Diskuze

Zpět na výpis diskuze

život v invaliditě není nuda

Diskuze

Zdravím
rezama
| 5. 5. 2008 12:37
Zdravím všechny moje holky zlaté.Omlouvám se ale nějak jsem tu naši diskizi,nejen ji,zanedbala.Já tak nějak něměla čas.Já jsem se potýkala s počítačem.Kopila jsem si (tedy vlastně dostala k výročí) Tv kartu na počítač.To abych mohla sledovat Tv a já hlavně nahrávat a vypalovat DVD,to je taková moje závislost,my už těch DVD máme doma požehnaně.Já se tak nějak do toho PC pořád vrtám,nejsem ale žádnej odborník a tak mě to chvilku vždycky trvá,to víte amatér.No a tak jsem měla Pc bloklé a učila se pracovat s TV kartou.Povím vám ale takhle myslet po takové době to dá zabrat,až mě bolela hlava.Ale vypadá to že se zadařilo,už vypaluji.Učit se budu dál,má to spoustu i jiných funkcí,ale základ zatím dobrý.Tak hlavně holky moje že je vám dobře a nic vám neschází.Takže všechny moc pozdravuji.
Pěkný týden
Zdenicka
| 5. 5. 2008 12:06
Ahojte,tak jsem tady zase a nikde nikdo. Přeji Vám krásný týden a jen
samou pohodičku!!!! Tak se mějte krásně já jdu žehlit,nesnáším
žehlení a ještě k tomu mě strašně bolí záda a nohy,ale udělat to
musím.Pěkně pomaličku po 15 min.a potom přestávka. pa,pa Zdenka
Ahojte
Zdenicka
| 4. 5. 2008 14:50
moc Vás zdravím,ale nikdo tu není!Asi si každá užíváte odpolední
neděli s rodinkou na procházce! Tak se mějte hezky pa,pa Zdenka
Ahoj děvčata
Zdenicka
| 2. 5. 2008 21:17
moc Vás zdravím,dneska bylo venku opětovně krásně!Jak je venku
krásně,tak nemám vůbec čas si během dne sednout k PC a večer všechno
doháním!Manžílek pokládá linoleum v kuchyni,tak to zase bude hezčí.Mám
kuchyni společnou s obývákem a kuchyň mám do hnědé a obyvák do
modré a to linoleum je hnědé a kousíčky světle modré,no bude to vypadat
moc pěkně,už se těším až to bude! AMELI - pěstování orchideí není vůbec
náročné,ty kytičky nic nepotřebují akorát vlhkost,trochu sluníčka,né
moc!a hnojit,já jich mám 7.A stále mě kvetou!Jsou nenáročné!DORKO - teda ten dort vypadá moc pěkně!!!ten musí být mňam!!!!!dostala jsem chuť na borůvky! Děláš mi pěkné chutě!
ORLOVANKO - tak to si zítra toho cirkusu užij!!! Už se taky těším
až všechno odkvete a bude relativně klid,pak ještě začnou trávy a když
bude škaredě a pršet,tak zas budou plísně a stále dokola.Ale budeme se
usmívat a radovat z života,že? Holčiny moje zlaté mějte se moc hezky
ahojky Zdenka
cirkus
Majka33
| 2. 5. 2008 15:28
holky zítra jdeme s dětma do cirkusu odpoledne.Já se asi víc těším než ty děti.....pa.
jééé ZDENI
Majka33
| 2. 5. 2008 15:00
na tebe jsem málem zapoměla ,taky přejí krásný den a at´ tě ty zádička brzo přejdou.Taky to nemáš moc lehké co?Tak se zlatíčko drž a hodně smíchu a sluníčkapa pa pa Majka.
REZAMKO A TERY
Majka33
| 2. 5. 2008 14:57
kde se nám touláte?Přejí krásný den...Majka.
AMELI
Majka33
| 2. 5. 2008 14:56
tak si měla nádherný výlet co?Taky bych někam jela.Ale nemůžu moc do přírody,hned kýcham a oči mě bolí ach jo.Já můžu jedině k moři.Tam bych takové problémy neměla.Možná se to podaří příští rok ,uvidíme
