Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

jejda
Zdenicka
| 15. 5. 2008 17:03
AMELI - já málem zapoměla ,že Ti chci poslat obrázek kytičky
plných sluníček.Když jsem jí šla fotit,tak jsem se tak rozčílila až mi
bylo špatně.Šla jsem na terásku, že vyfotím ty sluníčka a parapet
a stůl celý špinavý od bláta jak tam potom chodila kočka,pak mi
sletí oči na koberec a tam bylo nablínkáno od kočky!Fakt mě to
naštvalo,řvala jsem na celý kolo!Já kočku nemám,protože jsem na ni
alergická a cizí kočka mi tu dělá nepořádek a ještě k tomu jakej!
Napsala bych to jinak,ale chci být slušná!V tu chvíli jsem ale slušná
nebyla!To jsem se o tom nějak rozepsala,promiň! Samozřejmě zdravím
všechny ostatní!!!!!!nebojte nezapoměla JSEM NA VÁS!!!
Ahoj holky
Ameli
| 15. 5. 2008 15:49
Taky u vas byla takova bourka? Ja jsem se skoro bala

Ted uz jen prsi, tak snad brzo prestane, abych nezmokla az pujdu se psem.
Zdenicko, na muskat jsem taky myslela, ale rikala jsem si, ze bych zkusila neco jineho. No uvidim, jeste se poradim s mamkou... Jinak je jasny, ze tvuj Durman je nejhezci v ulici, kdyz ma tak krasny kvety!
Dorko, jak ti dneska je? Doufam, ze zase dobre. Jako darek me jeste napadl let balonem, coz je taky hodne drahy, ale kdyby jsme se slozili cela rodina, tak by to slo. Vim, ze o tom kdysi mluvil... No a asi bych se placla pres kapsu a letela s nim, abych mela nejaky zazitek.
Ja jsem dneska zase strasne lina, ale uz musim jit neco delat, jinak budu mit spatne svedomi...
Tak papa
Rezama
Ameli
| 15. 5. 2008 15:37
Ahoj Marti,
beru si z tebe priklad a myslim pozitivne! Vsechno je dobre a nic mi najit nemuzou, protoze jsem uz zdrava.
Na okologii chodim do Bohunic, do toho nove prisataveneho 'rohliku'. Cekarna tam neni nic moc, televize je tam sice taky, ale bezi tam jen same komercni sdeleni. Na Zlutak jsem chodila na ozarovani a jednou jsem tam byla i na CT, no a kvuli tomu jsem si musela jit na stacionar nechat napichnout flexilu a moc se mi to tam nelibilo. Ty kresla jsou tam naskladany kolem dokola, takze kazdy na kazdeho vidi. V Bohunicich jsou jen dve a dve na proti, takze vetsi soukromi, coz jsem uvitala, protoze jsem porad zvracela a stydela jsem se... Fuj, jeste ze uz to mam vsechno za sebou.
V patek jdes zase na tu biologickou lecbu? Budu na tebe myslet, at to jde rychle.
Jeste ti musim pochvalit kyticky, jsou moc hezky. Akorat jsem si myslela, ze rododendro je ker...
Tak se mej moc krasne. Papa
Zdravím
Zdenicka
| 15. 5. 2008 09:52
Vás všechny!!!!
Holky,včera u nás byla bouřka,ale teda pořádná! Vypli elektriku v 17.30
a když jsem šla spát,tak ještě nešla a to bylo 22.30.Ale zase byl
krásný romantický večer při svíčkách,bylo to pěkný!Takže děkuji počasí
za krásný večer! REZAMKO
- máš ta kytičky pěkný, já mám akorát azalku na moji malé zahrádce,ale
ještě nekvete!A ten durman ,ten roste sám,ten akorát potřebuje moc vody
a hnojit a hnojit! aby kvetl!Nechci se chválit,ale mám ho z ulice vždy
nejhezčí! DORKO -
malá chodí kupodivu do školky bez pláče a dokonce se teď budí už v 6.30
a chce tam jít.Ale to se zase nelíbí mě tak brzo vztávat.Do školky
chodíme až v 8.15,teda jezdíme,pěšky bych to nezvládla! Tak snad už to
bude dobré!A už to bude vždy bez pláče! Holky moje zlaté mějte se moc
pěkně,i když u nás prší!! pa,pa Zdenka
Ahoj holky
Dorka
| 14. 5. 2008 13:44
jdu vás všechny taky pozdravit , přeji krásný sluníčkový den.

