17:21
Já žádnou průkazku nemám ale ani jsem nezkoušela žádat.Myslím že jsou na tom mnozí hůř než já.
Je to děs .Za rok přijít vyrozumění ale v našem státě.....
Ameli:opravdu jde k důchodu pracovat.Byla by jsi sama proti sobě kdyby jsi si ho nechala vzít
Majulinko.Orlovanko : pozdravení posílám.Tobě tam asi řádí nějaký skřítek nezbeda. Znič ho
Pozdravení od Majky
rezama
| 30. 5. 2008 15:29
Holky Orlovanka-Majka se sem za náma zse nemůže dostat,pořád s tím má nějaké problémy.Tak vás moc a moc pozdravuje a je jí bez vás smutno,sice vás čte,ale nemůže napsat.
zdravím
rezama
| 30. 5. 2008 14:54
Všechny tady moc zdravím.Jako obvykle jsu zase v poklusu.Mladá má antibiotika,je nějaká dost nachlazená a jelikož jí to dost často sedá na močák tak dostala hnedky antibiotika,tak snad to brzo odejde.Tady v okolí je těch lidiček teď dost nemocnejch,ale prý je to počasím,jak byla ta zima a pak rychle tak teplo.Jinak já na zdr.pojišťovnu taky nic nenesla.Ameli zkus pracovat jak ti radí Zdenička,fakt pokud to jde tak to zkus a nebuď hloupá a nenechávej si to vzít.Ještě jsem se chtěla máte některá ZPT nebo některou průkazku?Já o ni teda žádala někdy loni a řekli mě že na to nejsem dost nemocná,kamarád mě radil ať dám odvolání a tak jsem ho loni dala(v červenci).Dnes mě přišlo vyrozumění,že mě přidělují 1 stupeň ,tedy průkazku TP,což teda skoro nic není.Tenkrát mě šlo hlavně o stání na místech pro invalidy,protože mě bývalo dost špatně a nohy byly rozdělané a tak by mě to pomohlo.Máte s tím někdo taky nějakou zkušenost a vlastníte taky některá průkaz?
Zatím se všechny mějte sluníčkově a zatím páček shledáček.
Ahoj
Zdenicka
| 30. 5. 2008 11:46
zdravím všechny, ještě k tomu důchodu,AMELI - ten důchod si
nechej,můžeš i při plném důchodu dělat,ale zeptej se na to na
důchodovým,může to být omezené hodinama.Mám kamarádku ,která má plnej
inv.d. a chodí do práce!Raději bych se na to zeptala! Ale určitě
si to nenechávej vzít ! Mějte se pěkně ahoj Zdenka
Ahoj holky!
Ameli
| 30. 5. 2008 10:43
Dnes nas ceka dalsi slunickovy den, tak si ho poradne uzijte! Ja jsem mela vcera strasnou lenoru, naucila jsem se jen jednu a pul otazky, takze to dnes musim dohnat. Navic me strasne honila mlsna. Ani sem nemuzu napsat, co jsem vsechno sporadala... Dnes uz se snad chute budou drzet na uzde a mozek nebude odmitat spolupraci. Fuj, uz aby to bylo za nama (pritel ma taky statnice, takze to u nas vypada jak nekde ve studovne :). No, ale kdyz si predstavim, ze v lednu me ceka druha cast, tak je mi zle...
Jeste jsem se chtela zeptat neco k duchodu. Mam plny inv. priznany od 24.12. 2007 (Jezisek ), a kdyz mi v cervenci dopadnou dobre ty CTcka, chtela bych jit od zari zpatky do prace. Da se ten duchod predcasne nejak zrusit nebo aspon prejit do castecnyho, abych mohla byt zamestnana?
Tak se mejte krasne. Papa
důchod
anonym
| 30. 5. 2008 08:08
Holky já už mám plný invalidní 4roky.Ono se to všechno mění ale vyrozuměni jsem dostala hned na OSSZ .Pak mě přišla dokonce i záloha i když jsem neměla důchod ještě spočítaný.No a že bych nesla něco na zdr.pojišťovnu si nepamatuji
Pěkný sluníčkový den
Rezama
Ameli
| 29. 5. 2008 14:20
Marti, ja mam taky plny invalidni a do zdravotni pojistovny jsem prave musela zanest to rozhodnuti z Ceske spravy soc. zabezp., aby si to okopirovali a zalozili...

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
13. 8. 2025 13:43
14858
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18