DORKO
Majka33
| 2. 5. 2008 14:52
jééééé ten dortík je ale božský mńam mńam dala bych si.Moje dcerka je na gastroentorologií sledovaná od 18 měsíců a tento rok jí bude 9let.Na místo aby mi přibirala tak chudla,opačně.Už jí hrozilo že bude držet bez lepkovou dietu.Naštěstí se to nepotvrdilo t´uk t´uk t´uk.Ale už se to začíná lepšit a pěkně přibírá a i dobře papa.Pořád si stěžovala že jí pobolívá břiško a často mi zvracela.Ale dochtor nám řek že se z toho už dostává.Asi že je už starší.Uvidíme.Když budou dobré výsledky,tak už chodit nemusíme,jen kdyby měla zase potíže.U druhého dítěte takové problémy nemám.Honzík pěkně papa.Už mu budou v červenci 4roky.To utíká.Dětský dochtor je fajn a Marušku při každé návštěvě měří i váží.Je sledováná.DORKO ty ty ty tak to by si měla chodit na kontrolu když je ti někdy špatně.Neni to sranda.Já si s dcerkou užila až až .A toho strachu.Radši si tam zajdi.Já mám ten kašel též delší dobu.Asi ho už budu mít taky chronicky.Vůbec mi na něj nic nezabírá.Mám obavy,aby to fakt nebyla astma.Ještě to by mi chybělo .Já už snad pochytám všechno možné.Uvidím jak zaberou tabletky a co mi řekne alergolog za 3měsíce.Doufám že mě to obejde.......
ještě jednou
Dorka
| 2. 5. 2008 10:50
borůvkový dort
borůvkový dort s želatinou
Dorka
| 2. 5. 2008 10:47
Holky, zdravím i Rezamku, Terku snad jsem na někoho nezapoměla.
Tady posílám na ukázku ten slíbený borůvkový dort Byl suprovej tak se jdu pochlubit . Pěkný den, pa
Zdenko
Dorka
| 2. 5. 2008 10:42
Ahoj políbená , máš moc pěknou orchidej musím pochválit. Já mám za oknem akorát pidi kapradí. Ven jsem si zasázela plno kytiček takových těch slaměnek co se dají usušit a máš je celou zimu a ještě měsíček zahradní ten co kvete dvakrát po sobě. Budu si z něj dělat čajíčky, prý je to zdravý a dobrý.
Ten jasmínový čaj na obrázku jsme dostali. Jmenuje se: Jasmine Silvery Strawberry Flower a je to pravý zelený čaj ručně svinovaný do tvaru jahody ozdobený květem laskacovky a ochucený jasmínovými květy. Vypadá hezky když se ve vodě rozvine jako květ, ale je moc voňavý to já nemusím. Kdyby někdo chtěl koupit viděla jsem ho prodávat ve specialozované čajové prodejně, ale je dost drahý. Raději zůstanu u normálního sypanýho zelenýho čaje. Ten já můžu, piju ho skoro každý den. Měj se moc hezky, pa
Ameli
Dorka
| 2. 5. 2008 10:28
Ahoj Ameli, moc tě zdravím . To je fajn, že vám ten výlet nakonec vyšel. Bylo tak všelijak. My jsme se byli jen na chvíli projít. Hledali jsme rozkvetlou třešni a našli kousek od domu tak jsme se políbili.
K té masáží, já bych už nemohla bez toho být. Jsem ráda, že jsem nemusela toho mýho ani moc dlouho přemlouvat i když trochu taky. Dostala jsem od něj kdysi celou sadu masážních věciček a nemá to chybu. Ameli, stačí když budeš mít třeba tu sisalovou rukavici a přítel tě s ní bude jemně hladit po zádech a je to . Zkuste se masírovat vzájemně ať z toho taky něco má.