Zdeničko, ta kytka je fakt nádherná. Líbily se mi ty zvonečky no super
. Ještě jsi nenapsala jak malá zvládala školku? Muselo to být pro ní
hodně stresující když si ráno vymýšlela, že jí bolí nožičky.

Rezamko, tolik kytiček na zahrádce to ti závidím.
Máme malou zahrádku, neměla bych je kam dát. Zasadila jsem plno bylinek
a zeleniny a na kytičky už nezbylo místo tak jsem je musela zasadit do
květináčů. Jsem zvědavá co z nich vyroste. S kytičkama nemám moc zkušenosti, učím se.

Ameli, ta domácí fotokomora to by nemusel být špatný dárek. To bude jistě hodně drahý.

Orlovanko, s tím žehlením bych ti nepomohla. Já totiž skoro vůbec nežehlím, nemůžu. Dělám jiný věci, který zvládám.

Mějte se moc hezky, pa
ahojík
rezama
| 14. 5. 2008 12:37
Zdravím vás holky moje všechny Dorku,Zdeničku,Ameli i Majku.Doufám že je vám všem dobře.Majčinku neboj bude líp,to už jsem ti ale napsala.
Ameli ty se taky neboj jak jsem psala Majce,kontrola je jen pro kontrolu a je dobře že ji dělají,alespoň nic nezanedbají.Ameli kam chodíš na onkologii,do bohunic?Já chodím na Žlutý kopec a tam teda taky čekám,ale nějak mě to tam tak nebere.Hlavně jsou tam na každé chodbě televize a tak je můlžeš sledovat.Prostředí je tam o hodně lepší jako v Bohunicích to můžu z vlastní zkušenosti říct.Do bohunic jsem vozila strýce a vůbec to tam na mě strašně depresívně působilo.To teda na žluťáku neé.Já jdu na další kapačku v pátek,jak říkám doma jdu se nakrmit.Jinak na CT já chodím každé 3 měsíce a jsem pořád v léčbě protože to ještě není vše pryč,takže holky hlavu vzhůru bude líp a jenom líp uvidíte.
Tak tady vám posílám na ukázku můj novek rhododendron,mám zrenovovanou předzahrádku a tak jsem se dala na kytičky,jsem ale zvědavá jak mě půjdou,to víte když je kozel zahradníkem.Takové jak Zdenička ten durman(je krásnej)teda asi mít nebudu.Ale až rozkvetou liie tak vám je taky vyfotím,těch mám alespoň 20 druhů.Jinak se to zatím musí pěkně zakořenit a rozrůst a pak to teprve snad bude hezké.to je ještě loňská lewisie takhle mě letos pěkně rozkvetla.
Tak zatím papapa
Krásný sluneční den
Zdenicka
| 14. 5. 2008 10:08
Vám všem!!!!Holky to v pondělí zvládnete,budu na Vás myslet!!!!! A samozdřejmě držet pěsti - štěstí!!!!