Měj se moc hezky, pa
Orlovanko
Dorka
| 2. 5. 2008 10:15
Ahoj tulačko , to je dobře, že ses ozvala a je dobře, že už máš léky. Taky bych potřebovala Flonidan, už mi došel, ale nechce se mi k doktorovi. Odrazují mě poplatky, zatím to zkusím vydržet bez léků. Možná by mi je napsal i obvoďák asi tam zavolám a zeptám se. Jak se prosím tě pozná začínající astma jen z kašle? Já taky pořád kašlu a nemůžu se toho zbavit, mám to už chronický. Na spirometrii jsem kdysi dávno byla a nic nezjistili tak se léčím sama. Koupila jsem si jitrocelový sirup snad zabere. Už jsem vyzkoušela všechno možný začínám mít obavy. Nevím, jak z toho začarovanýho kruhu ven.
Orlovanko, přeju ti ať to vyšetření příští týden bez problémů zvládneš.
Proč byla tvoje dcerka na gastroenterologii? Měla jsem tam jít taky, ale nějak jsem se tomu pak vyhla. Bolel mě pořád žaludek, měla jsem křeče a brala různé léky. Nic nepomáhalo, tak jsem byla asi půl roku na dietě a je mi líp ťuk, ťuk... , obvoďák mě tvrdí, že vyšetření není potřeba tak mě nezbývá než mu věřit. Ať má dcerka výsledky v pořádku. Chuderka malá, je mi ji líto tak malá a už má potíže snad bude líp.
Teď něco veselejšího, u nás v rodině taky čekáme dvojčátka moc se těším. Víme, že to bude holčička a chlapeček.
Máš ale šikovnýho manžela, to je supr, že si dělá masérský kurz bude z něj odborník . Ten můj je amatér. Chodili jsme oba na masáže se zádama a tam jsme to obkoukali no a když mě moc bolí zádička tak mě musí manžel aspoň trochu namasírovat-stačí třeba sisalovou rukavicí. Kůže se pěkně prokrví a to mi taky moc pomáhá. Jinak na ten kurz bych ho taky nejradějc poslala, ale on je líný nebudu ho nutit ještě bych mu to zprotivila. Měj se moc hezky, papa
Zdenicka
Ameli
| 2. 5. 2008 09:33
Ahojky, ta orchidej je opravdu krasna. Ale asi jsou dost narocne na pestovani, nebo ne?
Ahoj holčiny
Zdenicka
| 1. 5. 2008 22:42
políbená pod rozkvetlým stromem jsem,tak to je dobře,koupila jsem si
dneska další orchidej,je tmavě červená,no nádherná.ORLOVANKO - záda mě
bolí neustále,nevím co to je nemít bolest zad,ale dneska mě obzvlášť
bolí nohy.!!!!DORKO- ten jasmínový květ je nádherný,to jsem ještě
neviděla.A to jako jde normálně koupit?Blbá otázka,že?ale já to vidím
poprvé,nejsem na bylinky,ty já piju až je nejhůř a to piju jen ty,co
jsou na astma! Posílám Vám fotečku mojí nové nádhery,musím se
pochlubit:Mějte se pěkně ahoj Zdenka
Ahoj holky
Ameli
| 1. 5. 2008 20:14
Diky, ze jste na me myslely, urcite i diky tomu nam vylet vysel. Rano
bylo mokro, tak jsme vahali ci vyrazit nebo ne, ale nakonec jsme sli a
bylo to bezva. Chvilkama dokonce vykukovalo slunicko. I nejaky ten
polibek pod rozkvetlym stromem se uskutecnil.
Sli jsme pesky z Obran do Bilovic nad Svitavou (asi 7 km), tam jsme si
zasli i s pritelovou sestrou a manzelem (oni tam totiz bydli) na
vyborny obed, pak jsme jeste udelali maly okruh okolim Bilovic a pak
zpatky do Brna, ale to uz autobusem.

Orlovanko a Dorko uplne vam zavidim, ze vas manzel masiruje. Me zada
casto boli, takze bych to uvitala, ale pritele to nebavi...

Orlovanko, snad se ti po prascich ulevi a vysledky dcerky i tvoje urcite budou dobre.
Dorko, u vietnamcu jsem si nedavno chtela koupit teplaky, ale zadne jsem nevybrala. Meli same takove divne a chteli za to 400,- coz mi prislo dost, tak jsem si jeste zadne nekoupila. Mela jsi pekne fotky jasminoveho kvetu, jsem nevedela, ze se z toho da takto udelat caj.
Tak pekny zbytek vecera a zitra sem zase kouknu. Papa
kamarádky zdravím vás
Majka33
| 1. 5. 2008 18:25

Dětem je už líp a já jsem byla včera na té alergologií.Dal mi tabletky FLONIDAN a kapky TINKAIR.A mám náběh na astmu.Proto se toho kašle už delší dobu nemůžu zbavit.Foukala jsem do takového přístroje.Mám na kontrolu přijít 22.7.A když se mi ten kašel nezlepší,tak mi dá i léky na průdušky.HOLKY tak moje švagrová bude mít holčičky.V pondělí byla na ultrazvuku a dochtor to potvrdil.A já jdu příští týden na gyn.kontrolu a na ty další vyšetření.Zase bude celý den zabitej ach jo.Včera jsem byla už z toho úplně unavená.Byla jsem ještě s dcerkou na vyšetření na gastroentorologií,tam jsme hodinu čekali.A pak jsem honem letěla domů a pak znovu na alergologií.DORKO u mého alergologa,když chceš léky,tak musíš jít prostě k němu.On ti recept takhle nevydá.Prostě tě musí vydět.A pak mě tak hlava třeštila,že jsem potom až do večera ležela.A musela si vzít prášky.Dcerka z toho vyšetření bude mít za měsíc výsledky.Doufám že dobré.DORKO už je ti líp?A ZDENI co ty ,jak záda?Mě taky včera můj manžílek masíroval mi záda.To bylo žůžo.Citila jsem se jak znovu zrozená.On si dělá masérsky kurz.Bude zněho sportovní masér.........
jasmínový čaj
Dorka
| 1. 5. 2008 15:08
takhle vypadal na začátku
jasmínový čaj
Dorka
| 1. 5. 2008 15:06
posílám na ukázku, květ
Ahoj holky
Dorka
| 1. 5. 2008 15:04
jdu vás taky pozdravit , venku je nějak škaredě snad Ameli na výletě nezmokne. Naši jeli taky na výlet, já jsem zatím zůstala v teple domova a popíjím voňavý čajíček. Ještě bychom měli s tím mým najít rozkvetlou třešeň což bude asi problém, abychom se políbili . Včera jsme nic neslavili, koukala jsem na sousedy jaký měli oheň. Paráda, taky bych si hned něco opekla, ale dělat oheň na malé zahrádce to ne stejně to není zdravý.
Taky si občas něco koupím, abych si udělala radost. Teď sháním nějaké ***i rifle. Zkoušela jsem si u vietnamců, ale žádný mi neseděli a to za ně ještě chtějí tolik peněz no hrůza. Tak jsem si řekla, že si raděj připlatím a koupím si pořádný kvalitní. Mě to dlouho vydrží, skoro nikam nechodím. Ještě potřebuju nějaké boty a budu mít zas na nějakou delší dobu pokoj. Já moc hadry nekupuju, nechce se mi za ně utrácet, mám jich doma dost a nestačím to všechno vynosit a manželovi je to jedno co mám na sobě líbím se mu i v teplácích.
Mějte se krásně a nezapoměňte na polibek ať neuschnete, papa
Zdravím!!!
Zdenicka
| 1. 5. 2008 10:10
Holky ahojte,moc Vás zdravím a přeji krásný den,sice nám prší,ale úsměv na rty a všechno bude fajn.... AMELI- ten výlet se Ti dneska asi pokazil,že?Tak budete doma a budete si užívat jinak
ale,třeba u Vás není tak jak u nás a ještě vyrazíte! To je dobře že jsi
si včera udělala radost,každý si má semo-tamo udělat radost!Hned bylo
na dušičce veselej,že? Mějte se moc krásně ahojky Zdenka
Ahojky
Ameli
| 30. 4. 2008 21:31
Ahoj holky, mela jsem dnes spoustu vyrizovani ve meste, tak jsem neodolala a nakoukla do obchodu a koupila si svetr a sukni. Mam z nich moooc velkou radost.
Jake mate plany na zitrejsi svatecni den? My mame naplanovany pesi vylet, tak doufam, ze nebude prset. A opekaly jste dnes spekacky? Ja bych si opekla hned, ale nemam kde, leda na balkone.
Jsem z toho vyrizovani a tech obchodu celkem unavena, tak uz se chystam spat. Tak si zitrek uzijte a nezapomente na polibek pod rozkvetlou tresni. Ci jabloni? Papa
Ahojte!!!
Zdenicka
| 30. 4. 2008 20:28
.Moc zdravím,přeji krásný večer a pěkný let!!!! DORKO-
beru prášky od bolesti každý den a né jeden.Už ani nevím jakéto je,když
člověka nic nebolí!! No,já vím že jim trvá to vyřizování,ale snad jim
to nebude trvat 2roky,já mám ještě před sebou jednu operaci,a to nevím
kdy na ni půjdu!Napřed musím doléčit jedno!
Dneska bylo zataženo a vypadalo to že bude každou chvíli pršet,ale
nepršelo,teda aspoň tady u nás!Dneska manžílek zasadil
kedloubky,salát,tak se budu chodit dívat na zahrádku jak to roste,už je
to veselejší.V sobotu jsem kupovala sestře k narozeninám orchidej a
samozdřejmě jsem zase neodolala a koupila jsem si také,dneska rozkvetl
další květ,to je nádhera.Zháním
modrou orhidej,kdyby jste holky někde viděly, tak mi prosím dejte
vědět,já ji viděla na netu a to je nádhera!!! Ale v cizině,tak to se
bojím si ji objednat přes net,to by asi nepřežila! REZAMKO- jak můžeš
napsat jenom rakovinu?!,neboj i na ně jednou dejde!Boží mlýny melou
pomalu ,ale jistě!!! Holky mějte se moc hezky a dobrou noc!!!pa,pa
Zdenka
Zdeni, Rezamko..
Dorka
| 30. 4. 2008 13:49
Ahoj holky, všechny vás zdravím .
Zdeni, to se stává sem tam nějaký překlep, já jsem si to přebrala neboj . Zdenko, bereš na ty záda nějaký prášky od bolesti? S tím ZTP, já nevím. Když se ti chce kvůli tomu lítat po úřadech? Je to na dlouho a než ti to uznají tak budeš zdravá a bude ti to na nic. Přeju pevný nervy.