Žehlit bych taky měla ,ale vůbec se mi do toho nechce,asi to dneska
neklapne,teď odpočívám a pak půjdu s malou na hřiště,to pak jsem celá
zničená.Tak žehlení počká,nožičky nemá - neuteče! MAJKO - dojeď,právě
jsem si uvařila kafčo!AMELI - asi muškát,ten je tak nejvděčnější
na okna,ale koupila jsem si letos takovou kytičku,vypadá jak
spousta malých sluníček a prý to udělá pěknej závěs,nevím jak se to
jmenuje,ale já ti to vyfotím a pošlu. Je to ale žíznivec,musí to mít
stále vodu. Tak zatím pa,pa
Dorko a Zdeničko
Majka33
| 14. 5. 2008 09:23
holky moje zlaté.Budu na vás myslet a děkují za podporu.Dnes mám už lepší náladu ale strach mám pořád............Dnes je nádherně.Možná půjdu ven odpoledne s dětma.Ale čeká mě ještě žehlení,moc se mi do toho nechce.Nechcete mi přijít vyžehlit? Dáme si k tomu kávičku,pokecáme....Jé to bych byla ráda kdyby jsme se někde potkaly co holky?Přejí krásný sluníčkovi den zatím pa pa Majka.
Ameli
Majka33
| 14. 5. 2008 09:17
tak jsme na tom stejně.V nemocnici tam chodím za primářem na ambulanci na gynekologií,tak mají tam časopisy ale vůbec nevím co čtu.Nebo si vezmu sudoku,ráda ji luštím.Ale vůbec nevnímám co píšu a když příjdu domů,tak se potom divím co jsem tam za blbosti psala .Ty chodíš na onkologií?Já nemusím,všechno na starost si vzal můj gynekolog-primář.Bojím se ale co mi zbývá.Musím být zdravá,už kvůli dětem.Já co tři měsíce na gyndu budu chodit až do přištího léta.Takže v srpnu zase kontrola.A potom normálně co 6 měsáíců.Už aby to bylo.Jsem na gyndě pomalu jak doma.AMELI budem v pondělí na sebe navzájem myslet....držím ti palečky at´ti to dopdne dobře.................pa a krásný den přejí Majka.
Orlovanka
Ameli
| 13. 5. 2008 22:00
To jsem rada, ze mas onkomarkery v poradku. CT i ultrazvuk budou urcite taky. Neboj rychle to utece a pak zas budes mit na rok pokoj.
Ja jdu taky 19. na kontrolu. Je tam vzdycky strasne narvano, je to hruza kolik lidi se lecilo ci leci s rakovinou...:( Kdyz rano prijdu jdu si vyzvednou zadanku na krev od sestricky, pak jdu na odber, ktery je velice neprijemny, protoze uz nemam zadne zily a pak cekam 3 - 4 hodiny nez se dostanu k doktorovi. Vzdycky si beru neco na cteni, ale v te cekarne se nemuzu na nic soustredit, honi se mi hlavou prubeh nemoci a vubec same blbe myslenky. Takze se mi tam taky vubec nechce. Aspon doufam, ze bude vse v poradku a budu mit zas na 3 mesice pokoj.
Dorka
Ameli
| 13. 5. 2008 21:49
Uzitecne veci jako darek urcite neni blby napad, kupuju to tak na vanoci i narozeniny, ale k tem tricatinam bych chtela neco specialniho. Ale jestli nic nevymyslim, tak nakonec dostane neco praktickeho a bude...
Prtiel taky rad foti, pouziva cernobily film a vzdycky nadava, ze mu to spatne vyvolaji, protoze uz tak skoro nikdo nefoti a ve fotolabech uz na to nejsou poradne zarizeni. Vim, ze by mu udelala radost domaci fotokomora, ale vubec nevim kde bych to sehnala, co je k tomu vsechno potreba a kolik by to stalo...
Jeste jsem se chtela zeptat, jestli bys mi neporadila nejakou kyticku do truhliku na balkon. Sviti tady od dvou az do vecera slunicko, takze asi nejake odolnejsi...
Jinak jsem rada, ze ses dobre vyspala a ze ti dnes bylo fajn
Tak jsem našla
Zdenicka
| 13. 5. 2008 20:46
fotečku durmana.Tak Vám ji posílám!ahoj
Ahoj
Zdenicka
| 13. 5. 2008 20:29
všechny Vás zdravím, holky
já jsem dneska utahaná jak kotě,dnes jdu brzo spát,malá už usla v 19.45
taky toho měla za celý den dost,sotva jsme přijely ze školky,tak jsme
musely jít na hřiště.Mě se tam tak špatně sedí,lavečka je strašně nízko
a já se nemůžu ani opřít,tak mě z toho bolí záda ,nohy,no prostě
teď se cítím na 150!!!!! Ale co bych neudělala pro dítě,že?Vždyť tak
rychle vyrostou a pak nám chybí to,že nás nepotřebují!!!AMELI - tak já
Ti teda moc neporadím co za dárek,já taky kupuji věci co jsou potřeba a
potom nějakou maličkost podle toho kdo má v čem zálibu.
ORLOVANKO - to je super ,že výsledky jsou skvělé!!!!!To vyšetření v
nemocnici zvládneš,je to pro dobrou věc a hlavně budeš v klidu!Budeme
na tebe myslet a ty mysli při tom vyšetření na nás,dodáme Ti
energii!!!!Držím pěstičky!!!
DORKO - já si myslím ,že ty rajčátka už můžeš dát ven,zítra je poslední
zmrzlej a já jsem dávala vždy po zmrzlých,akorát co bydlím v PV,tak
dřív,tady je *** a všechno dřív! Už jsem říkala manžílkovi ať dá ven
i durmana,ten dávám ven jako poslední kytičku,tak už mrznout nesmí!.Mám
krásnej,až najdu fotečku,tak pošlu! Mějte se krásně ahoj Zdenka
Reginko
Dorka
| 13. 5. 2008 18:57
ten východ slunce ti závidím. Já vstávám později, ale u moře jsem si ráda přivstala a šla fotit východ. To byla nádhera . Západ slunce mě taky vždycky fascinoval a ten příliv a odliv. Kdo to zažil ví o čem mluvím.
Měj se moc hezky a zase nám někdy něco pěknýho napiš. Sem tam se kouknu na 55 a ještě jsem na tebe párkrát narazila u někoho v deníčku. Píšeš moc hezky, ráda tě čtu. Jsi takový naše sluníčko, papa
Zdenko
Dorka
| 13. 5. 2008 18:49
zdravím, já jsem se dneska vyjímečně taky vyspinkala do růžova . To u mě bývá málokdy, většinou v noci nespím a pak mě celý den třeští hlava . Dnes byl opravdu pěkný den, začínám uvažovat nad tím, že bych taky zasadila rajčata? Mám strach, že jak na potvoru začne mrznout. To by se mi nelíbilo.
Měj se fajn, pa
Ameli
Dorka
| 13. 5. 2008 18:43
holka zlatá, jsem ráda, že ses zas ukázala . Tip na dárek? To je těžký, taky si vždycky lámu hlavu nad tím co koupit k narozeninám. Určitě se najde něco co ještě nemá, co by se mu hodilo. Já většinou kupuju užitečný věci jako třeba boty nebo rifle možná blbý nápad . Třeba bude mít někdo lepší.
Jaký má ten tvůj přítel koníčky co ho baví? Ten můj rád fotí tak jsem mu jednou pořídila filtry na focení a stojan. Měl velkou radost a té srandy co jsme si užili.
Měj se fajn, pa
Orlovanko
Dorka
| 13. 5. 2008 18:31
ahoj, nebuď z toho vyšetření smutná je to pro tvoje zdraví a zdraví máme jen jedno . Jak já bych ti ráda pomohla, aby ses tak nebála. Uvidíš, bude to dobrý ty to zvládneš. Já vím bude to nepříjemný, ale uteče to a bude zas dobře. Měj se moc hezky a nemysly na špatný věci. Oni ti doktoři chtějí pomoct. Budeš mít zas na delší dobu pokoj. Tak se neboj, myslím na tebe a držím palečky. Všichni tady na tebe budem myslet, pa
DORKO
Majka33
| 13. 5. 2008 17:16
zítra udělám ten tvůj dortík,už se na něho moc těším,,,mńam mńam,,,.Zlepším si náladu.Jsem z té nemocnice trochu paf a smutná.Nechce se mi tam vůbec.Malý bude zamnou plakat,už to vidím.Ach jo.Z těch vyšetření už jsem mimo............Pa pa Majka.
holčiny ahojky
Majka33
| 13. 5. 2008 16:24
přejí krásný den.Manžel je s dětma venku a já jdu za váma.Výsledky z onkomarker mám dobré.Tak za tři měsíce na kontrolu.Ale jsem už objednaná na 19.5 v pondělí brzo ráno na CT.Gynekolog mě už objednal.Tak musím už přijít v neděli večer do nemocnice na gyndu si lehnout.A brzo ráno mě převezou sanitkou.A když příjdu tak mi ještě udělají ultrazvuk celého břicha a vyšetření tlustého střeva a močového měchýře.A odpoledne půjdu domů.Vůbec se mi tam nechce.Jednou za rok mě tak vždycky skontrolujou..........Přejí hezký den.
Ahoj všem -
Regina
| 13. 5. 2008 11:15
já jsem dnes vstávala již před 4 a tak jsem zachytila východ slunce je popsáno autentický na 55 tak si to přečtěte - nenutím vás , chraň Bůh , ale budete-li chtít a tak mám dnes sluníčkovou náladu . Zmrzlíci si to vybrali již předem a tak uvidíme co nám připraví zítra Bonifác a zda Žofka nebude učúraná a l6. na Jana Nepomuka to je již krásně - to jsem vždy chodívala s dědečkem do Háje, kde kvetly překrásně šeříky -On měl ten den narozeniny i svátek - protože si jméno přinesl a Žofie byla jeho mladší sestra a tak to vždycky říkával - a tím jí zlobil - Dnes už na ty krásné dny jen vzpomínám
Ahoj holky
Ameli
| 13. 5. 2008 10:39
Uz jsem se dlouho neukazala. Porad delam neco do skoly, takze nic noveho. Vcera jsem byla cely den v knihovne a jak jsem jela domu, udelalo se mi v autobuse spatne, tak jsem musela vystoupit o dve zastavky driv a dojit pesky. Bylo tam totiz strasne vedro a smrad!!! Fuj.
Dorko, diky za recept na dort. Mozna ho vyzkousim uz v cervnu. Pritel bude mit 30, coz je dobra prilezitost. Mimochodem, nemate nejaky tip na darek? Me zatim nic nenapada.
Tak vsem preji krasny den! Ja se jdu zase ucit...
Ahoj
Zdenicka
| 13. 5. 2008 10:19
všechny móc zdravím!!!!
Tak jak jste se vyspinkaly? Já jsem se vyspinkala do růžové
barvičky!Sluníčko svítí,malá je ve školce,uvařeno mám ,tak si užívám
klídeček,uvařila jsem si kafčo a honem,honem za Váma!
Nechcete některá přijít,nějak mi to samotné nechutná! Za chvíli příjde
můj manžílek a zavezu ho na rehabilitaci,nemůžu mu nechat
auto,protože bych nestíhala dojet pro malou do školky.U doktorů je to
na dlouho! Ještě že mám řidičák,bez něj bych byla úplně
negramotná,nedovedu si představit, že bych s těma zádama jezdila
autobusem!No,to bych byla opravdu stále doma. A to jsem si ho
nechtěla udělat!!! Jo,jo byla jsem mladá a hloupá (ha,ha)! Mějte se moc sluníčkově ahoj Zdenka
ahoj
Dorka
| 13. 5. 2008 09:53
přeji pěkný den
Dorka
Zdenicka
| 12. 5. 2008 22:25
Ahoj,já si myslím že rajčátka už vydrží,nevím teda co na to řeknou
papriky,ale snad to zvládnou!!U nás už je teplo a mrazíky snad už
nebudou! Mějse pěkně ahoj Zdenka
Ahoj
Dorka
| 12. 5. 2008 22:01
je tu někdo? Jak se všichni máte? Doufám, že dobře.
Orlovanko, jak dopadlo to vyšetření??
Zdenko, vy už jste sázeli rajčátka? Není ještě brzo? Měj te se, papa
Ahoj
Zdenicka
| 12. 5. 2008 21:45
Všechny Vás zdravím,ale nikdo nikde!
Dneska jsme sadili rajčátka a papriky,teda manžílek sázel,tak doufám,
že už zmrzlí nepřijdou. Tak se mějte moc pěkně pa,pa Zdenka
Ahojky
Dorka
| 11. 5. 2008 12:00
zdravím a přeji pěkný den . Holky, ten dort je skvělý - můj oblíbený taky doufám, že se vám povede. Ovoce můžete dát jakýkoliv třeba jahody jsou taky supr nebo mandarinky . Těsto je jak vata a úplně se rozplívá na jazyku. Určitě dejte vědět. Snažila jsem se to napsat podrobně a zapoměla jsem napsat, že dáme nejprv okapané borůvky a pak teprve zalejeme vlažnou želatinou. Ale to myslím, že je každýmu jasný . Poznámka: když dělám ten AGAR tak si dám trochu stranou, abych zjistila jak želíruje.
Ameli, díky moc za receptík hned jsem si ho uložila a jak budu moct tak vyzkouším. Tady máš na oplátku ten můj recept tak snad ti bude chutnat.
Mějte se všichni fajn a pěknou neděli, pa
holčiny zdravím
Majka33
| 11. 5. 2008 10:29
a přejí krásnou neděli.DORKO ten koláč zkusím.A pak ti dám vědět jestli se mi povedl jo?Už se na něho těším.Užijte si sluníčka.Jdu odpoledne ze synáčkem ven a potom jdu pro dcerku ke tchýni.Je u ní na prázdninách.Tak zatím pa pa Majka.
Přeji krásnou neděli
Zdenicka
| 11. 5. 2008 10:10
Vám všem! DORKO - ten recept mám založený,a až budou borůvky,tak ho
určitě vyzkouším!Mňam-už teď mám na něj chuť! Mějte se moc hezky ahoj
Zdenka
borůvkový dort
Dorka
| 10. 5. 2008 16:18
Původní recept je z 5 vajec. Já dávám 4 a vyjde to akorát na velkou dortovou formu.

Borůvkový dort
Korpus: 4 žloutky smícháme se 4PL moučk.cukru+1PL teplé vody a vyšleháme do zhoustnutí, potom přidáme malou lžičku oleje, špetku soli a opatrně zamícháme 4PL polohr.mouky (dávám trochu mleté vanilky na chuť) a nakonec ze 4 bílků ušleháme sníh-lehce vmícháme .
Dortovou formu vymažeme máslem (dáme do lednice ztuhnout) nebo dáme pečící papír. Nalejeme vzniklou hmotu. Pečeme zvolna asi 25 min. na 175-180C /při horním a spodním pečení/.
Vychladlý piškot po upečení pokropíme rumem, natřeme krémem a poklademe borůvkama. Opět dáme do dortové formy a zalejeme želatinou AGAR-asi 2PL na 0,5l šťávy z borůvek. Dáme do ledničky vychladit.
Krém: uvařím 1 vanilkový pudink se 3dcl mléka. Musí být hustý. Zvlášť vyšlehám 1/8 změklého másla s cukrem a po lžících zašlehávám vychladlý pudink až vznikne výborný krém.
Přeji dobrou chuť

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
10. 8. 2025 14:53
14821
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
jirinaova