Rezamko, k tomu důchodu. Je lepší si to pohlídat dřív než si tě předvolají, abys stihla oběhnout doktory a měla to v klidu. Vím, že zprávy od lékařů nesmějí být starší jak půl roku. Kdyby ti cokoliv nebylo jasný, zeptej se.
Měj te se krásně, pa
Zdenička
rezama
| 30. 4. 2008 08:04
Tu žádost o to ZTP podej.Ty pokud se namýlím marodíš se zádama na to se ty jejich tabulky vztahujou a tak neváhej apodej si ji.Já mám jen rakovinu a to není v tabulkách a tak se to nato nevztahuje.
Holky dneska jsou čarodějnice,tak nachystat košťátka a večer letíme.
Překlep
Zdenicka
| 29. 4. 2008 22:49
já už jsem úplně ......dole mělo být místo ORLOVANKY- DORKA. Jsem nějaká zmatená či co?! Ale určitě jste pochopily,komu odepisuji,že? Ach jo,asi už raději půjdu spát!!!Mějte se hezky!!!!pa,pa
Ahojte!!!
Zdenicka
| 29. 4. 2008 22:45
Moc Vás zdravím!!!! ORLOVANKO- záda bolí stále,ale myslím si ,že už
jsem se nějak naučila s tou bolestí žít.Co taky jiného zbývá,že?Vždycky
si říkám-může být i hůř! REZAMKO - důchody jsou jedna velká kapitola a
myslím si ,že spousta lidí by měla co k tomu říct,až Ti uplyne doba na
kterou máš schválenej inv.důchod ,tak Tě pozvou sami! Oni Ti napíší
dopis,kdy se máš dostavit.Taky jsem si říkala že si zkusím zažádat o
ZTP,ale nevím jestli to není zbytečný!Když to tak slyším,tak se mi ani
moc nechce chodit po úřadech a doprošovat se o něco!Ale zase si říkám
že takový např. rómové dostanou všechno,tak proč to nezkusit,že?
ORLOVANKO - máš pravdu,zdraví máme jen jedno a proto jsem dneska nic
nedělala,jen jsem si užívala sluníčka a odpočívala,a pokecala se
sousedkou a s druhou sousedkou jsem si potykala ,tak to bylo dneska
takové lážo -plážo! Mějte se moc hezky pa,pa Zdenka
Rezamko
Dorka
| 29. 4. 2008 12:17
Marti, taky gratuluji k výročí svatby a přeji krásnou oslavu . Pořádně si to užij papa
Ahoj Ameli, Rezamko, Orlovanko..
Dorka
| 29. 4. 2008 12:13
moc vás zdravím, dnes je mi líp hlavička trochu přestala . Večer mě ten můj namasíroval zádička a to pak byla paráda, moc mě to pomáhá. Krásně se uvolnila páteř a bolest hlavy. Ráno po probuzení jsem se pěkně protáhla a pak jsem běžela do obchodu. Sluníčko mě krásně hřálo holky kdyby takhle pěkně bylo furt, co?
Ameli, díky za fotku. Moc to tam nevěstě a ženichovi slušelo
K tomu důchodu: já jsem si to zařídila, aby mě to chodilo na účet, protože pořád sledovat složenky a pak lítat na poštu, jestli se neztratila mě nebavilo Spoždění někdy mívali taky. Jinak mě to chodí 16. den a musím říct, že už pravidelně.
Rezamko, já musím chodit každý tři roky na posudkovou, ale každý to má jinak. Tvoje obvoďačka by to měla vědět tak se jí na to optej.
Orlovanko, jsem ráda, že je ti líp . Je divný, že ti ty léky na alergologii nedali hned. Můj manžel tam byl a hned mu je napsali. Kdyby čekal až ho objednají tak by to bez léků asi nevydržel.
Zdenko, ty si teda dáváš do těla. Holka jedna zlatá musíš se opravdu šetřit. S tím úklidem to moc nepřeháněj Zdraví máme jenom jedno.
Mějte se krásně, já zas jdu makat, papa

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
9. 8. 2025 12:44
14812
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka